Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti si u nepoznavanju gradje napravio gresku, jer nije Tertulijan stvorio ideju paganskog trojstva - vec ona potice iz Vavilona, gde je Nevrod Nojev praunuk zajedno sa svojom zenom Semiramidom stvorio kult sunca i Bogova plodnosti, sa ciljem da prkosi Bogu, i stvori svoju licnu religiju naspram Bozje.

Naime, kada je Nevrod propovedao izvesnom caru da on treba da obozava sedam zvezda zvezdanog sazvezdja- ovaj car je naredio da ga ubiju strasnom smrcu.
Nakon Nevrodove smrti - njegova zena Semiramida je rodila sina i dala mi ime Tamuz, i objavila svima u carstvu da je to reinkarnirani Nevrod bog sunca, a da je ona majka bozja, nadenuvsi sebi razlicita imena - devica majka, kraljica neba..
To je bilo prvo pagansko trojstvo koje su kasnije preuzeli svi mnogobozacki narodi pod razlicitim imenima - Horus, Oziris, Izida u Egiptu, Brama, Jupiter, Junona, Minerva u Rimu, Visnu, Siva u Indiji...

Dakle, istina o trojedinom Bogu je postojala od pocetka, i Bog se otkrio prvim ljudima kao Elohim - ukome su vise licnosti, ali je sotona preko Nevroda stvorio kopiju Bozanskog trojedinog Boga u slici Semiramide, Nevroda i Tamuza.

Odgovoriću ti kao i do sada na to tvoje spamovanje tema pitanjem:
Šta je filozof Tertulian ućio i po čemu je on poznat?

http://serbianforum.org/threads/isusov-polozaj-na-nebu.414392/page-26#post-1385430

Šta sam ja tebe ovde pito, potseti me?

Kolega svako moje pitanje zaviješ, obrćeš i zaokreneš a ono što te ja pitam ti ne odgovaraš.
Uozbilji se, nije ovo zabavište!

Laodikeja, Bog i Otac naš, ne "vaš" nego naš je YHWH, (JEHOVA), jedan je YHWH! Ne dva i ne tri.
To pretpostavljam da piše i u tu tvoju bibliju koju koristiš, drugačije može biti jedino ako tebi Božija reč ništa ne znači.
U moju Bibliju nema pomena o terminima kao što su: Trojedan, Tri u jedan, Trojstvo, Tri lica u jednog Boga, Tri osobe jedan Bog ili Tri ličnosti čine jednog Boga.
Dakle na tebi ostaje da mi dostaviš za svaki termin bar po jedan pasus kako bi mi dokazao da tebi ta tvoja biblija koju ti koristiš autoritet.
U protivnom dokazuješ da ti ovde samo širiš te Sotonine dezinformacije.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne razumem o kakvom spamovanju govoris, ja sam jednostavno odgovorio na tvoje itanje koje glasi.

Budi toliko ljubazan pa mi pojasni koja je to razlika među lažnog paganskog trojstva i jednog Presvetog Trojednog Boga sa tri lica odnosno tri zasebne ličnosti ili TRI potpuno posebne osobe?
Mislim TRI u jednog Boga.

Sto se tice tvrdnje da je Tertulijan ucio da je Bog otkrivenje tri nezavisne licnosti, i da zbog toga trebamo odbaciti ovo ucenje, ja sam te pitao - da li onda trebamo da odbacimo celo jevandjelje, jer je Tertulijan pisao i o drugim stinama - o Isusu kao Mesiji koji je umro na krstu, o moralu, itd.
Da li trebamo da odbacimo celo jevandjelje zato sto je Tertulijan pisao i o drugim jevandjeoskim istinama, a ne samo o trojedinom Bogu?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovo uopste nije tema , promasio temu i ne postavljaj takva pitanja ovde !!!!!!!!!!!!!

Nisam ja promasio temu uopste. Dobro ja znam da neki pojedinci uopste ne postuju zadatu temu! Idu naokolo i postavljaju ista pitanja.
Postavljam i ja vama sad pitanje.
Ali odgovora nema!!!

