Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
OTKRIVENJE 3,12
"Pobjednika ću postaviti stupom u hramu Boga moga i odande on više neće izići
i napisat ću na njemu ime Boga svoga
i ime grada Boga svoga , novog Jeruzalema koji siđe s neba
od Boga mojega , i
ime moje novo.
,,

Molim te SLUŠAJ pažljivo:
IME BOGA će biti na čelima i IME GRADA će biti na čelima (ali ne izriče ime Boga da li to primećuješ?)i IME Njegovo NOVO će biti na čelima.Zašto sad menja IME?Koje će ime onda imati?Zašto prećuta IME BOGA i svoje NOVO?

To se zove tajnom pobožnosti koju ne mogu svi primiti da bi poznali ONOG koji je BIO i opet DOLAZI.Beše mrtav a živ je i alfa je i omega.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Taramana, post: 1415185, member: 626.883"] KOJE JE TO NOVO IME i koja je imao od početka do sad?
Odgovorm na ovo pitanje ukinućeš svoje pitanje i nećeš ga ponovno postavljati.
Bog se javljao u raznim službama s raznim IMENIMA i Mojsiju pokaza da mu je ime onog koji jeste oduvijek te da nemaju drugih bogova kao pogani.
IME u svim prezentacijama koja čitamo u Bibliji su OPISNA tako ih treba i gledati.
Dakle, NOVO ime govori na novu službu i tko želi čuti naći će nekoliko desetaka imena u kojima se Bog objavljuje a ipak je JEDAN.

Kad se to shvati onda ga nećemo dijeliti na nekoliko već ćemo moći sagledati cjelinu u kojoj nam se predstavlja.Serafimi pjevaju Sabaota, Jakov se moli silnu (Eli), proroci govore o GOSPODU NAD VOJSKAMA koji su to sad ... koliko ih ima?
ON se objavio U TIJELU i ponovo i danas traže ISUSE POKAŽI NAM OCA i ON ponovno odgovara TOLIKO SAM SA VAMA I JOŠ ME NE POZNATE? [/ QUOTE]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Misliš da si u istini?
DOKAŽI!

Daj stihove - Te stihove u kojima kažeš da su TA druga Imena OD Boga Jedinoga.
DAJ stihove u kojima će jasno pisati - IME BOGA JE ....... TA tvoja za koja ti tvrdiš da su IMENA.

Dokaži svima ovdje da si u istini.
-------------------------------------------------- ----------

OTKRIVENJE 3,12
"Pobjednika ću postaviti stupom u hramu Boga moga i odande on više neće izići
i napisat ću na njemu ime Boga svoga
i ime grada Boga svoga
, novog Jeruzalema koji siđe s neba
od Boga mojega , i
ime moje novo.

-----------------------------

ŠTO TO G.Isus govori?
Isus ima SVOGA BOGA!?!?

Baš kao i dok je bio na Zemlji!?!?!?

TKO JE TAJ Isusov Bog?
Kako Mu je Sveto Ime?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
ELOHIM,JAHVE,ADONAJ,EL ŠADAJ,EL KANA,SABAOT,ATIK ,KADOŠ,...
Eto naveo sam ti samo nekoliko naziva pa ti izaberi naziv koji se odnosi na Boga a ostale da izbrišemo.
Ako se kojim slučajem svi ovi i još mnogo drugih odnose na JEDNOG zašto se onda samo jedno priznaje a ostala gaze?

,,Kako Mu je Sveto Ime?,,

Ima ih više, ali pravilnim izgovaranjem imena Jehošua koristiš ga kao Spasitelja.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
ELOHIM,JAHVE,ADONAJ,EL ŠADAJ,EL KANA,SABAOT,ATIK ,KADOŠ,...
Eto naveo sam ti samo nekoliko naziva pa ti izaberi naziv koji se odnosi na Boga a ostale da izbrišemo.
Ako se kojim slučajem svi ovi i još mnogo drugih odnose na JEDNOG zašto se onda samo jedno priznaje a ostala gaze?

,,Kako Mu je Sveto Ime?,,

Ima ih više, ali pravilnim izgovaranjem imena Jehošua koristiš ga kao Spasitelja.

-------------------------------
-----------------------------------

Ti mene ne shvaćaš - ili - bježiš!
ŠTO od toga dvoje?

