Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Osmo i deveto poglavlje govori o Isusovoj prvošvesteničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama na nebu.
Da li on tu službu obavlja sedeći - biblija to ne obnjašnjava.
Ja lično verujem da Isus ne sedi STALNO na prestolu 24 sata, već da ima aktivnosti koje obavlja.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus sada obavlja ulogu prvosvestenika u nebeskoj svetinji nad svetinjama - Jevrejima poslanica 8 i 9 poglavlje.
Nakon okoncanja ovog plana spasenja, odnosno nakon njegovog drugog dolaska, on ce sesti na prestolu slave i primati slave i hvale yajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

ŽIVOTINJE SLAVE PRED PRESTOLOM BOGA KOJI ĆE DOĆI:

"I svaka od četiri životinje imaše po šest krila naokolo, i unutra puna očiju, i mira ne imaju dan i noć govoreći: Svet, svet, svet Gospod Bog Svedržitelj, Koji beše, i koji jeste, i koji će doći.
I kad daše životinje slavu i čast i hvalu Onome što seđaše na prestolu, što živi va vek veka,
Padoše dvadeset i četiri starešine pred Onim što seđaše na prestolu, i pokloniše se Onome što živi va vek veka, i metnuše krune svoje pred prestolom govoreći:
Dostojan si, Gospode, da primiš slavu i čast i silu; jer si Ti sazdao sve, i po volji Tvojoj jeste i stvoreno je"
( otkrivenje 4. 8 - 11 )

ISUS BOG KOJI ĆE DOĆI:

"A kad seđaše na gori Maslinskoj pristupiše k Njemu učenici nasamo govoreći: Kaži nam kad će to biti? I kakav je znak Tvog dolaska i kraja veka?" ( Matej 24. 3 )

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom" ( Matej 24. 30 )

"Jer kao što munja izlazi od istoka i pokazuje se do zapada, takav će biti dolazak Sina čovečijeg" ( Matej 24. 27 )

"Da bi se utvrdila srca vaša bez krivice u svetinji pred Bogom i Ocem našim, za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima svetima Njegovim. Amin." ( 1 Solunjanima 3. 13 )

SPASENI SLAVE BOGA I JAGNJETA KAO JEDNOG BOGA KOJI ŽIVI VAVIJEK:

"И свако створење, што је на небу, и на земљи, и под земљом, и што је на мору, и што је у њима, све чух гдје говоре: ономе што сједи на пријестолу, и јагњету благослов и част и слава и држава ва вијек вијека.
И четири животиње говораху: амин. И двадесет и четири старјешине падоше и поклонише се ономе што живи ва вијек вијека" ( otkrivenje 5. 13 - 14 )

"И повикаше гласом великијем говорећи: спасеније Богу нашему, који сједи на пријестолу, и јагњету.
Говорећи: амин; благослов и слава и премудрост и хвала и част и сила и јачина Богу нашему ва вијек вијека. Амин" ( otkrivenje 7. 10 - 12 )

Ti imaš problem!

Ne svataš ni šta tebi ostali korisnici ovde pišu a ne svataš ni šta se od tebe traži da pojasniš. A da navedeš na šta baziraš to što govoriš da i ne razgovaramo.

Evo opet te isto pitam obijasni mi koji je Isusov položaj na nebu?

Kažeš:
Ja lično verujem da Isus ne sedi STALNO na prestolu 24 sata, već da ima aktivnosti koje obavlja.

Spamuješ temu! ovo je tema o Isusovom položaju na nebu! svati to.

Koji Bog će doći? Koji imaš ih množinu tako? Navedi onog Boga koji će doći.
24:27 For as the lightning cometh out of the east, and shineth even unto the west; so shall also the coming of the Son of man be.

Hoće li doći onaj svemogući večni Bog Sin koji ne zna kada će doći?

Matej 24,36

"A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac.

E sada da mi pojasniš kako može JHWH iz starog zaveta biti on Sin JHWH u novom zavetu a da ne zna? Zar to navodno nije jedan te isti JHWH? Dal je to Hristov duh i Biblijski autoritet ili je to po Adventističkim prorocima koji proriču laž jer su "REP" jer nije ugledan Božiji čovek.