Prva Ivanova po stilu jako nalikuje četvrtom Evanđelju, koje je nedvojbeno napisao Ivan, a to služi kao potvrda da je on pisac i te poslanice. Naprimjer, na početku poslanice stoji da je pisac osobno vidio ‘riječ života, vječnog života koji potječe od Oca i koji nam je objavljen’, a te su riječi vrlo slične uvodnim riječima Ivanovog Evanđelja. Nadahnutost Prve Ivanove potvrđuje Muratorijev fragment i mnogi ranocrkveni pisci, naprimjer, Irenej, Polikarp i Papija — svi iz drugog stoljeća n. e. Prema Euzebiju (oko 260 – oko 340. n. e.), nadahnutost Prve Ivanove nikad se nije dovodila u pitanje. Ipak, valja napomenuti da neki stariji prijevodi u 5. poglavlju na kraju 7. i na početku 8. retka dodaju riječi: “na nebu: Otac, Riječ, i sveti duh; i ovo je troje jedno. I troje je što svjedoči na zemlji” (Karadžić). No te se riječi ne nalaze ni u jednom od starih grčkih rukopisa i očito je da su dodane kako bi se poduprlo učenje o Trojstvu. Većina suvremenih prijevoda Biblije, i katoličkih i protestantskih, ne sadrži te riječi u glavnom tekstu (1. Ivan. 1:1, 2).
4 Ivan je napisao ovu poslanicu kako bi ‘svoje ljubljene’, svoju ‘djecu’, zaštitio od lažnih učenja ‘mnogih antikrista’ koji su bili izašli od njih i koji su ih pokušavali odvući od istine (2:7, 18). Na te je otpadnike, antikriste, možda utjecala grčka filozofija, između ostalog i rani gnosticizam, čiji su sljedbenici tvrdili da imaju posebnu mističnu spoznaju Boga. Odlučno se suprotstavljajući otpadništvu, Ivan je detaljno obradio tri teme: grijeh, ljubav i antikrista. Način na koji je govorio o grijehu i o vrijednosti Isusove žrtve za grijehe ukazuje na to da su ti antikristi samopravedno tvrdili da nemaju grijeha i da im ne treba Isusova otkupna žrtva. Zbog svoje “spoznaje” Boga, postali su egocentrični i sebični i prestali su voljeti druge, a Ivan ih je razotkrio jer je stalno isticao važnost iskrene kršćanske ljubavi. Osim toga, Ivan je očigledno pobijao njihova lažna učenja jer je objašnjavao da je Isus doista Krist, da je postojao i prije nego što se rodio kao čovjek te da je došao u tijelu kao Sin Božji kako bi omogućio spasenje svima koji pokažu vjeru (1:7-10; 2:1, 2; 4:16-21; 2:22; 1:1, 2; 4:2, 3, 14, 15). Ivan je te lažne učitelje jasno ožigosao kao ‘antikriste’ i naveo mnogo toga po čemu se mogu prepoznati djeca Božja i djeca Đavlova (2:18, 22; 4:3).

To ne znači da se nije pokušalo promijeniti Riječ Božju. Pažnje vrijedan primjer je 1. Ivanova 5:7. U King James Version iz 1611. čitamo: “Troje je što svjedoči na nebu: Otac, Riječ i sveti duh i ovo troje je jedno.” Jednako je i u našem prijevodu Daničić — Karadžić. Ali te riječi ne nalazimo ni u jednom ranijem rukopisu Biblije. Očito ih je netko dodao, pokušavajući poduprijeti nauku o trojstvu. Budući da ove riječi nisu dio Riječi Božje, one se više ne javljaju u novijim prijevodima Biblije.
20 Onaj tko tvrdi da Biblija ne sadrži informacije jednake onima koje su prvobitno zapisane, taj jednostavno ne poznaje činjenice. Jehova Bog se pobrinuo da svoju Riječ zaštiti ne samo od grešaka prepisivača, nego i od pokušaja drugih da joj nešto dometnu. Sama Biblija sadrži Božje obećanje da će njegova Riječ i za nas danas ostati sačuvana u čistom obliku (Psalam 12:6, 7; Danijel 12:4; 1. Petrova 1:24, 25; Otkrivenje 22:18, 19).

