Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Upravo je dato gde se Bog Otac obraca Bogu Sinu i kaze za njega da je on u pocetku osnovao zemlju i nebesa su delo ruku njegovih.

Dakle "ISUS JE U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU I NEBESA SU DELO RUKU ISUSOVIH"

http://serbianforum.org/threads/isusov-polozaj-na-nebu.414392/page-32#post-1402865

Svako svjedočanstvo neka se temelji na 2- 3 svjedočenja.

TI - 2 - 3 svjedočenja - da je Isus = Stvoritelj - NEMAŠ!
-----------------------------------------------------------

Objasni mi molim te ove stihove koje Isus govori:

MATEJ 19,4
On odgovori: "Zar niste čitali: Stvoritelj od početka muško i žensko stvori ih

TKO je TAJ Stvoritelj o Kome Isus govori?
----------------------------------------------

MARKO 10,6
Od početka stvorenja muško i žensko stvori ih.
MARKO 13,19
jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne bi
od početka stvorenja, koje stvori Bog,
sve do sada, a neće je ni biti.

TKO je TAJ Bog koji je stvorio stvorenja?
--------------------------------------------
-------------------------------------------------------
Isus ne kaže – Ja sam stvorio…..,
nego kaže da postoji Jedan Stvoritelj,
nego kaže da postoji Jedan Bog Stvoritelj,
a o TOME Stvoritelju može se čitati u SZ.
U SZ Jedini Stvoritelj je Bog Otac Jahve.
Isus jasno i glasno kaže – Bog Otac Jahve Stvoritelj – stvorio je ljude.
Isus nije nikada reko da je On – Isus – bilo što stvorio.
Zašto?
Pa zato jer Isus niti je Bog, niti Stvoritelj.
-----------------------------------------------

Imaš li što po tome reči?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je Sudija u svojoj ulozi jer su pred njim otvorene knjige u kojima su izvestaju o svakom pojedincu.

Za razliku od toga - Isus je u ulozi novozavetni prvosvestenik u Svetinji nad Svetinja koji prilaze zasluge svoje prolivene kri na krstu.

Sto se tice pomazanja, to je poynata praksa u starom zavetu, da se onaj ko treba da obavi odredjenu sluzbu pomazuje.
Saul je bio pomazan za cara, David je bio pomazan, Solomon, Kir, prvosvestenici su takodje bili pomazivani za sluzbu.

Pomazati- znaci odrediti ili odvojiti za posebnu vrstu sluzbe, to je bio znak Bozanskog predodredjenja i Bozanske vlasti u obavljanju odredjene uloge.
U tom smislu, Isus kao jedna od Bozanskih licnosti je odredjena Bozanskim savetom da Bozji plan spasenja sprovede u delo svojom smrcu na krstu.

ISUS JE CAR BOG STVORITELJ:

'''Ja sam Gospod Svetac vaš, Stvoritelj Izrailjev, car vaš'' ( Isaija 43. 15 )

'''A sutradan, mnogi od naroda koji beše došao na praznik, čuvši da Isus ide u Jerusalim
12:13 Uzeše grane od finika i iziđoše Mu na susret, i vikahu govoreći: Osana! Blagosloven koji ide u ime Gospodnje, car Izrailjev.
A Isus našavši magare usede na nj, kao što je pisano:
Ne boj se kćeri Sionova, evo car tvoj ide sedeći na magaretu'' ( Jovan 12. 12 - 15 )

'''Jer vam se tako obilno dopusti ulazak u večno carstvo Gospoda našeg i spasa Isusa Hrista''' ( 2 Petrova 1. 11 )

'''A kada se Isus rodio u Vitlejemu judejskom za vreme kralja Iroda, gle, dođoše mudraci sa istoka u Jerusalim i rekoše: gde je car judejski koji se rodio? jer smo videli njegovu zvezdu na istoku i dođosmo da mu se poklonimo''' ( Matej 2. 1 - 2 )

ELOHIM STVORITELJ:

Stvoritelj je ELOHIM ( mnozina )
I Bog Otac i Isus Hrist i Sveti Duh su stvoritelj ELOHIM, jer su nacinili coveka po svom oblicju.

"Потом рече Бог ( ELOHIM ): да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz "ELOHIM" imenica koja oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" on se ovde obraca dvema licnostima sebi ravnim koji cine jednog Boga zajedno sa njim, jer tekst kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovde vidimo da je covek stvoren po liku vise licnosti a ne jedne.

Dakle, ovde vidimo da Bog pretstavlja sebe kao jedninu u mnozini izrazima: RECE BOG - jednina, DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI - otkrivanje jednine u mnozini, i na kraju I STVORI BOG COVEKA PO OBLICJU SVOJEMU, PO OBLICJU BOZJEM STVORI GA - jednina.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde se Bog takodje otkriva kao jednina u mnozini:

А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.
Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше град.
Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи" ( 1 Mojsijeva 11. 5 - 9 )

