Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nemam ja dvojstvo, vec ti imas na zalost, ti imas dva Boga.
''malog Isusa'' i ''Velikog Jahvu''. Znaci dvojstvo i dualizam nije nista strano za vas ''arijevce'' to je i inace bila vasa pocetna teologija.

Jesam ja mozda rekao da je on inkarnirani YHWH?
Kada si ti to cuo od mene?
Ti nikako da shvatis da su Isus i Otac odvojene licnosti?

Nebitno je skroz jer ti neces da razumes. Ti uzimas definiciju trojstva iz nekog prirucnika dogme. Ja dogmu nemam vec bibliju.

Ne, naravno da moze da zna ako zeli, ali posto su Isus i Otac odvojene licnosti, objasnio sam gore, on moze da odabere da ne zna. Sem toga ovo se odnosi na njegov period zivota na zemlji, kada je oslabljen ljudskim telom i ogranicenim razumom bio uskracen za neka znanja. Ljudi su ograniceni sto se tice razuma u odnosu na Boga.
Zato i on neke stvari nije znao u tom trenutku..

Ne, Bog se sastoji iz tri licnosti: Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh.
To nisu iste osobe,nisu iste licnosti, mogu da se izdvoje jedna iz druge, i da rade razlicite stvari.
Ja sam ti lepo objasnio primerom gore , a ti ako ne razumes to je tvoj problem..

Kada sam ja to rekao da su jednaki, po ovoj tvojoj dogmi sto si ti citirao iz prirucnika?
Ti uzimas dogmu, a bibliju zanemarujes. Nije tebe briga za bibliju...
Ti stvarno ne znas ni sta pricas..

Ja ne izmisljam nista, kakvu novu religiju? :)
Pa ti si taj sto izmislja novo, ti niti si tamo niti vamo, ti ne znas ni gde si.
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...

Nemaš dvojstvo to znam jer ih imaš TRI!
Ali je problem što ti pokušavaš dvojstvom dokazivati si TROJSTVO.

Ja sam tebi reko da ja imam samo jednoga Boga i Oca "JEHOVU" i jednog moćnog suvlasnika Isusa, Hristosa Božijega.
A ako ti to ne svataš tvoj je problem koji govori o tebi.

A ko je reko da ti se JEDINI Bog(jer nemaš ih valjda tri) inkarniro? Kako ti se taj Jedini Bog utelovio onda ako se nije inkarniro? Obijasni vidiš da sam se pretvorio u uho i jedva čekam da mi ti to pojasniš, izvolte.

Isus i Otac odvojene ličnosti i šta sad? kako su TROJEDAN Bog kada su samo Isus i Otac?
Eto ti i tvoja Biblija pa se izjasni da te svi svatimo, umesto što ideš naokolo zašto si ne slaviš Bogove?

Odakle tebi ove informacije, to ja hoću da znam, gde si ti to čuo ili gde si ti to čito?

Ne, naravno da moze da zna ako zeli, ali posto su Isus i Otac odvojene licnosti, objasnio sam gore, on moze da odabere da ne zna. Sem toga ovo se odnosi na njegov period zivota na zemlji, kada je oslabljen ljudskim telom i ogranicenim razumom bio uskracen za neka znanja. Ljudi su ograniceni sto se tice razuma u odnosu na Boga.

Znači može i da zna a može i da ne zna! kako kada tako?
Ako su Isus i Otac odvojene osobe koliko su to ličnosti ili lica? Da li su u svemu jednaki, ravni i isti ili nisu, ha?
Aha može da odabere da ne svati, ne razume ili da ne zna, dobro kad ti kažeš onda mora da je tako.

Kolega mučiš se, što će tebi to? pojasni ti meni šta je Isus bio na zemlji i gotova stvar.
Ne interesuje mene dal su ljudi ograničeni razumom u odnosu na tvog svemogućeš večnog Boga Isusa, mene zanimaju druge stvari ali ti nećeš da mi kažeš.
Dakle u kom trebutku Isus je odlučio da ne zna neke stvari (koje su to neke stvari koje je Isus odlučio da ne zna)

To nisu iste osobe,nisu iste licnosti, mogu da se izdvoje jedna iz druge, i da rade razlicite stvari.
Ja sam ti lepo objasnio primerom gore , a ti ako ne razumes to je tvoj problem..

Opet TROJSTVO a tema je o Isusovom položaju na nebo! kako to?
Nigde pa ni u tvoju bibliju ne piše da se tvoj Bog sastoji iz tri ličnosti ali kad ti tako kažeš onda mora da je tako, jelda?
E vidiš a sada da mi dostaviš stih po stih da ja vidim šta ti ovde govoriš. Gde kažeš da piše:

E vidiš kolega ti meni treba da dostaviš na osnovu čega baziraš to što si ti meni navodno obijasnio. Ja sam svatio da si ti to reko pa ako ti tako kažeš onda mora da bude baš tako kako ti kažeš jelda.