5:5-8 — Kako su voda, krv i duh svjedočili da je “Isus Sin Božji”? Voda je svjedočila da je “Isus Sin Božji” jer je Jehova prilikom njegovog krštenja u vodi javno izjavio da je on njegov Sin (Mat. 3:17). Isusova krv, odnosno život koji je dao kao “odgovarajuću otkupninu za sve”, također je pokazala da je on Božji Sin (1. Tim. 2:5, 6). I sveti je duh svjedočio da je “Isus Sin Božji” kad je prilikom Isusovog krštenja sišao na njega i dao mu moć da “prolazi zemljom čineći dobro i liječeći sve koje je Đavo tlačio” (Ivan 1:29-34; Djela 10:38).

Kao prvo pricas o stvarima o kojima ne znas nista.
Ja sam samo analizom teksta dokazao da je 1. jovanova 5:7 deo originalne reci Bozje.
I da ako izbacis 7 stih Jovan ostaje nedorecen.
Mrzi me da se ponavljam samo zbog tebe koji neces ni obratiti paznju na tu analizu, niti znas sta su hermeneuticka pravila u tumacenju biblije, kod analize teksta.
Postoje dve struje iz kojih se rade prevodi:

1. - ''Textus Receptus''(i to je struja iz koje imamo najvise manuskripata(majority 95% manuskripata), to je primljeni tekst).
2. - ''Sirijski ''[''codex sinaiticus'' i ''codex vaticanus''](odatle imamo nekoliko manuskripata(minority), medjutim oni su najstariji [ izato se pretpostavlja da su najispravniji]).

Ali stvari nisu onakve kakve se cine:

Za ovu drugu struju ''minority'' odakle nedostaju tekstovi a koji govore o Hristovom Bozanstvu je dokazano da su falsifikovani od strane Euzebija, koji je po nalogu konstantina pisao ''ekumensku'' bibliju koja nije bila prihvacena od ranih hriscana i zato je zavrsila u biblioteci u aleksandriji, i odatle neostecena(posto nije koriscena) , iskopana kao ''eto'' najstarija.
A da ne govorimo da sadrze jezicke i stilske oznake koje dokazuju da nisu radjene sa izvora.
Dalje ti spisi su toliko puta ''pisani i brisani'' prepravljani , da im se jednostavno ne moze verovati.
Ozbiljni naucnici su vrsili analizu i ustanovili su recimo na samo jednom primeru - tekst je toliko puta strugan i brisan, da je jedva citljiv. A to je slucaj sa 90% tog teksta.
Dalje ''tekstualna kritika'' koju su koristili ''Westkot i Hort''(inace dokazano spiritisti) , nastojala je jos dodatno da sva mesta koja govore o Hristovom Bozanstvu izbaci, a njihova kritika se temelji na ovim falsifikovanim izvorima.
Otkriveno je pismo, i njihovo dogovaranje kako savremena biblija treba da izgleda, nastojanje i pokusavanje da se tekstovi izbace itd.. A danas su ovi ''minority'' tekstovi temelj svih savremenih biblija...

Sto se tice ''primljenog teksta'', odnosno ''tekstus receptus'', on obuhvata 95% manuskripata.
Logicno je da su se grcki i ostali manuskripti koji su bili u sirokoj upotrebi istrosili, i vremenom nestali.
Zbog jezickih i politickih promena uveden je novi jezik, latinski.
Tako da su grcki tekstovi, kasnije prevedeni na latinski, i oni su poznati kao vizantijski tekstovi, to je peshita i sl.. Do nas su dosli sustinski neizmenjeni, i ovi tekstovi sadrze stih 1. jovanova 5:7.

