Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bogohuljenje je reci da Bog nista nije ucinio za ljudsko spsenje, vec je stvorio bice koje je poslao na ovaj svet da odradi ceo posao u njegovo ime, dok je on uzivao u lepoti i sigurnosti raja.
Takav Bog nije vredan hvale i slave.

Ipak, hvala Bogu sto nije tako, nego sto je sam Bog zrtvovao deo sebe za ljudsko spasenje, osecajuci patnje i bol u svome bicu koje je Hristos trpeo na krstu, jer kao sto sam vec napomenuo - veze kojim su licnosti Bozanstva povezane su toliko sire i sveobuhvatnije, da ih mi ne mozemo ni pojmiti, i da kada pati i strada jedna licnost, i druga pati i strada zajedno sa njom.

To se moze uporediti sa vezama koje postoje u ljudskom telu, gde kada je jedan organ oboli - tada celo telo boluje.

Drugim recima - Bog Otav i Sveti Duh su patili zajedno sa Isusom i prozivljavali krst u sebi samima, i njihova zasluga u spasenju coveka je istovetna sa Hristovom.

Tom pogledu - moja savest je cista, jer znam sta mi Gospod svedoci, a ti se moli Bogu da dozivis licno osvedocenje, slusajuci njegov glas a ne ljude koji ne znaju ni sto je levo ni desno - kako kaze jedan biblijski tekst.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne, andjeli su stvorenja - Isus nije stvorenje.
Dakle tvoje neznanje ili nemanje odgovora na pitanje "Gde u Bibliji pise rec "jednak"a da se odnosi na jednakost oca i sina...,ti prebacujes na druge teme kako Iss nije stvoren.
Hajde kad vec oces i tu temu zasto onda u jevrejima 3:2 pise za Isusa da je STVOREN???
2 Koji je veran Onome koji ga stvori,

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To sam vec objasnio.
Tu se govori o Isusovom zemaljskom rodjenju, gde je Isus bio potpuno poslusan Bozjim zapovestima.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe POSTAVSI POSLUSAN DO SAME SMRTI, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Dakle tvoje neznanje ili nemanje odgovora na pitanje "Gde u Bibliji pise rec "jednak"a da se odnosi na jednakost oca i sina...,ti prebacujes na druge teme kako Iss nije stvoren.
Hajde kad vec oces i tu temu zasto onda u jevrejima 3:2 pise za Isusa da je STVOREN???
2 Koji je veran Onome koji ga stvori,
Daničić-Karadžić
Heb 3:2

Koji je vjeran onome koji ga stvori, kao i Mojsije u svemu domu njegovu.

GNT

πιστονG4103 A-ASM ονταG1510 V-PAP-ASM τωG3588 T-DSM ποιησαντιG4160 V-AAP-DSM αυτονG846 P-ASM ωςG5613 ADV καιG2532 CONJ μωσηςG3475 N-NSM ενG1722 PREP ολωG3650 A-DSM τωG3588 T-DSM οικωG3624 N-DSM αυτουG846 P-GSM

KJV
Who wasG5607 faithfulG4103 to him that appointedG4160 him,G846 asG5613 alsoG2532 MosesG3475 was faithful inG1722 allG3650 hisG846 house.G3624

-------------------------------------------
//////////////////////////////////

G4160
ποιέω
poieō
poy-eh'-o
------------------------------
Apparently a prolonged form of an obsolete primary; to make or do (in a very wide application, more or less direct): - abide, + agree, appoint, X avenge, + band together, be, bear, + bewray, bring (forth), cast out, cause, commit, + content, continue, deal, + without any delay, (would) do (-ing), execute, exercise, fulfil, gain, give, have, hold, X journeying, keep, + lay wait, + lighten the ship, make, X mean, + none of these things move me, observe, ordain, perform, provide, + have purged, purpose, put, + raising up, X secure, shew, X shoot out, spend, take, tarry, + transgress the law, work, yield. Compare G4238.
//////////////////////////////

Očigledno produljena oblik zastarjelom primarni; napraviti ili učiniti (u vrlo široku primjenu, više ili manje izravno): - pridržavati, + slažu, imenovati, X osvete, + bend zajedno, biti, medvjed, + odati, donijeti (naprijed), izbačen, uzrok, počiniti, + sadržaj, i dalje, posao, + bez odgode, (bi) ne (-ing), izvršavanje, vježba, ispuniti, dobitak, dati, imati, držati, X putovanje, zadržati, + ležao čekati, + olakšaj brod, napraviti, X znači, + nitko od tih stvari me premjestiti, promatrati, zarediti, izvođenje, pružiti, + obriše, svrha, stavio, + podiže, X siguran, javite, X pucati iz , potrošiti, uzeti, odgađati, + kršite zakon, rad, prinos. Usporedite G4238.

