Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
nije smeo reci Bog Otac
Видиш како се бавиш лошим стварима? Па, ко од свештеника каже да је Бог Отац? Страшно. После ти мени ставиш стихове да испадне да сам лицемер.
Има оних који воле да их зову Оцем, што свакако није добро. На нама је да схватимо разлику и на шта је Господ мислио. Тачно је описао какви су то људи.

Pavle nije smeo reci - Bog Otac , ali popovi ,svestenici vole da se nazivaju ocem , pa to svaki zna sta se pravis naivan , ali vi sami hulite na Isusovu rec kada kaze da se niko ne naziva Ocem ,

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Као што су апостоли називали своје ученике синовима, а ови њих очевима. Ти хоћеш да докажеш да себе називају Очевима и Учитељима, да одвраћају ученике за собом и да се понашају бахато тражећи славу од људи. Наравно да има таквих, то јесте истина. Баш онаквих како их Господ описује. Али црквени оци, праведни и понизни свештеници и наши духовници у правом смислу речи, могу бити наши очеви када будемо њихови ученици. Баш као што су апостоли имали ученике и будуће апостоле, па онда ови ученике итд. Апостол Јован је имао Поликарпа, а он Иринеја и друге. Петар је имао (сина) Марка који записа Јеванђеље, Павле Луку, Тита, Тимотија,...

Свети Поликарп Смирнски (грч. Πολύκαρπος) је хришћански светитељ и епископ града Смирне (данашњи Измир).

Свети Поликарп Смирнски

Овај велики апостол се родио као незнабожац. Свети Јован Богослов увео га је у веру Христову и крстио га. У раном детињству Поликарп остао је сироче и према неком сновиђењу, примила га је једна племенита удовица, Калиста, која га је као сина подигла и васпитала.

Поликарп је од детињства био благочестив и милосрдан. Старао се да подржава животом светог Вукола, тадашњег епископа у Смирни, а и свете апостоле Јована и Павла, које је познавао и слушао. Свети Вукол га је рукоположио за презвитера, а пред смрт га означио за свога наследника у Смирни. Апостолски епископи, који су се сабрали на погреб епискпу Вуколу, хиротонисали су Поликарпа за епископа. Од самога почетка Поликарп је био обдарен силом чудотворства. По предању, изгнао је злог духа из слуге некога кнеза, зауставио молитвом страшни пожар у Смирни и др. Видећи ово многи незнабошци сматрали су га једним од богова. У предању је остало: „Низвођаше кишу у сухо време, исцељиваше болести, прозираше, прорицаше ..."

Пострадао је за време цара Марка Аурелија. На три дана пред смрт прорекао је свети Поликарп: "Кроз три дана ћу бити сажежен на огњу ради Господа Исуса Христа!" И кад су га трећи дан војници ухватили и повели на суд, узвикнуо је: "Нека буде воља Господа Бога мога!" А када га је судија саветовао да се одрекне Христа и призна римске богове, рекао је: "Не могу променити боље за горе!" .

Нарочито су Јевреји мрзели Поликарпа и настојали да се Поликарп спали. Када су га везаног ставили на ломачу, он се молио дуго Богу. И сви су видели, како га пламен обавија, али њега не додирује. Устрашени таквом појавом незнабожне судије наредиле су џелату да га копљем кроз пламен прободе. И када је прободен, из њега је истекло веома много крви, тако да се сав огањ погасио, а тело његово је остало цело и неопаљено. По наговору Јевреја судија је наредио да се мртво тело Поликарпово спали по обичају јелина.

Свети Поликарп је пострадао 167. године на дан Велике Суботе.

Српска православна црква слави га 23. фебруара по црквеном, а 8. марта по грегоријанском календару.

Управо твој Расел је један од тих учитеља, и не само он. Кроз 2000 година многи тако чињаше. Они неподобни црквени оци иако прогањани и убијани нису оснивали нове секте и култове, него су хришћански били трпељиви и верни Цркви. Нису је цепали, без обзира на бахате епископе који се бавише политиком. Нису ни Јеремија, Исаија, Илија, Језекиљ,..., оснивали нове цркве само зато што су свештеници падали у јереси и материјализам. Нико није од пророка говорио да је "обновљена црква".

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Као што су апостоли називали своје ученике синовима, а ови њих очевима.
Koji su to ucenici nazivali Apostole Ocima daj mi stih iz Biblije dokazi ,ne izvrci pisma strogo zabranjeno !!!!!

Свети Поликарп Смирнски (грч. Πολύκαρπος) је хришћански светитељ и епископ града Смирне (данашњи Измир).

Свети Поликарп Смирнски

Овај велики апостол се родио као незнабожац. Свети Јован Богослов увео га је у веру Христову и крстио га. У раном детињству Поликарп остао је сироче и према неком сновиђењу, примила га је једна племенита удовица, Калиста, која га је као сина подигла и васпитала.

Поликарп је од детињства био благочестив и милосрдан. Старао се да подржава животом светог Вукола, тадашњег епископа у Смирни, а и свете апостоле Јована и Павла, које је познавао и слушао. Свети Вукол га је рукоположио за презвитера, а пред смрт га означио за свога наследника у Смирни. Апостолски епископи, који су се сабрали на погреб епискпу Вуколу, хиротонисали су Поликарпа за епископа. Од самога почетка Поликарп је био обдарен силом чудотворства. По предању, изгнао је злог духа из слуге некога кнеза, зауставио молитвом страшни пожар у Смирни и др. Видећи ово многи незнабошци сматрали су га једним од богова. У предању је остало: „Низвођаше кишу у сухо време, исцељиваше болести, прозираше, прорицаше ..."
Ne poznajem nikakvog niti samog nazovi apostola Polikarkpa , znam samo da je Isus reka da ce se u skupstine nakon njega uvuci lazno krscanstvo i da ce odvuci mnoge, to sto je pravio cuda samo je satanskom moci pravio , i sam sotona se pretvara u andjela svetla.
2Pe 2:1
No u narodu je bilo i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja. Oni će neprimjetno uvesti razorne sljedbe i odreći se vlasnika koji ih je kupio, te navući na sebe brzu propast.
Djela apostolska 20:29, 30
Ja znam da će nakon mog odlaska među vas ući okrutni vukovi koji neće imati obzira prema stadu. 30 I između vas samih dići će se ljudi koji će iznositi iskrivljena učenja da bi odvukli učenike za sobom.

1. Korinćanima 13:8-10
Ljubav nikada ne prestaje. A darovi proricanja će nestati, jezici će prestati, znanje će nestati. 9 Jer naše je znanje djelomično i naše je proricanje djelomično. 10 A kada dođe ono koje je potpuno, nestat će ono koje je djelomično.

Свети Поликарп је пострадао 167. године на дан Велике Суботе.

Српска православна црква слави га 23. фебруара по црквеном, а 8. марта по грегоријанском календару.

Pa naravno to moze samo Pravoslavna crkva da pravi jeres u da huli na Sveto Pismo kazem ja to je najvece sotonsko leglo koje se protivi pravome Hriscanstvu , sva kriva ucenja dolaze od Pravoslavaca i spoticu mnogi narod u propast .
Ivan8:54
54 Isus im je odgovorio: “Ako ja proslavljujem sam sebe, slava moja nije ništa. Mene proslavljuje Otac moj, za kojega vi kažete da je vaš Bog, 55 

Ako Isus sam sebi nije davao slavu jer je to samo njegovom Ocu pripisano, ako Pavle i Barnaba nisu dozvolili da se slave za ono sto su ucinili , kako vi smete slaviti nekoga vi si to sami uzimate za pravo , ne slusajuci sta vam Pisma govore , vi ste najveci jeresi koji postoje na ovoj zemlji, uvaljujete i narod odgovarace te za to Isus je zajamcio jer ste krivi i za tudju krv.

