Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti sebe sam pokazuješ kao nepoznavaoca pisma, a mene si osudio da nekoga omalovažavam.
Ja samo ukazujem na tvoje propuste, jer mene bi bilo sramota da govorim ono što ti iznosiš postavljajući mnoštvo bespotrebnih pitanja.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti sebe sam pokazuješ kao nepoznavaoca pisma, a mene si osudio da nekoga omalovažavam.
Ja samo ukazujem na tvoje propuste, jer mene bi bilo sramota da govorim ono što ti iznosiš postavljajući mnoštvo bespotrebnih pitanja.

Nisam ja copy-paste Bibliju nego ti, ja samo sam iz onoga što si ti priložio odvojio sa strane ovde u bojcama:

У почетку створи Бог
и дух Божји дизаше се над водом
Потом рече Бог
И створи Бог човјека
по обличју Божијему створи га;
мушко и женско створи их
Bog koji je stvorio svet
On budući Gospodar neba i zemlje
ne živi u rukotvorenim crkvama,
Niti prima ugađanja od ruku čovečijih
kao da bi Onome trebalo šta
I učinio je
i postavio je unapred
ne bi li Ga barem opipali i našli,
Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev
Ja sam stvorio zemlju i ljude i stoku,
silom svojom velikom i
mišicom svojom podignutom;

dajem je kome mi je drago"
Ni logika nije na tvoju stranu a kamo li Biblija!
Al hajd da te ja pitam po otvorenoj temi:

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?
Hajd napiši nešto da ti dam komentar na tvoj post, po otvorenoj temi.

Umesto što se baviš mojom ličnošću bilo bi dobro da pokažeš da si bar čovek ako nemaš ništa sa hrišćanstvom i da komentarišeš ako te neko nešto pita. A pito sam te gde tu ima množine u jednini, tačno.

Dok ja svaki tvoj post komentarišem ti se ne udostojiš ni jedan post ko čovek da ga prokomentarišeš, evo ni ovaj nisi:

Gde u tvoju bibliju napisano da:
Isus nakon odlaska na nebo ima uslovnu umanjenost od Oca

Gde u tvoju bibliju piše baš tako?
nakon odlaska na nebo zadrzao ljudsko oblicje

Ti dakle zagovaraš da Adventističkom Bogu ima ima ko mu je ravan, isti i jednak baš u svemu. Ako baš tako piše, navedi gde?
u sustini to ne porice i ne ukida njegovu Bozansku prirodu i jednakost sa Ocem
Kažeš:
Jhwh zajedno sa Ocem.
Isus znači po tebi a i po Adventizmu je varalica i prevarant jer ne kaže to što si ti ovde naveo, tako?

A po otvorenoj temi šta imaš da kažeš? Da li je Isus baš u svemu jednak Jehovi?

Očigledno je da tebi nije stalo ni do Boga ni do istine! ti si ovde samo da promotiraš dogmu Adventizma.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zahvaljujem...

Ja cu ostati pri biblijskom ucenju koje je u potpunosti zastupljeno u Adventizmu, a ti ostani u svom, nemam nista protiv tvoje slobodne volje..

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Zahvaljujem...

Ja cu ostati pri biblijskom ucenju koje je u potpunosti zastupljeno u Adventizmu, a ti ostani u svom, nemam nista protiv tvoje slobodne volje..

Pozdrav!

To nije nikakav problem,
Problem je što ti nisi sposoban ko čovek da pojasniš u šta veruješ, ali zato ovde klevećeš ostale korisnike foruma uvek kada ostaješ bez argumentovanih komentara.

Da izvučemo zaključak.

Kaži ti meni kao čovek pri čemu to ti ostaješ?

Ja steko dojam da ti ostaješ u neznanju, jeresi pa i dalje se odrićeš Boga i ismejavaš Gospoda našega Isusa, HRISTOSA Božijega praveći ga varalicom i prevarantom.
Ako Isus jedno priča i uči a ti drugo, pitam te pri čemu ti ostaješ ako se protiviš i Bogu i sinu tvrdeći da tebi jedan Biblijski Bog ne treba? Ili da Isus ne zna šta priča? Mene bi bilo sramota da se odreknem i jednoga Boga i sina njegova zarad čovečije dogme bez razumevanja, a tebe kako vidimo nije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kazi Piramidi i Apocketzu koji su temu o trojstvu prebacili u sve postojece teme na forumu, i napravili konfuziju da se ne zna o cemu se diskutuje na odredjenoj temi..
Slazem se sa tobom.
Treba biti konkretan i recit za odgovarajucu temu.Trebalo bi vise sagovornika,trebalo bi vise novih objasnjenja iz razlicitih uglova,naprimer
Ako je Isusov polozaj na nebu vrhunski ,ako je Isus Svemoguci Bog,na kom mestu se nalazi njegov otac Jehova Bog,a na kom mestu se nalazi Sveti Duh?,a na kom mestu je polozaj 144000 otkupljenih sa zemlje?za njih se kaze da su sukraljevi i susvestenici sa Isusom.Da li oni imaju isti polozaj kao i Isus jer ih je on nazvao i svojom bracom i svojim prijateljima?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zavisi u kom vremenu gledas.

U novozavetnom periodi Bog Otac je sudija pred kojim stoje nebeske knjige, u koje on upisuje imena spasenih u skladu sa verom ili odbacivanjem Isusa kao spasitelja.

Isus je prvosvestenik ili posrednik u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama koji prilaze zasluge svoje prolivene krvi a krstu za coveka.

