Isusovo telo nakon uskrsenja-kako se prepoznaje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne, ali su rodile duhovni deo.
Dusa je duhovni deo coveka
-----------------------------------------------

Po tebi ispada samo duhovni djeo. Rekao si duša je duhovni dio, ispada samo duhovni. A ne smiješ da kažeš i materijalni djeo jer onda ispada da je duša i materija. Ovako ni klinci ne odg.

Eto to sam hteo da kazes ti ne prihavatas da je covek nesto drugo sem tela po cemu ste vi onda bolji od ateista?
Sta je lik Boziji u coveku, telo?!

Ateisti u to ne vjeruju jer ne vjeruju u Boga, a ti vjeruješ kao pagani. Nigdje duša nije nešto mimo tijela, mimo osobe.

Odgovori na moje pitanje.Zar nisu radjale licnosti?

Glupo pitanje. Ponašaš se kao dijete. Nisi odg. na moje pitanje. Uuuu doktorantu, doktorantu. :mig:

Duh daje zivot, nisi me dobro shvatio.

Rekao si da je duh životni život. Sada žongliraš terminima da se izvučeš iz neprijatne situacije. Bog daje život, a duh životni oživljava.

Rekoh vec ne interesuje me tvoje tumacenje.

Dokaz isključenosti razuma.

Naravno, ako su apostoli verovali da je telo+duh dusa zasto su onda koristili rec sarks(telo+dusa)?

A gore si negirao da je osoba. A sada naravno. :roll:

Koji su sazdani po obliciju Bozijem.

Čovjek nije Bog pa da je duh.

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Po tebi ispada samo duhovni djeo. Rekao si duša je duhovni dio, ispada samo duhovni. A ne smiješ da kažeš i materijalni djeo jer onda ispada da je duša i materija. Ovako ni klinci ne odg.
Ja sam rekao vise puta da je covek psihosomatsko bice.
Ateisti u to ne vjeruju jer ne vjeruju u Boga, a ti vjeruješ kao pagani. Nigdje duša nije nešto mimo tijela, mimo osobe.
Pa i nije, dusa je osoba u sustini, telo nije osoba vec dusa.
Glupo pitanje. Ponašaš se kao dijete. Nisi odg. na moje pitanje. Uuuu doktorantu, doktorantu
Na isti nacin si ti meni psotavio pitanje, a kazes da sam ja kao dete, nemoj da izbegavas da das odgovor.

Rekao si da je duh životni život. Sada žongliraš terminima da se izvučeš iz neprijatne situacije. Bog daje život, a duh životni oživljava.
Bog daje duha koji ozivljava, duh nije zivot, zasto bi se ja iz bilo cega izvlacio, ja verujem da duh daje zivot, a ne da je duh zivot, pa u cemu je problem?
Dokaz isključenosti razuma.
Razum je ogranicen i ne moze da tumaci jer kad bi svi tumacili razumom onda bi bilo tumacenja koliko i tumaca.
A gore si negirao da je osoba. A sada naravno.
Nemoj da izbegavas da das odgovor.Sta sam ja negirao?
Čovjek nije Bog pa da je duh.
Ali je sazdan po obliciju Bozijem, a oblicije Bozije ne moze biti materija.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isusovo uskrsnuće u tijelu.

Dokazi iz Biblije.

Dokaz broj 1 Isusovo tijelo neće vidjeti trulost.

Psalam 16,10 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhlost.

Djela apostolska 2,27 Jer nećeš ostaviti duše moje u paklu, niti ćeš dati da svetac tvoj vidi truhljenja.

U SZ je prorečeno da Isusovo mrtvo tijelo neće vidjeti trulost, neće strunuti. To je prvi dokaz da je On ustao u besmrtnom tijelu. To proročanstvo je potvrđeno u Djelima apostola.

Okultna učenja New Age i JS je da Isus nije ustao u besmrtnom fizičkom tijelu. Tim "dokazima" ću se kasnije pozabaviti.

Dokaz broj 2 Toma i njegova slaba vjera.

Jovan 20,27 Potom reče Tomi: pruži prst svoj amo i viđi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi nevjeran nego vjeran.

Otkud duhu rebro?

