Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
То што је теби откривено од стране култа "Кула стражара" није добро. Није добро по тебе.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne postoji manji i veci Bog, vec tri licnosti jednog Boga koji su pomazani za odredjene uloge u planu spasenja.

Kada tekst kaze:

"5 Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj"

Ovde se govori o laznim izmisljenim Bogovima koje bi covek stvorio i klanjao im se.
Tekst kaze - ako i ima mnostvo izmisljenih Bogova, mi imamo jednog Boga i Isusa koji je sam Bog zajedno sa Ocem.

Ako postoji manji i veci Bog - onda su to dva Boga, i moze se smatrati kao mnogobostvo.
U bibliji postoji jedan Bog koji se otkriva u tri nezavisne licnosti povezane uskim duhovnim vezama, i oni nisu tri Boga, vec jedan - Jhwh ili Elohim.
Laodikejac,
delimicno se slazem sa tobom.
Tacno je da postoji samo jedan pravi Bog i da su svi ostali bogovi lazni.
Ali shvati da je Bog titula ,i da Bog ako hoce moze tu titulu da cak dodeli i samim ljudima,a ako moze ljudima,a zasto ne bi i svome sinu?
Seti se 2.Moj 7:1
1 I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
U tom smislu je i ono sto te buni "Pomaza te Boze,Bog tvoj"itd...
Jehova je dodelio svome sinu titulu Bog,i tek u dalekoj buducnosti,na kraju 1000 godisnje vladavine koja jos nije ni pocela,Isus ce su vlast koju je dobio od Boga i oca ,vratiti svome Bogu i ocu prema stihu iz 1.kor 15:28
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
Da su sin i otac jednaki,zasto bi se onda sin morao pokoriti Ocu,kazi mi,znas li???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog pojedinim ljudima kaze da su Bogovi zbog uloga koje su im namenjene na zemlji.

Tako u 82 psalmu on se obraca zemaljskim sudijama kao Bogovima, jer su obavljali posao koji moze da obavlja samo Bog - a to je posao sudije:

"Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
Sudite ubogome i siroti, onog koga gone i ništega pravdajte.
Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.
Ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete.

Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su Tvoji po nasledstvu svi narodi"

Ipak, u kontekstu biblije covek je stvorenje koje nema sustinske Bozanske atribute, za razliku od Isusa kome su pripisani svi atributi Boga:

- On je vecan kao i njegov presto
- on je pravedan
- on je stvoritelj
- on je vecan i ne prolazan i u proslosti i u buducnosti

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда,
и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Bog pojedinim ljudima kaze da su Bogovi zbog uloga koje su im namenjene na zemlji.

Tako u 82 psalmu on se obraca zemaljskim sudijama kao Bogovima, jer su obavljali posao koji moze da obavlja samo Bog - a to je posao sudije:

"Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
Sudite ubogome i siroti, onog koga gone i ništega pravdajte.
Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.

Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.
Ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete.

Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su Tvoji po nasledstvu svi narodi"

Ipak, u kontekstu biblije covek je stvorenje koje nema sustinske Bozanske atribute, za razliku od Isusa kome su pripisani svi atributi Boga:

- On je vecan kao i njegov presto
- on je pravedan
- on je stvoritelj
- on je vecan i ne prolazan i u proslosti i u buducnosti