Daj stihove - Te stihove u kojima kažeš da su TA druga Imena OD Boga Jedinoga.
DAJ stihove u kojima će jasno pisati - IME BOGA JE ....... TA tvoja za koja ti tvrdiš da su IMENA.

-----------------------------
Evo ti primjer -

Moje Ime je ELOHIM,
moje Ime je Adonaj,
moje ime je El Šadaj,
moje ime je......

Jesi shvatio?
DAJ TU da svi vide TAKAV STIH.
...............................................

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Daj stihove - Te stihove u kojima kažeš da su TA druga Imena OD Boga Jedinoga.,,

Nisu, zar misliš da heruvimi pevaju svet, svet, svet Gospod Sabaot pevaju Bogu ...ma ne,oni to pevaju Sabaotu.Ilija nije pominjao Onog koji jeste već JAKOG-SILNOG ko mu je taj Silni...vidiš da niko nije Boga molio.Ko zna koje ime i kog Boga je Sit prizivao i mnogi proroci jer čitamo mnoge nazive kojima se moliše zato si ti u pravu ima oko tridesetak bogova sa različitim nazivima.

Ja sam izgleda pogrešio misleći da se svi oni koriste u službi opisa jednom Boga ali dobro si mi skrenuo pažnju pa ih vidim tridesetak i ovi što Isusa smatraju Božjim sinom greše jer On ima ime Jehošua a ne Jahve tako je On novi u plejadi bogova. To gore nemoj da te brine,El Šadaj ili Adonaj ko zna ko su ti likovi to ti izbriši to je neko ubacio u Bibliju ...garant oni Židovi.Vidiš koliko njih su se samo pokušali predstaviti tim nazivima kao bogovi i heruvime prevariše i proroke ali nas neće.

Kad piše da se zove BOG SPASITELJ to znači da nije Bog već može biti samo pomoćni ili kako ti reče TITULARNI Spasitelj pored originalnog Spasitelja pa nas dvojica spašavaju prvo jedan prinosi sebe a potom drugi sebe titularno.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Daj stihove - Te stihove u kojima kažeš da su TA druga Imena OD Boga Jedinoga.,,

Nisu, zar misliš da heruvimi pevaju svet, svet, svet Gospod Sabaot pevaju Bogu ...ma ne,oni to pevaju Sabaotu.Ilija nije pominjao Onog koji jeste već JAKOG-SILNOG ko mu je taj Silni...vidiš da niko nije Boga molio.Ko zna koje ime i kog Boga je Sit prizivao i mnogi proroci jer čitamo mnoge nazive kojima se moliše zato si ti u pravu ima oko tridesetak bogova sa različitim nazivima.

Ja sam izgleda pogrešio misleći da se svi oni koriste u službi opisa jednom Boga ali dobro si mi skrenuo pažnju pa ih vidim tridesetak i ovi što Isusa smatraju Božjim sinom greše jer On ima ime Jehošua a ne Jahve tako je On novi u plejadi bogova. To gore nemoj da te brine,El Šadaj ili Adonaj ko zna ko su ti likovi to ti izbriši to je neko ubacio u Bibliju ...garant oni Židovi.Vidiš koliko njih su se samo pokušali predstaviti tim nazivima kao bogovi i heruvime prevariše i proroke ali nas neće.

Kad piše da se zove BOG SPASITELJ to znači da nije Bog već može biti samo pomoćni ili kako ti reče TITULARNI Spasitelj pored originalnog Spasitelja pa nas dvojica spašavaju prvo jedan prinosi sebe a potom drugi sebe titularno.
------------------------------

Upravo si svima - a nadam se i sam sebi - pokazao
da NEMA stiha
koji bi reko da je nešto od toga tvoga
IME Od Boga.

-------------------------------
Kad si to shvatio - onda TO i prihvati,
te nemoj nadalje krivo!

----------------------------------------------
Jedan primjer - IME!

IZLAZAK 6,3

Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.

