Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Dakle Isus sedi s desna Boga Oca, kao Bog Sin.

Gdje piše - Isus je Bog! - ?
Gdje piše - Isus je reko - Ja sam Bog! - ?
---------------------------------------------------

Gdje u stihovima piše -
da Bog Sin
sjedi Zdesna Bogu Ocu?
Čitaj - pa mi javi:

DJELA APOSTOLSKA 7,56
pa reče: "Evo vidim nebesa otvorena i Sina Čovječjega gdje stoji zdesna Bogu.

HEBREJIMA 8,1
A glavno u ovom izlaganju jest: takva imamo Velikog svećenika koji sjede zdesna prijestolja Veličanstva na nebesima

KOLOŠANIMA 3,1
Ako ste suuskrsli s Kristom, tražite što je gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu!
----------------------------------------------------

A gdje sjedi Bog SD?
Imaš velikih teoloških TTT rupa u nauku.

------------------------------------------------
Isusov položaj na Nebu je isti kao i dok je bio na Zemlji.
Isus je i nadalje Sluga Bogu Jahvi,
Isus je Svećenik Bogu Jahvi.

Isus sjedi VJEČNO zdesna Božjeg prijestolja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti otvoreno pokazujes svoju neozbiljnost u neprihvatanju biblijskih cinjenica.
Vise puta sam prilozio uporedne tekstove koji potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, i takodje - objasnjenje zasto on nije govorio za sebe da je Bog dok je bio na zemlji, i da su to drugi govorili za njega - kao i sam Bog Otac.

Evo jednog od mojih poslednjih komentara:

ISUS BOG ZAJEDNO SA OCEM:

"A sinu ( Isusu ) govori : Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.

U ovom tekstu Bog Otac obracajuci se Bogu sinu Isusu kaze za njega da je:

1. njegov presto vecan i da je njegova palica vladalacka - palica pravde,

2. da je on Bog isto kao i sam Otac,

3.da je on Bog Sin u pocetku stvorio zemlju i nebo rukama svojim,

4. da je on Bog sin vecan, onaj isti kroz sve vekove i nepromenjiv za sva vremena.

Potom i drugi, da u Isusu stanuje punina Bozanstva u telu, da je on Bog u telu.
Da apostol Toma naziva Isusa Bogom sto ovaj potvrdjuje..itd..

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ti otvoreno pokazujes svoju neozbiljnost u neprihvatanju biblijskih cinjenica.
Vise puta sam prilozio uporedne tekstove koji potvrdjuju da je Isus Bog jednak Ocu, i takodje - objasnjenje zasto on nije govorio za sebe da je Bog dok je bio na zemlji, i da su to drugi govorili za njega - kao i sam Bog Otac.

Evo jednog od mojih poslednjih komentara:

ISUS BOG ZAJEDNO SA OCEM:

"A sinu ( Isusu ) govori : Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.
Omilela Ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih.
I opet: Ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:
Ona će proći, a Ti ostaješ: i sva će ostareti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti si Onaj isti, i Tvojih godina neće nestati.

U ovom tekstu Bog Otac obracajuci se Bogu sinu Isusu kaze za njega da je:

1. njegov presto vecan i da je njegova palica vladalacka - palica pravde,

2. da je on Bog isto kao i sam Otac,

3.da je on Bog Sin u pocetku stvorio zemlju i nebo rukama svojim,

4. da je on Bog sin vecan, onaj isti kroz sve vekove i nepromenjiv za sva vremena.

Potom i drugi, da u Isusu stanuje punina Bozanstva u telu, da je on Bog u telu.
Da apostol Toma naziva Isusa Bogom sto ovaj potvrdjuje..itd..

TE tvoje tvrdnje nisu istinite!
Imaš teške teološke probleme!
Ti si pod TTT dogmom!
Gdje ti je TREĆI Trojedini?

Zašto nikada ne dokazuješ - gdje sjedi SD?
Na kojem prijestolju sjedi SD?

SD = Isus!
TO je istina!
Jel je?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti si pod TTT dogmom!

SD = Isus!
TO je istina!
Jel je?

To nije Istina:
SD nije == Isus!
To su tri razlicite licnosti. I ni jedna nije ista osoba, tu je vas problem sto vi ne razumete jasno njihov odnos.
Zato i ne shvatate kako je Isus mogao biti na zemlji dok je u isto vreme bio Bog, ili kako je bio mrtav u grobu dok je u isto vreme morao da odrzava svemir.
Zato i postavljate tako glupa pitanja..
TE TRI OSOBE SU RAZLICITE I ODVOJENE OSOBE,KOJE DELUJU I FUNKCIONISU ODVOJENO, ALI SU ISTOVREMENO JEDNA OSOBA..
Primer ti je sa okeanom. Ako izdvojis kap vode iz okeana(koji je Bog), ta kap je i dalje deo okeana, to ne menja njenu prirodu(da je voda), ali je u odosu na okean iz koje si je izvadio(samo mala kapljica). Tako je isto bilo i sa Isusom dok je bio na zemlji, i zato je ''on bio manji''(samo mala kapljica) u odnosu na Boga Oca(koji je okean).

Kako vama anti-trinitarijancima nije jasno da se sveti duh ne moze videti? Ko je jos video svetog duha?
Videli smo ga ''kao golub koji silazi na sina covecijega'' prilikom krstenja, ''kao golub'' a nikada se nije manifestovao jasno.
Kako onda ocekujes da ga vidis na nebu kad on nema jasnu materijalnu manifestaciju, dok Otac i Sin imaju.
Zato su vidljive samo dve osobe tamo..

Svejedno, ti ne odgovaras na stihove koji pokazuju da je Isus Bog i to eksplicitno(ignorises ih), a nama trazis da ti damo dokaz za trecu osobu i to vidljivo da ga ti vidis?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti si pod TTT dogmom!

SD = Isus!
TO je istina!
Jel je?

To nisu moje tvrdnje - vec rec Bozja koju iznosim.

Vec sam napisao - Sveti Duh ( sada ) ne sedi na prestolu, on je na zemlji i obavlja ulogu UTESITELJA.

"Ovo vam kazah dok sam s vama.
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh"
( Jovan 14. 25 - 26 )

"Него вам ја истину говорим: боље је за вас да ја идем: јер ако ја идем, утјешитељ неће доћи к вама; ако ли идем, послаћу га к вама.
И кад он дође покараће свијет за гријех, и за правду, и за суд:
За гријех дакле што не вјерују мене;
А за правду што идем к оцу својему; и више ме нећете видјети:
А за суд што је кнез овога свијета осуђен.
Још вам много имам казати; али сад не можете носити.
А кад дође он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити што чује, и јавиће вам што ће бити унапредак"
( Jovan 16. 7 - 13 )

Kada se biblija ne sagledava u kontekstu, onda moze izgledati da Duh Sveti nema svoj presto na kome sedi.
Ali kada se pogleda biblijska celina o Bogu koga biblija otkriva kao mnozinu ( ELOHIM ), i takodje razlicite uloge koje licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja - onda se otkriva jedna osnovna istina, da Izraz BOG ili BOG KOJI SEDI NA PRESTOLU - podrazumeva i Oca i Svetog Duha.

I Bog Otac i Sveti Duh su nakon Isusovog dolaska na ovaj svet u ponizenom telu - ostali na nebu, i pretstavljali jednog Boga.

