Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa zato si poslat od staba si ti poslat sotonskogНешто вам не иде пропаганда? Кваримо вам промоцију?
Vec sam odgovorio.
Isus je uslovno manji od Oca zbog dolaska na ovaj svet i rodjenja u ljudskom telu, i zbog uloga koje ima u planu spasenja.
Dakle, tri licnosti Bozanstva, i razlicite uloge u planu spasenja, sve drugo je uslovno zbog ove cinjenice.
Amen na gornje.Isus je BEZUSLOVNO manji u svakome pogledu od svoga oca.
Bio je manji od oca i kada je stvoren,bio je manji od oca i dok je bio na zenlji,
manji je od oca i kad se vratio na nebo,
i bice manji od svoga oca u svu vecnost,va vijek vijekova!
1.Kor 15:29
28 A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Greska.
Isus u novozavetnom periodu obavlja ulogu prvosvestenika ili posrednika pred kovcegom zaveta u Svetinji nad Svetinjama, prinoseci u korist covekovu zasluge svoje prolivene krvi na krstu.
On i na nebu jeste uslovno manji, jer je nakon vaskrsenja zadrzao ljudsko telo sa oziljcima od klinova i bicevanja, koji ce biti vecni ynak sta je Bog ucinio za ljudsko spasenje, da je on sam podneo patnje radi coveka da bi ga spasio od greha i vecne propasti - slava mu i hvala.
Stvorenje nikada ne bi moglo i ne bi bilo dostojno da to ucini jer je stvorenje, vec je to mogao samo Bog koji je i stvorio coveka.
Covek njemu pripada i po stvaranju i po otkupljenju jer ga je on stvorio i na kraju je i svoj zivot dao za njega.
O velike i neshvatljive ljubavi Bozje..
Daj mi stih - Isus je Stvoritelj.Izraz BOG podrazumeva i Svetog Duha, a Isus je uslovno odvojen i umanjen zbog uloga koje obavlja u planu spasenja.
U svojoj samoj suštini Isus je Bog večni jednak Ocu.
Bog Otac se obraća Bogu Sinu sa Bože i pripisuje mu atribute Boga.
- BOG SIN JE PRAVEDAN KAO I NJEGOVO CARSTVO
- BOG SIN JE STVORITELJ NEBA I ZEMLJE
- BOG SIN JE VEČAN I NEPROMENJIV ZA SVA VREMENA
- BOG SIN JE POMAZAN ZA SLUŽBU SPASITELJA
"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )