Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne nego ti mases pojedinacnim tekstovima i pravis od njih dogmu.

Istina je u celini koju ti ne podrzavas i javno se nje odrices.

Neka ti Bog pomogne da to shvatis.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne nego ti mases pojedinacnim tekstovima i pravis od njih dogmu.

Istina je u celini koju ti ne podrzavas i javno se nje odrices.

Neka ti Bog pomogne da to shvatis.

Neozbiljan si!
Komentariši ti meni šta sam ja ovde napisao:
Isaiah 43
43:1 But now thus saith YHWH that created thee, O Jacob, and he that formed thee, O Israel, Fear not: for I have redeemed thee, I have called thee by thy name; thou art mine.
JEHOVA je stvoritelj, nije Isus! JEHOVA je preko Isusa samo stvarao, Isus je bio JEHOVI glavni majstor pri stvaranju. Eto kako ti po tvojoj dogmi praviš laž i kriviš Božiju istinu, taj citat sam ja tebi više puta dao da vidiš zašto bogohuliš i ismejavaš i Boga i Isusa.

Federer gubi.

Federer izgubio.

Ideš na pecanje?

O čemu želiš voditi diskusiju na ovu temu? evo ja tebe više puta isto pitam o Izaji 43 ali tebi nije do toga. Ima nešto drugo što tebe zanima.

Aha pobego si dobro, doćeš ti kada se prezatrpava tema.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, neozbiljnost je tvoja, Bog Otac se obraca i naziva ga stvoriteljem kojije upocetku osnovao zemlju.
Naravno - Isus je Bog stvoritelj, dobro si rekao.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, neozbiljnost je tvoja, Bog Otac se obraca i naziva ga stvoriteljem kojije upocetku osnovao zemlju.
Naravno - Isus je Bog stvoritelj, dobro si rekao.

Niko te nije pitao da li se Presveta TRIJADA Bogova u množni iz jednine razgovaraju kao jedan Bog sam sa sobom nego dam te zamolio da mi interpretiraš tvoje svatanje kao Adventista Izaju pa onda ćemo ići redom, naravno ako se slažeš.

Isaiah 43
43:1 But now thus saith YHWH that created thee, O Jacob, and he that formed thee, O Israel, Fear not: for I have redeemed thee, I have called thee by thy name; thou art mine.
JEHOVA je stvoritelj, nije Isus! JEHOVA je preko Isusa samo stvarao, Isus je bio JEHOVI glavni majstor pri stvaranju. Eto kako ti po tvojoj dogmi praviš laž i kriviš Božiju istinu, taj citat sam ja tebi više puta dao da vidiš zašto bogohuliš i ismejavaš i Boga i Isusa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam ti vec odgovorio da su tri licnosti ucestvovale u stvaranju "I RECE BOG - DA NACINIMO COVEKA PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI"

Dakle, sve licnosti su ucestvovale u stvaranju sveta i coveka, naravno i Isus koji je Bog stvoritelj zajedno sa Ocem.
Biblija imajuci u vidu Isusovu zemaljsku prirodu, ukazuje da je Isus pre svog dolaska na ovaj svet bio Bog kroz koga je sve stvoreno.
To ne znaci da u stvaranju nije ucestvovao Bog Otac i Sveti Duh, jer ako je tako onda je biblija kontradiktorna, a ona govori da su u stvaranju ucestvovale sve tri licnosti Bozanstva.

"У почетку створи Бог небо и земљу.
А земља бјеше без обличја и пуста, и бјеше тама над безданом; и
дух Божји дизаше се над водом" ( 1 Mojsijeva 1. 1 - 2 )

"Потом рече Бог: да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи
Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

"Bog koji je stvorio svet i sve što je u njemu, On budući Gospodar neba i zemlje, ne živi u rukotvorenim crkvama,
Niti prima ugađanja od ruku čovečijih, kao da bi Onome trebalo šta koji sam daje svima život i dihanje i sve.