Duh Sveti je utesitelj koji se nalazi na zemlji.

Nakon okoncanja plana spasenja - odnosno Hristovogdolaska, Bog Otac, Isus i Sveti Duh ce biti na prestolu slave, i primati hvale spasenih.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec je prilozeno i objasnjeno..

Priloženo šta? I šta si ti do sada meni obijasnio, šta?

Evo pitam te da obijasniš koji je Isusov položaj na nebu?

A pošto kažeš da ti navodno i priložiš
Zavisi u kom vremenu gledas.

U novozavetnom periodi Bog Otac je sudija pred kojim stoje nebeske knjige, u koje on upisuje imena spasenih u skladu sa verom ili odbacivanjem Isusa kao spasitelja.

Isus je prvosvestenik ili posrednik u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama koji prilaze zasluge svoje prolivene krvi a krstu za coveka.

Duh Sveti je utesitelj koji se nalazi na zemlji.

Nakon okoncanja plana spasenja - odnosno Hristovogdolaska, Bog Otac, Isus i Sveti Duh ce biti na prestolu slave, i primati hvale spasenih.

Nisi odgovorio na jednostavno pitanje, da li si ti uošte svatio šta treba da pojasniš?
Kažeš:

A ovo je Adentistika filozofija ili šta?
Ako je to Biblijska nauka onda treba da navedeš i Biblijski stih na koji baziraš to što govoriš, imaš li ga?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus sada obavlja ulogu prvosvestenika u nebeskoj svetinji nad svetinjama - Jevrejima poslanica 8 i 9 poglavlje.
Nakon okoncanja ovog plana spasenja, odnosno nakon njegovog drugog dolaska, on ce sesti na prestolu slave i primati slave i hvale yajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

ŽIVOTINJE SLAVE PRED PRESTOLOM BOGA KOJI ĆE DOĆI:

"I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.
I kad daše životinje slavu i čast i hvalu Onome što seđaše na prestolu, što živi va vek veka,
Padoše dvadeset i četiri starešine pred Onim što seđaše na prestolu, i pokloniše se Onome što živi va vek veka, i metnuše krune svoje pred prestolom govoreći:
Dostojan si, Gospode, da primiš slavu i čast i silu; jer si Ti sazdao sve, i po volji Tvojoj jeste i stvoreno je"
( otkrivenje 4. 8 - 11 )

ISUS BOG KOJI ĆE DOĆI:

"A kad seđaše na gori Maslinskoj pristupiše k Njemu učenici nasamo govoreći: Kaži nam kad će to biti? I kakav je znak Tvog dolaska i kraja veka?" ( Matej 24. 3 )

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )

"Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg" ( Matej 24. 27 )

"Da bi se utvrdila srca vaša bez krivice u svetinji pred Bogom i Ocem našim, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima svetima Njegovim. Amin." ( 1 Solunjanima 3. 13 )

SPASENI SLAVE BOGA I JAGNJETA KAO JEDNOG BOGA KOJI ŽIVI VAVIJEK:

"И свако створење, што је на небу, и на земљи, и под земљом, и што је на мору, и што је у њима, све чух гдје говоре: ономе што сједи на пријестолу, и јагњету благослов и част и слава и држава ва вијек вијека.
И четири животиње говораху: амин. И двадесет и четири старјешине падоше и поклонише се ономе што живи ва вијек вијека" ( otkrivenje 5. 13 - 14 )

"И повикаше гласом великијем говорећи: спасеније Богу нашему, који сједи на пријестолу, и јагњету.
Говорећи: амин; благослов и слава и премудрост и хвала и част и сила и јачина Богу нашему ва вијек вијека. Амин" ( otkrivenje 7. 10 - 12 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Isus sada obavlja ulogu prvosvestenika u nebeskoj svetinji nad svetinjama - Jevrejima poslanica 8 i 9 poglavlje.
Nakon okoncanja ovog plana spasenja, odnosno nakon njegovog drugog dolaska, on ce sesti na prestolu slave i primati slave i hvale yajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
Ti nista nisi objasnio ovim stavcima osim onoga sto treba da se odigra u buducnosti , sam si naveo 8 i 9 poglavlje pa citaj sta pise tamo da je On seo vec na prestolje pored Oca gledaj sta pise :hebrejima 8:1 i dalje

8 A u ovom izlaganju glavno je ovo: imamo takvog velikog svećenika, koji je sjeo zdesna prijestolja Veličanstva na nebesima. 2 On je sluga koji služi za ljude na svetome mjestu i u pravome šatoru, što ga je podigao Jehova, a ne čovjek. 3 Jer svaki se veliki svećenik postavlja da prinosi darove i žrtve. Zato je bilo potrebno da i on ima što prinijeti. 4 A da je na zemlji, ne bi bio svećenik, jer već postoje oni koji po Zakonu prinose darove, 5 ali oni služe Bogu na mjestu koje je slika i sjena onoga nebeskoga, kao što je Mojsiju, kad je trebao napraviti šator, bila dana zapovijed od Boga, koji je rekao: “Gledaj da sve načiniš prema prikazu koji ti je pokazan na gori.” 6 A sada je Isus dobio službu koja je uzvišenija od one prijašnje te je postao posrednik saveza koji je isto tako bolji od onog prethodnog, saveza koji je zakonski utemeljen na boljim obećanjima.

dakle On je vec seo ali ceka da Otac podlozi njegove neprijatelje.
Psalam
110 J
ehova je rekao Gospodinu mojemu:
“Sjedi meni zdesna
dok ne položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim!”

Natrag