Kaži mi da li je Isus Bog svedržitelj ili imaš nekog drugog Boga koji ima tu glavnu ulogu, ha?
Čekam tvoje obijašnjenje.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Laodiceji, post: 1382848, member: 363.141"] Osmo i deveto poglavlje pokazati o Isusovoj prvosvešteničkoj službi u Svetinji nad Svetinjama na nebu.
Da li on tu službu obavlja sjedeći - biblija to ne obnjašnjava.
Ja osobno vjerujem da Isus ne sjedi STALNO na prijestolju 24 sata, već da ima aktivnosti koje obavlja.

[/ QUOTE]
-----------------------------

Tako je!
Gospodin Isus je SLUGA Pokorni svome Bogu Ocu Jahvi.
Zato Izvršava NAREĐENJA Svoga Boga Oca Jahve.

Zato je VJEČNI SVEĆENIK -
a Svećenik je SLUGA Bogu Jahvi.

Isus nije i neće nikada biti Bog,
niti će ikada sjesti na Božje Jahvino prijestolje,
jer nije i neće nikada biti Bog.

Član
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
188
Da li on tu službu obavlja sedeći - biblija to ne obnjašnjava.
Ja sam ti citirao stavak , to nisu moje reci tako pise ali je dokaz da Isus nije na glavnoj stolici i da ne moze sesti na glavnoj stolici vec s desne to je samo usporedba odnosno da ne moze biti jednak Ocu po velicini , cak su ga nagovorili uza braca dok su jos bila telesna da jedan sedi pored njega blizu u nebeskom kraljevstvu na sta je Isus odgovorio da nije njegovo da odredjuje i da nije u njegovoj vlasti ,vec to zavisi od njegovog Oca Ja licno isto verujem da Isus ne sedi , pa ni njegov Otac Jehova ne sedi On je to sam Izjavio
Ivan 5:17,
 A Isus im je odvratio: “Otac moj radi sve do sada, a i ja radim.”

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Apocketz, ja nemam problem nego ti, jer moj poslednji komentar kao odgovor je bio upucen Harmagedonu a e tebi..

Zakljucak je dakle - da je Isus vecni Bog koji sada obavlja ulogu prvosvestenika ili posrednika u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama, a da ce na kraju sesti sa desne strane Oca na prestolu Slave koji je ujedno i njegov presto jer je on Bog zajedno sa Ocem, i zajedno sa njim primati slave i hvale spasenih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam ti citirao stavak , to nisu moje reci tako pise ali je dokaz da Isus nije na glavnoj stolici i da ne moze sesti na glavnoj stolici vec s desne to je samo usporedba odnosno da ne moze biti jednak Ocu po velicini , cak su ga nagovorili uza braca dok su jos bila telesna da jedan sedi pored njega blizu u nebeskom kraljevstvu na sta je Isus odgovorio da nije njegovo da odredjuje i da nije u njegovoj vlasti ,vec to zavisi od njegovog Oca Ja licno isto verujem da Isus ne sedi , pa ni njegov Otac Jehova ne sedi On je to sam Izjavio
Ivan 5:17,
 A Isus im je odvratio: “Otac moj radi sve do sada, a i ja radim.”

Osobe koje sede, kao kralj ili kraljica zajedno na prestolu, ili na dva prestola imaju podjednaku vlast u svim istocnjackim i drugim kraljevstvima. Ovaj vas argumenat je smesan..
A ja sam na drugoj temi objasnio ulogu Oca Sina i Svetoga Duha.
Objasnio sam ih primerom Stvaranja jer je Bog na svoju sliku stvorio coveka. ''Musko i Zensko stvori ih.
Covek nije ''jedan'' on nije jedna individua. On je nepotpun bez zene. Nego u njemu ima najmanje tri: telo, duh i zena kao dopuna. A duh je taj koji ih drzi na okupu. Covek je isto tako trojstvo.

Tako je i u slucaju Boga: ''Otac, Rec, i Sveti Duh'' - a Duh je taj koji ih drzi na okupu.
To sam potvrdio i biblijskim citatima.
I kao sto zena moze da se odvoji od muza da zivi i radi, tako moze i Sin da se odvoji od Oca i da vrsi delatnost koju Otac ne vrsi. I te osobe uopste ne moraju biti jednake u delovanju, mislima, polozaju i znanju.
Kao sto i zena ne zna sta muz smera, ali su njih dvoje: ''Jedno Telo''.