Dokaz broj 3 apostoli

Luka 24,39 Vidite ruke moje i noge moje: ja sam glavom; opipajte me i vidite; jer duh tijela i kostiju nema kao što vidite da ja imam.

Isus jasno spominje da ga opipaju i spominje da DUH tijela i kostiju nema. Samim tim što je spomenuo DUH znači da je ustao u tijelu.

Zašto bi spominjao DUH ako nije ustao u tijelu.

Dokaz broj 4 pravedni spašeni ustaju u besmrtnom tijelu.

1. Korincanima 15,53 Jer ovo raspadljivo treba da se obuče u neraspadljivost, i ovo smrtno da se obuče u besmrtnost.

1. Korincanima 15,54 A kad se ovo raspadljivo obuče u neraspadljivost i ovo se smrtno obuče u besmrtnost, onda će se zbiti ona riječ što je napisana: pobjeda proždrije smrt.

Pavle govori ovdje o tijelu. Ovo raspadljivo da se obuče u neraspadljivo.

Dakle u besmrtnom tijelu će pravedni ustati.

Arg. da apostoli i žene nisu prepoznali Isusa ne dokazuje da je ustao kao duh. Apostoli su bili malovjerni i nisu vjerovali da će Isus ustati, bili su očajni, čak depresivni. U tim trenucima ljudima je smanjena moć vizuelnog opažanja, ono je usporeno. I sva ostala čula su slabija. Da su bili očajni i malovjerni potvrđuje Isus.

Luka 24,25 I on im reče: o bezumni i sporoga srca za vjerovanje svega što govoriše proroci!

Luka 24,26 Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?

Mijenjanje Biblije u cilju da se prikaže da je Isus ustao kao duh.

Izbačen Matej 16, 9-20 jer se Isus nakon uskrsnuća pojavljuje u tijelu, a oni (JS) VJERUJU da je ustao u ezoteričnom tijelo,a to je učenje Nju Ejdža.

Marko 16,9-20 uklonjen jer se govori o Njegovim (Isusovim) pojavljivanjima nakom uskrsnuća. A znamo da JS smatraju da Isus nije ustao u pravom besmrtnom tijelu. To je učenje Nju Ejdža. Okultizam.

3 No nijednu izjavu koja ne priznaje Isusa nije nadahnuo Bog.+ Takvu je izjavu nadahnuo antikrist, a čuli ste da ona dolazi,+ i sad je već u svijetu.+ 1. Ivanova 4,3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Jovanova 4,3 A svaki duh koji ne priznaje da je Isus Hristos u tijelu došao, nije od Boga: i ovaj je antihristov, za kojega čuste da će doći, i sad je već na svijetu.----------------------------------------------------------------------------------------------- Obrisan dio koji govori „U TIJELU DOŠAO“.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Да је Исус имао исто ,баш буквално исто тело у којем је убијен,сигурно је да не био могао проћи са њиме кроз закључана врата или зид,и појавити се изненада пред апостолима па и Томом,зар не...
1.Петрова 3:18
18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;могао је као Божји син да узме које год хоће тело,да се материјализујуе и дематеријализује кад код зажели.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je imao isto telo nakon vaskrsenja - jer su ga prepoznali, jeli sa njim i pili, i on im je pokazao svoje probodene ruke i rebra.

Da je to bilo drugo telo - ono na sebi ne bi imalo rane od raspeca, niti svoju telesnu formu koja dopusta da ga dodirnu, i da jede i pije.

Osim toga, kada su ucenici usli u Isusov grob, tamo su nasli platno i ubrus kojim je bilo povijeno Isusovo telo.

Ubrus je bio uredno slozen na jednom mestu.

Ovo pokazuje - da je isti taj Isus sa telom koje je polozeno u grob ustao, skinuo sa sebe ubruse, i uredno ih slozio, cak i u tim trenutcima pokazujuci svoju univerzalnost i brugu o redu i skladu, uredno slazuci ono cime je bilo povijeno njegovo telo.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;могао је као Божји син да узме које год хоће тело,да се материјализујуе и дематеријализује кад код зажели.

