Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Objasnili ste neobjašnjivo...svaka vam čast.....Mihej 5.2 vam kaže da je Isus imao početak u vječnosti....ne varajte se.....isto Priče 8. 22-30....Nelsim je pravoslavna verzija našeg slapa....samo što je on janje u odnosu na drugoga koji je aždaha......
Kainos ti ne shvatas proste stvari(nadam se da si pogledao video), ti ne shvatas kakav je BOg.
Bog je van svega On nije jedan BOg u nasem smislu reci niti tri niti vise on je iznad svakog pojama i broja i nema pocetka ni kraja ni menajnaj niti je u vremenu.Hristos je 2. licnost Svetog Trojstva on ne moze biti zaseban i drugi Bog, jer BOg nema pocetka,a On jeste Bog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Objasnili ste neobjašnjivo...svaka vam čast.....Mihej 5.2 vam kaže da je Isus imao početak u vječnosti....ne varajte se.....isto Priče 8. 22-30....Nelsim je pravoslavna verzija našeg slapa....samo što je on janje u odnosu na drugoga koji je aždaha......

Price 8 nemaju ama bas nikakve veze sa Isusom!
To ste uzeli od J.S..

Mihej 5:2 ne kaze da Isus "ima pocetak" vec da mu je "poreklo od vecnih vremena", sto je dokaz da je bezvremen.

Tekst kaze: " iz tebe će mi izaći onaj, koji ce biti
vladalac u Izraelu."

Pa onda nastavlja da objasni njegovo poreklo:

"Njegov je izlazakiz davne davnine, iz dana vječnosti"

On "izlazi" iz vecnosti i dolazi na zemlju. To je pisac zeleo da kaze odnosno da ukaze na njegovo "zemaljsko poreklo", a ne da kaze da je Isus imao pocetak na nebu.
On ima svoj "zemaljski pocetak".

Zasto izvrcete?

Kako i ti ne vidis da Crkveni Oci "nisu ucili" ono sto vam vasi serviraju?
Molim te proveri njihove izjave, to bar nije tesko, imas internet..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Isus je ta mudrost...imam bib. dokaze....drugo u Miheju imamo dva rođenja...ono u Betlehemu i ono u vječnosti....dva izlaska...

Termin 'izaći' u ovom stihu takođe označava 'porijeklo' ili 'nastanak'. Isus je bio 'izašao' - ili, bio je rođen, ili njegovo porijeklo - nastanak potječe iz davne prošlosti, iz dana vječnosti, prije nastanka vremena.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isus je ta mudrost...imam bib. dokaze....drugo u Miheju imamo dva rođenja...ono u Betlehemu i ono u vječnosti....dva izlaska...

Termin 'izaći' u ovom stihu takođe označava 'porijeklo' ili 'nastanak'. Isus je bio 'izašao' - ili, bio je rođen, ili njegovo porijeklo - nastanak potječe iz davne prošlosti, iz dana vječnosti, prije nastanka vremena.

Molim te, nemoj me zasmejavati, koje ti dokaze imas sem praznog naklapanja? :)
Mihej znaci tako, zato sto si ti rekao tako, a Price 8, pa to je tek fantazija :)

Ne kaze ''rodjen'' nego kaze ''izasao'', a ta rec nigde ne znaci ''poreklo''..

To i nije bitno, jer tekst uopste nema takvu konotaciju, ali evo da svi vide prevod te reci u drugim stihovima:

Genesis 15:4
HEB: אִם֙ אֲשֶׁ֣ר יֵצֵ֣א מִמֵּעֶ֔יךָ ה֖וּא
NAS: but one who will come forth from your own body,
KJV: This shall not be thine heir; but he that shall come forth out of thine own bowels
INT: but who will come body he

Exodus 16:29
HEB: תַּחְתָּ֗יו אַל־ יֵ֥צֵא אִ֛ישׁ מִמְּקֹמ֖וֹ
NAS: man go out of his place
KJV: in his place, let no man go out of his place
INT: his place no go man of his place

