Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prijatelju, tvoje usko razmisljanje je uzrok pitanjima koja postavljas, jer na ocigledan odgovor se ne postavlja pitanje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju, tvoje usko razmisljanje je uzrok pitanjima koja postavljas, jer na ocigledan odgovor se ne postavlja pitanje.

Za tebe i tvoju sestru antonijadz isto pitanje pa onda idemo redom.
1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith hwhy, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

Otkrivenje 1,8Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.

Dakle ko je Alfa i Omega, svevladar koji jest i koji biješe i koji dolazi.?

Nećeš ni ti a ni ona odgovoriti.

Za Laodikeju
Encyclopidia Britannica
homoousios, in Christianity, the key term of the Christological doctrine formulated at the first ecumenical council, at Nicaea in 325, to affirm that God the Son and God the Father are of the same substance. The Council of Nicaea, presided over by the emperor Constantine, was convened to resolve the controversy within the church over the relationship between the persons of the Trinity. The council condemned Arianism, which taught that Christ was more than human but not fully divine. The use of homoousios (Greek: “of one substance,” or “of one essence”) in the Nicene Creedwas meant to put an end to the controversy, but Arianism revived within the church and was supported by Constantine and his family. In 381, Emperor Theodosius I, however, summoned the second ecumenical council (first Council of Constantinople), which produced a creed (also containing the word homoousios) that became the definitive statement of orthodox belief.

Meni bi bilo sramota da se nazivam Hrišćaninom a da mi veru osnuje i podržava Theodosius i njegova familija a ne Gospod naš Isus Hristos, a tebe?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U redu.

Zamolio bih te da mi odgovoris iskreno na sledece pitanje.

Zasto kada ti se odgovori na pitanje koje postavis, ti ponovo postavljas isto pitanje i kazes da nije na njega odgovoreno?

Evo ponovo odgovor koji je postavljen vise puta.

ISUS KAZE JOVANU DA JE ON ALFA I OMEGA PRVI I POSLEDNJI:

Otkrivenje 1,12Okrenuh se da vidim glas koji govoraše sa mnom. I okrenuvši se, vidjeh sedam zlatnih svijećnjaka,
Otkrivenje 1,13a posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom;
Otkrivenje 1,14glava mu i vlasi bijele poput bijele vune, poput snijega, a oči mu kao plamen ognjeni;
Otkrivenje 1,15noge mu nalik mjedi uglađenoj, kao u peći užarenoj, a glas mu kao šum voda mnogih;
Otkrivenje 1,16u desnici mu sedam zvijezda, iz usta mu izlazi mač dvosječan, oštar, a lice mu kao kad sunce sjaji u svoj svojoj snazi.
Otkrivenje 1,17Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "NE BOJ SE! JA SAM PRVI I POSLEDNJI.

ISUS ALFA I OMEGA - KOJI JESTE I KOJI BESE I KOJI CE DOCI SVEDRZITELJ, DOCI CE PO DRUGI PUT I UGLEDACE GA SVAKO OKO I KOJI SU GA PROBOLI NA KRSTU:

"I od Isusa Hrista, koji je Svedok verni, i Prvenac iz mrtvih, i Knez nad carevima zemaljskim, koji nas ljubi, i umi nas od greha naših krvlju svojom;
I učini nas careve i sveštenike Bogu i Ocu svom; tome slava i država va vek veka. Amin.
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj" ( otkrivenje 1. 5 - 7 )

BOG U STAROM ZAVETU KAZE ZA SEBE DA CE POGLEDATI NA NJEGA KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM:

"И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 10 )

Dakle, iz ovog uporedjenja je jasno da je Isus Bog staroga zaveta koji je Alfa i Omega - prvi i poslednji, svedrzitelj, koji ce uskoro doci sa neba sa hiljadama andjela, i da ce u tom trenutku zaplakati za njim i oni koji su ga proboli.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Za Laudikeju
Neozbiljan si!
Podvuci u crveno gde piše da je Isus Alfa i Omega, evo ovako:

1:8 I am Alpha and Omega, the beginning and the ending, saith hwhy, which is, and which was, and which is to come, the Almighty.

Otkrivenje 1,8 Ja sam Alfa i Omega, govori JHWH Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.

Hajd sad uozbilji se pa i ti uradi isto.

Homoousian (/ˌhɒmoʊˈuːsiən/hom-oh-oo-see-ən; Ancient Greek: ὁμοούσιος, from the Ancient Greek: ὁμός, homós, "same" and Ancient Greek: οὐσία, ousía, "essence, being") is a technical theological term used in discussion of the Christian understanding of God as Trinity. The Nicene Creed describes Jesus as being homooúsios with God the Father — that is, they are of the "same substance" and are equally God. This term, adopted by the First Council of Nicaea, was intended to add clarity to the relationship between Christ and God the Father within the Godhead. The term is rendered "consubstantialis" in Latin and in related terms in other Latin-derived languages. It is one of the cornerstones of theology in all Churches that adhere to the Nicene Creed

Meni bi bilo sramota da dokažem svoju hrišćansku veru Nikejskom indoktrinacijom, a tebe?

Da se vratimo temi
Kažete da Biblija da tačne odgovore a ljudska filozofija je ništa, obična indoktrinacija ljudskog umovanja. Ako je tako evo ja ću navesti šta piše i u vašoj bibliji, samo je trebate čitati.

11:3 But I would have you know, that the head of every man is the Messiah; and the head of the woman is the man; and the head of the Messiah is YHWH.

