Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Za tebe i tvoju sestru antonijadz isto pitanje pa onda idemo redom.

Na ovim društvenim forumima , se družimo ,upoznajemo druga mišljenja ,i druge vjero ispovjedi u Kristu ,i toje meni jako zanimljivo ,i ujedno učvršćujem svoju vjeru.
Jasam jednostavna Rimo katolička vjernica , i samo vjerujem u štome moja vjera uči, i sa velkim poštovanjem prihvaćav sve kršćanske vjere u Kristu . Moja me vjera uči u OCA , SINA ,I DUHA SVETOG.
Kad me neko nazove sestrom tomije jako drago. Isus je isto govorijo evo moje sestre , evo moga brata , evo moje majke ,pokazujući na ljude koje nije poznavao. Svismo mi braća i sestre po Kristu , in u Kristu.
Hvala :give_r:

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ne, andjeli su stvorenja - Isus nije stvorenje.
Otkrivenje 3,14

I anđelu Crkve u Laodiceji napiši:
"Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti,
Početak Božjeg stvorenja:

---------------------------------
Sam Gospodin Isus sam za se kaže jasno i glasno -
Na početku Božjeg Jahvina stvaranja - stvoren sam i ja.

Ali - pošto ti ne vjeruješ Božjoj Jahvinoj Riječi - onda - ništa.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Na ovim društvenim forumima , se družimo ,upoznajemo druga mišljenja ,i druge vjero ispovjedi u Kristu ,i toje meni jako zanimljivo ,i ujedno učvršćujem svoju vjeru.
Jasam jednostavna Rimo katolička vjernica , i samo vjerujem u štome moja vjera uči, i sa velkim poštovanjem prihvaćav sve kršćanske vjere u Kristu . Moja me vjera uči u OCA , SINA ,I DUHA SVETOG.
Kad me neko nazove sestrom tomije jako drago. Isus je isto govorijo evo moje sestre , evo moga brata , evo moje majke ,pokazujući na ljude koje nije poznavao. Svismo mi braća i sestre po Kristu , in u Kristu.
Hvala :give_r:
2. Timoteju 4,3

Jer doći će vrijeme
kad ljudi neće podnositi zdrava nauka
nego će sebi
po vlastitim požudama
nagomilavati učitelje
kako im godi ušima;

---------------------------------------------
Da li je za te Biblija Božja riječ?
Da li je za te veći autoritet Biblija - ili - učitelj?

Bog kaže - sve provjeravajte - GDJE?
Kod Uče?
NE!
U Bibliji!

Zašto ne kod Uče?

DJELA APOSTOLSKA 20:30
a između vas će samih ustati ljudi koji će iskrivljavati nauk da bi odvukli učenike za sobom.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Apockez.

Ako su svi Jehowini svedoci posteni i istinoljubivi kao ti, onda je tu sve jasno o kakvoj se organizaciji radi.
Ali posto poznajemlicno neke pripadnike Jehowinih svedoka, smatram da bi i oni zauzeli taj stav - da si ti sramota za njihowu organizciju, jer oni u diskusijama ne kazu da nije iznsen dokaz kada je iznesen, vec samo da se sa tumacenjem tih dokaza ne slazu, a ne iznose neistine kao sto ti cinis, govoreci da nije dat odgovor kada je dat.

----------------------------------------------------------------

Piramida.

Isus nigde u bibliji ne stoji da je Isus stvoren..

Izraz "pocetak stvaranja Bozjeg''' se odnosi na to - da je Isus stvoritelj, da pre njega nije nista postojalo i da sve pronalazi pocetak u njemu, on je prauzrok svega postojeceg, pocetak zivota kao drodavca zivota.

""U kome imamo izbavljenje krvlju Njegovom i oproštenje greha; Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.
Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.
I On je pre svega, i sve je u Njemu" ( Kolosanima 1. 14 - 18 )

-------------------------------------------------------

Zaokret.

Pogledaj druge prevode, tu se negovori o Isusovom nebeskom stvaranju, vec o zemljskom postavljkanju za sluzbu spasitelja, a opet i da se govori o tome - to bi opet znacilo u smislu Isusovog zemaljskog stvaranja u telu:

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

2 Koji je vjeran onome, koji ga postavi, kao i Mojsije u svoj kući njegovoj.

Lujo Bakotić (LB):

2 koji je veran onome koji ga postavi, kao što bi i Mojsije u svemu domu njegovu.

