Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ja vise brinem za tebe veruj , ajde budi pozdravljenТо што је теби откривено од стране култа "Кула стражара" није добро. Није добро по тебе.
Laodikejac,Ne postoji manji i veci Bog, vec tri licnosti jednog Boga koji su pomazani za odredjene uloge u planu spasenja.
Kada tekst kaze:
"5 Jer ako i ima koji se bogovi zovu, ili na nebu ili na zemlji, kao što ima mnogo bogova i mnogo gospoda
6 Ali mi imamo samo jednog Boga Oca, od kog je sve, i mi u Njemu, i jednog Gospoda Isusa Hrista, kroz kog je sve, i mi kroza Nj"
Ovde se govori o laznim izmisljenim Bogovima koje bi covek stvorio i klanjao im se.
Tekst kaze - ako i ima mnostvo izmisljenih Bogova, mi imamo jednog Boga i Isusa koji je sam Bog zajedno sa Ocem.
Ako postoji manji i veci Bog - onda su to dva Boga, i moze se smatrati kao mnogobostvo.
U bibliji postoji jedan Bog koji se otkriva u tri nezavisne licnosti povezane uskim duhovnim vezama, i oni nisu tri Boga, vec jedan - Jhwh ili Elohim.
Bog pojedinim ljudima kaze da su Bogovi zbog uloga koje su im namenjene na zemlji.
Tako u 82 psalmu on se obraca zemaljskim sudijama kao Bogovima, jer su obavljali posao koji moze da obavlja samo Bog - a to je posao sudije:
"Bog stade na saboru Božijem, usred bogova izreče sud:
Dokle ćete suditi nepravo, i bezbožnicima gledati ko je ko?
Sudite ubogome i siroti, onog koga gone i ništega pravdajte.
Izbavljajte ubogoga i ništega, iz ruke bezbožničke otimajte.
Ne poznaše, niti razumeše, hode po tami; zadrmaše se zemlji svi temelji.
Rekoh: Bogovi ste, i sinovi Višnjeg svi.
Ali ćete kao ljudi pomreti, i kao svaki knez pašćete.
Ustani, Bože, sudi zemlji; jer su Tvoji po nasledstvu svi narodi"
Ipak, u kontekstu biblije covek je stvorenje koje nema sustinske Bozanske atribute, za razliku od Isusa kome su pripisani svi atributi Boga:
- On je vecan kao i njegov presto
- on je pravedan
- on je stvoritelj
- on je vecan i ne prolazan i u proslosti i u buducnosti
"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )
Znaci umes i da falsifikujes nema sta od staba si ti poslan od staba !!!!!!!Dakle sta mislite ,dal je Isus na nebu jednak ili iznad svoga
На основу одређених параметара и логичком дедукцијом закључујем да је члан форума RIS BG исто што и члан форума Zaokret.
је први налог, а други је
Pogledajte prilog 49413
Dakle sta mislite ,dal je Isus na nebu jednak ili iznad svoga oca,Jehove Boga??? RIS BG, Aug 6, 2013
Dakle ako je Isusu Hristu poglavar Bog (Otac),onda mu je sin pokoran i nikako nije jednak!!! RIS BG, Aug 19, 2013
isusom caruju sa neba i da nam budu svestenici.Ko bolje od njih moze da ispuni tu ulogu??? RIS BG, Apr 4, 2012
Zasto od oca i sina koji su dve razlicite osobe pravite uz dodatak"trece",trojstvo??? RIS BG, Nov 6, 2011
Da li jos uvek tvrdis da u sinajskom kodeksu ,otkrivenje 1:10 pise alfa i omega??? RIS BG, Jan 20, 2012
Nego zasto se nigde ne spominje sveti duh kao alfa i omega??? opet nema trojstva? RIS BG, Oct 15, 2012
Da li je to slucaj?Ako nije onda nikako nisu jednaki???,zar ne?sta ti mislis? RIS BG, Oct 16, 2012
Isus Hrist jeste Bog,ali manji Bog od svoga Oca.,a sveti duh se i ovde takodje ne pojavljuje,znas li zasto???
Da nije i sveti duh bio rec ili bio u reci bozjoj??? RIS BG, Oct 19, 2012
Otkud to da je sin jednak ocu??? RIS BG, Jul 9, 2012
Sve ostalo sto se vidi i sto se ne vidi Jehova Bog je stvorio uz pomoc svoga jedinorodjenoga SINA!!!Kako je sinu ime,znas li? RIS BG, Jul 18, 2012
Post by: RIS BG, Sep 4, 2013 in forum: Religija Последњи Рисков пост
Zaokret from Beograd Joined: Sep 5, 2013
Nadalje moje pitanje je gde u Bibliji pise rec JEDNAK,a odnosi se na jednakost Oca i Sina??? Zaokret, Mar 17, 2014
Hajde kad vec oces i tu temu zasto onda u jevrejima 3:2 pise za Isusa da je STVOREN??? Zaokret, Mar 18, 2014
Pa gde je onda prestolje za svetog duha?Gde seda sveti duh?Sto ga nema u psalmu 110:1,2??? Zaokret, Mar 23, 2014
U svakom slucaju Sin ima svoga Boga,ali iznad oca nema ni jednog drugoga boga!!! Zaokret, Mar 25, 2014
Da su sin i otac jednaki,zasto bi se onda sin morao pokoriti Ocu,kazi mi,znas li??? Zaokret, Yesterday at 10:59 PM
Nemas ni jedan argument da se od svinjeceg mesa umire!!! Zaokret, Yesterday at 10:28 PM
----------------------------------------------------------
На основу одређених параметара и логичком дедукцијом закључујем да је члан форума RIS BG исто што и члан форума Zaokret.
је први налог, а други је
Што нам даје:
Pogledajte prilog 49413