Pa jesi ti čitao ono što sam napisao o suverenitetu Oca...da je On iznad svih...i da Isus ima svoga Boga...pa Petar u DjeIima veIi za Isusa - ovoga je Bog učinio Gospdom i Mesijom....svi vi vičete da tituIa Gospodin za Isusa znači da je Bog...pa vidite da je učinjem Bogom....Na kraju će se sam Isus pokoriti Ocu da On bude Bog u svemu 1. kor 15.28....Da me pogrešno ne razumijete ja vjerujem da je Isus Bog jer je prozišao iz Oca...on je jednak sa Ocem jer je sve dobio od Oca...Ivan 5.26 veIi čak i život je dobio....
''Ucinio ga je
Gospodom i Hristom'' tj. Mesijom.
I to se odnosi na ''
zemaljsko postavljanje'', a ne na njegovu vlast na nebu.
Isus ''nije mesija na nebu'', on ne spasava andjele vec ljude.
U Trojstvu postoje ''zaduzenja''(u planu spasenja), i
kada se kaze da ce se ''Isus pokoriti Bogu'', to znaci da ce mu ''predati vlast nad zemljom''.
''
Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.''
''
Jer Njemu valja carovati dokle ne položi sve neprijatelje svoje pod noge svoje.''
''Nebesko carstvo je iznad zemaljskog carstva'' i zato se Isus kao ''ljudski vladar nad zemljom'' mora pokoriti ''visoj vlasti na nebu.''
''A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.''
Isus se pokorava kao vladar zemaljskog carstva , visem nebeskom carstvu.
Nakon sto se zavrsi vladavina(i nakon sto se sve zemaljsko podlozi nebeskom carstvu tj. Bogu), Hristos se vraca na nebo kao punopravni clan Trojstva. O tome tekst i govori. O ''odnosu zemaljskog i nebeskog''.
To ne znaci da je Isus ''manji'' , da ''nije Bog'' da je njegov autoritet ''slabiji'' u odnosu na Bozji i sta ti ja znam, ovde se govori o ''ulogama u planu spasenja'' i o ''odnosu nebeskog i zemaljskog carstva''.
Sve pogresno razumete, jer nemate Svetoga Duha...