Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus je stvorio za sebe, odnosno za Boga, on je Bog stvoritelj zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

Nije nego ti voliš da izmišljaš! radiš na tome da odvraćaš neupućene od istine i da ih upropastiš.

YHWH je stvoritelj svega što je stvoreno, a stvorio je posrestvom sina svoga. Tako Biblija uči a ti koga ti slediš da se odričeš Boga kao stvoritelja?

Dal si ti upoznao Boga istinitoga ili ti on nije ni bitan a ni potreban jer samo za posrednika znaš?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog jeste stvoritelj, i jasno pise da je Bog u kome su vise licnosti stvorio Svet, a u tom stvaranju su ucestvovali Bog Otac, Isus Hrist i Sveti Duh koji sa Ocem cine jednog Boga Elohima ili Jehowu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Bog jeste stvoritelj, i jasno pise da je Bog u kome su vise licnosti stvorio Svet, a u tom stvaranju su ucestvovali Bog Otac, Isus Hrist i Sveti Duh koji sa Ocem cine jednog Boga Elohima ili Jehowu.

Izmišljaš da bi prevario neupućene kako bi ih uništio i upropastio!

Boguhuliš! Nigde pa čak ni u tvoju bibliju ne piše:
Bog u kome su više ličnosti.
Da tri Elohima čine jednog Jehovu.

I ti sebe smatraš Hristovim sledbenikom, sramota. Šta je od svega toga što si ti ovde napisao taj tvoj svemogući večni Bog Isus jevanđelizirao? koja biblija koji stih?
Odgovorićeš kako si i do sada na sve odgovorio, tako.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno, Bog u pocetku sebe pretstavlja kao ELOHIM - izraz koji oznacava mnozinu.

Dokaz je u kontekstu sledecih biblijskih navoda:

Tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva je jasan:

"Потом рече Бог ( ELOHIM ): да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz "ELOHIM" imenica koja oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" on se ovde obraca dvema licnostima sebi ravnim koji cine jednog Boga zajedno sa njim, jer tekst kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovde vidimo da je covek stvoren po liku vise licnosti a ne jedne.

Dakle, ovde vidimo da Bog pretstavlja sebe kao jedninu u mnozini izrazima: RECE BOG - jednina, DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI - otkrivanje jednine u mnozini, i na kraju I STVORI BOG COVEKA PO OBLICJU SVOJEMU, PO OBLICJU BOZJEM STVORI GA - jednina.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde se Bog takodje otkriva kao jednina u mnozini:

А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.
Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше град.
Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи" ( 1 Mojsijeva 11. 5 - 9 )

Iz celog ovog konteksta, moze se videti diskusija razlicitih licnosti Bozanstva koji cine jednog Boga, i njihove zajednicke akcije.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Naravno, Bog u pocetku sebe pretstavlja kao ELOHIM - izraz koji oznacava mnozinu.

Dokaz je u kontekstu sledecih biblijskih navoda:

Tekst iz 1 knjige Mojsijeve 1. 26 27 gde Bog kaze obracajuci se dvema ostalim licnostima Bozanskog trojstva je jasan:

"Потом рече Бог ( ELOHIM ): да начинимо човјека по својему обличју, као што смо ми, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи Бог човјека по обличју својему, по обличју Божијему створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

U ovom tekstu za rec Bog koristi se izraz "ELOHIM" imenica koja oznacava mnozinu i aludira na vise osoba.
Kada Bog ovde kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" on se ovde obraca dvema licnostima sebi ravnim koji cine jednog Boga zajedno sa njim, jer tekst kaze "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI" koliko likom, toliko i sa moci razuma, slobodne volje, i vladanja.
Ovde vidimo da je covek stvoren po liku vise licnosti a ne jedne.

Dakle, ovde vidimo da Bog pretstavlja sebe kao jedninu u mnozini izrazima: RECE BOG - jednina, DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI - otkrivanje jednine u mnozini, i na kraju I STVORI BOG COVEKA PO OBLICJU SVOJEMU, PO OBLICJU BOZJEM STVORI GA - jednina.

Ovo je vezano i za tekst iz 1 knjige Mojsijeve 11. 6 - 8 u vezi gradjenja Vavilonske kule, gde se Bog takodje otkriva kao jednina u mnozini:

А Господ сиђе да види град и кулу, што зидаху синови човечији.
И рече Господ: Гле, народ један, и један језик у свих, и то почеше радити, и неће им сметати ништа да не ураде шта су наумили.
Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре.
Тако их Господ расу оданде по свој земљи, те не сазидаше град.
Зато се прозва Вавилон, јер онде помете Господ језик целе земље, и оданде их расу Господ по свој земљи" ( 1 Mojsijeva 11. 5 - 9 )

Iz celog ovog konteksta, moze se videti diskusija razlicitih licnosti Bozanstva koji cine jednog Boga, i njihove zajednicke akcije.

Ma da ti si bio tamo prisutan kada se jedan Bog u tri zasebne ličnosti kao posebne i različite osobe među sobom, sam sa sobom dogovori.
Nego ko je izbacio ime YHWH i ubacio Elohim da bude množina Bogova? Konstantin ili Flavije?