Bog je na svoju sliku stvorio coveka, i tako je i u njegovom bicu trojstvo.

Kod coveka: ''Duh, telo i zena koja ga dopunjuje''
Kod Boga: ''Duh, Otac i Sin koji ga dopunjuje''.

Ali to je tajna koja je vama nerazumljiva..

Svejedno, Hristos na zemlji neke stvari ne zna, ili ne zeli da zna, Ocu je prepustio da donese neke vazne odluke.
Vi nikako da razumete, da njih dvoje nisu iste osobe, da ne mogu imati isto znanje.
Isus moze odabrati da ne zeli neke stvari da zna..
Kao sto i muz i zena nemaju isto znanje i muz je gospodar. Ali sve jedno - muz i zena su ravnopravne osobe u svemu.

Proucite malo stvaranje pa ce vam biti jasno.
Kad Bog stvara kaze: ''I stvori Bog coveka od praha zemaljskoga, musko i zensko stvori ih''
A Isus kaze: ''I dvoje ce biti Jedno telo'' , ''Tako vise nisu dvoje nego jedno''.
Bog stvara coveka ''na svoju sliku'' , i covek nije jedna osoba- on je nepotpun ako je sam.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Apocketz, ja nemam problem nego ti, jer moj poslednji komentar kao odgovor je bio upucen Harmagedonu a e tebi..

Zakljucak je dakle - da je Isus vecni Bog koji sada obavlja ulogu prvosvestenika ili posrednika u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama, a da ce na kraju sesti sa desne strane Oca na prestolu Slave koji je ujedno i njegov presto jer je on Bog zajedno sa Ocem, i zajedno sa njim primati slave i hvale spasenih.

Kažeš:
Isus vecni Bog koji sada obavlja ulogu prvosvestenika ili posrednika u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama,

To je tako po Adventizmu kome Biblija nije nikakav autoritet.
Kako da ja tebi to obijasnim kad tebi Tertullianova filozofija važniji od istine?
Pokušaću da te nateram da koristiš tvoju glavu, vidio ovako:

Navodno po Adventizmu Starovetni Bog YHWH je isti novozavetni Bog Isus!

Sada ja pitam:
Kome je Starozavetni Bog YHWH ili novozavetni Bog Isus posrednik u nebeskoj svetinji nad svetinjama?
I naravno ko je starozavetnog Boga YHWH koji je novozavetni Bog Isus postavio za prvosveštenika a i posrednika?

Da ja tebi pokažem da u to što ti ovde govoriš nema nikakve logike, a istine da i ne govorim. Ti nisi
"ugledan čovjek što je glava, već prorok koji uči laž"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ali to je tajna koja je vama nerazumljiva..

Svejedno, Hristos na zemlji neke stvari ne zna, ili ne zeli da zna, Ocu je prepustio da donese neke vazne odluke.
Vi nikako da razumete, da njih dvoje nisu iste osobe, da ne mogu imati isto znanje.
Isus moze odabrati da ne zeli neke stvari da zna..
Kao sto i muz i zena nemaju isto znanje i muz je gospodar. Ali sve jedno - muz i zena su ravnopravne osobe u svemu.
.

Sve je kristalno jasno i razumljivo. Sada više se ne radi o TROJSTVU nego samo o Dvojstvu, tačno?
Jasno je samo to da se Bog nije utelovio niti se inkarnirao, to nije Biblijsko učenje. A ako ti kažeš da jeste onda treba da dostaviš taj Biblijski stih, imaš ga?

Ček kolega pa nećemo tako nije ovo zabavište pa Isus je na zemlji inkarnirani Bog YHWH a da ne zna neke stvari! O čemu ti ovde govoriš?
Govoriš da taj tvoj inkarnirani jedini Bog jer nemaš ih TRI se utelovio i da ne zna neke stvari, jel to govoriš?

Ko to nisu iste osobe? ko to nema isto znanje, ko? Pa zar nije starozavetni Bog YHWH isti taj novozavetni Bog Isus? O čemu ti pričaš?

