Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ako je Isus Bog jednak Ocu, tada je i sam Bog patio sa svojim Sinom i prezivljavao krst.
Sta bi ti uradio kada bi neko od tvojih prolazio kroz ono sto je Hrist, a ti to da gledas.
Samo totalno hladna osoba moze da prema ovome bude ravnodusna, da gleda muke svog bliznjeg - majke, Oca, Sina i da bude totalno hladan.
E to je Bog osecao i mnogo vise od toga, i emotivne i fizicke patnje i bol, jer je on jedno sa Isusom i Isus sa njim.

"A od šestog sata bi tama po svoj zemlji do sata devetog.
A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?
A neki od onih što stajahu onde čuvši to govorahu: Ovaj zove Iliju.
I odmah otrča jedan od njih te uze sunđer, i napuni octa, pa natače na trsku, te Ga pojaše.
A ostali govorahu: Stani da vidimo hoće li doći Ilija da mu pomogne.
A Isus opet povika glasno i ispusti dušu.
I gle, zavesa crkvena razdre se nadvoje od gornjeg kraja do donjeg; i zemlja se potrese, i kamenje se raspade;
I robovi se otvoriše, i ustaše mnoga tela svetih koji su pomrli;
I izašavši iz grobova, po vaskrsenju Njegovom, uđoše u sveti grad i pokazaše se mnogima.
A kapetan i koji s njim čuvahu Isusa videvši da se zemlja trese i šta bi, poplašiše se vrlo govoreći: Zaista ovaj beše Sin Božji" ( Matej 27. 45 - 54 )

Pa tu je i problem Adventističke indoktrinacije jer Isus nije jednak Ocu, a ko je sve Bog ja sam ti to već napiso kao i drugi korisnici foruma a ti što to ne svataš je tvoj problem.
Bog ne priživljava nikakve patnje jer nije spao na to da ga beebožnik i bogohulni čovek muči, maltretira, ismejava i nad njim da se iživljava! to samo lažnji Bogovi se rađaju sve to napomenute pretrpe i onda umiru na krstu zbog čovekovog greha.
Pitao sam te čija je to nauka o kojoj ti ovde pričaš jer Biblija to ne uči?
Nemoj da izmišljaš sad pripovedke o Isusu mi ne pričamo o Isusu nego pričamo o tvojim Bogovim mnoštva iz množine u jedninu, gde tu ima logike? Što sad ti Isus ispašta i bi mučen? zar to nije ta priča o svevišnjem većnom Bogu koji se utelovio i pretrpio patnje, muke, maltretiranje i iživljavanje? sad ti je Isus, kako to?

Šta je Isus sam po sebi? kaži da vidimo šta je Adventizam i to njihovo hrišćanstvo, poznavanje Biblije i kako su vođeni od Svetog Duha.

Ja kad neznam onda pitam, ako ne dobijem odgovor pitam dalje, a pitanje je sledeće:
Dakle šta je sada po Adventizmu ovaj Isus tu iz Mateja 27,45-54 što si ti citirao?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sledeci kontekst pokazuje ko je otkupio coveka od greha - da je to Bog Isus koji je u staom zavetu najavljen kao otkupitelj:

BOG STAROG ZAVETA JE OTKUPITELJ OD GREGA:

"Iz dubine vičem k Tebi, Gospode!
Gospode! Čuj glas moj. Neka paze uši Tvoje na glas moljenja mog.
Ako ćeš na bezakonje gledati, Gospode, Gospode, ko će ostati?
Ali je u Tebe praštanje, da bi Te se bojali.
Čekam Gospoda; čeka duša moja; uzdam se u reč Njegovu.
Duša moja čeka Gospoda većma nego straže jutarnje, koje straže jutrom.
Neka čeka Izrailj Gospoda; jer je u Gospoda milost, i velik je u Njega otkup.
I On će otkupiti Izrailja od svih bezakonja Njegovih"
( psalam 13 )

