Kao prvo - Gospod Isus je spasitelj, njemu nije bilo potrebno spasenje - jer on nije nikada sagresio.
Kao drugo, nisi upoznat sa biblijskom imenologijom.
u bibliji je zapisano nebrojeno slucajeva gde su Jevreji davali deci smisaona imena, iz razloga da bi ta deca nosila karakterne osobine sadrzane u imenu koje nose.
Tako je Isusu dato ime Jehosua - sto znaci Bog ili Jahwe je spasitelj, jer on Isus jeste Bog spasitelj, to je deo njegovog bica i njegova uloga u planu spasenja - da bude Bog spasitelj, to biblija jasno govori.
Za Boga Oca se i u starom i novom zavetu govori da je on spasitelj, ali se to kaze i za Isusa, koji je jedan od Bozanskih licnosti koji je dosao na ovaj svet, preuzeo ljudsko telo i postao covek, da bi umro na krstu i preuzeo ljudske grehe na sebe.
Jos jedna pojedinost vezana za tvoju opasku da je Bog posao Isusa, i da je Isus obavljao posao koji mu je poveren od Boga, i da je Isus time navodno manji od Oca - je ta, da Isus jeste pomazan od Boga Oca za sluzbu spasitelja, ali to ne znaci da je on bio manji od Oca pre nego sto je dosao na ovaj svet, vec jednostavno tu se govori o Isusu koji je odredjen voljom Bozanskog saveta da dodje na ovaj svet i da ponese teret sluzbe da se zrtvuje za coveka.
Sledeci tekst upravo govori o tome, da se Bog obraca Isusu sa BOZE, i kaze za njega da je on POMAZAN za sluzbu spasitelja, a da to nisu njegovi DRUGOVI - misleci na Boga Oca, i Svetoga Duha.
Takodje, Bog Otac ovde kaze za Boga sina da je on PRAVEDAN, DA JE ON STVORITELJ - DA JE OSNOVAO ZEMLJU I DA SU NEBESA DELO RUKU NJEGOVIH, I DA JE ON VECAN I U PROSLOSTI I BUDUCNOSTI.
"A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )
ISUS SPASITELJ I BOG:
"Sluge da slušaju svoje gospodare, da budu ugodni u svačemu, da ne odgovaraju,
Da ne kradu, nego u svačemu da pokazuju dobru veru, da nauku SPASITELJA NASEG BOGA ukrašuju u svačemu.
Jer se pokaza blagodat Božja koja spasava sve ljude,
Učeći nas da se odreknemo bezbožnosti i želja ovog sveta, i da pošteno i pravedno i pobožno poživimo na ovom svetu,
Čekajući blaženu nadu i javljanje slave VELIKOGA BOGA I SPASA NASEG ISUSA HRISTA.
KOJI JE DAO SEBE ZA NAS DA NAS IZBAVI OD SVAKOG BEZAKONJA, i da očisti sebi narod izbrani koji čezne za dobrim delima.
Ovo govori, i savetuj, i karaj sa svakom zapovešću da te niko ne prezire" ( Titu poslanica 2. 9 - 15 )
"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i SPASITELJA OCEKUJEMO GOSPODA SVOG ISUSA HRISTA spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista" ( Filibljanima 3. 20 )
"I obećavaju im slobodu, a sami su robovi pogibli; jer koga ko nadvlada onaj mu i robuje.
Jer ako odbegnu od nečistote sveta poznanjem GOSPODA I SPASA NASEG ISUSA HRISTA, pa se opet zapletu u njih i budu nadvladani, bude im poslednje gore od prvog" ( 2 petrova 2. 19 - 20 )
Ja sve sto iznosim kao odgovore, to radim svojim recima - onako kako me vodi samo nadahnuce, a ne odgovorima koje sam unapred kopirao iz nekog izvora.
Ako tebi to tako izgleda, meni je zao zbog toga.
Istina, ponekad ponavljam odgovore koje sam vec prilozio na ovom forumu ili na nekom drugom mestu, ali to cinim iz razloga sto se i sa tvoje ili necije druge strane - uvek postavljaju ista pitanja, a kao sto kaze i urednik Jurivaka - zabranjeno je postavljati iste komentare na razlicitim temama.