Aha Bog sa TRI lica koji je sklop od Tri osobe nisu u svemu isti, jednaki ili ravni! dobro, danas je utorak a kako je bilo u ponedeljak. Da li su kao navodno po hrišćanskoj veri milion miliona bili Jedan Bog u Tri ličnosti svi u svemu jednaki ravni i u svemu isti i po znanju i po starosti i po moći itd, ha?
Hajd izjasni se da vidimo gde je problem. Da li su

A da! Isus je odabrao da pa ne želi sve da zna! A ti si Hrišćanin ili bar tako sebe nazivaš, tako?

Kolega ti izmišljas neku novu religiju, jer ovakvim samo to se može zaključiti.
Odakle tebi ideja da je Isus odlučio da ne zna neke stvari? Gde si ti to pročito?
A ti ozbiljan, nisi gord i u vođen Bogom Svetim Duhom, tako.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve je kristalno jasno i razumljivo. Sada više se ne radi o TROJSTVU nego samo o Dvojstvu, tačno?

Nemam ja dvojstvo, vec ti imas na zalost, ti imas dva Boga.
''malog Isusa'' i ''Velikog Jahvu''. Znaci dvojstvo i dualizam nije nista strano za vas ''arijevce'' to je i inace bila vasa pocetna teologija.

Jasno je samo to da se Bog nije utelovio niti se inkarnirao, to nije Biblijsko učenje. A ako ti kažeš da jeste onda treba da dostaviš taj Biblijski stih, imaš ga?
Ček kolega pa nećemo tako nije ovo zabavište pa Isus je na zemlji inkarnirani Bog YHWH a da ne zna neke stvari! O čemu ti ovde govoriš?

Jesam ja mozda rekao da je on inkarnirani YHWH?
Kada si ti to cuo od mene?
Ti nikako da shvatis da su Isus i Otac odvojene licnosti?

Nebitno je skroz jer ti neces da razumes. Ti uzimas definiciju trojstva iz nekog prirucnika dogme. Ja dogmu nemam vec bibliju.

Govoriš da taj tvoj inkarnirani jedini Bog jer nemaš ih TRI se utelovio i da ne zna neke stvari, jel to govoriš?

Ne, naravno da moze da zna ako zeli, ali posto su Isus i Otac odvojene licnosti, objasnio sam gore, on moze da odabere da ne zna. Sem toga ovo se odnosi na njegov period zivota na zemlji, kada je oslabljen ljudskim telom i ogranicenim razumom bio uskracen za neka znanja. Ljudi su ograniceni sto se tice razuma u odnosu na Boga.
Zato i on neke stvari nije znao u tom trenutku..

Ko to nisu iste osobe? ko to nema isto znanje, ko? Pa zar nije starozavetni Bog YHWH isti taj novozavetni Bog Isus? O čemu ti pričaš?

Ne, Bog se sastoji iz tri licnosti: Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh.
To nisu iste osobe,nisu iste licnosti, mogu da se izdvoje jedna iz druge, i da rade razlicite stvari.
Ja sam ti lepo objasnio primerom gore , a ti ako ne razumes to je tvoj problem..

Aha Bog sa TRI lica koji je sklop od Tri osobe nisu u svemu isti, jednaki ili ravni! dobro, danas je utorak a kako je bilo u ponedeljak. Da li su kao navodno po hrišćanskoj veri milion miliona bili Jedan Bog u Tri ličnosti svi u svemu jednaki ravni i u svemu isti i po znanju i po starosti i po moći itd, ha?
Hajd izjasni se da vidimo gde je problem. Da li su

Kada sam ja to rekao da su jednaki, po ovoj tvojoj dogmi sto si ti citirao iz prirucnika?
Ti uzimas dogmu, a bibliju zanemarujes. Nije tebe briga za bibliju...
Ti stvarno ne znas ni sta pricas..

Kolega ti izmišljas neku novu religiju, jer ovakvim samo to se može zaključiti.
Odakle tebi ideja da je Isus odlučio da ne zna neke stvari? Gde si ti to pročito?
A ti ozbiljan, nisi gord i u vođen Bogom Svetim Duhom, tako.

Ja ne izmisljam nista, kakvu novu religiju? :)
Pa ti si taj sto izmislja novo, ti niti si tamo niti vamo, ti ne znas ni gde si.
Smisljas i izmisljas kako se tebi svidja...

Natrag