"Ali sada ovako veli Gospod, koji te je stvorio, Jakove, i koji te je sazdao, Izrailju: ne boj se, jer te otkupih, pozvah te po imenu tvom; moj si" ( Isaija 43. 1 )

ISUS JE OTKUPIO COVEKA OD GREHA SVOJOM SRCU I PROLIVENOM KRVLJU:

"Jer Sin čovečji nije došao da Mu služe nego da služi, i da da dušu svoju u otkup za mnoge" ( Marko 10. 45 )

"Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup" ( Jevrejima 9. 11 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nisi se udostojio da mi odgovoriš na osnovu čega Adventistički Bogovi množine u jedninu se rađaju, pretpe muke, ispaštaju i umru za vaše grehe? Da li je to Biblijsko naučavanje?

Nisi se udostojio da mi odgovoriš na osporavanje tvoje vere po Mateju 27,45-54

Hoćeš se udostojiti da komentarišeš Izaja 14,14
"Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim."

Pitanje
Čiju misao sledite a i zašto?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isaija 14. 14 ne govori o Isusu - vec o stvorenom bicu Luciferu koji je zeleo da se izjednaci sa Bogom koji se otkrio u tri licnosti.

Ja ne vidim smisao da tebi odgovaram na pitanja, a da ti meni ne dajes odgovor ni na jedno.

Evo odgovori na postavljene navode pa ce mo dalje diskutovati:

Sledeci kontekst pokazuje ko je otkupio coveka od greha - da je to Bog Isus koji je u staom zavetu najavljen kao otkupitelj:

( psalam 13 )

"Ali sada ovako veli Gospod, koji te je stvorio, Jakove, i koji te je sazdao, Izrailju: ne boj se, jer te otkupih, pozvah te po imenu tvom; moj si" ( Isaija 43. 1 )

ISUS JE OTKUPIO COVEKA OD GREHA SVOJOM SMRCU I PROLIVENOM KRVLJU:

"Jer Sin čovečji nije došao da Mu služe nego da služi, i da da dušu svoju u otkup za mnoge" ( Marko 10. 45 )

"Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i
savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i
nađe večni otkup" ( Jevrejima 9. 11 - 12 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Položaj našega Gospodina Isusa,
sada,
na Nebu,
je i nadalje u ovisnički položaju
u odnosu na Jedinoga Boga Oca Jahvu.

Prvo i osnovno -
Gospodin Isus ima DAH Životni OD Boga Jahve.

Isus je živ samo zato jer Mu Bog Jahve daje Život,
kako Mu je to već 2 x dao.

Prvi put -
Prvi dan stvaranja - kada je i stvoren,
i drugi put -
kada je Isus umro na križu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isaija 14. 14 ne govori o Isusu - vec o stvorenom bicu Luciferu koji je zeleo da se izjednaci sa Bogom koji se otkri u tri licnosti.

Ja ne vidim smisao da tebi odgovaram na pitanja, a da ti meni ne dajes odgovor ni na jedno.

Evo odgovori na postavljene navode pa ce mo dalje diskutovati:

( psalam 13 )

ISUS JE OTKUPIO COVEKA OD GREHA SVOJOM SRCU I PROLIVENOM KRVLJU:

"Ali došavši Hristos, poglavar sveštenički dobara koja će doći, kroz bolju i savršeniju skiniju, koja nije rukom građena, to jest, nije ovog stvorenja,
Ni s krvlju jarčijom, niti telećom, nego kroz svoju krv uđe jednom u svetinju, i nađe večni otkup" ( Jevrejima 9. 11 - 12 )

[/QUOTE]Isaija 14. 14 ne govori o Isusu - vec o stvorenom bicu Luciferu koji je zeleo da se izjednaci sa Bogom koji se otkri u tri licnosti.[/QUOTE]
Dobro si rekao da se radi o Luciferu samo se ne slažem kad kažeš da je Lucifer "BIĆE" E a ti ćeš meni to Biblijom dokazati zar ne?