Stavise tekstovi koji nedostaju iz druge struje[''najstarije''], a imamo ih u prvoj struji ''primljenom tekstu'' - svi crkveni Oci od reda citiraju.
Dakle oni citiraju tekstove, koji se u ovim tkz. ''najstarijim'' i ne spominju.
A ti Crkveni Oci ziveli su pre nastanka svih ovih tekstova.
Nije tesko zakljuciti koji su manuskripti ''falsifikat''.

Dakle falsifikat dolazi iz ''druge struje''(''minority'' tekstova, za koje se tvrdi da su najstariji.)
Tekstovi koji nedostaju su uglavnom o Hristovom Bozanstvu. Ili kao onaj iz jevandjelja po marku: ''krstite ih u ime Oca Sina i Svetoga Duha''.
To u ovoj drugoj struji ''minority'' od Westkota i Horta neces naci, ali ces ih zato naci da ih Crkveni Oci citiraju, svi od reda..

Stvar je u tome sto su se korisceni manuskripti istrosili, dok ovaj ''falsifikovani'' nije ni bio u upotrebi, pa je ostao neostecen.
Navodno je pronadjen u vreme kontrareformacije, kada je katolicima bio potreban, da bi pobili protestante, a njegovo pronalazenje je bilo naruceno. Pronadjen je negde u biblioteci u Aleksandriji..

Sve jedno ti meni neces verovati dok sam ne istrazis.
Ja sam ranije postavljao ozbiljne rasprave lingvista i naucnika o ovome..

Ja znam da je ovaj stih originalan..
A kao dokaz cu ti postaviti samo dva crkvena Oca koji ga citiraju, a ziveli su pre nastanka tih manuskripata za koje ti tvrdis da ih tamo nema:

Cyprian(250 n.e.) citira (1. jovanovu 5:7) i kaze:

"The Lord says, 'I and the Father are one,' and again it is written of the Father, and of the Son, and of the Holy Spirit, 'and these three are one.' (On the Unity of the Church).

Priscilian(380 n.e) citira (1. jovanovu 5:7):

''As John says 'and there are three which give testimony on earth, the water, the flesh the blood, and these three are in one, and there are three which give testimony in heaven, the Father, the Word, and the Spirit, and these three are one in Christ Jesus." (Liber Apologeticus).

Dakle oni ti citiraju tekstove, za koje ti kazes da su ubacene sa margina(a ziveli su pre nastanka svih tih tekstova). Obicna izmisljotina Jehovinih Svedoka.
Uzmi malo pa istrazi, nemoj biti toliko lakoveran..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne razumem o kakvom spamovanju govoris, ja sam jednostavno odgovorio na tvoje itanje koje glasi.

Sto se tice tvrdnje da je Tertulijan ucio da je Bog otkrivenje tri nezavisne licnosti, i da zbog toga trebamo odbaciti ovo ucenje, ja sam te pitao - da li onda trebamo da odbacimo celo jevandjelje, jer je Tertulijan pisao i o drugim stinama - o Isusu kao Mesiji koji je umro na krstu, o moralu, itd.
Da li trebamo da odbacimo celo jevandjelje zato sto je Tertulijan pisao i o drugim jevandjeoskim istinama, a ne samo o trojedinom Bogu?

Odbacio si ti Laodikeja celu Bibliju zbog Tertullianove filozofije ali ti nisi toga svestan. Tertullian isto kao i Adventisti zar nisi primetio da imate dodirne tačke "malo istine" u ono što naučavate a ostalo je DEZINFORMACIJA koja odvlači ljude od istine i večnog života.

Isusov polozaj na nebu

Sada vratimo se na temu razgovora, da ti ja obijasnim ko su ti što su u Sotoninom štabu za dezinformacije i kako to deluje u praksi.
Dakle šta imaš reći po otvorenoj temi, pitam da mi kao čovek kažeš kakav je Isusov položaj na nebu. izvolte.

Može i mire000 da se uključi u razmenjivanju mišljenja,

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
mire000, mire000 ja tebi celo vreme govorim da se moj Bog JYHW, JEHOVA Bog moj se pobrinuo da u mojoj Bibliji bude napisano njegovo presveto personalno ime, ali ti to ne svataš. Zar ne vidiš da u tvojoj bibliji toga imena nigde nema, šta misliš zašto?