I učinio je da od jedne krvi sav rod čovečiji živi po svemu licu zemaljskom, i postavio je unapred određena vremena i međe njihovog življenja:
Da traže Gospoda, ne bi li Ga barem opipali i našli, premda nije daleko ni od jednog nas"
( dela apostolska 17. 24 - 27 )

"I naruči im neka kažu svojim gospodarima: Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev: ovako recite svojim gospodarima:
Ja sam stvorio zemlju i ljude i stoku, što je po zemlji, silom svojom velikom i mišicom svojom podignutom; i dajem je kome mi je drago" ( knjiga proroka Jeremije 27. 4 - 5 )

Dakle, sve tri licnosti su ucestvovale u stvaranju kao jedan Bog, i Isus koji je Bog zajedno sa Ocem.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Sledeci kontekst pokazuje ko je otkupio coveka od greha - da je to Bog Isus koji je u staom zavetu najavljen kao otkupitelj:

BOG STAROG ZAVETA JE OTKUPITELJ OD GREGA:

Ti si pobrkao teme.Ovde se govori o polozaju Isusa na nebu,a ne o Isusovoj otkupnini.
I naravno Jehova je Svemoguci Bog Stvoritelj,a ne njegov sin Isus!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kazi Piramidi i Apocketzu koji su temu o trojstvu prebacili u sve postojece teme na forumu, i napravili konfuziju da se ne zna o cemu se diskutuje na odredjenoj temi..

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
У почетку створи Бог
и дух Божји дизаше се над водом
Потом рече Бог
И створи Бог човјека
по обличју Божијему створи га;
мушко и женско створи их
Bog koji je stvorio svet
On budući Gospodar neba i zemlje
ne živi u rukotvorenim crkvama,
Niti prima ugađanja od ruku čovečijih
kao da bi Onome trebalo šta
I učinio je
i postavio je unapred
ne bi li Ga barem opipali i našli,
Ovako veli Gospod nad vojskama Bog Izrailjev
Ja sam stvorio zemlju i ljude i stoku,
silom svojom velikom i
mišicom svojom podignutom;
dajem je kome mi je drago"
Ni logika nije na tvoju stranu a kamo li Biblija!
Al hajd da te ja pitam po otvorenoj temi:

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

Hajd napiši nešto da ti dam komentar na tvoj post, po otvorenoj temi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus nakon odlaska na nebo ima uslovnu umanjenost od Oca, jer je rodjenjem na ovoj zemlji postao covek i nakon odlaska na nebo zadrzao ljudsko oblicje, ali u sustini to ne porice i ne ukida njegovu Bozansku prirodu i jednakost sa Ocem, jer je on pre dolaska na ovaj svet bio vecni Bog Elohim ili Jhwh zajedno sa Ocem.

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus nakon odlaska na nebo ima uslovnu umanjenost od Oca, jer je rodjenjem na ovoj zemlji postao covek i nakon odlaska na nebo zadrzao ljudsko oblicje, ali u sustini to ne porice i ne ukida njegovu Bozansku prirodu i jednakost sa Ocem, jer je on pre dolaska na ovaj svet bio vecni Bog Elohim ili Jhwh zajedno sa Ocem.

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Gde u tvoju bibliju napisano da:
Isus nakon odlaska na nebo ima uslovnu umanjenost od Oca

Gde u tvoju bibliju piše baš tako?
nakon odlaska na nebo zadrzao ljudsko oblicje

Ti dakle zagovaraš da Adventističkom Bogu ima ima ko mu je ravan, isti i jednak baš u svemu. Ako baš tako piše, navedi gde?
u sustini to ne porice i ne ukida njegovu Bozansku prirodu i jednakost sa Ocem
Kažeš:
Jhwh zajedno sa Ocem.

Isus znači po tebi a i po Adventizmu je varalica i prevarant jer ne kaže to što si ti ovde naveo, tako?

A po otvorenoj temi šta imaš da kažeš? Da li je Isus baš u svemu jednak Jehovi?

Natrag