Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Po tvojoj nauci igraju.

Ne znas Pravoslavno ucenje.
Zasto me to ne cudi?
Isus ne igra "ulogu Sina" niti Bog igra "ulogu Oca".
Sin se radja od Oca po Pravoslavnom ucenju.

Cвети Григорије: „У oвој нествореној суштини, Отац се замишља беспочетним, нерођеним и увек Оцем. Из Њега непосредно (има биће) Јединородни Син."

Свети Амвросије пише: „Јер као што се
Син рађа од Оца
, тако и Дух Свети исходи од
Оца"

Августин: „Син је рођен од Оца, и Дух Свети (исходи) од
Оца по почетку (principaliter)"

A oni tvoji u videu kojim te je Kainos ubedio "dali su polovicne izjave crkvenih otaca" ili bolje reci "lagali su", ti imas "falsifikat" a crkva ima istinu...

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Pa objasite više kako neko može biti rođen a ne imati početka....ti si mire00 ko trstika....mijenjaš učenja samo tako....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa objasite više kako neko može biti rođen a ne imati početka....

Kako to objasniti onome tko ne razlikuje rođenje (rađanje) kao suštinski odnos od rođenja kao događaja? Tvoj doseg razmišljanja i razumijevanja pojma rođenja ili rađanja uvijek zahtjeva rodilište, doktora i babicu. A onda babica, razmišljaš ti, uvijek zapiše točan datum i vrijeme rođenja. Eto, još samo nađi babicu koja je bila u rodilištu kad je Otac rodio Sina, i ti ćeš biti prvi i jedini koji zna i točan datum Isusova rođenja.

ti si mire00 ko trstika....mijenjaš učenja samo tako....

I tko ovo izgovori!? Kainos, koji ništa nije znao o Katoličkoj Crkvi, niti o njenoj povijesti niti o onome što vjeruje i naučava. Takav naiđe na adventiste ("lovce na neznalice") i evo ga među "đus drinkerima". Naravno, u tom trenutku kainos pojma nema ni o Adventistima sedmog dana, jer bi im se samo idiot pridružio kad bi znao kakve su bogohulnosti naučavali Ellen White i ostali utemeljitelji ASD. Pridruživanjem ASD započinje sustavna indoktrinacija, kojom se moždane funkcije posebnim metodama dovode u "monovijugalni sustav" funkcioniranja. Bog im postaje samo privid i fikcija, a prvo i jedino mjesto u ovom monovijugalnom sustavu ima samo "proročica i vjesnica Ellen White". Ovako "devijugalizirani" najčešće ostaju u "stadu američkih farmera", a ako počnu i lutati, kao kainos, ne mogu se više riješiti "čipa Ellen" i on im je naprosto sudbina života.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa objasite više kako neko može biti rođen a ne imati početka....ti si mire00 ko trstika....mijenjaš učenja samo tako....

Ne menjam ja ucenja, vec ste vi dali izjave crkvenih otaca, a to ste pogresno predstavili, rekavsi da mi ucimo da "je Bog glumac", odnosno da "glumi ulogu Oca" a to nije tacno. Pravoslavlje to ne uci..

Ja slusam sta oci kazu, i zato mi se ucinilo ispravnim (jer Bog mene vodi da saznam), a to i jeste ispravno sto ste rekli, ali ne onako kako ste i predstavili. Crkva daje sve u kontekstu..

Nijedan od tih otaca "ne uci da Isus ima pocetak".
Ipak vi ste nam to tako predstavili "izvlaceci van konteksta". Svi do jednog od njih, uce "trojstvu"(pogledaj izjave do kraja), a vi opet tvrdite da ne uce..
Ti isti Oci koje ste vi cititlrali, to uce..

Dakle, odgovor ti je u njihovim recima, pa citaj, sto ja da govorim? Ali ti nisi ni citao, pa verujes u reci koje su drugi izvukli van konteksta..

Oci kazu "da je Isus rodjen, ali da nema pocetak", pa onda ih slusaj sta kazu, a nemoj izvrtati..

Po Pravoslavlju, Bog radja Isusa, Sin od njega ishodi, kao i Sveti Duh sto ishodi, ali on je "Vecni Otac" po Bibliji i "Isus zato mora biti vecni Sin", jer nije postojalo vreme kada Bog nije bio Otac i nije postojalo vreme kada nije imao Sina.
Za njih ne postoji vreme, i Bog nije ogranicen vremenom i prostorom, materijom da bi ga ti ogranicavao i pitao: "kada je Isus nastao".
On je u Bogu oduvek postojao i bio. A to ti i biblija svedoci kada kaze "da je jagnje zaklano pre postanja sveta". U Bogu nema protoka vremena, i on je iznad vremena, iznad svega i sve je u njemu..

Pitanje ti nije na mestu. Bog nije covek da bi ga ti ogranicavao i postavljao u granice vremena..

Zasto ne verujes crkvenim ocima, vec uzimas njihove reci polovicno?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
a objasite više kako neko može biti rođen a ne imati početka....ti si mire00 ko trstika....mijenjaš učenja samo tako....
Sve sto vi kroistite i mozete da koristite jeste logika, moze li se Bog necim sto je stvoreno sagledavati?
NE moze, On se ne ogranicava Logikom, Sinse u vecnosti radja od Oca i samo Sveto Pismo uci da je Bog nepromenljiv i da je vanvremen, a Logos je Bog.Sin je Logos(rec) Ocev koji se radja vecno tj. u vecnosti, nije u vremenu, to radjanje nije isto kao zemlajsko radjanje ono je potpuno razlicito.Bog je mogao stvoriti svet u kome su 2+2=6 ili u kom nesto moze da nemoze.Vi ga pokusavate sozercati necim stvorenim i samim tim Ga ogranicavate, Boga je nemoguce izdefinisati jer kad bi bilo moguce onda On ne bi bio Bog i ne bi bio veci od nas, evo videa:

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Objasnili ste neobjašnjivo...svaka vam čast.....Mihej 5.2 vam kaže da je Isus imao početak u vječnosti....ne varajte se.....isto Priče 8. 22-30....Nelsim je pravoslavna verzija našeg slapa....samo što je on janje u odnosu na drugoga koji je aždaha......

Natrag