Naravno da ga ima u mojoj bibliji u SZ, gde u manuskriptima i stoji da treba da ima.

Zato što tvoji ELOHIMI nisu sposobni sačuvati svoja imena kada ste ga izbacili iz vaše biblije! razumeš ti o čemu ja govorim?

Kakvi Elohimi? Ti vise ne znas ni sta pricas?
Hulis na Boga , da nije sposoban da sacuva svoju rec. Bog je ''Elohim''!

mire000 koliko puta tebi neko treba da kaže a ti to i da svatiš da reč BOG ima svoju definiciju?
Bog je titula, položaj ili moč neke osobe! šta hoćeš da ti ja sada opet dostavim te dikcionare? nema svrhe, to sam već uradio, nego idi ti lepo pretraži post i analiziraj dikcionar i definiciju. Ili drugi put kada ti neko nešto dostavi da ko čovek to i pročitaš.

:) Nemoj mi ''dictonary recnik'' molim te!
Ja sam tebi dao biblijsku definiciju reci ''Bog'' a ti meni dajes ''dictonary''!
Nije tesko prosuditi kome cu verovati!

mire000 ja ću tebi to jednostvno kratko i jasno a ti ako ni to ne razumeš, šta ću ti ja kolega.
Božije ime možeš naći i u tvoju Bibliju na oko 7000 mesta, u tvom starom zavetu isto kao i u novom zavetu, "Tamo gde je pisac Biblije dometnuo Gospod".

Jel stvarno, a gde je u Novom Zavetu ime YHWH, jesam li ja to slep pa ga ne vidim?
Jel mi mozda treba uvelicavajuce staklo?
Daj mi manuskripte prijatelju..

Biblija se ne temelji na proizvoljnim ubacivanjima reci kako bi ti to hteo, nego na izvornim manuskriptima.
A ja ti lepo kazem da ti nigde u Novom Zavetu u grckim manuskriptima nemas to ime!
Dakle ako si ti sebi umetnuo rec ''Jehova'' u NZ kriv si za ''dodavanje''!
''Ko dometne ovome , dometnuce i Bog na njega zla napisana u knjizi ovoj''!

A kad je reč o manuskriptima da tamo nema YHWH ništa čudno kolega pa izbacili ste YHWH i iz starog zaveta. Pokaži ti meni bar jedan stih iz te tvoje biblije, ako ga imaš da vidim gde piše božije personalno ime YHWH, imaš ga?

Aha znaci, ''Bog nije cuvao svoju rec od kvarenja'', pa smo mogli izbaciti njegovo ''najsvetije ime''? Jel tako?
Jel to ono sto tvrdis?

Naravno, imam u SZ Bozje ime, ali ga u NZ nemam, kao sto je i u skladu sa manuskriptima.
A ti ako hoces ti sebi proizvoljno ubacuj kako ti se svidja. I zamenjuj ''Kirios'' sa ''Jehova'' , ali na onim mestima gde se za Isusa kaze ''Kirios'' , Ju! , tu nemoj! Tu stavi ''Gospod'' Obavezno! :)

Da li ti shvatas, da je Isus obecao: ''NEBO I ZEMLJA CE PROCI ALI MOJE RECI NECE PROCI!''.
Ako je dakle ISUS IZGOVARAO IME JEHOVA, POKAZI MI NJEGOVE SACUVANE RECI U MANUSKRIPTIMA!

On je obecao, onda mora da su tamo!

Prijatelju:
To sto ti imas kod kuce, nije rec koju Bog cuva, nije biblija pisana na ''engleskom'' niti na ''srpskom'' vec imas izvorne manuskripte koje BOG CUVA, i na kojima se one temelje!

Da li je tačno da u novi zavet gde god piše KIRIOS to se odnosi samo ili isključiva na Isusa?

