Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Onda su i anđeli po vama veći od Isusa, stariji, iskusniji, pametniji, itd.. jer piše da je on manji od anđela.
Ipak, nije tako, jer biblija uvek daje precizan odgovor, a u ovom slučaju ona kaže: "POSTADE MANJI OD ANĐELA"
To znači, da je Isus POSTAO manji od anđela i od Boga Oca, a nije to bio pre svog utelovljenja, i zato je u svemu bio zavisan od Boga Oca, pa ČAK i od anđela koji su mu pomagali u životnim teškoćama.
Isus je u kontekstu biblije jedno sa Ocem u Božanskoj prirodi, jer je rekao "JA I OTAC JEDNO SMO"
Ovde nije mislio na jedinstvo u zajednici, jer bi ta reč bila neozbiljna za Jevreje, jer su oni smatrali da su imali zajednicu sa Bogom, što u neku ruku i jeste istina, jer su pojedine starozavetne ličnosti stvarno izistinski tu zajednicu imale, i održavale je.
Dakle, Isus je govorio o dubljem i sveobuhvatnijem jedinstvu sa Bogom, jednom rečju on je kazao "JA I OTAC SMO ISTI, MI SMO JEDAN BOG" i Jevreji su to shvatili i optužili ga da se izjednačava sa Bogom.
Nigde u bibliji ne postoji da je Bog stvorio Isusa.
Postoji predodređenost da se rodi u telu, i njegova poniznost u odnosu na Oca zbog tela koje je dobio rođenjem.
Postoji "PRVOROĐENI IZ MRTVIH"
Takođe postoji "PRVI ( Arche ), PO POLOŽAJU"
I na kraju "POČETAK BOŽJEG STVARANJA" u smislu - da je Isus početak svega stvorenog, on je stvoritelj, on je onaj pre koga nije ništa postojalo, i on je "POČETAK STVARANJA SVEGA" jer sve pronalazi uzrok u njemu.
To se zove vađenje iz konteksta, jer celina tog teksta govori o vaskrsenju iz mrtvih, gde je Isus nazvan PRVOROĐENI IZ MRTVIH.
Dakle, govori se o rođenju iz mrtvih, i tome - da je Isus uzrok svih vaskrsenja svih ljudi onih u prošlosti i budućnosti, jer da nije on vaskrsao niko ne bi.
Zato je "PRVOROĐRNI IZ MRTVIH"
"Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari"
Odnosi se na činjenicu da je Isus uzeo ljudsko telo da bi se mogao približiti ljudima, da ga vide, čuju, i poveruju u njega.
Kao Bog u svojoj slavi - on to nikada ne bi mogao da učini.
To znači "DA JE ISUS TELESNO OBLIČJE BOGA KOJI SE NE VIDI" drrugim rečima "ON JE BOG U TELU"
"Rođen pre svake tvari" sam već objasnio.
Isus je "PRVOROĐENI IZ MRTVIH"
Dakle, govori se o rođenju iz mrtvih, i tome - da je Isus uzrok svih vaskrsenja svih ljudi onih u prošlosti i budućnosti, jer da nije on vaskrsao niko ne bi, i zato je nazvan "PRVOROĐENI IZ MRTVIH" ne po redosledu, već u smislu uzroka svih vaskrsenja koji su se desili, ili će se tek desiti.