To je objasnjeno u prilozenim tekstovima:

"I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg (podrazumeva i Oca i Svetog Duha) i Jagnjetovog" ( otkrivenje 22. 1 )

"I padoše dvadeset i četiri starešine, i četiri životinje, i pokloniše se Bogu (Ocu i Svetom Duhu - kao i Isusu koji je Bog zajedno sa njima) koji seđaše na prestolu, govoreći: Amin, aliluja.
I glas iziđe od prestola koji govori: Hvalite Boga našeg sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj" (otkrivenje 19. 4 - 6 )

Ovaj kontekst govori i o tome - da je Isus Bog koji sedi na prestolu zajedno sa Ocem i Svetim Duhom, i da se on izdvaja od ostalih licnosti iskljucivo samo po ulozi koju je dobio planom spasenja, a to je kako tekst kaze - da bude jagnje koje je preuzelo grehe sveta na sebe.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
To nije Istina:
SD nije == Isus!

Tako je.
SD je Duh - Osobnost Boga Jahve.
-----------------------------------------
To su tri razlicite licnosti. I ni jedna nije ista osoba, tu je vas problem sto vi ne razumete jasno njihov odnos.

Gdje TO piše u Bibliji?
TRI Osobe?
TRI Ličnosti?
Koji stihovi?

Svaka osoba ima i svoje osobno Ime.
Kako je Ime SD?
-------------------------------------------------
Zato i ne shvatate kako je Isus mogao biti na zemlji dok je u isto vreme bio Bog, ili kako je bio mrtav u grobu dok je u isto vreme morao da odrzava svemir.

Moja logika mi kaže - vjeruj Bibliji.
A tvoja - vjeruj dogmi.
Gdje piše u Bibliji - Isus je bio i Bog i Čovjek?
Koji stihovi?
Ali- ako nema stihova - nemaš istinit nauk.

Gdje piše da je Isus ODRŽAVAO svemir?
Odakle ti to?

TKO je uskrsnuo MRTVOGA Isusa?
Bog ne umire!
-------------------------------------------------------------
Zato i postavljate tako glupa pitanja..

Ti sebe smatraš Kršćaninom?

Matej 5,22

A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne `Glupane!`, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: `Luđače!`, bit će podvrgnut ognju paklenomu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da li čitaš svoju sudbinu?
---------------------------------------------------------

TE TRI OSOBE SU RAZLICITE I ODVOJENE OSOBE,KOJE DELUJU I FUNKCIONISU ODVOJENO, ALI SU ISTOVREMENO JEDNA OSOBA..

Riječ Božju Jahvinu - NE uredbe ljudske!
NE daj mi dogmu!
Koji stihovi?
---------------------------------------------------
Primer ti je sa okeanom. Ako izdvojis kap vode iz okeana(koji je Bog), ta kap je i dalje deo okeana, to ne menja njenu prirodu(da je voda), ali je u odosu na okean iz koje si je izvadio(samo mala kapljica). Tako je isto bilo i sa Isusom dok je bio na zemlji, i zato je ''on bio manji''(samo mala kapljica) u odnosu na Boga Oca(koji je okean).

Bajke! Uredbe ljudske!
GDJE JE SD?

Ti izjednačuješ Stvoritelja i stvorenje.
Jedan je to pokušao!
Znaš Njegov kraj?
Kako vama anti-trinitarijancima nije jasno da se sveti duh ne moze videti? Ko je jos video svetog duha?
Videli smo ga ''kao golub koji silazi na sina covecijega'' prilikom krstenja, ''kao golub'' a nikada se nije manifestovao jasno.
Kako onda ocekujes da ga vidis na nebu kad on nema jasnu materijalnu manifestaciju, dok Otac i Sin imaju.
Zato su vidljive samo dve osobe tamo..

Jel se SD VIDIO - ili - NIJE?
Stihovi kažu - VIDIO,
ti kažeš - ne može se vidit?!
Odluči se!

SD je Duh - Osobnost Boga Oca Jahve.
SD nije neka posebna Osoba!
Zato SD niti nema svoje Ime.
Zato niti nema Prijestolja za SD!
SD je DUH Boga Oca Jahve - i U Bogu Jahvi je.

Boga nitko nije vidio -
Isusa su vidjeli - Isus nije Bog.
--------------------------------------------------------
Svejedno, ti ne odgovaras na stihove koji pokazuju da je Isus Bog i to eksplicitno(ignorises ih), a nama trazis da ti damo dokaz za trecu osobu i to vidljivo da ga ti vidis?

Tvoj TTT nauk je bazan na izdvajanju
po samo jednoga stiha ih konteksta ostalih stihova.

A ne prihvaćaš CJELINU!

--------------------------------------
Ovdje je tema -
Isusov položaj na Nebu!

I nadalje je Gospodin Isus u Hijerarhijskom odnosu,
kakav je imao i kad je bio na Zemlji.

Isus i nadalje ima svoga Boga - Oca - Jahvu.
Sjedi "samo" Zdesna Božjeg prijestolja!
Zato jer nije i neće nikada biti Bog.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
To nisu moje tvrdnje - vec rec Bozja koju iznosim.
Vec sam napisao - Sveti Duh ( sada ) ne sedi na prestolu, on je na zemlji i obavlja ulogu UTESITELJA.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
A gdje uopće piše da SD sjedi na prijestolju,
Ili – da će sjediti na prijestolju,
Ili – sa koje strane prijestolja će sjediti?
----------------------------------------------------------------------
"Ovo vam kazah dok sam s vama.
A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh" ( Jovan 14. 25 - 26 )
"Него вам ја истину говорим: боље је за вас да ја идем: јер ако ја идем, утјешитељ неће доћи к вама; ако ли идем, послаћу га к вама.
И кад он дође покараће свијет за гријех, и за правду, и за суд:
За гријех дакле што не вјерују мене;
А за правду што идем к оцу својему; и више ме нећете видјети:
А за суд што је кнез овога свијета осуђен.
Још вам много имам казати; али сад не можете носити.
А кад дође он, Дух истине, упутиће вас на сваку истину; јер неће од себе говорити, него ће говорити што чује, и јавиће вам што ће бити унапредак" ( Jovan 16. 7 - 13 )
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Jasno rečeno – ONO što SD govori – ČIJE riječi govori?
OD Onoga Jedinoga Čije i JE SD – OD Boga Oca Jahve.

Što je sa Otkrivenjem kada je kraj vremena?
Gdje je SD?
Nema ga nigdje spomenuta!

Što je sa SD kada Raj bude ponovno na Zemlji?
GJDE je SD?

ČUDO!?

Jer – Hula na SD je neoprostiva,
A hula na Boga Oca i Isusa – oprostiva,
A SD nema nigdje?!?
Kako to objašnjavaš?
-------------------------------------------------------------------------
Kada se biblija ne sagledava u kontekstu, onda moze izgledati da Duh Sveti nema svoj presto na kome sedi.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj mi stih – SD sjedi – tu i tu!
Daj mi stih – SD sjedi na Božjem prijestolju.
Nemoj mi davati svoje mišljenje i dogmu svoje C.
Daj mi stihove za dokaz.
-------------------------------------------------------------------------
Ali kada se pogleda biblijska celina o Bogu koga biblija otkriva kao mnozinu ( ELOHIM ), i takodje razlicite uloge koje licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja - onda se otkriva jedna osnovna istina, da Izraz BOG ili BOG KOJI SEDI NA PRESTOLU - podrazumeva i Oca i Svetog Duha.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zašto jedan od Elohima – SD – zajedno sa Ocem sjedi,
A drugi od Elohima – NE sjedi TU – nego Vječno Zdesna Božjeg prijestolja?