[/QUOTE]"Ali sada ovako veli Gospod, koji te je stvorio, Jakove, i koji te je sazdao, Izrailju: ne boj se, jer te otkupih, pozvah te po imenu tvom; moj si" ( Isaija 43. 1 [/QUOTE]

Isaiah 43
43:1 But now thus saith YHWH that created thee, O Jacob, and he that formed thee, O Israel, Fear not: for I have redeemed thee, I have called thee by thy name; thou art mine.
JEHOVA je stvoritelj, nije Isus! JEHOVA je preko Isusa samo stvarao, Isus je bio JEHOVI glavni majstor pri stvaranju. Eto kako ti po tvojoj dogmi praviš laž i kriviš Božiju istinu, taj citat sam ja tebi više puta dao da vidiš zašto bogohuliš i ismejavaš i Boga i Isusa.

[/QUOTE]ISUS JE OTKUPIO COVEKA OD GREHA SVOJOM SRCU I PROLIVENOM KRVLJU:[/QUOTE]

Da da vidiš kako si sada pametno ovo napisao, Isus ne utelovljeni Bogovi mnoštva u jednini nite Trojedni Bog ličnost sa tri lica i tri funkcije. Bravo popravljaš se.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da ali je Isus ipak otkupitelj, jer to kaze biblija u novom zavetu, a u starom kaze da je Bog otkupitelj...sto znaci da je taj Bog otkupitelj Isus jer tako pise.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Da ali je Isus ipak otkupitelj, jer to kaze biblija u novom zavetu, a u starom kaze da je Bog otkupitelj...sto znaci da je taj Bog otkupitelj Isus jer tako pise.

Ako je tako onda imaš TRI otkupitelja jer samo tako ima logike u tu tvoju veru. Ne može samo Isus biti otkupitelj tako?

Pojsani mi da li imaš još neke otkupitelje osim Isusa(zašto sada ne pišeš Bog Isus)

Čekam tvoj komentar na moj gornji post.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedna od Isusovih uloga kao jednog od licnosti Bozanstva je da bude otkupitelj, on je Bog otkupitelj spomenut u starom zavetu, sto ne znaci da su se sve tri licnosti rodile na zemlji i umrle na krstu, vec jedna od njih, dok druge dve obavljaju druge uloge u planu spasenja ostvarujuci ga zajedno sa Isusom.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jedna od Isusovih uloga kao jednog od licnosti Bozanstva je da bude otkupitelj, on je Bog otkupitelj spomenut u starom zavetu, sto ne znaci da su se sve tri licnosti rodile na zemlji i umrle na krstu, vec jedna od njih, dok druge dve obavljaju druge uloge u planu spasenja ostvarujuci ga zajedno sa Isusom.

Gde to piše? U Bibliji ili u prapagandni materijal Adventista?
Ako je iz Biblije onda je red da to ovde priložiš, da svi vidimo o čemu ti govoriš.

Gde u tvoju Bibliju piše da se nisu tri ličnosti mnoštva Bogova u jednini rodili pretrpeli strašne muke, patili i ispaštali za greh čoveka dok nisu umrli na krstovima. O čemu ti pričaš? kakav plan spasenja pominješ, koje tri ličnosti ovde promotiraš? navedi stih da svi vidimo te tri ličnosti što su otkupitelji ljudi, jer tvoja vera zagovara da su TROJCA jedan Bog ili nisu više? kako to?

previdio si moj post ili ti selektivno komentarišeš samo što ti odgovara ostalo pretrpavaš, zašto to?
Isaiah 43

43:1 But now thus saith YHWH that created thee, O Jacob, and he that formed thee, O Israel, Fear not: for I have redeemed thee, I have called thee by thy name; thou art mine.
JEHOVA je stvoritelj, nije Isus! JEHOVA je preko Isusa samo stvarao, Isus je bio JEHOVI glavni majstor pri stvaranju. Eto kako ti po tvojoj dogmi praviš laž i kriviš Božiju istinu, taj citat sam ja tebi više puta dao da vidiš zašto bogohuliš i ismejavaš i Boga i Isusa.

Natrag