Dje.Apos.14:
Kad je mnoštvo vidjelo što je Pavao učinio, povikalo je na likaonskom jeziku: “Bogovi su u ljudskom obličju sišli k nama!” 12 I Barnabu su nazvali Zeusom, a Pavla Hermesom, jer je on vodio riječ. 13 A svećenik Zeusa, čiji je hram bio pred gradom, doveo je bikove i donio vijence pred vrata te je htio s mnoštvom prinijeti žrtve.
14 A kad su to čuli apostoli Barnaba i Pavao, razderali su haljine svoje i jurnuli među mnoštvo, vičući: 15 “Ljudi, zašto to radite? I mi smo samo ljudi, kao i vi! Objavljujemo vam dobru vijest da biste se od tih ispraznosti obratili Bogu živome, koji je načinio nebo i zemlju i more i sve što je u njima. 16 On je u prošlim naraštajima dopustio da svi narodi idu svojim putevima, 17 premda vas nije ostavio bez svjedočanstva o sebi: činio je dobro, davao vam kišu s neba i vremena plodonosna i punio srca vaša jelom i veseljem.” 18 Iako su to govorili, jedva su uspjeli spriječiti mnoštvo da im ne prinese žrtve.

Eto pravih Apostola koji nisu trazili slave za sebe :)

I nemoj da ti nabrojim koliko su se obogatili vasi svestenici , popovi, medju vama je pravi raskol i podela , sam jedan stariji pop je na yutube izjavio koliko ima kriminalaca izmedju vasih popova covek se naprosto stidi , nemoj da okacim ja video bolje budi miran i pokrij se cebetom.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Koji su to ucenici nazivali Apostole Ocima daj mi stih iz Biblije dokazi ,ne izvrci pisma strogo zabranjeno !!!!!

Ја сам ти показао где апостоли називају своје ученике, будуће апостоле, синовима. То што ти осећаш одбојност и мржњу пема православној цркви, заправо показује твоје слабости. Уче вас томе, трују вас непрестано, а ви друге.

Ако човек тражи непријатеље, засигурно ће их и наћи. Ако ли тражи браћу и пријатеље, Господ ће му их послати. Шта ти тражиш?

I nemoj da ti nabrojim koliko su se obogatili vasi svestenici , popovi, medju vama je pravi raskol i podela , sam jedan stariji pop je na yutube izjavio koliko ima kriminalaca izmedju vasih popova covek se naprosto stidi , nemoj da okacim ja video bolje budi miran i pokrij se cebetom.

Ко се обогатио и ко је покрао, Господа је покрао. Не бојим се ја твојих претњи, нити ти мени можеш затворити уста. Када немаш шта рећи, ти расплетеш по поповима. Опет слабост и немоћ. Опет јалово незнање. Где је сотонско легло ти не можеш судити. Јер у срцима људским се настањују пакост, гнев, мржња, лаж, или доброта, смиреност - мир Божији, човекољубље и истина. Ту је легло сотоне или Господа.

Сво своје незнање си покрио претњом да ћеш ми показати видео где су неки попови корумпирани? Да се покријем ћебетом јер не знаш шта друго да кажеш?

Апостоли јесу људи и нико не тврди да су црквени оци - Отац Небеески. Зашто си упоран када је очигледна разлика? Просто не можеш поистоветити термине само зато што ти је неко наложио тако да радиш. Све што чините је да сатанизујете друге хришћане који не верују у ваше науке. Лоше по вас, вама је најтеже, будући да сте тако затровани нељубавним отровом.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

Ја сам ти показао где апостоли називају своје ученике, будуће апостоле, синовима. То што ти осећаш одбојност и мржњу пема православној цркви, заправо показује твоје слабости. Уче вас томе, трују вас непрестано, а ви друге.

Као што су апостоли називали своје ученике синовима, а ови њих очевима.
Ja sam ti trazio stavak gde su uvenicu njih nazivali ocima onako kako si i napisao sta sii mi dokazao ???? nista trazio sam ti stavak daj pokazi nemoj lagati.

Mrzim laz koju sirite , jer i Isus to isto oseca prema onima koji sire laz .

