Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam u diskusiji sa Piramidom.

Koristimo uglavnom prevodDanicic- Karadji, ali i druge prevode, uporedjujuci i sagledavajuci sa originalom.

Duh Sveti postavlja nadglednike da pasu crkvu Gospoda Boga koju STECE KRVLJU SVOJOM.
Isus je prolio svoju krv na krstu, i prema tome on je Bog koji je stekao crkvu svojom krvlju.

Ne umire i ne vaskrsava Bog, vec Isus koji je u nebeskom oblicju bio Bog zajedno sa Ocem, ali je preuzeo ljudsko telo i postao covek.

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotijev 3. 16 )

Jedan je Bog, ali tri licnosti koje cine jednog Boga.
I Bog Otac i Bog Sin, kao i Sveti Duh su Bozanske licnosti povezne vezama koje mi ljudi ne mozemo da razumemo, i te tri licnosti cine jednog Boga.

Kada je Isus umirao na krstu, i ostale dve licnosti su patile sa njim i dozivljavale krst u svom bicu, jer veze koje ih povezuju su toliko duboke i siroke da ih mi ne mozemo shvatiti.

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
(Jevrejima 1. 8 - 12 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[HIDE-POSTS]
I Bog Otac i Bog Sin, kao i Sveti Duh su Bozanske licnosti povezne vezama koje mi ljudi ne mozemo da razumemo, i te tri licnosti cine jednog Boga.
[/HIDE-POSTS]

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
  1. Jednak je Jehovi
  2. Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi
  3. nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Апсолутно бесмислена тема, а о овом гласању да не говорим. Где је 4. опција: "Исус је ЈХВХ"?

Трећа опција која покушава да покаже како смо ми (погрдно написано) "тројичари" барабе које ће застрашивати оне који не признају Сина...свашта.

Ако се нешто базира на личном мишљењу и личном веровању, онда можемо поставити хиљаду опција, не само 3-4.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne umire i ne vaskrsava Bog, vec Isus koji je u nebeskom oblicju bio Bog zajedno sa Ocem, ali je preuzeo ljudsko telo i postao covek.

Totalno nelogicno razmisljanje,sto bi se reklo kao razmisljanje nekoga iz kamenog doba.Ovakvo razmisljanje nema ni trunke biblijske istine,a nekmoli logike.
Ovo je Konstantinova skola od pre skoro 1700 godina.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

1. Jednak je Jehovi
    Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi
    nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Апсолутно бесмислена тема, а о овом гласању да не говорим. Где је 4. опција: "Исус је ЈХВХ"?

Трећа опција која покушава да покаже како смо ми (погрдно написано) "тројичари" барабе које ће застрашивати оне који не признају Сина...свашта.

Ако се нешто базира на личном мишљењу и личном веровању, онда можемо поставити хиљаду опција, не само 3-4.
A sta te tu buni?
Pitanje je jednostavno

Pitanje ne glasi ko je Isus!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Koristimo uglavnom prevodDanicic- Karadji, ali i druge prevode, uporedjujuci i sagledavajuci sa originalom.

Duh Sveti postavlja nadglednike da pasu crkvu Gospoda Boga koju STECE KRVLJU SVOJOM.
Isus je prolio svoju krv na krstu, i prema tome on je Bog koji je stekao crkvu svojom krvlju.

"I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi" ( 1 Timotijev 3. 16 )

Kada je Isus umirao na krstu, i ostale dve licnosti su patile sa njim i dozivljavale krst u svom bicu, jer veze koje ih povezuju su toliko duboke i siroke da ih mi ne mozemo shvatiti.

"А сину: пријестол је твој, Боже, ва вијек вијека; палица је правде палица царства твога.
Омиљела ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза те, Боже, Бог твој уљем радости већма од другова твојијех.
И опет: ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дјела руку твојијех:
Она ће проћи, а ти остајеш: и сва ће остарјети као хаљина,
И савићеш их као хаљину, и измијениће се: а ти си онај исти, и твојијех година неће нестати"
(Jevrejima 1. 8 - 12 )

Kako obijašnjavaš ovo?
Jovan 1,18Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.

Ivan 4,24Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju.

Čas Bog umre, čas ne umre! odluči se dal umre ili ne umre.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je Bog nebeski koji je rodjen u telu i umro na krstu i takav vaskrsao i otisao na nebo.

Ne shvatam ljude koji bibliju tumace suvise ljudski - ljudskom logikom, gde se jasno vidi da nedostaje duhovno sagledavanje koje je proizvod prosveljenja koje daje Duh Sveti.

Natrag