Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
20:28 Take heed therefore unto yourselves, and to all the flock, over the which the Set-apart Spirit hath made you overseers, to feed the assembly of YHWH, which he hath purchased with his own blood.

Razmislite čije je i ko se ovde proslavlja? Šta je ili ko je taj duh sveti što postavlja nadglednike u tu crkvu božiju a od posebne je važnosti i čijom krvlju steko.
Ivan 17,10I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima.

Povodom
Kod:
BOG ISUS STEKAO CRKVU KRVLJU SVOJOM:

Pitanje
Dal je Isus Duh Sveti? a napisano je da on Duh Sveti je taj koji postavlja nadglednicima, da pasete Crkvu Božju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Usporedi ovo:

BOG ISUS STEKAO CRKVU KRVLJU SVOJOM:

Dela 20. 28

Daničić-Karadžić (RDK):

28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;

Ivan Šarić / Rev. Đ. Martinjak (RIŠ):

28 Pazite na sebe i na sve stado, u kojem vas Duh Sveti postavi predstojnicima, da upravljate crkvom Božjom, koju je stekao krvlju svojom.

Dimitrije Stefanović (DS):

28 Pazite na sebe i na sve stado, u kome nas je Duh sveti postavio za episkope, da pasete crkvu Božju, koju je stekaokrvlju svojom.

Sa ovim: 28 “Watch out for yourselves, and for all the flock in which the Ruach HaKodesh has placed you as leaders, to shepherd God’s Messianic community, which he won for himself at the cost of his own Son’s blood.
[url]http://www.biblegateway.com/verse/en/Acts 20:28[/URL]

Ako prevod Daničić-Karasžić, Ivan Šarić, Dimitrije Stefanović naučava da: BOG ISUS STEKAO CRKVU KRVLJU SVOJOM: mnogo čega Biblijsko im ne ide u prilog.

Dok svi oni koji su svatali da je crkvu Božiju "He" On jedini Bog Jahve stekao krvlju svoga jedinorodnoga sina Isusa Hristosa ipak bliži Biblijskoj istini, ja bar to tako svatio.

(which he won for himself at the cost of his own Son’s blood.)
(this precious church which He made His own through the blood of His own Son.)

U prevodu biblije Jehovinih svedoka "Novi svet" koju su kreirali jeuziti Mario Bower i A Markes - to je tako.
Pitanje da li i u standardnom svetom pismu.

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
To su shvatili i Jevreji, i zato su optuzili Isusa da se gradi Bogom, sto je on i cinio.

"ЈA I OTAC JEDNO SMO.
А Јевреји опет узеше камење да га убију.
Исус им одговори: многа вам добра дјела јавих од оца својега; за које од онијех дјела бацате камење на ме?
Одговорише му Јевреји говорећи: за добро дјело не бацамо камење на те, него за хулу на Бога, што ти, човјек будући, градиш се Бог" ( Jovan 10. 30 - 33 )

Kada te piramida upitao, zasto Hrist za sebe nikada nije rekao da je Bog. Ti odgovaras, zato sto se do kraja ponizio. A sada ovde kazes da se Isus gradio jednak Bogu! Cudno!
To je ono sto ja nonstop ovde i govorim. Za vas je Hrist Sve u datom trenutku da bi se dogma odbranila. U ovom slucaju cas se gradi jednak sa Bogom, a cas se ne gradi. Ne moze oboje biti istinito, odluci se za jednu stranu!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Piramida je pitao - zasto Isus nikada nije rekao recima "JA SAM BOG"

Isus nikada nije na taj nacin govorio o sebi - recima JA SAM BOG ), sa ciljem da velica samog sebe, ali je u pojedinim situacijama na jedan posredan nacin ukazivao da je on dosao sa neba, i da ima Bozansko poreklo.
To posredno je opet ukazivalo na to, da su ljudi shvatali o cemu on govori, bez uvijanja i zagonetki.

Slucaj sa apostolom Tomom je ocigledan slucaj, gde je toma u Isusu prepoznao Boga i tako ga nazvao "GOSPOD MOJ I BOG MOJ"
Isus ga nije ukorio, vec je reka "POSTO SI ME VIDEO VEROVAO SI, BLAGO ONIMA KOJI NE VIDESE I VEROVASE"

Zapazi da Isus ovde kaze "posto si MENE video" u jednini.

Toma je video svojim ocima Isusa kao vaskrslog Boga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

Isus nikada nije na taj nacin govorio o sebi - recima JA SAM BOG ), sa ciljem da velica samog sebe, ali je u pojedinim situacijama na jedan posredan nacin ukazivao da je on dosao sa neba, i da ima Bozansko poreklo.

Naravno da je Bozanskog porekla i da je jedino bice takve vrste, kako si rekao buduci da nema zemaljskog oca u potpunosti se slazem sa tobom.
Ali Hrist se nikada nije gradio Bogom, kako ga Jevreji ovde lazno optuzuju. Nikada se nije gradio jednak svome Ocu! Izmedju ostalog, Hrista su i optuzili da je sebe predstavljao kao sina Bozijega a ne kao Boga!

Odgovoriše mu Jevreji: mi imamo zakon i po zakonu našemu valja da umre, jer načini sebe sinom Božijim.
(Jovan 19:7)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

U prevodu biblije Jehovinih svedoka "Novi svet" koju su kreirali jeuziti Mario Bower i A Markes - to je tako.
Pitanje da li i u standardnom svetom pismu.

