Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Nema loših prevoda već nerazumevanje reči.
Uzmi i prati pa ćeš čuti da se prepliću Otac i Sin te svode na jednu ličnost ali ti to nikako ne želiš čuti i tu je čvor.
Dok god ti je Isus prvo stvoreno biće ovo nećeš prihvatiti niti razumeti.

Za tebe taramana,ali i one druge ,
Evo jos par lepih stihova koji dodatno objasnjuju 1.Kor 15 ko kome pokorava....
Pogledaj poslanicu Efesanima 1 glava,a ja ti dajem kljucne stihove
Efesanima 1 glava
3 Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista;
20 Koju učini u Hristu, kad Ga podiže iz mrtvih i posadi sebi s desne strane na nebesima,
21 Nad svim poglavarstvima, i vlastima, i silama, i gospodstvima, i nad svakim imenom što se može nazvati, ne samo na ovom svetu nego i na onom koji ide.
22 I sve pokori pod noge Njegove, i Njega dade za glavu crkvi, nad svima,
23 Koja je telo Njegovo, punina Onog koji sve ispunjava u svemu.
Dakle Jehova Bog Otac je taj koji je svog sina Isusa postavio sebi sa desne strane na nebesima i dao mu svu vlast nad svim poglavarstvima i tako mu je "sve pokorio"
Sa druge strane Isus ce da unisti svaku bolest i smrt (starost je takodje bolest) i tada ce se pokoriti onome koji mu sve pokori.
Da li je sada jasnije?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Po prirodi cega????
Kako ti tumacis ovaj stih iz Efesana 4:6
6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
U fusnoti za ovaj stih poziva se psalam 83:18
18 I neka znaju da si Ti, kome je ime Gospod, jedini najviši nad svom zemljom.
Naravno,na hebrejskom pise Jehova ,a Danicic je preveo sa Gospod.

Takodje ap.Pavle u Efesanima 3:14 pise
14 Toga radi priklanjam kolena svoja pred Ocem Gospoda našeg Isusa Hrista,
Zasto Pavle ne klekne i pred Sinom i pred Sv.duhom ako su oni u istom rangu sa Ocem?
Po prirodi, da li je Hristos Bog po prirodi, mi smo ljudi po prirodi, da li ej Hristos BOg, andjeo ili covek po prirodi?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Po prirodi, da li je Hristos Bog po prirodi, mi smo ljudi po prirodi, da li ej Hristos BOg, andjeo ili covek po prirodi?

Najkrace receno Isus je sve ono sto mu njegov Bog Otac da da bude.
Jedini pravi Bog jeste Bog Otac jer je on dao zivot svima pa i svome sinu.,inace mu potpuno logicki i ne bi bio Otac,zar ne?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Najkrace receno Isus je sve ono sto mu njegov Bog Otac da da bude.

A evo što mu je dao:

Iv 17,10: I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima.

Evo, Otac i Sin sve dijele, jednaki su u svemu osim u jednom. Ocu pripada očinstvo, a Sinu sinovstvo. Dakle, Otac nije Sin i Sin nije Otac, to je jedina razlika.

Jedini pravi Bog jeste Bog Otac jer je on dao zivot svima pa i svome sinu.,inace mu potpuno logicki i ne bi bio Otac,zar ne?

Sveto Pismo kaže da je i Sin pravi Bog, vidi i gore. A kad već logiku spominješ (tko te tjera da se na logiku pozivaš), kod vas JS logike uopće nema. Naime, odgovori mi logikom kako bi Otac mogao biti Otac odvijeka ako nema Sina koji je Sin odvijeka? Ako je Sin "mlađi" od Oca, onda Otac nije Otac odvijeka, zar ne?

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Bog je postao Otac onog trenutka kada je rodio Sina...pusti se misterije zvane vječno rađanje....

Suverenitet Boga Oca

Otac je vrhovni Izvor svih stvari:

"Ali mi imamo samo jednoga Boga Oca, od kojega je sve, i mi u njemui jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza Njega." (1.Korinćanima 8.6.)