Ако човек тражи непријатеље, засигурно ће их и наћи. Ако ли тражи браћу и пријатеље, Господ ће му их послати. Шта ти тражиш?
Ko su moji prijatelji i braca samo oni koji isto veruju u ono sto i ja , i onako kako Psalmist David kaze ne sedim u drustvu zlih ,

Ко се обогатио и ко је покрао, Господа је покрао. Не бојим се ја твојих претњи, нити ти мени можеш затворити уста. Када немаш шта рећи, ти расплетеш по поповима. Опет слабост и немоћ. Опет јалово незнање. Где је сотонско легло ти не можеш судити. Јер у срцима људским се настањују пакост, гнев, мржња, лаж, или доброта, смиреност - мир Божији, човекољубље и истина. Ту је легло сотоне или Господа.
Ti pripadas tom leglu toj sotonskoj organizaciji koja ce biti unistena zato te Jehova poziva da se izvuces iz te krive religije
pogledaj Otkrivenje gde pise izadjite moj narode da ne sudjelujete u njezinim gresima.
Ne pretim ja samo nemoj siriti desinformacije , najpre pogledaj gde si ti i kojoj organizaciji ti pripadas .

[/QUOTE]

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

ne odgovori na moja pitanja kako smete slaviti ovoga vasega apostola Свети Поликарп је пострадао 167. године на дан Велике Суботе. otkud vam smelost.

Pa naravno to moze samo Pravoslavna crkva da pravi jeres u da huli na Sveto Pismo kazem ja to je najvece sotonsko leglo koje se protivi pravome Hriscanstvu , sva kriva ucenja dolaze od Pravoslavaca i spoticu mnogi narod u propast .
Ivan8:54
54 Isus im je odgovorio: “Ako ja proslavljujem sam sebe, slava moja nije ništa. Mene proslavljuje Otac moj, za kojega vi kažete da je vaš Bog, 55 

Ako Isus sam sebi nije davao slavu jer je to samo njegovom Ocu pripisano, ako Pavle i Barnaba nisu dozvolili da se slave za ono sto su ucinili , kako vi smete slaviti nekoga vi si to sami uzimate za pravo , ne slusajuci sta vam Pisma govore , vi ste najveci jeresi koji postoje na ovoj zemlji, uvaljujete i narod odgovarace te za to Isus je zajamcio jer ste krivi i za tudju krv.

Dje.Apos.14:
Kad je mnoštvo vidjelo što je Pavao učinio, povikalo je na likaonskom jeziku: “Bogovi su u ljudskom obličju sišli k nama!” 12 I Barnabu su nazvali Zeusom, a Pavla Hermesom, jer je on vodio riječ. 13 A svećenik Zeusa, čiji je hram bio pred gradom, doveo je bikove i donio vijence pred vrata te je htio s mnoštvom prinijeti žrtve.
14 A kad su to čuli apostoli Barnaba i Pavao, razderali su haljine svoje i jurnuli među mnoštvo, vičući: 15 “Ljudi, zašto to radite? I mi smo samo ljudi, kao i vi! Objavljujemo vam dobru vijest da biste se od tih ispraznosti obratili Bogu živome, koji je načinio nebo i zemlju i more i sve što je u njima. 16 On je u prošlim naraštajima dopustio da svi narodi idu svojim putevima, 17 premda vas nije ostavio bez svjedočanstva o sebi: činio je dobro, davao vam kišu s neba i vremena plodonosna i punio srca vaša jelom i veseljem.” 18 Iako su to govorili, jedva su uspjeli spriječiti mnoštvo da im ne prinese žrtve.

Eto pravih Apostola koji nisu trazili slave za sebe :)

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Разумном човеку довољно је једном рећи, неразумном је узалуд непрестано говорити.

Ti pripadas tom leglu toj sotonskoj organizaciji koja ce biti unistena zato te Jehova poziva da se izvuces iz te krive religije

Не брини ти за моје "легло", и нека хвала на позиву твог Јехове. Имам ја мог Господа. Сличан позив сам одбио од једног који ме је позвао да напустим своје "легло" и да се поклоним Алаху. Не бих ја, дражи је мени Господ Исус Христос кога се не бих одрицао никада.

