Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da su tvoji Bogovi množina u jednini! kako bi drugačije moglo biti kad ovde kažeš da tebi ne treba Jedan i Jedini Bog.

Ja to nisam nigde napisa.

Ono sto sam napomenuo je to - da meni ne treba Bog koga ti propagiras, koji nije ucinio nikakvu licnu zrtvu za covekovo spasenje, vec je stvorio bice koje je poslao da odradi posao umesto njega dok je on uzivao u sigurnosti raja.

Takodje, da to sto ti govoris nije biblijsko ucenje, vec da je sam tvorac dosao na ovaj svet rodivsi se kao covek da bi covecanstvo spasio od greha i vecne propasti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja to nisam nigde napisa.

Ono sto sam napomenuo je to - da meni ne treba Bog koga ti propagiras, koji nije ucinio nikakvu licnu zrtvu za covekovo spasenje, vec je stvorio bice koje je poslao da odradi posao umesto njega dok je on uzivao u sigurnosti raja.

Takodje, da to sto ti govoris nije biblijsko ucenje, vec da je sam tvorac dosao na ovaj svet rodivsi se kao covek da bi covecanstvo spasio od greha i vecne propasti.

Znači tebi treba onda samo svemogući večni Bog Sin, on je jedini Bog od Bogova množine u jednini koji je pretrpio muke kao žrtva za čovekovo spasenje, tačno?

Odgovori mi da li su i ostali Svevišnji večni Bogovi množine iz jednine kako kažeš učinili ličnu žrtvu?
Koji su još Bogovi mnoštva odradili ličnu žrtvu i kako? Poželjno je ako imaš da priložiš bar jednu Biblijsku referencu.

Još jednom, čiji je ovo duh proroštva, odnosno odakle ti ovo veliko znanje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo sam vec odgovorio.

Licnosti Bozanstva su povezane duhovnim vezama koje mi i ne mozemo razumeti na pravi nacin.
U tom smislu, kada je Isus prozivljavao patnje izazvane udarcima rimskog bica, ili patnje krsta - i ostale dve licnosti su prozivljavale patnje u svom bicu, i to ne subjektivne ili emotivne, vec stvarne koje je sam Hristos prozivljavao.
Time su sve Bozanske licnosti ucestvovale u ostvarivanju plana spasenja, i sve licnosti su u svom bicu na ovaj ili onaj nacin prozivljavale krst.

Odakle je ovo znanje.
Predaj se Bogu, povezi se sa Bogom kroz svakodnevnu zajednicu sa njim - i on ce ti dati nebesku mudrost i otkriti ti tajne carstva nebeskog.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo sam vec odgovorio.

Licnosti Bozanstva su povezane duhovnim vezama koje mi i ne mozemo razumeti na pravi nacin.
U tom smislu, kada je Isus prozivljavao patnje izazvane udarcima rimskog bica, ili patnje krsta - i ostale dve licnosti su prozivljavale patnje u svom bicu, i to ne subjektivne ili emotivne, vec stvarne koje je sam Hristos prozivljavao.
Time su sve Bozanske licnosti ucestvovale u ostvarivanju plana spasenja, i sve licnosti su u svom bicu na ovaj ili onaj nacin prozivljavale krst.

Odakle je ovo znanje.
Predaj se Bogu, povezi se sa Bogom kroz svakodnevnu zajednicu sa njim - i on ce ti dati nebesku mudrost i otkriti ti tajne carstva nebeskog.

Dakle samo Adventisti su razumeli na pravi način ličnosti božanstava množine iz jednine, ili ima još ko?

Quote: kada je Isus prozivljavao patnje izazvane udarcima rimskog bica, ili patnje krsta - i ostale dve licnosti su prozivljavale patnje u svom bicu, i to ne subjektivne ili emotivne, vec stvarne koje je sam Hristos prozivljavao.

Navedi biblijski dokaz da svi vidimo odakle tebi ovakve informacije pa si ti eto razumeo na pravi način. Imaš ga ili je to samo izmišljotina da se ljudi odvlače od istine i upropaste.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, na svetu ima oko oko 20 000 000 Adventista, i veliki broj prijatelja Adventisticke crkve i jos mnogo drugih iskrenih Hriscana koji shvataju ovu istinu.

Jehovinih svedoka ima oko 7 000 000

Ovo ti ne govorim zato sto verujem da je brojnost jedne zajednice bitna, vec upravo zato sto si se ti svojim pitanjem tako postavio - kao da su svi ljudi na svetu pripadnici Jehowinih svedoka, a Adventisti u manjini u odnosu na JS odnosno ceo svet i ono sto oni veruju.

Kontekst o Isusovoj prirodi je do sad trebao da ti bude jasan, i da iz njega sam doneses zakljucke.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju, na svetu ima oko oko 20 000 000 Adventista, i veliki broj prijatelja Adventisticke crkve i jos mnogo drugih iskrenih Hriscana koji shvataju ovu istinu.

Jehovinih svedoka ima oko 7 000 000

Ovo ti ne govorim zato sto verujem da je brojnost jedne zajednice bitna, vec upravo zato sto si se ti svojim pitanjem tako postavio - kao da su svi ljudi na svetu pripadnici Jehowinih svedoka, a Adventisti u manjini u odnosu na JS odnosno ceo svet i ono sto oni veruju.

Kontekst o Isusovoj prirodi je do sad trebao da ti bude jasan, i da iz njega sam doneses zakljucke.

Kolega dal ti znaš da je za bogohulnike širok put? a dal zanš i zašto?