U čem je caka?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Daj mi stih – SD sjedi zajedno sa Bogom Ocem!
Gdje to piše?
---------------------------------------------------------------------
I Bog Otac i Sveti Duh su nakon Isusovog dolaska na ovaj svet u ponizenom telu - ostali na nebu, i pretstavljali jednog Boga.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Podupri to stihovima.
Gdje TO piše?
-----------------------------------------------------------------------
"I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg (podrazumeva i Oca i Svetog Duha) i Jagnjetovog" ( otkrivenje 22. 1 )
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nemoj se podrazumijevati – dogmom!
Gdje piše - Otac i SD = jedno?
Daj mi stihove!
Prijestolje Božje je OD – OCA I SD!
Gdje to piše?
---------------------------------------------------------------------------------
"I padoše dvadeset i četiri starešine, i četiri životinje, i pokloniše se Bogu (Ocu i Svetom Duhu - kao i Isusu koji je Bog zajedno sa njima) koji seđaše na prestolu, govoreći: Amin, aliluja.
I glas iziđe od prestola koji govori: Hvalite Boga našeg sve sluge Njegove, i koji Ga se bojite, i mali i veliki.
I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj" (otkrivenje 19. 4 - 6 )
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Gje TO piše?
Gdje piše da je Otac i SD – JEDNO?
Gdje piše da Otac i SD sjede na jednom prijestolju,
A Isus na drugom?
------------------------------------------------------------
--------------------------------------
Ovdje je tema -
Isusov položaj na Nebu!

I nadalje je Gospodin Isus u Hijerarhijskom odnosu,
kakav je imao i kad je bio na Zemlji.

Isus i nadalje ima svoga Boga - Oca - Jahvu.
Sjedi "samo" Zdesna Božjeg prijestolja!
Zato jer nije i neće nikada biti Bog.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nisi pazljivo citao moj prethodni odgovor.

Kada se biblija ne sagledava u kontekstu, onda moze izgledati da Duh Sveti nema svoj presto na kome sedi ili da se on ne spominje.
Ipak, kada se pogleda biblijska celina o Bogu koga biblija otkriva kao mnozinu ( ELOHIM ), i takodje razlicite uloge koje licnosti Bozanstva obavljaju u planu spasenja - onda se otkriva jedna osnovna istina, da Izrazi "BOG ili BOG KOJI SEDI NA PRESTOLU" - podrazumeva i Oca i Svetog Duha.

I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj"
(otkrivenje 19. 4 - 6 )

--------------------------------------------------

PRESTO BOZJI ( Boga Oca i Svetog Duha koji cine jednog Boga ) i Jagnjetov ( Isusa Hrista spasitelja koji se zrtvovao za ljudske grehe koji je Bog zajedno sa ostalim dvema licnostima Bozanstva )
Bog i jagnje ( Bog i jagnje koji sede na prestolu prikazani u jednini izrazima POSLUZIVACE GA i LICE NJEGOVO I IME NJEGOVO ):

"И показа ми чисту ријеку воде живота, бистру као кристал, која излажаше од пријестола Божијега, и јагњетова.
Насред улица његовијех и с обје стране ријеке дрво живота, које рађа дванаест родова дајући свакога мјесеца свој род; и лишће од дрвета бијаше за исцјељивање народима.
И више неће бити никакве проклетиње; и пријестол Божиј и јагњетов биће у њему; и слуге његове послуживаће га.

И гледаће лице његово, и име његово биће на челима њиховима.
И ноћи тамо неће бити, и неће потребовати видјела од жишка, ни видјела сунчанога, јер ће их обасјавати Господ Бог, и цароваће ва вијек вијека" ( otkrivenje 22. 1 - 5 )

ČUDO!?
Jer – Hula na SD je neoprostiva,
A hula na Boga Oca i Isusa – oprostiva,
A SD nema nigdje?!?
Kako to objašnjavaš?.

Upao si u zamku svojih reci.

Ako je hula na Duha Svetoga neoprostiva, a na Boga Oca i Isusa oprostiva, onda je jasno da je Duh Sveti nezavisna licnost u odnosu na Oca i Isusa, i da je hula na njega zbog odredjene uloge koju obavlja - neoprostivi greh.
Razmisli malo, ako Duh Sveti nije licnost vec samo nesto sto je deo Oca sto izlazi iz njegove nutrine, onda je biblija kontradiktorna, jer kaze da je hula na Oca oprostiva, sto u slucaju da Duh Sveti nije licnost nego deo Boga - ne bi bila istina, vec bi to bila Hula na samog Boga Oca.

