UPLOADER
- Učlanjen(a)
- 19.10.2010
- Poruka
- 3.322
Samo tvorac je mogao da otkupi čoveka od greha.
To , toje to , samo tvorac , samo BOG , je mogao umrjeti ,i otkupit greh , a toje KRIST
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
To , toje to , samo tvorac , samo BOG , je mogao umrjeti ,i otkupit greh , a toje KRIST
On ne kaže "Bog Otac je put, istina, i život, a ja vam to samo prenosim jer mi je otac to dao"
Ne, on kaže "JA SAM TO SVE"
Ipak ti zaokret ne razumeš otkupnu Isusovu žrtvu, jer u bibliji piše "DA NI JEDAN ANĐEO NIJE MOGAO UMMRETI ZA ČOVEKA, VEĆ SAM GODSPOD ISUS"
U suprotnom, čovek nije ni otkupljen, jer stvoreno biće je STVORENO, isto kao nesavršeni ljudi, koji ne mogu otkupiti jedni druge, niti posredovati jedni za druge.
Samo jedno pitanje za tebe.
ZAŠTO JE ISUS UMRO?
Pravi Bog nikada ne umire.
Isus je sin Bozji kome je Otac dao titulu Bog Silni,kao nekada i Mojsiju koji je takodje umro.
Jehova Bog je mogao bilo kog andjela da posalje na zemlju u utrobu device Marije da se rodi kao savrsena beba bez greha ,ali on se odlucio za Isusa.
Isus je postojao na nebu pre nego sto ga je Bog Otac nacinio malo nizim od andjela i ubacio u utrobu device marije.
Antonija ti je skoro na sve dala odgovor.
Nije se Bog odlučio između anđela i Isusa, jer ni jedan stvoreni anđeo nije mogao prineti žrtvu za ljudske grehe, niti biti posrednik, a to jasno stoji u Jevrejima poslanici 2 poglavlju, gde se govori o Isusovj službi spasitelja i posrednika, koji će se roditi u telu, i postati manji od anđela.
Stihovi od 14 do 18 recimo kažu:
"Budući pak da djeca imaju tijelo i krv, tako i on uze dijel u tome, da smrću satre onoga koji ima državu smrti, to jest đavola;
I da izbavi one koji god od straha smrti u svemu životu biše robovi.
Jer se zaista ne prima anđela, nego se prima sjemena Avraamova.
Zato bješe dužan u svemu da bude kao braća, da bude milostiv i vjeran poglavar sveštenički pred Bogom, da očisti grijehe narodne.
Jer u čemu postrada i iskušan bi u onome može pomoći i onima koji se iskušavaju"
Dakle, ovde jasno kaže "DA NIJE BILO MOGUĆE DA BOG PRIMI ŽRTVU STVORENIH ANĐELA I NJIHOVO POSREDNIŠTVO, VEĆ SAMOG ISUSA KOJI JE VEČNI BOG, KOJI ĆE POSTATI ČOVEK - SEME ILI POTOMAK AVRAMOV"
Sve u vezi njegove poniznosti i umanjenosti od Oca, pa čak i od anđela ( jer piše da je manji i od anđela ), vezano je za USLOVNU poniznost i umanjenost, i to isključivo zbog tela koje je preuzeo rođenjem na zemlji.
Tako je , Bog ne umire , ni Isus nije umro
Oprosti Mojsije u Bibliji nije oživjeo , dok ISUS je
Oprosti , zašto bi Bog Jahve nekog slao , i žrtvovao , onda on nije svemoguć ??????????????????
Zamisli ovog malog anđela štoga Jahve posla u utrobu Marije , kako je mali , ali ipak skuplja snage da prkosi ocu Jahvi i kaže : Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10,30: „Ja i Otac jedno smo.
Vidi sad ovog drznika od ovog malog anđela , ima hrabrosti da prkosi Jahvi , i kaže : Jasam prvi i poslednji , jasam alfa i omega .
Ovo neki drzak anđeo , i nimalo se neboji Jahve svoga oca
Jadni Isus kak je mali , idemo ona pjesmica
Eci peci pec, ti si mali zec
[raw]<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/n74faEpFjg0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>[/raw]