Ne nije tacno. Odnosi se i na Boga i na Isusa.
Ali ti nigde nemas rec YHWH tamo, niti bilo sta sto bi pravilo razliku kada se to primenjuje na Isusa a kada na Jehovu.
I sto bi podrzalo tvoju teoriju.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno da ga ima u mojoj bibliji u SZ, gde u manuskriptima i stoji da treba da ima.
Kakvi Elohimi? Ti vise ne znas ni sta pricas?
Hulis na Boga , da nije sposoban da sacuva svoju rec. Bog je ''Elohim''!

Dakle i u tvoju Bibliju je napisano Božije presveto personalno ime! a u kom pasusu?

Kakvi ELOHIMI pitaš, pa kakvi mogu biti ELOHIMI mnoštava nego tako. ELOHIM bi trebalo stajati ako je samo jedan ali ako su mnoštvo onda treba da su ELOHIMI.
Kolega ja sam lepo napiso da je naš ali ne i "VAŠI ELOHIMI" sačuvao svoje ime u Bibliju, evo ja ću ti dati primere:
http://yahushua.net/scriptures/isa43.htm

Vidiš koliko puta tu samo napisano ime moga Boga?

http://yahushua.net/scriptures/rev1.htm

Eto vidiš da i u novi zavet moj Bog je sačuvao svoje sveto ime, niste ga izbacili.

Vidi ovde:
http://www.eliyah.com/Scripture/
Ima još ali nema svrhe da ja to tebi dostavim kad nemaš uveličavajuća staklad.

Biblija se ne temelji na proizvoljnim ubacivanjima reci kako bi ti to hteo, nego na izvornim manuskriptima.
A ja ti lepo kazem da ti nigde u Novom Zavetu u grckim manuskriptima nemas to ime!
Dakle ako si ti sebi umetnuo rec ''Jehova'' u NZ kriv si za ''dodavanje''!
''Ko dometne ovome , dometnuce i Bog na njega zla napisana u knjizi ovoj''!

Aha znaci, ''Bog nije cuvao svoju rec od kvarenja'', pa smo mogli izbaciti njegovo ''najsvetije ime''? Jel tako?
Jel to ono sto tvrdis?
.

A ako u grčkim manuskriptima nema presveto Božije ime šta tebi to treba da znači? Pitaš li se ti zašto ga tamo nema?
Ja sam ti dostavio da u mojoj Bibliji a još u neke naš Bog YHWH "NE VAŠ ELOHIM" nego naš Bog i Otac YHWH je sačuvao svoje ime. Nego dam reko da taj vaš ELOHIM mnoštva nisu uspeli sačuvati svoja imena pa kako vidiš nigde ga nema ni sa uveličavajuća stakla ga ne nađeš.
E to je razlika između istinitog živog Boga YHWH i te tvoje EHOHIME mnoštva, razumeš. Nema imena zato što su mnoštvo i teba da se sakrije ime, pa ga izbacili jer vam tako više odgovara za vašu dogmu. Vidiš li sad kako radi taj vaš Sotonin klub za dezinformacije?

Još si ti našo da mi kažeš ''Ko dometne ovome , dometnuce i Bog na njega zla napisana u knjizi ovoj''!
A ko je dometnuo Gospod u celu tu tvoju Bibliju koju ti koristiš, ha?

E vidiš kolega mire000 ja sa tom Biblijom koju imam kuću ja ti rušim celu tu tvoju veru baziranu ni na što, uvek i u svako doba.

Isusov polozaj na nebu
Da ti ja to pokažem, hajd ti se vrati lepo temi razgovora i odgovori meni na pitanje iz teme:

Koji je to Isusov položaj na nebu!

Da ti ja pokažem šta znači čitati dobar prevod Biblije, izvolte.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kolega ja sam lepo napiso da je naš ali ne i "VAŠI ELOHIMI" sačuvao svoje ime u Bibliju, evo ja ću ti dati primere:
http://yahushua.net/scriptures/isa43.htm

Vidiš koliko puta tu samo napisano ime moga Boga?

