Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Nemam ja dvojstvo, vec ti imas na zalost, ti imas dva Boga.
''malog Isusa'' i ''Velikog Jahvu''. Znaci dvojstvo i dualizam nije nista strano za vas ''arijevce'' to je i inace bila vasa pocetna teologija.
Jesam ja mozda rekao da je on inkarnirani YHWH?
Kada si ti to cuo od mene?
Ti nikako da shvatis da su Isus i Otac odvojene licnosti?
Nebitno je skroz jer ti neces da razumes. Ti uzimas definiciju trojstva iz nekog prirucnika dogme. Ja dogmu nemam vec bibliju.
Ne, naravno da moze da zna ako zeli, ali posto su Isus i Otac odvojene licnosti, objasnio sam gore, on moze da odabere da ne zna. Sem toga ovo se odnosi na njegov period zivota na zemlji, kada je oslabljen ljudskim telom i ogranicenim razumom bio uskracen za neka znanja. Ljudi su ograniceni sto se tice razuma u odnosu na Boga.
Zato i on neke stvari nije znao u tom trenutku..
Ne, Bog se sastoji iz tri licnosti: Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh.
To nisu iste osobe,nisu iste licnosti, mogu da se izdvoje jedna iz druge, i da rade razlicite stvari.
Ja sam ti lepo objasnio primerom gore , a ti ako ne razumes to je tvoj problem..
Kada sam ja to rekao da su jednaki, po ovoj tvojoj dogmi sto si ti citirao iz prirucnika?
Ti uzimas dogmu, a bibliju zanemarujes. Nije tebe briga za bibliju...
Ti stvarno ne znas ni sta pricas..
Ja ne izmisljam nista, kakvu novu religiju?
Pa ti si taj sto izmislja novo, ti niti si tamo niti vamo, ti ne znas ni gde si.
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...
Nemaš dvojstvo to znam jer ih imaš TRI!
Ali je problem što ti pokušavaš dvojstvom dokazivati si TROJSTVO.
Ja sam tebi reko da ja imam samo jednoga Boga i Oca "JEHOVU" i jednog moćnog suvlasnika Isusa, Hristosa Božijega.
A ako ti to ne svataš tvoj je problem koji govori o tebi.
A ko je reko da ti se JEDINI Bog(jer nemaš ih valjda tri) inkarniro? Kako ti se taj Jedini Bog utelovio onda ako se nije inkarniro? Obijasni vidiš da sam se pretvorio u uho i jedva čekam da mi ti to pojasniš, izvolte.
Isus i Otac odvojene ličnosti i šta sad? kako su TROJEDAN Bog kada su samo Isus i Otac?
Eto ti i tvoja Biblija pa se izjasni da te svi svatimo, umesto što ideš naokolo zašto si ne slaviš Bogove?
Odakle tebi ove informacije, to ja hoću da znam, gde si ti to čuo ili gde si ti to čito?
Ne, naravno da moze da zna ako zeli, ali posto su Isus i Otac odvojene licnosti, objasnio sam gore, on moze da odabere da ne zna. Sem toga ovo se odnosi na njegov period zivota na zemlji, kada je oslabljen ljudskim telom i ogranicenim razumom bio uskracen za neka znanja. Ljudi su ograniceni sto se tice razuma u odnosu na Boga.
Zato i on neke stvari nije znao u tom trenutku..
Znači može i da zna a može i da ne zna! kako kada tako?
Ako su Isus i Otac odvojene osobe koliko su to ličnosti ili lica? Da li su u svemu jednaki, ravni i isti ili nisu, ha?
Aha može da odabere da ne svati, ne razume ili da ne zna, dobro kad ti kažeš onda mora da je tako.
Kolega mučiš se, što će tebi to? pojasni ti meni šta je Isus bio na zemlji i gotova stvar. Ne interesuje mene dal su ljudi ograničeni razumom u odnosu na tvog svemogućeš večnog Boga Isusa, mene zanimaju druge stvari ali ti nećeš da mi kažeš.
Dakle u kom trebutku Isus je odlučio da ne zna neke stvari (koje su to neke stvari koje je Isus odlučio da ne zna)
Ne, Bog se sastoji iz tri licnosti: Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh.
To nisu iste osobe,nisu iste licnosti, mogu da se izdvoje jedna iz druge, i da rade razlicite stvari.
Ja sam ti lepo objasnio primerom gore , a ti ako ne razumes to je tvoj problem..
Opet TROJSTVO a tema je o Isusovom položaju na nebo! kako to?
Nigde pa ni u tvoju bibliju ne piše da se tvoj Bog sastoji iz tri ličnosti ali kad ti tako kažeš onda mora da je tako, jelda?
E vidiš a sada da mi dostaviš stih po stih da ja vidim šta ti ovde govoriš. Gde kažeš da piše:
E vidiš kolega ti meni treba da dostaviš na osnovu čega baziraš to što si ti meni navodno obijasnio. Ja sam svatio da si ti to reko pa ako ti tako kažeš onda mora da bude baš tako kako ti kažeš jelda.
[QUOTE="mire000, post: 1383278, member: 567156"
Ja ne izmisljam nista, kakvu novu religiju?
Pa ti si taj sto izmislja novo, ti niti si tamo niti vamo, ti ne znas ni gde si.
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...[/QUOTE]
Nisam ja glavna tema razgovora!
Nego pojasni si ono što sam ti tražio pojasniti a uz to i da mi lepo dostaviš neki validni dokaz za ono što ti pojašnjavaš, razumeš.