Exodus 21:2
HEB: יַעֲבֹ֑ד וּבַ֨שְּׁבִעִ֔ת יֵצֵ֥א לַֽחָפְשִׁ֖י חִנָּֽם׃
NAS: but on the seventh he shall go out as a free man
KJV: and in the seventh he shall go out free
INT: shall serve the seventh shall go A free without

Exodus 21:3
HEB: יָבֹ֖א בְּגַפּ֣וֹ יֵצֵ֑א אִם־ בַּ֤עַל
NAS: alone, he shall go out alone;
KJV: by himself, he shall go out by himself:
INT: comes alone shall go if is the husband

Exodus 21:4
HEB: לַֽאדֹנֶ֔יהָ וְה֖וּא יֵצֵ֥א בְגַפּֽוֹ׃
NAS: to her master, and he shall go out alone.
KJV: shall be her master's, and he shall go out by himself.
INT: to her master and he shall go alone

Exodus 33:7
HEB: מְבַקֵּ֣שׁ יְהוָ֔ה יֵצֵא֙ אֶל־ אֹ֣הֶל
NAS: the LORD would go out to the tent
KJV: the LORD went out unto the tabernacle
INT: sought the LORD go to the tent

Leviticus 21:12
HEB: הַמִּקְדָּשׁ֙ לֹ֣א יֵצֵ֔א וְלֹ֣א יְחַלֵּ֔ל
NAS: nor shall he go out of the sanctuary
KJV: Neither shall he go out of the sanctuary,
INT: of the sanctuary nor go nor profane

Leviticus 25:30
HEB: לְדֹרֹתָ֑יו לֹ֥א יֵצֵ֖א בַּיֹּבֵֽל׃
NAS: throughout his generations; it does not revert in the jubilee.
KJV: it throughout his generations: it shall not go out in the jubile.
INT: his generations does not revert the jubilee

Leviticus 25:31
HEB: לּ֔וֹ וּבַיֹּבֵ֖ל יֵצֵֽא׃
NAS: redemption rights and revert in the jubilee.
KJV: they may be redeemed, and they shall go out in the jubile.
INT: have the jubilee and revert

Numbers 11:20
HEB: עַ֤ד אֲשֶׁר־ יֵצֵא֙ מֵֽאַפְּכֶ֔ם וְהָיָ֥ה
NAS: until it comes out of your nostrils
KJV: [But] even a whole month, until it come out at your nostrils,
INT: against who comes of your nostrils and becomes

Sem toga tekst ti kaze: ''njegov je izlazak iz davne davnine, iz dana vecnosti''.
Kako nesto moze ''nastati u vecnosti'', vecnost je ''neogranicen pojam'', ''bez protoka vremena''..

Ali sasvim je logicno da ''mozes izaci iz vecnosti'' i ''uci u svet ogranicen vremenom''.
To je ono sto tekst ovde i kaze, a ne da je on ''nastao u vecnosti''. Svasta!

*Jesi proverio izjave crkvenih otaca da vidis da te u videu lazu?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pojma ti nemaš o telogiji....ta riječ izlazak - iskon je hebr. riječ motsa ah a koja znači familjarno porijeklo...npr. Šarić prevodi...njegov početak iz davne davnine, iz dana vecnosti....drugi prevodi - on potječe .....

Isus mudrost

"Onima pak koji su pozvani, i Jevrejima i Grcima, Hrista, Božiju silu i Božiju premudrost." (1.Korinćanima 1,24.) - Isus se naziva Božijom silom i Božijom premudrošću, kao u Pričama 8. "Da se uteše srca njihova, i da se stegnu u ljubavi, i u svakome
bogatstvu punoga razuma, na poznanje tajne Boga, i Oca, i Hrista, u kojoj je sve blago premudrosti i razuma sakriveno." (Kološanima 2,2.3.)...............i na kraju bomba

Matej 23.34 - Zato evo ja šaljem vama proroke i mudrace i pismoznance. Jedne ćete od njih ubiti i raspeti, druge bičevati po svojim sinagogama i progoniti od grada do grada

Luka 11.49 - Zbog toga i kaza Mudrost Božja: ‘Poslat ću k njima proroke i apostole. Neke će poubijati i prognati