Ne pretim ja samo nemoj siriti desinformacije , najpre pogledaj gde si ti i kojoj organizaciji ti pripadas .

"nemoj da okacim ja video bolje budi miran i pokrij se cebetom"

Да ли ја ширим "desinformacije" или ви ширите јеретичко тумачење, и одвраћање од Господа ЈХВХ, оставимо другима да суде. Знам ја да теби не одговара што ја пишем и што се таман неколико вас сведока удружило да делује на овом форуму. Мало вам реметим офанзиву. Шта ћу, често ми се то дешава. Није моја воља. Мени је најлакше да угасим и престанем да читам какве реченице ви овде на форуму пишете. Што не угасим? Бог ће знати, ја не знам...

Уосталом, ви користите термин пастор (пастир), што би се по вашој аналогији могло рећи да није добро. Јер ми имамо Пастира.

Пастор је назив за протестантског вјерског службеника, који потиче из латинског језика и значи „пастир“.

Назив „пастир“ је у самим зачецима хришћанства коришћен за Исуса Христа који је виђен као „добри пастир“ (јеванђеље по Јовану 10). Касније је овај назив прихваћен и за бискупе и њихове помоћнике, презбитере, као особе које дјелују у Христово име. У традицији реформације тај латински назив је остао преовладавајући кад се жели описати вјерски службеник у хришћанској заједници.

---------------------------------------------------------

Кад смо код теме, што је најважије, да прескочимо ово започето сатанизовање које покрива недостатак разума, обратимо пажњу да многи веома добро схватају положај Господа. Исаија Га је видео и Његову славу:

41. Ово рече Исаија кад виде славу Његову и говори за Њега. (Јован 12)

Исаија, глава 6
1. Године које умре цар Озија видех Господа где седи на престолу високом и издигнутом, и скут Му испуњаваше цркву.
2. Серафими стајаху више Њега, сваки их имаше шест крила: двема заклањаше лице своје и двема заклањаше ноге своје, а двема летеше.
3. И викаху један другом говорећи: Свет, свет, свет је Господ над војскама; пуна је сва земља славе Његове.
4. И задрмаше се прагови на вратима од гласа којим викаху, и дом се напуни дима.
5. И рекох: Јао мени! Погибох, јер сам човек нечистих усана, и живим усред народа нечистих усана, јер Цара Господа над војскама видех својим очима.

Језекиљ, глава 1
26. И озго на оном небу што им беше над главама, беше као престо, по виђењу као камен сафир, и на престолу беше по обличју као човек.
27. И видех као јаку светлост, и у њој унутра као огањ наоколо, од бедара горе, а од бедара доле видех као огањ и светлост око њега.

28. Као дуга у облаку кад је киша, таква на очи беше светлост унаоколо. То беше виђење славе Божје на очима; и кад видех, падох на лице своје, и чух глас Некога који говораше.

Језекиљ 10, Откривење 4.jpg
Језекиљ 10, Откривење 4
Многи знају за тај "положај" нашег Господа, многи су и положили животе бранећи ту истину, не одричући се Господа Саваота (над војскама). Узалуд су многи покушавали да докажу да је Он неко споредан, а не Цар над царевима.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

Да ли ја ширим "desinformacije" или ви ширите јеретичко тумачење, и одвраћање од Господа ЈХВХ, оставимо другима да суде. Знам ја да теби не одговара што ја пишем и што се таман неколико вас сведока удружило да делује на овом форуму. Мало вам реметим офанзиву.
Znam ja zato si poslat od staba sotonskog da narusavas istinu , a na odgovore izbegavas jer nemas odgovor , po nalogu si samo poslat od sotone i nista drugo.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Znam ja zato si poslat od staba sotonskog da narusavas istinu , a na odgovore izbegavas jer nemas odgovor , po nalogu si samo poslat od sotone i nista drugo.

Благо теби кад толико знаш.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188

Благо теби кад толико знаш.
NE ja ne znam nisam pismoznalac niti svestenik
OVE si stvari pažljivo sakrio od mudrih i umnih, a otkrio si ih maloj djeci’ (Luka 10:21).

Natrag