Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus je Bog nebeski koji je rodjen u telu i umro na krstu i takav vaskrsao i otisao na nebo.

Ne shvatam ljude koji bibliju tumace suvise ljudski - ljudskom logikom, gde se jasno vidi da nedostaje duhovno sagledavanje koje je proizvod prosveljenja koje daje Duh Sveti.

Svemogući Bog nebeski Isus rođen i javi se u ljudskom telu, bio mučen i umro na krstu pa vaskrso. Bog Isus postavlja nadglednike da pasu Božiju crkvu koju svojom prolivenom božanskom krvlju osnuje. Svega ovoga radi Bože Isuse pomaza te Bog tvoj.

Ko sad vas da svati za ozbiljno? Da ste prosvetljeni duhom Boga Svetog Duha i bez ljudske logike.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U pitanju je konfuzija koju organizacija Js stvara u ljudskom umu.
Ja razumem to stanje, ali ga nisam nikada doziveo, jer je istina cista, Bozanski nadahnuta, i logicna jer se tumaci kontekstom.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U pitanju je konfuzija koju organizacija Js stvara u ljudskom umu.
Ja razumem to stanje, ali ga nisam nikada doziveo, jer je istina cista, Bozanski nadahnuta, i logicna jer se tumaci kontekstom.

Na šta si ovde komentar dao?

Dal si komentar možda dao na to da se Bog kojemu služiš rađa, bude mučen i umire na krstu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Suprotno zakljucivanje je ljudsko, i u tome je propust JS sto sve zakljucuju ljudskom logikom, bez trazenja da Bog Duhom prosvetli coveka i da mu razumevanje tajni carstva nebeskog.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Suprotno zakljucivanje je ljudsko, i u tome je propust JS sto sve zakljucuju ljudskom logikom, bez trazenja da Bog Duhom prosvetli coveka i da mu razumevanje tajni carstva nebeskog.

Mrziš JS kad ih stalno spominješ? Smetaju ti možda?

Još nisi komentar dao na moj gornji post

Kako obijašnjavaš ovo?
Jovan 1,18Boga niko nije vidio nikad: jedinorodni sin koji je u naručju očinom, on ga javi.

Ivan 4,24Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju.

Neozbiljan si za bilo kakvu diskusiju, mnogo toga ovde pišeš ali ni sa čim to ne podržiš, reko bi da ti voliš da izmišljaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne mrzim nikoga, vec mi je zao ljudi koji dodju u stanje konfuzije, da im istina nije jasna.

Tacno, Boga niko nije video nikad u punini njegove sile i slave, Isus je kao jedna od licnosti Bozanstva preuzeo ljudsko telo i objavio Boga.
On je bio Bog u ljudskom telu, cija je slava bila prigusena da bi je ljudi mogli gledati.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne mrzim nikoga, vec mi je zao ljudi koji dodju u stanje konfuzije, da im istina nije jasna.

Tacno, Boga niko nije video nikad u punini njegove sile i slave, Isus je kao jedna od licnosti Bozanstva preuzeo ljudsko telo i objavio Boga.
On je bio Bog u ljudskom telu, cija je slava bila prigusena da bi je ljudi mogli gledati.

Onda ostavi te ljude na miru i vodi diskusiju kako dolikuje Isusovom sledbeniku, jer i ti sebe smatraš za takvog.
Videćemo ko je u konfuziji i izmišlja kada mi priložiš stih iz te tvoje biblije gde piše:

Da se taj jedini Bog kome ti služiš utelovio ili da je Bog Isus i Bog i čovek.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ISUS BOG KOJI SE PONIZIO I PREUZEO LJUDSKO TELO:

2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
ISUS BOG KOJI SE PONIZIO I PREUZEO LJUDSKO TELO:

2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 )

I! Koji stih tu kaže da je ISUS taj BOG koji se utelovio? nigde nego izmišljaš. Gde tu piše da je Isus i Bog i čovek?

Neozbiljan si za diskusiju.
Izvini ali ja nemam nameru da gubim ovde vreme sa tobom koji jedno govoriš i onda izmišljaš da to negde i piše.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
I! Koji stih tu kaže da je ISUS taj BOG koji se utelovio? nigde nego izmišljaš. Gde tu piše da je Isus i Bog i čovek?

Neozbiljan si za diskusiju.
Izvini ali ja nemam nameru da gubim ovde vreme sa tobom koji jedno govoriš i onda izmišljaš da to negde i piše.

Evo neki biblijski stihovi koji kažu
"Isus je Bog"

Izaija 44 : 24Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe: "Ja sam Jahve koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.

Ivanova 1:3 ; Kološanima 1:16 - (Isus sve stvorio) 1.16 . Ta u njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo Prijestolja, bilo Gospodstva, bilo Vrhovništva, bilo
Vlasti - sve je po njemu i za njega stvoreno:

Zar ovi stihovi ne izjednačuju Isusa sa Bogom.
Ivan 5:17,18 - ". Moj otac je radio do sada, i ja sad radim" Stoga su Židovi tražili da ga ubiju, jer je ne samo kršijo subotu, ali je također rekao da je Bog Otac mu je, što sam sebe izjednačuje s Bogom.

Djela 20:28 - (Bog nas otkupi svojom vlastitom krvlju)
Otkrivenje 1:5,6 , Otkrivenje 5:8-9 - (Isusova krv nas otkupi)

Zar se i tu Isus neiznačuje sa Bogom?Isus je otkupiteljh.

Otkrivenje 01:08 - "Ja sam Alfa i Omega, početak i kraj," kaže Gospodin, "tko je, a tko je bio i tko će doći, Svemogući."

Zar tu isus nekaže jasan ,kaže jasam.

Otkrivenje 22:13 - "Ja sam Alfa i Omega, početak i kraj, Prvi i Posljednji." ... 22:16 - "Ja, Isus, poslah anđela svoga da posvjedoči ovo po crkvama. "

Zar ovo nisu citati čisti i svakom razumljivi daje Isus BOG.

Zašto je Isus ,Bog umro ? Za tebe za nas ,jer je Božja ljubav neograničena .
Još jedan stih koji pokazuje neograničenu ljubav prema čovjeku.

Ivan 15:13 - "Veće ljubavi nitko nema od ove, nego položiti život za svoje prijatelje."
Rimljanima 5,8 - "Ali Bog pokazuje Svoju vlastitu ljubav prema nama, u tome dok smo još bili grešnici, Krist je umro za nas."

Evo jedne slike Božje ,slika ljubavi, dali može itko osim Boga dati toliku ljubav za čovjeka, da sam sebe žrtvuje .
images

HVALA GOSPODINU KRISTU BOGU NAŠEM.
AMEN

Natrag