Ipak, biblija je jasna, postoje tri fizicki nezavisne licnosti, i zbog posebnosti uloge koju jedna od njih obavlja a to je Sveti Duh - hula na njega je neoprostiv greh, a na ostale dve licnosti ne.

Znači - ljudi su na Zemlji znali da je Gospodin Isus = Bog!
Jel tako?
------------------------
Objasni mi molim te!
1.
Zašto se SVI u NZ ne obraćaju Isusu sa - BOŽE ISUSE, ili samo sa BOŽE!?
2.
Zašto se SVI u NZ ne bacaju odmah na koljena kada vide Isusa?
3.
Zašto se nitko od apostola ne zapita -
Kako to da vidim Boga - a Boga nije moguće vidjeti?
4.
Zašto TI isti apsotoli tvrde -
Boga nije moguće vidjeti - a Isusa su vidjeli?
5.
Zašto Isus kaže da Boga nije moguće vidjeti?
Da li laže?
Apostoli su bili svesni Isusove Bozanske prirod i nazivali ga Gospod Κύριος - Kyrios, sto je Ekvivalen starozavetnog izraza Adonaj - Gospod אֲדֹנָי, a ovaj opet izveden iz imenice JHWH ili Jahwe.

Dakle, kada su Jevreji nazivali Isusa Kyrios - Gospod, oni su tacno znali da se ovaj izraz koristio u starom zavetu za Boga kao Adonaj koji je izveden iz imenice Jhwh ili Jahwe.

Naravno, ljudi su mu se i klanjali.

"Чу Исус да га истјераше напоље; и нашавши га рече му: вјерујеш ли ти сина Божијега?
Он одговори и рече: а ко је, Господе, да га вјерујем?
А Исус му рече: и видио си га, и који говори с тобом он је.
А он рече: вјерујем, Господе! И поклони му се"
( Jovan 9. 35 - 38 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tako je.
SD je Duh - Osobnost Boga Jahve.
-----------------------------------------

Ja to nisam rekao.
Prijatelju polako, postavljas 1000 pitanja odjednom, i onda ocekujes odgovor. Pa tako mogu i ja da radim kad ne zelim odgovor, nego samo napadam pitanjima..

Ali evo onda po tvom:

Sveti duh je licnost Boga Jahve?
Gde to pise?
Gde kaze u bibliji: ''sveti duh je Bozja licnost?''
Gde pise tim recima? Daj stih?

Ako je SD licnost Boga i nalazi se u Bogu, kako onda moze da izadje iz njega i bude poslana na zemlju?
''A utesitelj Duh Sveti KOGA CU VAM JA POSLATI''.. Kaze Isus.. Kako licnost moze biti poslana, van neke osobe?

''A duh Bozji kretase se nad povrsinom voda'' , kako licnost moze da izadje i da se krece: ''po povrsini voda''?

''Svaki greh i hula oprostice se ljudima, ali hula na Duha Svetoga nece se oprostiti''..

Znaci ako ja kazem rec protiv Boga Jehove --> Oprostice mi se!
Ali ako kazem protiv ''Duha''---> Nece mi se oprostiti nikad!

Ako je Duh u Bogu, onda bi i hula na Boga-Jahvu trebala biti neoprostiva?
Jel tako? Ili nije?
I kako je onda SD==Bog(licnost)?

Gdje TO piše u Bibliji?
TRI Osobe?
TRI Ličnosti?
Koji stihovi?

Svaka osoba ima i svoje osobno Ime.
Kako je Ime SD?
-------------------------------------------------

''I troje je sto svedoce na nebu: Otac , Rec i Sveti Duh, i ovo je troje jedno!'' (1. jov. 5:7)
(i sad mi manipulisi prevodima..).