1. Korinćanima 11,3Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog.

Da zaključimo
Lepo stoji napisano da je Bog a svi znamo da je Bog jedan a i ko je taj jedini Bog glava Kristu i to bez ili-ali jesta ali nije.
Dakle Gospod naš Isus je podložen Bogu i Ocu našemu i Bogu i Ocu njegovom i to uvek, svagda što znači i dole na zemlji a i gore na nebu. Da je drugačije bilo bi to napisano.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Greska, Isus kaze da je on jedan Bog zajedno sa Ocem - da je on Bog Otac.

ISUS I BOG OTAC JEDNO - JEDAN BOG:

"ЈA I OTAC JEDNO SMO.

Reci JEDNAK i JEDNO nisu jedno te isto.
Jedno je fizika ,jedno je hemija,a kad bi rekli fizika i hemija su JEDNO,bile bi jedno u smislu prirodnih nauka ,a ne jedne nauke.
(mozda nije bas najbolje poredjenje,ali je prvo sto mi je palo na pamet)
Drugo poredjenje je kad se kaze u Bibliji da su muz i zena Jedno Telo.
Matej 19:6 Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo
Mislis li ti zaista bukvalno da su muz i zena "jedno telo"?

Nadalje moje pitanje je gde u Bibliji pise rec JEDNAK,a odnosi se na jednakost Oca i Sina???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno u Isusovom slucaju znaci sustinska organska jednakost ili jedinstvo.
Isus i Bog Otac su HOMOUSIOS - iste supstance ili tvari, i prema tome jednaki, jer i Bog Otac i Isus su Bog, to je jasno biblijsko ucenje.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mani se bre te filozofije supstanci Oca i Sina,jer je to bogohuljenje.
Po tome bi ispalo i da su i svi ostali andjeli iste supstance i jednaki sa ocem i sinom.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus je Bog nebeski koji je rodjen u telu i umro na krstu i takav vaskrsao i otisao na nebo.

Ne shvatam ljude koji bibliju tumace suvise ljudski - ljudskom logikom, gde se jasno vidi da nedostaje duhovno sagledavanje koje je proizvod prosveljenja koje daje Duh Sveti.

Post počinje dizinformacijom, blago rečeno da ne kažem hulom na Boga i odma sledi izgovor da je to sveta pobožna tajna koja se ljudskom logikom tumači ili ne može tumačiti. Šta mene zanima je to kako si ti došao do saznanja ovih svetih i pobožnih tajni i kako si došao da tačnog tumačenja, odnosno šta je tu trik?

Prvo i prvo nemaš ni jedan Biblijski stih sa kojim ćeš tu tvoju nauku podržati, da li si ti došao do toga da je Isus Bog nebeski koji se rađa biva mučen i umire na krstu iz Biblije ili imaš neku drugu opciju?

Navedi bar neki stih kao dokaz da tvoj Bog Isus se rodio i umro.
Drugo, da li po tvojoj dogmi taj Bog Isus Svemogući Bog ili nije jer imaš nekog drugog Svemogučeg Boga?

Jedno u Isusovom slucaju znaci sustinska organska jednakost ili jedinstvo.
Isus i Bog Otac su HOMOUSIOS - iste supstance ili tvari, i prema tome jednaki, jer i Bog Otac i Isus su Bog, to je jasno biblijsko ucenje.

Odakle izraz HOMOUSIOS, ko je to izmislio, kada i šta to znači?

Homoousian (/ˌhɒmoʊˈuːsiən/hom-oh-oo-see-ən; Ancient Greek: ὁμοούσιος, from the Ancient Greek: ὁμός, homós, "same" and Ancient Greek: οὐσία, ousía, "essence, being") is a technical theological term used in discussion of the Christian understanding of God as Trinity. The Nicene Creed describes Jesus as being homooúsios with God the Father — that is, they are of the "same substance" and are equally God. This term, adopted by the First Council of Nicaea, was intended to add clarity to the relationship between Christ and God the Father within the Godhead. The term is rendered "consubstantialis" in Latin and in related terms in other Latin-derived languages. It is one of the cornerstones of theology in all Churches that adhere to the Nicene Creed.

Encyclopedia Britannica
homoousios, in Christianity,
the key term of the Christological doctrine formulated at the first ecumenical council, at Nicaea in 325, to affirm that God the Son and God the Father are of the same substance. The Council of Nicaea, presided over by the emperor Constantine, was convened to resolve the controversy within the church over the relationship between the persons of the Trinity. The council condemned Arianism, which taught that Christ was more than human but not fully divine. The use of homoousios (Greek: “of one substance,” or “of one essence”) in the Nicene Creedwas meant to put an end to the controversy, but Arianism revived within the church and was supported by Constantine and his family. In 381, Emperor Theodosius I, however, summoned the second ecumenical council (first Council of Constantinople), which produced a creed (also containing the word homoousios) that became the definitive statement of orthodox belief.

Zaključak
Biblija ne naučava da je Isus Svemogući Bog YHWH niti da je Bog Isus HOMOOUSIOS! NE to je izmislio Flavius Theodosius

Theodosius I, byname Theodosius the Great, in full Flavius Theodosius (born January 11, 347 ce, Cauca, Gallaecia [now Coca, Spain]—died January 17, 395, Mediolanum [now Milan, Italy]), Roman emperor of the East (379–392) and then sole emperor of both East and West (392–395), who, in vigorous suppression of paganism and Arianism, established the creedof the Council of Nicaea (325) as the universal norm for Christian orthodoxy and directed the convening of the second general council at Constantinople (381) to clarify the formula.

Hristov sledbenik sledi Hrista i isti im je misaoni stav! A ti koga ti slediš, ko ti je osnovao crkvu i veru. Slediš Bibijsko učenje ili?

Tako se to radi.

Natrag