"Ali je sve od Boga, koji pomiri nas sa sobom kroz Isusa Hrista, i dade nam službu pomirenja." (2.Korinćanima 5,18.)
"Jer je od Njega i kroz Njega i u Njemu sve. Njemu slava vavijek. Amin." (Rimljanima 11,36.)

"Toga radi preklanjam kolena svoja pred Ocem Gospoda našega Isusa
Hrista, po kome se sva čeljad i na nebesima i na zemlji zovu."
(Efescima 3,14.15.)

Otac je Bog Hristu:

a) Za vreme Hristovog života, utelovljenog u ljudskom obličju, prilikom raspeća;

"A oko devetoga sahata povika Isus iza glasa govoreći: Ili! Ili! lama savahtani? to jest: Bože moj! Bože moj! zašto si me
ostavio?" (Matej 27,46.)

b) Nakon Hristovog vaskrsenja;

"Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k Ocu svojemu i Ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu. (Jovan 20,17.)

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našega Isusa Hrista, koji nas je blagoslovio svakim blagoslovom duhovnim na nebesima kroz Hrista." (Efescima 1,3.)

"Koji pobedi učinicu ga stub u crkvi Boga svojega, i više neće izići napolje; i napisaću na njemu ime Boga svojega, i ime
novoga Jerusalima, grada Boga mojega, koji silazi s neba od Boga mojega, i ime moje novo." (Otkrivenje 3,12.)

"Blagosloven Bog i Otac Gospoda našega Isusa Hrista, koji nas po velikoj milosti svojoj prerodi za živ nad vaskrsenjem Isusa
Hrista iz mrtvih." (1.Petrova 1,3.)

Isključivo Otac je nazvan - Višnji (Najviši):

"Ali oni još jednako grešiše Njemu, i gnjeviše Višnjega u pustinji." (Psalam 78,17.)

"Jer reče: doista su moj narod, sinovi koji neće izneveriti. I bi im Spasitelj. U svakoj tuzi njihovoj on beše tužan, i anđeo, koji je pred Njim, spase ih. Ljubavi svoje radi i milosti svoje radi On ih izbavi, i podiže ih i nosi ih sve vreme. Ali se odmetaše i žalostiše Sveti Duh Njegov; zato im osta neprijatelj, i ratova na njih." (Isaija 63,8-10.)

Zapazimo da je Bog Otac onaj subjekat, koji se pominje u ovim stihovima. Dva Bića su pomenuta u stihovima; Bog Otac koji je nazvan "Višnji", kao i "njihov Spasitelj" i Hrist koji je nazvan "anđeo, koji je pred Njim" ili "anđeo Njegove (Očeve)
prisutnosti"(prevod King James)

Isus je, međutim, nazvan "Sin Višnjega"
"I povikavši iza glasa reče: šta je tebi do mene, Isuse Sine Boga Višnjega? Zaklinjem te Bogom, ne muči me." (Marko 5,7.)

"A kad vide Isusa, zavapi i pade pred njega, pa reče glasno: što je tebi
do mene, Isuse, Sine Boga Najvišega? Molim te, ne muči me." (Luka
8,28.)

Gore navedeni stihovi jasno prave razliku između Oca i Sina. Otac je nazvan "Višnjim" ili "Najvišim" dok je Isus nazvan "Sinom Najvišeg Boga

Otac je stariji od Isusa

"Čuste da vam Ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene." (Jovan 14,28.)

U gore navedenom stihu reč "veći" dolazi iz reči "meizon" (G3187) koja može značiti "stariji", kao što je prevedeno u Rimljanima 9,12. "Ne za dela, nego onoga radi koji poziva reče joj se: veći će služiti manjemu" (stariji - sin, služiće mlađem - prevod Kinmg James)

Otac je veći od svih

"Otac moj koji mi ih dade veći je od svih; i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mojega." (Jovan 10,29.)

Otac je Glava Hristu:

"Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu." (1.Korinćanima 11,3.)

Otac je iznad svih

"Jedno telo, jedan duh, kao što ste i pozvani u jednom nadu zvanja svojega. Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje, Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama." (Efescima 4,4-6.)

Natrag