Ja sam ti citirao stavak , to nisu moje reci tako pise ali je dokaz da Isus nije na glavnoj stolici i da ne moze sesti na glavnoj stolici vec s desne to je samo usporedba odnosno da ne moze biti jednak Ocu po velicini , cak su ga nagovorili uza braca dok su jos bila telesna da jedan sedi pored njega blizu u nebeskom kraljevstvu na sta je Isus odgovorio da nije njegovo da odredjuje i da nije u njegovoj vlasti ,vec to zavisi od njegovog Oca Ja licno isto verujem da Isus ne sedi , pa ni njegov Otac Jehova ne sedi On je to sam Izjavio
Ivan 5:17,
A Isus im je odvratio: “Otac moj radi sve do sada, a i ja radim.”
Osobe koje sede, kao kralj ili kraljica zajedno na prestolu, ili na dva prestola imaju podjednaku vlast u svim istocnjackim i drugim kraljevstvima. Ovaj vas argumenat je smesan..
A ja sam na drugoj temi objasnio ulogu Oca Sina i Svetoga Duha.
Objasnio sam ih primerom Stvaranja jer je Bog na svoju sliku stvorio coveka. ''Musko i Zensko stvori ih.
Covek nije ''jedan'' on nije jedna individua. On je nepotpun bez zene. Nego u njemu ima najmanje tri: telo, duh i zena kao dopuna. A duh je taj koji ih drzi na okupu. Covek je isto tako trojstvo.
Tako je i u slucaju Boga: ''Otac, Rec, i Sveti Duh'' - a Duh je taj koji ih drzi na okupu.
To sam potvrdio i biblijskim citatima.
I kao sto zena moze da se odvoji od muza da zivi i radi, tako moze i Sin da se odvoji od Oca i da vrsi delatnost koju Otac ne vrsi. I te osobe uopste ne moraju biti jednake u delovanju, mislima, polozaju i znanju.
Kao sto i zena ne zna sta muz smera, ali su njih dvoje: ''Jedno Telo''.
Bog je na svoju sliku stvorio coveka, i tako je i u njegovom bicu trojstvo.
Kod coveka: ''Duh, telo i zena koja ga dopunjuje''
Kod Boga: ''Duh, Otac i Sin koji ga dopunjuje''.
Ali to je tajna koja je vama nerazumljiva..
Svejedno, Hristos na zemlji neke stvari ne zna, ili ne zeli da zna, Ocu je prepustio da donese neke vazne odluke.
Vi nikako da razumete, da njih dvoje nisu iste osobe, da ne mogu imati isto znanje.
Isus moze odabrati da ne zeli neke stvari da zna..
Kao sto i muz i zena nemaju isto znanje i muz je gospodar. Ali sve jedno - muz i zena su ravnopravne osobe u svemu.
Proucite malo stvaranje pa ce vam biti jasno.
Kad Bog stvara kaze: ''I stvori Bog coveka od praha zemaljskoga, musko i zensko stvori ih''
A Isus kaze: ''I dvoje ce biti Jedno telo'' , ''Tako vise nisu dvoje nego jedno''.
Bog stvara coveka ''na svoju sliku'' , i covek nije jedna osoba- on je nepotpun ako je sam.