Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Oni veruju da je Isus Bog, ali stvoreni Bog što je glupo veoma jer Bog ne može biti stvoren, Bog je nepromenljiv,a ako je Isus stvoren to znači da Otac nije uvek bio Otac i da ni OTac nije Bog pa samim tim psotoji neki drugi Bog koji je viši od Oca i Sina,a njih dvojica po toj logici ispadaju demijurzi.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ako ljudi mogu da nayivaju bogovima i telad i slike,a zasto Bog Jehova ne sme tu tituli da deli kome hoce.
On je to i uradio i samo dve osobe su dobile to ovlascenje od njega,a to su Mojsije u 2.Moj 7:1 i Isus u Isaiji 9:6
2.Moj 7:1 je dovoljna
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mojsije je bio u simbolicnom smislu nazvan Bogom jer je dobio dar da cini cuda..

Isus je Bog po svojoj prirodi.

Ako je Mojsije bio nazvan Bogom a Isus iz tog razloga nije sustinski pravi Bog, a Aron bio prorok - to znaci da Isus nije bio ni prorok?

Razmisli malo sta se krije u gornjoj recenici.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako ljudi mogu da nayivaju bogovima i telad i slike,a zasto Bog Jehova ne sme tu tituli da deli kome hoce.
On je to i uradio i samo dve osobe su dobile to ovlascenje od njega,a to su Mojsije u 2.Moj 7:1 i Isus u Isaiji 9:6
2.Moj 7:1 je dovoljna
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.

Znaš kad će neverni poznati ko je Isus tek kad se javi u punini slave onda vam neće biti do igranja jer ćete čuti kako je On prvi i poslednji i NEMA DRUGOG i vi ćete pitati A GDE JE JAHVE? On će vam reći JA SAM i vi ćete popadati jer ćete čuti još ovo:
8:24 Tako vam kazah da ćete pomreti u gresima svojim; jer ako ne uzverujete da sam ja, pomrećete u gresima svojim.

A šta su trebali verovati ko je On 8drvodeljinsin,Božji Sin,veliki prorok ili Bog u telu) i pre gornje izjave otkrivao im je sebe polako:

8:18 Ja sam koji svedočim sam za sebe, i svedoči za mene Otac koji me posla.
8:19 Tada Mu govorahu: Gde je otac tvoj? Isus odgovori: Ni mene znate ni Oca mog; kad biste znali mene, znali biste i Oca mog.

Pokazavši se ko je reče ako ne poveruju u rečeno da je On Otac pomreće u svojim gresima jer im nije rekao ljudi ja sam Mesija poverovali bi ali stalna optužba više puta je bila: GRADI SE BOGOM.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mojsije je bio u simbolicnom smislu nazvan Bogom jer je dobio dar da cini cuda..

Isus je Bog po svojoj prirodi.

Ako je Mojsije bio nazvan Bogom a Isus iz tog razloga nije sustinski pravi Bog, a Aron bio prorok - to znaci da Isus nije bio ni prorok?

Razmisli malo sta se krije u gornjoj recenici.
Kao sto ni Mojsije nije bio pravi Bog,isto tako ni Isus nije pravi bog.Isus je oduvek bio samo Sin Bozji.Isus je prvorodjeni i jedinorodjeni Sin Bozji,ili mozda ti imas neko drugacije objasnjenje znacenja Jedinorodjeni i prvorodjeni sin.Ako znas ,napisi?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kao sto ni Mojsije nije bio pravi Bog,isto tako ni Isus nije pravi bog.Isus je oduvek bio samo Sin Bozji.Isus je prvorodjeni i jedinorodjeni Sin Bozji,ili mozda ti imas neko drugacije objasnjenje znacenja Jedinorodjeni i prvorodjeni sin.Ako znas ,napisi?

Evo iznova čitaj i reci ko je ovaj što ga Jovan vide i sa Njim razgovara:

1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne govori jer se ovdje radi o obožavanju Boga i Jagnjeta. Ništa bolje ne dokazuje nego reakcija obožavalaca.

Natrag