Bible in Basic English (BBE):

2 Who kept faith with God who gave him his place, ( KOJI MU JE DAO NJEGOVO MESTO ) even as Moses did in all his house.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sledbenik Flavius Theodosius govori o poštenju i kaže:

Svemogući Bog Isus nije stvoren, Svemogući Bog Isus jednak je Bogu.

Citiraš mu Bibliju gde čitamo:
Jevrejima 3:2
2 Koji je veran Onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovom

On i dalje da nigde u bibliji ne stoji da je Isus stvoren.

A gde u Bibliji piše da je Isus Bogočovek, gde to piše?

Opet Jehovini svedoci, smetaju li ti, mrziš li ih, konkurencija ili šta?

Po otvorenoj temi
Isusov polozaj na nebu

Kad je u pitanju anketa šta si ti glasao?
Da li je Isus na nebu u svemu jednak sa Bogom Ocem ili nije baš u svemu ravan?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec je dato objasnjenje u vezi tog stiha, jer biblija nije kontradiktorna, ona ne govori na jednom mestu da je Isus vecni Bog zajedno sa Ocem, a na drugom da je stvoren.

Biblija samu sebe tumaci, ne treba joj ljudsko dodato tumacenje.

Pogledaj druge prevode, tu se negovori o Isusovom nebeskom stvaranju, vec o zemljskom postavljkanju za sluzbu spasitelja, a opet i da se govori o tome - to bi opet znacilo u smislu Isusovog zemaljskog stvaranja u telu:

Lujo Bakotić (LB):

2 koji je veran onome koji ga postavi, kao što bi i Mojsije u svemu domu njegovu.

2 Who kept faith with God who gave him his place, ( KOJI MU JE DAO NJEGOVO MESTO ) even as Moses did in all his house.ec je dat

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Vec je
dato objasnjenje u vezi tog stiha, jer biblija nije kontradiktorna, ona ne govori na jednom mestu da je Isus vecni Bog zajedno sa Ocem, a na drugom da je stvoren.

Biblija samu sebe tumaci, ne treba joj ljudsko dodato tumacenje.

Lujo Bakotić (LB):

2 Who kept faith with God who gave him his place, ( KOJI MU JE DAO NJEGOVO MESTO ) even as Moses did in all his house.ec je dat

Neozbiljan si do bola, pa zar ti nisam ja kao i ostali korisnici foruma tražili da priložiš gde u Bibliji NAVODNO piše da je Bog Isus večni Bog zajedno sa nekim drugim Bogom.
Daj da vidim gde piše Isus je večni Bog zajedno sa Ocem.

Mene bi bilo sramota da mi ti toliko puta tražiš da ti ja dam stih iz Biblije da Bogu i Ocu našemu JEHOVI niko nije isti, jednak ili sličan da ne kažm ravan.

Hajd traži ti meni te Biblijske reference da vidiš dal ti trebaš da me vijaš ovde da ti ja to prezentiram.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, ti treba da se sramotis, da ti neko prilaze toliko puta dokaze, a da ti i dalje govoris da nije prilozeno, i da to svesno cinis.
To je van pameti.
Ali to je tvoj problem, i problem tvoje organizacije.
Ja licno nemam nista protiv tebe, i moja radost bi bila veca kada bi se obratio Bogu i poceo da ides putem istine.
Ovako, sve sto cinis - cinis sebi na stetu.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne, ti treba da se sramotis, da ti neko prilaze toliko puta dokaze, a da ti i dalje govoris da nije prilozeno, i da to svesno cinis.
To je van pameti.
Ali to je tvoj problem, i problem tvoje organizacije.
Ja licno nemam nista protiv tebe, i moja radost bi bila veca kada bi se obratio Bogu i poceo da ides putem istine.
Ovako, sve sto cinis - cinis sebi na stetu.

Pozdrav!

Si mislio kažeš! da nije Tvoja žalost što nisam i ja Bogohulnik koji nalazim Bogove da ih ravnam sa JEHOVOM.
Kojoj organizaciji treba da pripadam, Bogohulnicima neću da znaš.
A moja radost bi bila da se odazoveš pameti i da ne Bogohuliš više što bi sam sebe uništio.

Ništa ti nisi odgovorio! osim Bogohule ništa nisi priložio i to je van pameti što izjednačuješ tvoritelja sa tvorenjem.

Zašto mi ne tražiš da ti priložim gde je napisano da niko nije kao Bog naš, ne smeš?
Laku noć.

Poslednja izmena:
Natrag