[QUOTE="mire000, post: 1383278, member: 567156"
Pa ti si taj sto izmislja novo, ti niti si tamo niti vamo, ti ne znas ni gde si.
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...[/QUOTE]

Nisam ja glavna tema razgovora!

Nego pojasni si ono što sam ti tražio pojasniti a uz to i da mi lepo dostaviš neki validni dokaz za ono što ti pojašnjavaš, razumeš.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemaš dvojstvo to znam jer ih imaš TRI!
Ali je problem što ti pokušavaš dvojstvom dokazivati si TROJSTVO.

Ja sam tebi reko da ja imam samo jednoga Boga i Oca "JEHOVU" i jednog moćnog suvlasnika Isusa, Hristosa Božijega.
A ako ti to ne svataš tvoj je problem koji govori o tebi.

A ko je reko da ti se JEDINI Bog(jer nemaš ih valjda tri) inkarniro? Kako ti se taj Jedini Bog utelovio onda ako se nije inkarniro? Obijasni vidiš da sam se pretvorio u uho i jedva čekam da mi ti to pojasniš, izvolte.

Isus i Otac odvojene ličnosti i šta sad? kako su TROJEDAN Bog kada su samo Isus i Otac?
Eto ti i tvoja Biblija pa se izjasni da te svi svatimo, umesto što ideš naokolo zašto si ne slaviš Bogove?

Odakle tebi ove informacije, to ja hoću da znam, gde si ti to čuo ili gde si ti to čito?

Znači može i da zna a može i da ne zna! kako kada tako?
Ako su Isus i Otac odvojene osobe koliko su to ličnosti ili lica? Da li su u svemu jednaki, ravni i isti ili nisu, ha?
Aha može da odabere da ne svati, ne razume ili da ne zna, dobro kad ti kažeš onda mora da je tako.

Kolega mučiš se, što će tebi to? pojasni ti meni šta je Isus bio na zemlji i gotova stvar.
Ne interesuje mene dal su ljudi ograničeni razumom u odnosu na tvog svemogućeš večnog Boga Isusa, mene zanimaju druge stvari ali ti nećeš da mi kažeš.
Dakle u kom trebutku Isus je odlučio da ne zna neke stvari (koje su to neke stvari koje je Isus odlučio da ne zna)

Opet TROJSTVO a tema je o Isusovom položaju na nebo! kako to?
Nigde pa ni u tvoju bibliju ne piše da se tvoj Bog sastoji iz tri ličnosti ali kad ti tako kažeš onda mora da je tako, jelda?
E vidiš a sada da mi dostaviš stih po stih da ja vidim šta ti ovde govoriš. Gde kažeš da piše:

E vidiš kolega ti meni treba da dostaviš na osnovu čega baziraš to što si ti meni navodno obijasnio. Ja sam svatio da si ti to reko pa ako ti tako kažeš onda mora da bude baš tako kako ti kažeš jelda.

[QUOTE="mire000, post: 1383278, member: 567156"
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...
Nisam ja glavna tema razgovora!
Nego pojasni si ono što sam ti tražio pojasniti a uz to i da mi lepo dostaviš neki validni dokaz za ono što ti pojašnjavaš, razumeš.

Dobro aApocketz jesi li ti slep ili te stvarno ne interesuje , ja sam ti lepo dao tekstove iz biblije, koji pokazuju da se Bog sastoji iz tri razlicite licnosti: http://serbianforum.org/threads/sotonin-stab-za-dezinformacije.505460/page-6#post-1380432

I jos sam ti naveo (jovana 5:7). Da li si ga ti ikada prokomentarisao?
NE!
ZASTO? ZATO STO TEBE ISTINA NE ZANIMA!

Zasto ja tebi da odgovaram uopste? Zbog tvoje znatizelje i pokusaja da me uhvatis u terminima, pa da izvrnes moje reci?
Jel to zelis?
Da se ismejavas?
Pa ti i ne znas kakvog si duha..

Nemam ja vremena za prazne price...
Ako hoces ozbiljno da razgovaras, onda daj stihove, ako neces, i citiras mi ''dictonary recnike'' i kojekakve svoje filozofije tu poturas.. Onda ne racunaj na moj odgovor.

Dakle ako tvrdis da je biblija tvoj jedini putokaz i smernica kojom se upravljas, daj mi stihove i dokazi..
A ne svojom filozofijom, logikom i dogmom koju si izvukao iz ''katekizma''.