Matej kaže da je taj ja ustvari Isus...no Luka kaže da je to Mudrost Božja rekla....zaključak - Isus - Mudrost Božja

Trebaš ti mire000 još pure jesti da bi teologizirao....ne da mi se pisati....moram stalno kopirati ova slova da bi nakon 10 - 15 minuta nešto napisao....a to su - e l r k z .....ko zna kad ću kupiti novi laptop....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus mudrost

Matej kaže da je taj ja ustvari Isus...no Luka kaže da je to Mudrost Božja rekla....zaključak - Isus - Mudrost Božja
I što onda ako je Isus "Mudrost Božja"? Misliš da si sada dokazao kako je Isus manji od Oca i da nije Sin odvijeka kao što je Otac odvijeka!? ;) Krasna ti je "teologija". Evo, uspio si svojom "teologijom" dokazati kako je Otac "iskonski budala", a onda je rođenjem Sina stekao mudrost.

Trebaš ti mire000 još pure jesti da bi teologizirao
Ti si "izteologizirao", još samo nađi sljedbenike ovoj svojoj teologiji i imat ćemo "Svjedoke mudrijaše".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pojma ti nemaš o telogiji....ta riječ izlazak - iskon je hebr. riječ motsa ah a koja znači familjarno porijeklo...npr. Šarić prevodi...njegov početak iz davne davnine, iz dana vecnosti....drugi prevodi - on potječe .....

Ti mene stvarno zasmejavas. Ili se salis? :)

(ū·mō·w·ṣā·’ō·ṯāw — 1 Occurrence) , citaj sta pise, u bibliji se pojavljuje samo ''jednom'' i to u miheju 5:2, a ti ''znas'' da ona oznacava ''familijarno poreklo''..
Ovde se ne govori o ''familijarnom poreklu''! Vec kaze ''izlazak'', imas hebrejski, ne znam koliko treba biti slep pa to ne videti..
Sto se tice druge reci יֵצֵא֙ znaci ''izlazak'' kako sam i postavio tekstove koji to i dokazuju..

Necu ni komentarisati, ovo je smesno.
Posto se za Isusa npr. kaze da je ''Rec'' znaci uzecu sva mesta gde se ''spominje Rec u SZ'' i tvrditi da je ''to Isus''.
Ili posto se za njega kaze da je ''Pravda'' uzecu sva mesta i tvrditi da je to ''Isus''.
Krasna teologija..

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460

Pogresno tumacis, Bog ne bi bio Bog kad bi bio ovakav kakvim ga ti predstavljas vec Demijurg i ako si u pravu da je Bog takav kakvim ga predstavljas onda psotoji jos jedan Bog od kog taj zavisi, jer je pravi Bog nezavistan.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pogresno tumacis, Bog ne bi bio Bog kad bi bio ovakav kakvim ga ti predstavljas vec Demijurg i ako si u pravu da je Bog takav kakvim ga predstavljas onda psotoji jos jedan Bog od kog taj zavisi, jer je pravi Bog nezavistan.

Pa jesi ti čitao ono što sam napisao o suverenitetu Oca...da je On iznad svih...i da Isus ima svoga Boga...pa Petar u DjeIima veIi za Isusa - ovoga je Bog učinio Gospdom i Mesijom....svi vi vičete da tituIa Gospodin za Isusa znači da je Bog...pa vidite da je učinjem Bogom....Na kraju će se sam Isus pokoriti Ocu da On bude Bog u svemu 1. kor 15.28....Da me pogrešno ne razumijete ja vjerujem da je Isus Bog jer je prozišao iz Oca...on je jednak sa Ocem jer je sve dobio od Oca...Ivan 5.26 veIi čak i život je dobio....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

I onda je Biblija politeisticka knjiga.
Imamo dva Boga Oca i Sina.
Niti su to apostoli mogli uciti s obzirom na Jevrejsko poreklo, a niti je to istinito ucenje, vec obicna laz...

Pa jesi ti čitao ono što sam napisao o suverenitetu Oca...da je On iznad svih...i da Isus ima svoga Boga...

Ima svog Boga, ali je i on Bog, politeizam.
To biblija ne uci.

Natrag