----------------------------------------

TO nije riječ – STVORITI!
Dan-Kar ima krivi prijevod!
-----------------------------------

Evo ti ispravniniji:
Jeruzalemska:

Hebrejima 3,1
Stoga, braćo sveta, sudionici nebeskoga poziva,
promotrite Apostola i Velikoga svećenika naše vjere - Isusa:
Hebrejima 3,2
on je ovjerovljen kod Onoga koji ga postavi
kao ono i Mojsije u svoj kući njegovoj.

-----------------------------

Isus nije Stvoreni Svećenik,
Isus je POSTAVLJENI – IMENOVAVNI - Svećenik.

------------------------------------------------------

Isus sam kaže da je stvoren u stihu:

Otkrivenje 3,14
I anđelu Crkve u Laodiceji napiši:
"Ovo govori Amen, Svjedok vjerni i istiniti,
Početak Božjeg stvorenja:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno, Isus nije stvoren, on je kao jedan od Bozanskih licnosti postavljen odlukom Bozanskog saveta za sluzbu prvosvestenika.

Izraz "pocetak Bozjeg stvaranja" je vec objasnjen.
Isus je pocetak Bozjeg stvaranja u smislu da je on prauzrok svega, pre njega nije bilo nista i sve od njega potice, on je pocetak svega zivota jer je on svemu dao zivot - sve pronalazi svoj pocetak u njemu.

"Јер кроз њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били пријестоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза њ и за њ сазда.
И он је прије свега, и све је у њему"
( Kolosanima 1. 16 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To sam vec objasnio.
Tu se govori o Isusovom zemaljskom rodjenju, gde je Isus bio potpuno poslusan Bozjim zapovestima.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe POSTAVSI POSLUSAN DO SAME SMRTI, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )
Mogu ti reci da mi je izuzetno drago sto si se usredsredio na kratke i jasne odgovore,i sto nema vise copy-paste.
Ok,zadovoljan sam tvojim odgovorom u jednom delu,a to je da je Isus dok je bio na zemlji bio potpuno poslusan zapovedima svoga Oca.
Da li sada kad je na nebu,nije vise potpun o poslusan zapovedima svoga oca?U cemu je tu problem?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Laodiceji, post: 1371970, member: 363.141"] Tacno, [/ QUOTE]
Točno je to da prvi dati stihovi ne kažu da je stvoren.
ALI - drugi stihovi - TO jasno dokazuju.
------------------------------------------------
Isus nije stvoren, on je kao jedan od božanskih licnosti postavljen odlukom Bozanskog savjeta za sluzbu prvosvestenika.
----------------------------------------------
Gdje TO piše - BOŽANSKE LIČNOSTI?
TRI Božanske Osobe?
Koji stihovi?
Božanski savjet?
---------------------------------
Izraz "pocetak Bozjeg stvaranja" je vec objasnjen.
Isus je pocetak Bozjeg stvaranja u smislu da je on prauzrok svega, prije njega nije bilo nista i sve od njega potice, on je pocetak svega zivota jer je on svemu dao zivot - sve pronalazi svoj pocetak u njemu.

"Jer kroz njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prijestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza nj i za nj sazda.
I on je prije svega, i sve je u njemu "
(Kološanima 1:16)
-------------------------------------------------- -
Nikad nisi objasnio - ZA ISUSA je Stvoreno!
OD Koga je Stvoreno?
TKO je ZA Isusa Stvorio?

Isus na Nebu ne sjedi na Božjem prijestolju - jer - NIJE BOG.

Prilozi

• upload_2014-3-21_18-28-25.png
    upload_2014-3-21_18-28-25.png
    348,8 KB · Pregleda: 2
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus na nebu sedi sa Bozje desne strane,a sa leve strane nikog nema ,cak ni svetog duha...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je stvorio za sebe, odnosno za Boga, on je Bog stvoritelj zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.

Natrag