Umesto sto mene i druge prozivas sto verujemo u trojstvo, pokazi ti zasto ti verujes suprotno.
Znaci stihovima potkrepi, pa ce ti neko na svaki i odgovoriti.
Prazna prica i to sto ti radis, ne vodi nicemu..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isusov polozaj na nebu

A ne Tertullianova filozofija TROJEDNOG BOGA!
Šta imaš reć po otvorenoj temi?

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
HIJERARHIJA BOG Jahve - ISUS - na Nebu u OTKRIVENJU

1:1 Otkrivenje Isusa Krista : njemu ga dade Bog

--------------------

Bog Otac Jahve je dao otkrivenje Sinu
Isus ne zna budućnost
Isus nije bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1:2 koji posvjedoči za riječ Božju i za svjedočanstvo Isusa Krista
--------------------

riječ nije Isus
riječ se uvijek veže za Boga Oca Jahvu
Isus nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,

1:4 mir od Onoga koji jest i koji bijaše i koji dolazi i od sedam duhova što su pred Prijestoljem njegovim (5) i od Isusa Krista ,
---------------------

Bog Otac Jahve je onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi
Bog Otac Jahve je na prijestolju
Isus je vječno zdesna Bogu Ocu Jahvi
Isus nije Bog Otac Jahve
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1:9 radi riječi Božje i svjedočanstva Isusova
-----------------------

riječ nije Isus
riječ se uvijek veže za Boga Oca Jahvu
Isus nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,

03:12 ime Boga svoga i ime grada Boga svoga, novog Jeruzalema koji siđe s neba od Boga mojega, i ime moje novo
-----------------------

Sin ima svoga Boga Oca
Bog Otac ima "samo" Sina
Bog Otac nema "Boga" Sina
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

5:13 Onomu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu
------------------------

Bog Otac Jahve je na Božjem prijestolju
Jaganjac je vječno zdesna Boga Oca Jahve
Jaganjac nije Bog Otac Jahve
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

7:9 Stoje pred prijestoljem i pred Jaganjcem
--------------------------

07:10 Spasenje Bogu našemu koji sjedi na prijestolju i Jaganjcu
-------------------------

11:5 Uspostavljeno je nad svijetom kraljevstvo Gospodara našega i Pomazanika njegova i kraljevat će u vijeke vjekova
---------------------------

kraljevstvo Boga Oca Jahve i Sina Pomazanika
ne Sina "Boga"
Pomazanik nije Bog Otac
kraljevat će zajedno na zemlji
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,

00:10 nasta spasenje i snaga i kraljevstvo Boga našega i vlast Pomazanika njegova !
---------------------------

spas, snaga, kraljevstvo Boga Oca Jahve
vlast Pomazanika OD Boga Oca Jahve
Pomazanik nije Bog
Ne-boga Sina
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

00:17 s onima što čuvaju Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo
----------------------------

zapovjedi su OD Boga Oca Jahve
ne Isusove
Isus nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

14:1 na čelima im napisano ime njegovo i ime Oca njegova
-----------------------------

ime Sina - ISUS - i ime Boga Oca - JAHVE
Sin nije Bog
Sin nije Otac
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

14:12 onih što čuvaju zapovijedi Božje i vjeru Isusovu .
------------------------------

zapovjedi su OD Boga Oca Jahve
ne Isusove
Isus nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

20:4 duše pogubljenih zbog svjedočanstva Isusova i zbog Riječi Božje

riječ je Božja
riječ nije Isus
riječ nije Isusova
Isus nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

21:23 Ta Slava ga Božja obasjala i svjetiljka mu Jaganjac !

slava je Božja
svjetiljka Bogu Ocu Jahvi je Jaganjac
Jaganjac nije Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Pa kojem se od tih tri licnosti obracas i upucujes molitvu a da se ne naljute naveo si svi su Bogovi , ko je glavni od njih ,bas si smesan i nejasan:)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa kojem se od tih tri licnosti obracas i upucujes molitvu a da se ne naljute naveo si svi su Bogovi , ko je glavni od njih ,bas si smesan i nejasan:)

Odgovorio sam ti na temi ''sveto trojstvo'' , i nije smesno uopste..

Isusov polozaj na nebu

A ne Tertullianova filozofija TROJEDNOG BOGA!
Šta imaš reć po otvorenoj temi?

Daj ti meni citate, jos ni jedan nisi dao otkad si ovde, samo spominjes neke Tertulijanove filozofije. Ko da mi ne znamo ko je on.
A cini mi se da ti nemas pojma ni ko je Atanasije a ko Tertulijan, nego tu kopiras sa sajtova.
Trazio sam od tebe da mi prilozis dokaz iz manuskripata da se Bozje ime ''Jehova'' nalazi i u Novom Zavetu''???
Cekam tvoj Dokaz i odgovor!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Odgovorio sam ti na temi ''sveto trojstvo'' , i nije smesno uopste..