Može da vas ima i milion miliona ako niste upoznali istinu pojma nemate ko je istiniti Bog, a bez istine i bez JEDINOG Istintog Boga YHWH nečete se spasiti. Naprotiv reko si da tebi nije potreban takav Bog pa sam si sebe osudio.

Da li si se uverio da Elohim ne znači Presveta Trojca! Tri Boga u jednog ali različite osobe sa posebnim ulogama? Obijasnio sam ti tu malo gore ali nisi dao tvoj komentar, zašto?

Niko od vaš što imate mnoštvo božanstava u jednini mi nije komentar dao na:
1Careva 8,23.I reče: Gospode Bože Izrailjev! nema Boga takoga kakav si ti gore na nebu ni dolje na zemlji, koji čuvaš zavjet i milost slugama svojim, koje hode pred tobom svijem srcem svojim;

2Samuilova 7,22.Zato si velik, Gospode Bože, nema takoga kakav si ti; i nema Boga osim tebe, po svemu što čusmo svojim ušima.

Jeremija 10,6.Niko nije kao ti, Gospode; velik si i veliko je ime tvoje u sili

Izaja 46,9 Pamtite što je bilo od starine; jer sam ja Bog, i nema drugoga Boga, i niko nije kao ja,

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, ne treba mi sebicni Bog koga propovedaju JS, vec biblijski Bog ljubavi koji je u liku Isusa Hrista zrtvovao samog sebe za ljudske grehe.

Ja takvog Boga Gospoda Isusa imam, i slavim i Boga Oca i Svetog Duha koji se zajedno sa Sinom slave i proslavljaju, i verujem zivom verom da je on moj spasitelj koji je umro za mene i da u njemu dobijam vecni zivot, i imam svedocanstvo da dok god ostanem u njemu da mi je spasenje osigurano.
Ako je tvoja vera samo subjektivna misao - onda nisi ni krenuo putem na koji te on poziva.

"Дух је оно што оживљава; тијело не помаже ништа. Ријечи које вам ја рекох дух су и живот су" ( Jovan 6. 63 )

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno, ne treba mi sebicni Bog koga propovedaju JS, vec biblijski Bog ljubavi koji je u liku Isusa Hrista zrtvovao samog sebe za ljudske grehe.

Ja takvog Boga Gospoda Isusa imam, i slavim i Boga Oca i Svetog Duha koji se zajedno sa Sinom slave i proslavljaju, i verujem zivom verom da je on moj spasitelj koji je umro za mene i da u njemu dobijam vecni zivot, i imam svedocanstvo da dok god ostanem u njemu da mi je spasenje osigurano.
Ako je tvoja vera samo subjektivna misao - onda nisi ni krenuo putem na koji te on poziva.

"Дух је оно што оживљава; тијело не помаже ништа. Ријечи које вам ја рекох дух су и живот су" ( Jovan 6. 63 )

Pozdrav!

Kolega Biblijski Bog je taj Bog koga propovjedaju JS a ne tvoji Bogovi mnoštva u jednini niti Adventistički TROBOG koji nije JEDAN i JEDINI nego Presveto Trojstvo Bogova mnoštvo. Kako vidimo još mi nisi pokazao gde u tvojoj Bibliji piše da su Sveta Trojca Bogova preživljavali muke, patnje i stradali za grešnog čoveka, nisi ovde ni jedan jedini stih priložio da podržiš tvoju krivoveru.
Nije li te sram i strah bogohuliti bez prestanka? kakav si ti hrišćanin ako se ništa od toga što ti ovde pišeš ne bazira na Bibliju?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako je Isus Bog jednak Ocu, tada je i sam Bog patio sa svojim Sinom i prezivljavao krst.
Sta bi ti uradio kada bi neko od tvojih prolazio kroz ono sto je Hrist, a ti to da gledas.
Samo totalno hladna osoba moze da prema ovome bude ravnodusna, da gleda muke svog bliznjeg - majke, Oca, Sina i da bude totalno hladan.
E to je Bog osecao i mnogo vise od toga, i emotivne i fizicke patnje i bol, jer je on jedno sa Isusom i Isus sa njim.

"A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog.
A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
A neki od onih što stajahu onde čuvši to govorahu: Ovaj zove Iliju.
I odmah otrča jedan od njih te uze sunđer, i napuni octa, pa natače na trsku, te Ga pojaše.
A ostali govorahu: Stani da vidimo hoće li doći Ilija da mu pomogne.
A Isus opet povika glasno i ispusti dušu.
I gle, zavesa crkvena razdre se nadvoje od gornjeg kraja do donjeg; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade;
I robovi se otvoriše, i ustaše mnoga tela svetih koji su pomrli;
I izašavši iz grobova, po vaskrsenju Njegovom, uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima.
A kapetan i koji s njim čuvahu Isusa videvši da se zemlja trese i šta bi, poplašiše se vrlo govoreći: Zaista ovaj beše Sin Božji" ( Matej 27. 45 - 54 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A kapetan i koji s njim čuvahu Isusa videvši da se zemlja trese i šta bi, poplašiše se vrlo govoreći: Zaista ovaj beše Sin Božji" ( Matej 27. 45 - 54 )
Cak su i Rimljani uvideli da je Isus Sin Bozji,a nikako ne Bog Otac.
Bog Otac nikada nije umro,niti ce ,tako da se i po tome razlikuje od svoga sina.
U svakom slucaju Sin ima svoga Boga,ali iznad oca nema ni jednog drugoga boga!!!(1.Kor 11:3)

Natrag