Iz celog ovog konteksta, moze se videti diskusija razlicitih licnosti Bozanstva koji cine jednog Boga, i njihove zajednicke akcije.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus je uslovno manji od Oca zbog uloge koju je preuzeo u planu spasenja, a to je da se rodi na zemlji kao čovek.
U toj zemaljskoj prirodi Isus jeste bio manji od Oca, čak i od anđela.
Velika greska!!!
Isus je BEZUSLOVNO manji od svoga Oca!!!
Otkrivenje 1:1
1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade Njemu Bog, da pokaže slugama svojim šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svom sluzi svom Jovanu,
Ovde Isus kaze da je manji od Oca,jer mu je Bog Otac dao otkrivenje,a potom Isus to otkrivenje prosledjuje preko andjela do Jovana,a ovaj svim ljudima!!!
otkrivenje 3:14
14 I anđelu laodikijske crkve napiši: Tako govori Amin, Svedok Verni i Istiniti, Početak stvorenja Božijeg:
Ovde Isus sam za sebe kaze da je on sam pocetak Bozjeg stvaranja.
Marko 13:32
32 A o danu tom ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac.
Kako to da su sin i otac jednaki ,a sin ne zna ono sto zna njegov otac ,i nigde se ne pominje neka treca osoba???
Jovan 17:3
3 A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
O kolko se osoba ovde radi i koja je osoba jedini istiniti Bog???
1.Petrova 1:3
3 Blagosloven Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji nas po velikoj milosti svojoj prerodi za živu nadu vaskrsenjem Isusa Hrista iz mrtvih,
Kako ze zove Bog naseg Gospoda Isusa,i kako to da mu je Bog,ako je Isus jednak njemu???
Jovan 6:44
44 Niko ne može doći k meni ako ga ne dovuče Otac koji me posla; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan.
Onaj koji nema ljubavi prema Jehovi Bogu, koji je i Bog i Otac Isusa Hrista,sigurno nije hriscanin,i to se vidi i po delima koja cine,a pre svega huskajuci ljude na prepirke,ratove,kriminal,polni nemoral itd...
Da Isus ima Boga iznad sebe govori mnogo stihova,ali evo jos ovaj
Jovan 20:17
17 Reče joj Isus: Ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k Ocu svom; nego idi k braći mojoj, i kaži im: Vraćam se k Ocu svom i Ocu vašem, i Bogu svom i Bogu vašem.
Jasno se vidi da i dok je bio pre na nebu da je bio ponizan svome ocu ,a isto tako i nakon povratka na nebo,pa cak i na kraju svoje hiljadugodisnje vladavinece se pokoriti svome Bogu.
Prava je umetnost sjavoljih advokata da ovako jednostavne recenice objasne kako su otac i sin jednaki,i samo iz straha da ne budu odbaceni , mnogi se priklanjaju ovim tvrdnjama bez osnova!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vadjenjem iz konteksta moze da se tako predstavi, ali u kontekstu biblija je jasna i sa moje strane objasnjena

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Vadjenjem iz konteksta moze da se tako predstavi, ali u kontekstu biblija je jasna i sa moje strane objasnjena
A sta sam ja to povadio iz konteksta?
Hoces da kazes da Isus nema svog Boga koji je iznad njega?
1.kor 11:3
3 Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Treba li tebi neki kontekst da utvrdis iz ovog stiha da Hrist ima svog Boga?Zapazi da je pisao ap.Pavle u vreme kad je Hrist vec bio na nebu ,mozda vec nekih 30 godina....
Ili mislis da Biblija i pavle lazu???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vađenjem iz konteksta - da.
U kontekstu njegova uslovna umanjenost se sagledava u njegovoj ulozi koju je preuzeo rođenjem na ovoj zemlji u ljudskom telu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
I dok je bio na nebu,i dok je bio na zemlji,i dok je sada na nebu,Isus je uvek podredjen svome Bogu Ocu.
1.kor 11:3
3 Ali hoću da znate da je svakome mužu glava Hristos; a muž je glava ženi; a Bog je glava Hristu.
Kako ti tumacis ovaj stih koji govori o hijerarhiji?
Ko je kome nadredjeni Bog Hristu,ili Hrist Bogu?,odgovori ako znas?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ova tema zahteva duhovnu dimenziju.
Imamo primera gde se tek po otvaranju DUHOVNOG VIDA može ugledati anđeo a imamo i gde je dozvoljeno da se vidi telesnim vidom.Bog nema pomoćnog Boga već poslugu jer je On sve stvorio.
Zato piše da će se javiti SIN u TELU i lo je Otac tom SINU?
Neko od anđela?Neko od ljudi? KO...???

Preko Isije čujemo da će taj SIN zapravo biti Otac večni i Bog silni pa ko je onda to u TELU....od koga je i po kome je to telo začeto? Ako od Boga onda imamo primer kako od semena kruške raste šljiva jer niko neće da prizna da od kruške kruška rađa.
Čitamo da je Bog DUH i onda ponovo čujemo gde korača u vrtu i razgovara sa Adamom i kako kolje jagnje i oblači prvi par i piše da Bog to šeta a odkud mu telo kojim rukama oblikova čoveka kad Duh TELA NI KOSTIJU NEMA???

Ili možda mi ne možemo razumeti da Duh diše gde hoće i da se može javiti kroz materijalni oblik.
Inače da je materijalan bez da može izaći iz iste onda nebi bio sveprisutan i bio bi stvoren kao premet, ali pošto je i materijalan i Duh onda sve prožima. Ko ne shvata tajnu pobožnosti on ima više bogova i tako izvrće činjenično stanje i čini Isusa ...osobom koja ne govori istinu, zašto?
Zato što prorok kaže da će glas onoga koji viče u pustinji pripraviti put BOGU i ko je stigao tom stazom kod Jovana podronitelja....da li je proroštvo istinito?

Samo telo kroz materiju i oblik pokazuje Duha koji kad se oglasi vojnici padaju i telo ne govori ništa svoje ili od sebe već što čuje od ONOG koji je u telu.Kad TELO govori oni stoje a kad Duh iz tela onda se ne stoji.Učenici pitaju to TELO da im Oca pokaže a ono pokazuje baš na Oca koji je U TELU jer piše da je velika tajna pobožnosti i nekome se otkri a to je da se Bog javio u telu.Za to se ne traži intelekt već vera proroštvima i ispunjenju.

Natrag