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда,
и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Izvini,ali ako je Isus pravi Bog,on se ne moze nikada pokoriti drugome Bogu,pa cak ni samome sebi.
A da je Isus Stvoritelj Adama i Eve,to nigde u Bibliji ne pise.
Da pise da je Isus stvoritelj Adama i Eve ,otac bi bio potpuno suvisan itd.....
A ovo dalje sto pises "Pomaza te Boze Bog tvoj",a zasto ne bi pomazao sam sebe,nego mora drugi da ga pomaze?A zasto sin ne pomaza Oca,i opet nigde ni traga od trece opsobe???
I citaj tu prvu glavu sa kontekstom da bi je ispravnije razumeo
1 Bog koji je nekada mnogo puta i različitim načinom govorio očevima preko proroka, govori i nama u posledak dana ovih preko sina.
Kao sto je nekada govorio preko proroka i careva,a na kraju govori i preko sina,a seti se i price o vinogradarevom sinu koga su ubili,i kakva ce biti reakcija oca?
2 Kog postavi naslednika svemu, kroz kog i svet stvori.
(Ili uz ciju asistenciju je i ceo svet stvorio).
3 Koji budući sjajnost slave i obličje bića Njegovog, i noseći sve u reči sile svoje, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličine na visini.
Kao sto je Adam stvoren po oblicju Bozjem,tako se i za Isusa kaze ,i da nije zauzeo presto,vec je seo sa desne strane prestola.
4 I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Kako je to i zasto Isus postao daleko bolji od andjela ako je on Bog???sta mislis?,znas li?
5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Samo Isusu je rekao te reci,ili je to Isus rekao samome sebi?znas li?
6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.
A zar mu se andjeli pre nisu pokoravali?
itd.id,to ti je kontekst da razumes stihove koje si citirao.
U skladu sa tim je i Boze,Bog te pomazao itd.itd....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam odgovorio.

Isus je uslovno manji od Oca zbog dolaska na ovaj svet i rodjenja u ljudskom telu, i zbog uloga koje ima u planu spasenja.

Dakle, tri licnosti Bozanstva, i razlicite uloge u planu spasenja, sve drugo je uslovno zbog ove cinjenice.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Dakle sta mislite ,dal je Isus na nebu jednak ili iznad svoga oca,Jehove Boga??? RIS BG, Aug 6, 2013

Dakle ako je Isusu Hristu poglavar Bog (Otac),onda mu je sin pokoran i nikako nije jednak!!! RIS BG, Aug 19, 2013

isusom caruju sa neba i da nam budu svestenici.Ko bolje od njih moze da ispuni tu ulogu??? RIS BG, Apr 4, 2012

Zasto od oca i sina koji su dve razlicite osobe pravite uz dodatak"trece",trojstvo??? RIS BG, Nov 6, 2011

Da li jos uvek tvrdis da u sinajskom kodeksu ,otkrivenje 1:10 pise alfa i omega??? RIS BG, Jan 20, 2012

Nego zasto se nigde ne spominje sveti duh kao alfa i omega??? opet nema trojstva? RIS BG, Oct 15, 2012

Da li je to slucaj?Ako nije onda nikako nisu jednaki???,zar ne?sta ti mislis? RIS BG, Oct 16, 2012

Isus Hrist jeste Bog,ali manji Bog od svoga Oca.,a sveti duh se i ovde takodje ne pojavljuje,znas li zasto???
Da nije i sveti duh bio rec ili bio u reci bozjoj??? RIS BG, Oct 19, 2012

Otkud to da je sin jednak ocu??? RIS BG, Jul 9, 2012

Sve ostalo sto se vidi i sto se ne vidi Jehova Bog je stvorio uz pomoc svoga jedinorodjenoga SINA!!!Kako je sinu ime,znas li? RIS BG, Jul 18, 2012

Post by: RIS BG, Sep 4, 2013 in forum: Religija Последњи Рисков пост

Zaokret from Beograd Joined: Sep 5, 2013

Nadalje moje pitanje je gde u Bibliji pise rec JEDNAK,a odnosi se na jednakost Oca i Sina??? Zaokret, Mar 17, 2014

Hajde kad vec oces i tu temu zasto onda u jevrejima 3:2 pise za Isusa da je STVOREN??? Zaokret, Mar 18, 2014

Pa gde je onda prestolje za svetog duha?Gde seda sveti duh?Sto ga nema u psalmu 110:1,2??? Zaokret, Mar 23, 2014

U svakom slucaju Sin ima svoga Boga,ali iznad oca nema ni jednog drugoga boga!!! Zaokret, Mar 25, 2014

Da su sin i otac jednaki,zasto bi se onda sin morao pokoriti Ocu,kazi mi,znas li??? Zaokret, Yesterday at 10:59 PM

Nemas ni jedan argument da se od svinjeceg mesa umire!!! Zaokret, Yesterday at 10:28 PM

----------------------------------------------------------

На основу одређених параметара и логичком дедукцијом закључујем да је члан форума RIS BG исто што и члан форума Zaokret.