Dakle tvoja vera se bazira na Konstantina i Flavija, oni su ti pastiri i učitelji njih slediš a ne Bibliju i Isusa Hrista.
Zašto ne izbaciš iz tvoje biblije gde piše Elohim i vratiš nazad šta su na prvom mestu izbacili pa mi onda kaži koliko lica ima taj tvoj jedan Bog.
Bogohulnik se pre sa Bogom, Bog kaže da nema drugoga osim njega dok bogohulnik tvrdi da ih ima tri jer Elohim je mnoštvo iz množine.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nazalost ili na srecu - nije nista izbaceno niti dodato.
Prilozeni biblijski tekstovi su autenticni, i govore o Bogu koji se u pocetku otkrio ljudima kao mnozina u jednini, ili jednina u kome postoji mnozina, kao ELOHIM.
Biblija je jasna, jer govori o diskusiji izmedju razlicitih licnosti Bozanstva u planiranju stvaranja coveka, i njegovo stvaranje po liku Boga - po liku vise licnosti Bozanstva.

Bog se otkriva dakle u mnozini izrazima: "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI"

U drugom slucaju Bog ELOHIM kaze: "Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре"

Jasno ispoljavanje mnozine u jednini.

http://serbianforum.org/threads/isusov-polozaj-na-nebu.414392/page-16#post-1373693

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nazalost ili na srecu - nije nista izbaceno niti dodato.
Prilozeni biblijski tekstovi su autenticni, i govore o Bogu koji se u pocetku otkrio ljudima kao mnozina u jednini, ili jednina u kome postoji mnozina, kao ELOHIM.
Biblija je jasna, jer govori o diskusiji izmedju razlicitih licnosti Bozanstva u planiranju stvaranja coveka, i njegovo stvaranje po liku Boga - po liku vise licnosti Bozanstva.

Bog se otkriva dakle u mnozini izrazima: "DA NACINIMO PO SVOJEMU OBLICJU KAO STO SMO MI"

U drugom slucaju Bog ELOHIM kaze: "Хајде да сиђемо, и да им пометемо језик, да не разумеју један другог шта говоре"

Jasno ispoljavanje mnozine u jednini.

http://serbianforum.org/threads/isusov-polozaj-na-nebu.414392/page-16#post-1373693

Starozavetna Jevrejska rec ADONAJ - Gospod, je zamena za JHWH ili JAHWE, koji su Jevreji dodali da ne bi izgovarali ovo Bozje ime.

U novom zavetu Grcka rec KIRIOS - Gospod, je pandan Jevrejskom izrazu ADONAJ.

To znaci, da uvek kada novozavetni pisci Isusa nazivaju Gospod - Kirios, to je Aluzija na starozavetnog Boga Jhwh ili Jahwe, i ukazuje da je Isus taj starozavetni Bog JHWH ili JAHWE.

Pojasni mi šta si ovde napisao, odnosno šta su Jevereji izbacili a šta su nadodali?

Pitao sam te ali mi nisi odgovorio.
Da li stari zavet i novi zavet podržavaju jedan drugi baš u svemu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina se otkriva u kontekstu i starog i novog zaveta.

Tradicionalni Jevreji su pogresno shvatili trecu Bozju zapovest, da ona govori o tome da ne treba bukvalno izgovarati toboze neko ime Bozje.
Treca zapovest vise aludira na licemerstvo, sto bi znacilo "NEMOJ SE UZALUD NAZIVATI BOZJI SLEDBENIK A SA DRUGE STRANE DA TVORIS GREH"

Jevreji su bukvalno shvatili ovu zapovest, i umesto jednog imena JHWH, izgovarali Adonaj - Gspod.
Ovo je starozavetni pandan za jedno od Bozjih imena JHWH.

U novom zavetu, za Isusa se koristi ovaj izraz Gospod, ali na Grckom - KIRIOS, sto je pandan Jevrejskom Adonaj koji se koristio za Boga, sto znaci da je Isus Bog.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Istina se otkriva u kontekstu i starog i novog zaveta.

Tradicionalni Jevreji su pogresno shvatili trecu Bozju zapovest, da ona govori o tome da ne treba bukvalno izgovarati toboze neko ime Bozje.
Treca zapovest vise aludira na licemerstvo, sto bi znacilo "NEMOJ SE UZALUD NAZIVATI BOZJI SLEDBENIK A SA DRUGE STRANE DA TVORIS GREH"

Jevreji su bukvalno shvatili ovu zapovest, i umesto jednog imena JHWH, izgovarali Adonaj - Gspod.
Ovo je starozavetni pandan za jedno od Bozjih imena JHWH.

U novom zavetu, za Isusa se koristi ovaj izraz Gospod, ali na Grckom - KIRIOS, sto je pandan Jevrejskom Adonaj koji se koristio za Boga, sto znaci da je Isus Bog.

A ti kako si ti svatio?

Ubaci to što kažeš da su Izraelci izbacili kad su dometali "Gospod" : Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.

Pojasni mi zašto se u grčkim spisima izraz Gospod odnosi i na Isusa i na YHWH nije li to bogohula?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist?
Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina.
Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca.
Prva Ivanova poslanica 2:22-23

Biblija ovdje jasno i nedvosmisleno govori o položaju Isusa Krista
vidimo da je Sin Božji
dakle svaki onaj koji drugačije tvrdi kako je Isus Krist bilo što drugo osim Sin Božji je antikrist

Natrag