PRIJATELJU OVO JE STARI ZAVET!!!

http://yahushua.net/scriptures/rev1.htm

Eto vidiš da i u novi zavet moj Bog je sačuvao svoje sveto ime, niste ga izbacili.

Vidi ovde:
http://www.eliyah.com/Scripture/
Ima još ali nema svrhe da ja to tebi dostavim kad nemaš uveličavajuća staklad.

OVO TI NIJE MANUSKRIPT!
OVO JE NEKA BIBLIJA GDE JE PREVODIOC UBACIO KAKO MU SE SVIDJA.
VEROVATNO J.S.

A ako u grčkim manuskriptima nema presveto Božije ime šta tebi to treba da znači? Pitaš li se ti zašto ga tamo nema?
Ja sam ti dostavio da u mojoj Bibliji a još u neke naš Bog YHWH "NE VAŠ ELOHIM" nego naš Bog i Otac YHWH je sačuvao svoje ime.

Prevodi na ''engleski'' , ''bugarski'' ''ruski'' ''makedonski'' ''turski''..... nisu sveti i nisu blagoslovljeni od Boga.
Zato svaki prevodioc, prevodi u skladu sa svojim razumevanjem. I domece neke reci, kako je vec ucen i kojoj crkvi pripada.
Tako i ti isto radis, kada domeces rec YHWH u Novi Zavet.
Jel tebi treba crtati?

Jesi li ti svestan da svi ti prevodi na razlicite jezike imaju toliko razlika medjusobno, koje su prevodioci ubacili, da kada bi ih uporedio, ne bi dobio jasnu sliku sta biblja uci?
Zato se konsultuju i zato se koriste izvorni manuskripti.
Bog je cuvao svoju rec na ''hebrejskom'' i ''grckom''. A ne na jezicima ''prevoda''.

Ako je to tacno sto ti tvrdis da je Bog cuvao i ''biblije'' koje mi imamo kod svojih kuca, onda bi sve morale da budu identicne i sa Jehovinim imenom, ali vidimo da nije tako.

Ali uzmi manuskripte, svi su identicni, svi do jednoga.
To ti govori ociglednu cinjenicu, MANUSKRIPTI SU SPISI KOJE BOG CUVA!!!

Još si ti našo da mi kažeš ''Ko dometne ovome , dometnuce i Bog na njega zla napisana u knjizi ovoj''!
A ko je dometnuo Gospod u celu tu tvoju Bibliju koju ti koristiš, ha?

DOMETNUO JE U TVOJU BIBLIJU IME JHWH I U NOVI ZAVET!!
ZATO STO TO NIJE BOGOM CUVAN TEKST!!!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
mire000, mire000 tamo je i stari isto kao i novi zavet! To svako može videti i bez uveličavajuća stakla, ako hoće naravno.

Aha niko nije blagosloven od Boga samo ti i tvoji iz tvog kluba tako mire000, kako to? gde si ti to pročito, politikin zabavnik možda, ha?

mire000 tvoj brat Laodikeja TRINITANC je ovde lepo napisao da na mesto YHWH u novi zavet dodali KIRIOS, jel baš tako reko, ha?

mire000 ti TRINITANAC i milion miliona pa imate vašu Biblija! Ja i ostala šačica imamo našu i tako ispada da svak sa svojom Bibijom.

Nego vrati se ti lepo na temu razgovora i kaži ti blago meni koji je:
Isusov polozaj na nebu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odbacio si ti Laodikeja celu Bibliju zbog Tertullianove filozofije ali ti nisi toga svestan. Tertullian isto kao i Adventisti zar nisi primetio da imate dodirne tačke "malo istine" u ono što naučavate a ostalo je DEZINFORMACIJA koja odvlači ljude od istine i večnog života.

Isusov polozaj na nebu

Sada vratimo se na temu razgovora, da ti ja obijasnim ko su ti što su u Sotoninom štabu za dezinformacije i kako to deluje u praksi.
Dakle šta imaš reći po otvorenoj temi, pitam da mi kao čovek kažeš kakav je Isusov položaj na nebu. izvolte.