256949.jpg
је први налог, а други је
588753.jpg

Што нам даје:

Prerušeni Risko.jpg

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Dakle sta mislite ,dal je Isus na nebu jednak ili iznad svoga

На основу одређених параметара и логичком дедукцијом закључујем да је члан форума RIS BG исто што и члан форума Zaokret.

256949.jpg
588753.jpg

Pogledajte prilog 49413
Znaci umes i da falsifikujes nema sta od staba si ti poslan od staba !!!!!!!

tako ti montiras i nama montazeru

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Користите више налога, а ја треба да се стидим? Ето колико сте кварни играчи.

И још човек кога су стварно упослили да пише по форуму и пропагира Кулу стражара мени каже да ме је неки штаб (сотонин) послао? Да се човек насмеје од муке.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dakle sta mislite ,dal je Isus na nebu jednak ili iznad svoga oca,Jehove Boga??? RIS BG, Aug 6, 2013

Dakle ako je Isusu Hristu poglavar Bog (Otac),onda mu je sin pokoran i nikako nije jednak!!! RIS BG, Aug 19, 2013

isusom caruju sa neba i da nam budu svestenici.Ko bolje od njih moze da ispuni tu ulogu??? RIS BG, Apr 4, 2012

Zasto od oca i sina koji su dve razlicite osobe pravite uz dodatak"trece",trojstvo??? RIS BG, Nov 6, 2011

Da li jos uvek tvrdis da u sinajskom kodeksu ,otkrivenje 1:10 pise alfa i omega??? RIS BG, Jan 20, 2012

Nego zasto se nigde ne spominje sveti duh kao alfa i omega??? opet nema trojstva? RIS BG, Oct 15, 2012

Da li je to slucaj?Ako nije onda nikako nisu jednaki???,zar ne?sta ti mislis? RIS BG, Oct 16, 2012

Isus Hrist jeste Bog,ali manji Bog od svoga Oca.,a sveti duh se i ovde takodje ne pojavljuje,znas li zasto???
Da nije i sveti duh bio rec ili bio u reci bozjoj??? RIS BG, Oct 19, 2012

Otkud to da je sin jednak ocu??? RIS BG, Jul 9, 2012

Sve ostalo sto se vidi i sto se ne vidi Jehova Bog je stvorio uz pomoc svoga jedinorodjenoga SINA!!!Kako je sinu ime,znas li? RIS BG, Jul 18, 2012

Post by: RIS BG, Sep 4, 2013 in forum: Religija Последњи Рисков пост

Zaokret from Beograd Joined: Sep 5, 2013

Nadalje moje pitanje je gde u Bibliji pise rec JEDNAK,a odnosi se na jednakost Oca i Sina??? Zaokret, Mar 17, 2014

Hajde kad vec oces i tu temu zasto onda u jevrejima 3:2 pise za Isusa da je STVOREN??? Zaokret, Mar 18, 2014

Pa gde je onda prestolje za svetog duha?Gde seda sveti duh?Sto ga nema u psalmu 110:1,2??? Zaokret, Mar 23, 2014

U svakom slucaju Sin ima svoga Boga,ali iznad oca nema ni jednog drugoga boga!!! Zaokret, Mar 25, 2014

Da su sin i otac jednaki,zasto bi se onda sin morao pokoriti Ocu,kazi mi,znas li??? Zaokret, Yesterday at 10:59 PM

Nemas ni jedan argument da se od svinjeceg mesa umire!!! Zaokret, Yesterday at 10:28 PM

----------------------------------------------------------

256949.jpg
588753.jpg

Што нам даје:

Pogledajte prilog 49413

Tema gubila svoju svrhu.
Ovo je sada samo dobra reklama za moderatore kad je u pitanju pravilnik i klon nalozi.
Sutra će biti na redu moj nik i moj avatar, dakle ako nema reda i pravila, onda ni ja nemam šta ovde tražiti.

Poslednja izmena:
Natrag