Daj ti meni citate, jos ni jedan nisi dao otkad si ovde, samo spominjes neke Tertulijanove filozofije. Ko da mi ne znamo ko je on.
A cini mi se da ti nemas pojma ni ko je Atanasije a ko Tertulijan, nego tu kopiras sa sajtova.
Trazio sam od tebe da mi prilozis dokaz iz manuskripata da se Bozje ime ''Jehova'' nalazi i u Novom Zavetu''???
Cekam tvoj Dokaz i odgovor!

Nisi odgovorio po tvojojTertullianovoj filozofiji koju ulogu drugi Bog (taj kome slaviš rođenje) ima na nebo?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi odgovorio po tvojojTertullianovoj filozofiji koju ulogu drugi Bog (taj kome slaviš rođenje) ima na nebo?

Neces ti vise dobiti nijedan moj odgovor posto si neozbiljan i ne dozvoljavas normalan razgovor.
Ja ti postavim pitanje, da mi das dokaz iz manuskripata NZ da tamo ima bozje ime: ''Jehova'', a ti posto nemas. Onda mi postavljas kontra pitanje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Neces ti vise dobiti nijedan moj odgovor posto si neozbiljan i ne dozvoljavas normalan razgovor.
Ja ti postavim pitanje, da mi das dokaz iz manuskripata NZ da tamo ima bozje ime: ''Jehova'', a ti posto nemas. Onda mi postavljas kontra pitanje.

mire000 kakvi manuskripti čoveče pa ti pojma nemaš ni šta je Biblija.

Nego veruješ li ti u Presveto Trojstvo, veruješ?
Hajd onda lepo te tvoje manuskripte i dostavi mi ovde gde piše da Bog nije jedan nego Sveto Trojstvo, de de da vidimo.
Manuskripte u šake i podvuci tamo gde stoji napisano TROJEDAN Bog ili TROJEDINI Bog, imaš to u tvojim manuskriptima ili nemaš?
A kad već imaš te manuskripte dostavi mi da vidim kako je ime tom tvom jednom Bogu, hoćeš li ti si eto ozbiljan, ha?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
mire000 kakvi manuskripti čoveče pa ti pojma nemaš ni šta je Biblija.

Nego veruješ li ti u Presveto Trojstvo, veruješ?
Hajd onda lepo te tvoje manuskripte i dostavi mi ovde gde piše da Bog nije jedan nego Sveto Trojstvo, de de da vidimo.
Manuskripte u šake i podvuci tamo gde stoji napisano TROJEDAN Bog ili TROJEDINI Bog, imaš to u tvojim manuskriptima ili nemaš?
A kad već imaš te manuskripte dostavi mi da vidim kako je ime tom tvom jednom Bogu, hoćeš li ti si eto ozbiljan, ha?

Ja jesam ozbiljan ali ti nisi. Ja te pitam pitanje da mi dostavis dokaz , da je tvoj Bog pod imenom ''Jahve'' zadrzao svoje ime i u Novom Zavetu i ti ga nemas.
A od mene trazis da ti ja dam rec ''trojstvo u bibliji''.
Takve reci nema, jesmo li to odgovorili vec hiljadu puta, ali da nauka kao takva je sadrzana u tekstu.
''I troje je sto svedoce na nebu Otac, Rec i Sveti Duh i ovo je troje jedno!''

Dakle zasto ti ne odgovaras na jasne biblijske stihove nego insistiras na terminima?

Hocu i ja onda da ti meni das termin iz biblije , izraz: ''JEHOVA'' u Novom Zavetu.
Podvuci mi u tekstu gde je on zadrzao svoj identitet kao jedan Bog.
Znaci da kaze: ''JA SAM JEHOVA I NEMA DRUGOG BOGA'' i ''ISUS NIJE BOG NEGO JAHVE JEDINI'' i sl..
Daj u NZ tekst gde je ''Jahve'' recju odvojen od imena ''Isus''. Znaci podvuci u tekstu manuskripata rec YHWH.
Daj da vidim.

Ako nemas da to pise, onda ti izmisljas kada stavljas rec ''Jahve'' u NZ na mesto gde je ''Kirios Isus'' pises: ''Gospod Isus'' , a na mesto gde je ''Kirios Bog'' pises: ''Jehova Bog''.

Ajde da vidimo , kako ti izmisljas, dokazi?
Daj mi manuskripte???

Natrag