Može i mire000 da se uključi u razmenjivanju mišljenja,

Nisi dao objektivan odgovor.

Pitao sam - da li treba odbaciti sve biblijske istine o kojima je Tertulijan pisao zato sto ih je on pisao?

Ne poznajes stav Adventne crkve po pitanju Tertulijanove filozofije pa i drugih.
Recimo samo da Tertulijanova filozofija sadrzi ucenje o vecnim mukama u paklu, ucenje koje Adventisti ne podrzavaju.
U tom smislu Adventna crkva nema veze sa Tertulijanom niti bilo kojim drugim crkvenim Ocem, niti se njeno ucenjenje zasniva na bilo kakvim filozofijama ili dokumentima crkvenih Otaca ili crkvenih sabora i slicno.

Kasniji crkveni Oci u koje spada i Tertulijan jesu pisali neke svoje licne filozofske poglede kojih nema u bibliji, ali uz njih i one koje su nam predate od proroka i apostola u reci Bozjoj.

To sto Adventna crkva uci da postoji Bog koji se otkriva u tri licnosti, i da je Isus oduvek bio Bog jednak Ocu, ne znaci da to nije biblijska cinjenica i da je treba odbaciti zato sto je o njoj pisao Tertulijan.
Da je tako, onda treba automatski odbaciti i druge biblijske istine koje postoje u bibliji, jer je i o njima pisao Tertulijan.

Evo jednog izvoda iz Tertulijanovog izlaganja o Trojstvu:

Учење о Тројици, Христу

Учење о Тројици, ХристуОн је говорио да Син Божији има исту суштину као Отац, и да Дух Свети исходи од Оца кроз Сина.
Тертулијан је такође учио да Отац, Син и Дух Свети имају једну Божанску природу.
Тертулијан потпуно тачно говори о Св. Тројици.
То исто можемо рећи и зањегову Христологију.
Његов опис Христа се подудара са Халкидонским вероисповедањем.
У Христу сјединили су се Бог и човек.
Бог је живео међу људима као човек, да би човек научио да живи божански живот.
Понекад Тертулијан говори да је “Бог био распетна крсту”, али треба избегавати учења која тврде да је наводно“Отац страдао заједно са Сином”.
Слично Тертулијану писали су и Јустин, Иринеј, и други велики богослови.

Zakljucak je taj, da postoje BIBLIJSKE istine - zapisane u bibliji, o kojima su pisali kasniji crkveni Oci, uz one koje nisu biblijske vec cisto filozofske, a koje danasnje tradicionalne crkve prihvataju kao pravilo vere.

Ponavljam, Adventna crkva nema veze sa Tertulijanom niti bilo kojim drugim crkvenim Ocem, niti se njeno ucenjenje zasniva na bilo kakvim filozofijama ili dokumentima crkvenih Otaca ili crkvenih sabora i slicno, vec iskljucivo na bibliji, a cinjenica da su crkveni Oci pisali na osnovu biblijskih stina - ne dokazuje da je poreklo ucenja odredjene crkve - bilo koji spis tih Otaca, vec biblija na kojoj crkva zasniva to ucenje.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Gospodin Isus je sada na Nebu
u istom položaju kao i prije -
a

Razlog za TO je taj - što Isus NIJE BOG
--------------------------------------------------------------

Otkrivenje

2:18 Pobjedniku ću dati jesti od stabla života koje je u raju Božjem

2:28 kao što i ja to primih od Oca svoga

3:2 ne nađoh da su ti djela pred Bogom mojim savršena.

3:5 neću izbrisati imena njegova iz knjige života i priznat ću ime njegovo pred Ocem svojim i anđelima njegovim

3:12 Pobjednika ću postaviti stupom u hramu Boga moga i odande on više neće izići i napisat ću na njemu ime Boga svoga i ime grada Boga svoga, novog Jeruzalema koji siđe s neba od Boga mojega, i ime moje novo

-------------------------------------------------------

ISUS IMA BOGA!?
TKO JE BOG ISUSOV? –
JEDINI BOG JAHVE OTAC

Natrag