Isus je uslovno manji od Oca zbog uloge koju je preuzeo u planu spasenja, a to je da se rodi na zemlji kao čovek.
U toj zemaljskoj prirodi Isus jeste bio manji od Oca, čak i od anđela.
Velika greska!!!
Isus je BEZUSLOVNO manji od svoga Oca!!!
Otkrivenje 1:1
1
Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Ovde Isus kaze da je manji od Oca,jer mu je Bog Otac dao otkrivenje,a potom Isus to otkrivenje prosledjuje preko andjela do Jovana,a ovaj svim ljudima!!!
otkrivenje 3:14
14 I anđelu laodikijske crkve napiši:
Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti,
Početak stvorenja Božijeg:
Ovde Isus sam za sebe kaze da je on sam pocetak Bozjeg stvaranja.
Marko 13:32
32 A o danu tom ili o času
niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima,
ni Sin, do Otac.
Kako to da su sin i otac jednaki ,a sin ne zna ono sto zna njegov otac ,i nigde se ne pominje neka treca osoba???
Jovan 17:3
3 A ovo je život večni
da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga,
i koga si poslao Isusa Hrista.
O kolko se osoba ovde radi i koja je osoba jedini istiniti Bog???
1.Petrova 1:3
3
Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas po velikoj milosti svojoj prerodi za živu nadu vaskrsenjem Isusa Hrista iz mrtvih,
Kako ze zove Bog naseg Gospoda Isusa,i kako to da mu je Bog,ako je Isus jednak njemu???
Jovan 6:44
44
Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.
Onaj koji nema ljubavi prema Jehovi Bogu, koji je i Bog i Otac Isusa Hrista,sigurno nije hriscanin,i to se vidi i po delima koja cine,a pre svega huskajuci ljude na prepirke,ratove,kriminal,polni nemoral itd...
Da Isus ima Boga iznad sebe govori mnogo stihova,ali evo jos ovaj
Jovan 20:17
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im:
Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem,
i Bogu svom i Bogu vašem.
Jasno se vidi da i dok je bio pre na nebu da je bio ponizan svome ocu ,a isto tako i nakon povratka na nebo,pa cak i na kraju svoje hiljadugodisnje vladavinece se pokoriti svome Bogu.
Prava je umetnost sjavoljih advokata da ovako jednostavne recenice objasne kako su otac i sin jednaki,i samo iz straha da ne budu odbaceni , mnogi se priklanjaju ovim tvrdnjama bez osnova!