Jel ti jasno?
IME Bogu je JAHVE,
a objavljivao se sa svojim TITULAMA, EPITETIMA, Svojstvima,......
ALI - TO nisu IMENA Osobna!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.,,

Koja tuga....propao Ilija...šteta. Ilija jadnik se molio onom ,drugom, SILNOM a nije Jahvi...znači ono se Iliji javljao SILNI a Jahve ćutao i Silni uzeo Iliju u svoje nebo a Jahve pošto ga nije tako oslovio ga ,odbacio, štete.
A Mojsije zvao Jahvu i postradao....da je El Šadaja zvao taj bi ga izbavio garant.
Sit je prizivao drugog...jadnik i on pogrešio a tek Stefan Isusu predaje svoj duh...gde će on završiti jadnik?

Moje pitanje pošto je Jahve IME šta znači na Hebrejsakom JHVH?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.,,

Koja tuga....propao Ilija...šteta. Ilija jadnik se molio onom ,drugom, SILNOM a nije Jahvi...znači ono se Iliji javljao SILNI a Jahve ćutao i Silni uzeo Iliju u svoje nebo a Jahve pošto ga nije tako oslovio ga ,odbacio, štete.
A Mojsije zvao Jahvu i postradao....da je El Šadaja zvao taj bi ga izbavio garant.
Sit je prizivao drugog...jadnik i on pogrešio a tek Stefan Isusu predaje svoj duh...gde će on završiti jadnik?

Moje pitanje pošto je Jahve IME šta znači na Hebrejsakom JHVH?

Zašto bi moralo - NEŠTO - značiti?
Jel piše u Bibliji - Jahve znači .... to i to?

NE!
Zato - sve što netko kaže - ne govori istinu, nego izmišlja.
A to je nadodavanje Jahvinoj riječi - a TO vodi u toplice.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Isus kaže da sjedi ZDESNA - SILNOGA!

MATEJ 26,64
Reče mu Isus: "Ti kaza! Štoviše, kažem vam:
Odsada ćete gledati
Sina Čovječjega gdje sjedi zdesna Sile i dolazi na oblacima nebeskim.

-------------------------------------------
Jel to priznaješ?
-------------------------------------------

Isus NIJE Silni!
---------------------

Josip je bio Židov,
a kao takav - osnovna vjera mu je u Boga Jedinoga Jahvu!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sva Bozja imena u bibliji imaju neko znacenje, i svako od njih predstavlja po jednu karakternu osobinu samog Boga.

'''JAHVE - JEHOVA''' ima značenje Samopostojeći, Večni. Ovim imenom Bog nam otkriva da je bio, da jeste, i da će biti, to jest da je večno živ, i uvek prisutan.

Za rzliku od ovoga ime "Elohim" znaci sudija, zapovednik, Bog.

Ovo je slucaj i sa svim drugim imenima.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sva Bozja imena u bibliji imaju neko znacenje, i svako od njih predstavlja po jednu karakternu osobinu samog Boga.

'''JAHVE - JEHOVA''' ima značenje Samopostojeći, Večni. Ovim imenom Bog nam otkriva da je bio, da jeste, i da će biti, to jest da je večno živ, i uvek prisutan.

Za rzliku od ovoga ime "Elohim" znaci sudija, zapovednik, Bog.

Ovo je slucaj i sa svim drugim imenima.

Po 100ti puta te pitam -
DAJ mi stih u kojem piše -
IME BOGA JE ELOHIM!

DAJ taj stih tu da ga svi vidimo,
i da tako TI dokažeš da si istiniti!
.................................................

Objasni mi molim te stih:

Postanak 30,8
Tada Rahela reče: "ELOHIM sam se borila sa sestrom, ali sam pobijedila."
Tako mu nadjenu ime Naftali.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kako uklapaš svoju tvrdnju da je ELOHIM Ime Boga,
sa gornjim?
------------------------------------------------------------------------------
Izlazak 12,12
Te ću, naime, noći ja proći egipatskom zemljom i pobiti sve prvorođence u zemlji egipatskoj - i čovjeka i životinju. Ja, Jahve, kaznit ću i sva egipatska ELOHIM.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
sa gornjim?
Izlazak 18,11
"Sada znam da je Jahve veći od svih ELOHIM jer je izbavio narod ispod egipatske vlasti kad su s njim okrutno postupali.
,,,,,,,,,,,,,,,,,
sa gornjim?
TKO ili ŠTO je JAHVE - a ŠTO ili TKO - ELOHIM?
-------------------------------------------------------------------

Natrag