Evo kako piše u prevodu biblije Jehovinih svedoka "Novi svet"

28 Pay attention to yourselves+ and to all the flock, among which the holy spirit has appointed you overseers,+ to shepherd the congregation of God,+ which he purchased with the blood of his own Son
Pročitaj ovdehttp://www.jw.org/en/publications/bible/nwt/books/acts/20/

Nije isto ali je slična smisao u svim standardnim Biblijama. A kako piše u Adventističku bibliju?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[QUOTE="Laodikeja, post: 1368277, member: 363141

Toma je video svojim ocima Isusa kao vaskrslog Boga.[/QUOTE]

Znači li to da je prvo Bog Isus umro a potom i vaskrso?
Citiraj mi taj biblijski stih gde Bog Isus vaskrsava kao Bog.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

A recimo da je Jedini Bog Otac Jahve - TO za sebe sam izjavio mnogo puta!
A Isus - NIKADA!
Ni dok je bio na Nebu!

Nikada niti SD nije za se reko - Ja sam Bog! - ???

Isus nikada nije na taj nacin govorio o sebi - recima JA SAM BOG ), sa ciljem da velica samog sebe,

A zašto Bog Jedini Jahve - SAM SEBE VELIČA?
A zašto SD nije nikada sam sebe veličao?
Jel i SD bio ponižen i postao čovjek?

ali je u pojedinim situacijama na jedan posredan nacin ukazivao da je on dosao sa neba, i da ima Bozansko poreklo.

Ja ne sporim da je Isus došao sa Neba - ali - kakve TO veze ima sa REČ ISTINU - JA SAM BOG! - ?
Zašto je onda Isus lagao - jer nije direktno reko - Ja sam Bog! - A TO je BIO?
Da je Bog - Isus nije reko - Ni na Nebu - Ni na Zemlji!!!???

I ljudi imaju Božansko porijeklo!
Bog Jahve je ljude na svoju sliku stvorio - Da li su ljudi zato = Bogovi?

To posredno je opet ukazivalo na to, da su ljudi shvatali o cemu on govori, bez uvijanja i zagonetki.

Ako su TO ljudi shvatili - KAKO SU MOGLI BOGA UBITI?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto Isusa nisu stalno nazivali - BOŽE ISUSE! - ?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto nisu uvijek padali na koljena pred Isusa?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto se nisu zapitali - Kako to da vidimo Boga - a živi smo?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto su nadalje pisali - Boga nitko nije vidio?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto je Isus lagao da Boga nitko nije vidio?

Slucaj sa apostolom Tomom je ocigledan slucaj, gde je toma u Isusu prepoznao Boga i tako ga nazvao "GOSPOD MOJ I BOG MOJ"
Isus ga nije ukorio, vec je reka "POSTO SI ME VIDEO VEROVAO SI, BLAGO ONIMA KOJI NE VIDESE I VEROVASE"

Ako su TO ljudi shvatili - Zašto Isusa nisu stalno nazivali - BOŽE ISUSE! - ?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto nisu uvijek padali na koljena pred Isusa?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto se nisu zapitali - Kako to da vidimo Boga - a živi smo?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto su nadalje pisali - Boga nitko nije vidio?
Ako su TO ljudi shvatili - Zašto je Isus lagao da Boga nitko nije vidio?

U ŠTO je povjerovao TOMA?
U TO da je Isus - USKRSNUO!

Toma nije vjerovao da je Isus oživio!

Zapazi da Isus ovde kaze "posto si MENE video" u jednini.
Toma je video svojim ocima Isusa kao vaskrslog Boga.
Bog ne umire.
Bog ne uskrsava.
GDJE TO PIŠE?

-------------------------------------

Jednina! Šta to pričaš?
Objasni onda ovaj stih - koliko ih TU ima?

1. Timoteju 2,5
Jer jedan je Bog,
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,
čovjek - Krist Isus,

Tko je PRVI Jedan,
a tko je DRUGI Jedan?

------------------------------------------------

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jevrejisu tacno znali sta znaci izraz Sin Bozji, da se on u starom zavetu koristio da bi prikazao Boga.
Tako da kada je Isus govorio o sebi kao Sinu Bozjem, oni su tacno znali da on govori o onome koji je dosao s neba i koji je Bog.

"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te,
Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Adventisti nemaju svoj prevod biblije, vec koriste postojece prevode.
Na ovim prostorima uglavnom prevode Karadjica - Danicica, ali i druge.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jevrejisu tacno znali sta znaci izraz Sin Bozji, da se on u starom zavetu koristio da bi prikazao Boga.
Tako da kada je Isus govorio o sebi kao Sinu Bozjem, oni su tacno znali da on govori o onome koji je dosao s neba i koji je Bog.

"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati"
( Jevrejima 1. 8 - 12 )

Adventisti nemaju svoj prevod biblije, vec koriste postojece prevode.
Na ovim prostorima uglavnom prevode Karadjica - Danicica, ali i druge.

A da li koriste i one prevode koje sam ja tu gore naveo ili samo one prevode biblije koje veličaju Isusa kao jedinog Boga?
Nisi dao tvoj komentar na:

Nisi odgovorio ni na ostala pitanja kao recimo:

Dal Bog umire, dal vaskrsava i u kojoj bibliji to piše?
Nisi naveo ni stih gde piše da se Isus izjednačio(gradio) jednak sa Bogom?
Pišeš ovde da je Isus i Bog i čovek ali nisi naveo ni jedan stih gde to tako piše.

Isto pišeš i:
pomaza Te, Bože, Bog Tvoj
Zato te pitam da pojasniš koji je taj drugi Bog koji ga pomaza i a ako možeš obijasni koliko po tvom pisanju Bogova sada ima?

Poslednja izmena:
Natrag