I kako ovo dokazuje da je ustao kao duh? Oživljen duhom ne znači da je ustao kao duh, nego da je duhom oživljen kao što i piše.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Да је Исус имао исто ,баш буквално исто тело у којем је убијен,сигурно је да не био могао проћи са њиме кроз закључана врата или зид,и појавити се изненада пред апостолима па и Томом,зар не...

Mogao je i Apostol Filip da bude prenesen sa jednog mesta na drugo Duhom Svetim i sta ovo dokazuje?
Jel Filip bio Duh?

''A oni MISLJAHU DA VIDE DUHA, a on im rece: 'zasto takve misli ulaze u srca vasa, pogledajte ruke moje i noge moje, ja sam glavom.. JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM!'' - kaze Isus.
Luka (24, 36-53).

On sam svedoci da nije bio Duh, pa kako onda J.S. tvrde da je Isus bio Duh???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zašto žene onda nisu našle tijelo u grobu? Ovo što uče JS je okultno. JS gdje Isusu tijelo? Nije isto u smilsu raspadnutosti, dobio je besmrtno tijelo, ali fizičko.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mogao je i Apostol Filip da bude prenesen sa jednog mesta na drugo Duhom Svetim i sta ovo dokazuje?
Jel Filip bio Duh?

''A oni MISLJAHU DA VIDE DUHA, a on im rece: 'zasto takve misli ulaze u srca vasa, pogledajte ruke moje i noge moje, ja sam glavom.. JER DUH TELA I KOSTIJU NEMA KAO STO VIDITE DA JA IMAM!'' - kaze Isus.
Luka (24, 36-53).

On sam svedoci da nije bio Duh, pa kako onda J.S. tvrde da je Isus bio Duh???

Biblija pise tj govori da postoje zemaljska telesna ili fizicka tela ,ali i da postoje nebeska tela,da ne kazem duhovna...
Evo jedan primer iz 1.Kor 15 glave
45 Tako je i pisano: Prvi čovek Adam postade u telesnom životu, a poslednji Adam u duhu koji oživljuje.
46 Ali duhovno telo nije prvo, nego telesno, pa onda duhovno.
47 Prvi je čovek od zemlje, zemljan; drugi je čovek Gospod s neba.
48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani; i kakav je nebeski takvi su i nebeski.
49 I kako nosimo obličje zemljanog tako ćemo nositi i obličje nebeskog.
50 A ovo govorim, braćo, da telo i krv ne mogu naslediti carstvo Božije, niti raspadljivost neraspadljivosti nasleđuje.
Dakle Isusovo zemaljsko telo u kojem je ubijen,zrtvovan kao jagnje Bozje,tu zrtvu je prihvatio njegov Otac,i potom dao svom sinu NERASPADLIVO ,nebesko telo koje je imao i pre nego je poslat na zemlju.Sa tim nebeskim telom Isus je bio sposoban da se materijalizuje da uzima koje god hoce ljudsko telo sa kostima ,kao sto ih je i uzimao,a specijalno za Tomu uzeo je telo u kojem je ubijen,ili pak telo koje je bilo veoma slicno onome u kojem je ubijen.Naravno to telo ima ruke i noge i kosti i moze i da jede i da pije.Da bi isao na nebo,morao je da odbaci takvo telo,jer telo i krv ne mogu na "nebo".
Da bi to shvatili setite se da su andjeli i pre imali tu sposobnost da uzimaju ljudsko telo,naprimer u slucaju Manoja...,kad se covek koji mu je govorio ,podigao u ognju na nebo,a Manoje pomislio da je bog....
Sto se tice isusa,setite se da ga marija magdalena prepoznala tek po izgovorenim recima ,kao i ostali hriscani...,setite se da je sa takvim telom od kostiju prolazio kroz zakljucana vrata ....
Eto,ovo su samo neki od biblijskih stihova zasto JS govore da Isus nakon smrti vise nije imao "zemaljsko telesno telo",vec nebesko ,ili duhovno sa kojim je imao sposobnost da se i materijalizuje i dematerijalizuje kad god misli da je to potrebno.Nakon njegove smrti nije ga video niko od njegovih neprijatelja sem ucenika,sto bi bilo prakticno nemoguce da je imao zemaljsko telo,zar niste nekada pomislili i o tome?

Natrag