Nakon sto je rekao da su ''on i Otac jedno'', i govorivsi im da ce im poslati svetoga Duha, isus je tvrdio:

''Vjerujte mi: ja sam u Ocu i Otac u meni.''(jovan 14:11).

-Otac je u Isusu.

''Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.''(Jovan 14:17).

-Duh je u nama.

Isus je onda zakljucio recima:

"Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.''(jovan 14:23).

Jel kaze 1 osoba dolazi, i da ce se jedna osoba nastaniti?
Ili kaze vise osoba?
Koliko ce Osoba boraviti u nama?
I kako SD moze biti poslat van Boga Oca,ako je Bog==SD, zasto se ovde odvojeno spominje slanje SD, Oca i Isusa? I kaze se da ce oni prebivati u nama?

''k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti.''(jovan 14:23).

Moja logika mi kaže - vjeruj Bibliji.
A tvoja - vjeruj dogmi.
Gdje piše u Bibliji - Isus je bio i Bog i Čovjek?
Koji stihovi?
Ali- ako nema stihova - nemaš istinit nauk.

''I kao sto je poznato, velika je tajna poboznosti: Bog se javi u telu, opravda se u duhu, pokaza se neznaboscima, uznese se u slavi!''(Timoteju 3,16). (i nemoj mi manipulisati prevodima).

Jovan 1:1 kaze da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu. Toma, jedan od ucenika ja izjavio u vezi sa Isusom, “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28).

Zar to ne dokazuje da je Isus bio i Bog i covek dok je bio na zemlji?

Apostol Pavle Ga opisuje kao, “…velikog Boga i Spasitelja – Isusa Hrista (Tit 2:13). Apostol Petar kaze isto, “…našeg Boga i Spasitelja Isusa Hrista” (2 Petrova 1:1).

Gdje piše da je Isus ODRŽAVAO svemir?
Odakle ti to?

Bog ne umire!
-------------------------------------------------------------

Ja nisam ni rekao da je Isus odrzavao svemir, to su vase tvrdnje anti-trinitarijanaca, kad ne znate sta cete onda postavljate takva pitanja.
Naravno da Bog ne umire, i nije umro umro je samo jedan deo trojstva ali ne i sam Bog.

Ti sebe smatraš Kršćaninom?

Matej 5,22

A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne `Glupane!`, bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: `Luđače!`, bit će podvrgnut ognju paklenomu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da li čitaš svoju sudbinu?

:) Prijatelju, pa necemo se valjda sad medjusobno optuzivati? Nisam ja rekao da si ti glup. Vec sam rekao da su to glupa pitanja, koja si naskupio ko zna odakle i ko zna koju literaturu citajuci.
Niti sam mislio niti rekao nesto protiv tebe, jer to i nisu pitanja iz tvog uma..
Ali je cinjenica da ti zapravo i ne zelis odgovor.

Jel se SD VIDIO - ili - NIJE?
Stihovi kažu - VIDIO,
ti kažeš - ne može se vidit?!
Odluči se!
SD je Duh - Osobnost Boga Oca Jahve.

Gde se sveti duh video? Kao golub? :)
I ako dolazi kao golub, kako on moze izaci iz Boga(ako je licnost) i biti dat drugoj osobi?
Kada je sisao na Isusa Hrista prilikom krstenja..
Ajde ja da tebi dam moju licnost? Rado bi ti je poslao ali ne mogu :)

Boga nitko nije vidio -
Isusa su vidjeli - Isus nije Bog.
--------------------------------------------------------

I za Isusa Hrista se kaze da ga niko nikad nije video:

''Koji će u svoje vreme pokazati, Blaženi i jedini Silni Car nad carevima i Gospodar nad gospodarima,
Koji sam ima besmrtnost, i živi u svetlosti kojoj se ne može pristupiti, kog niko od ljudi nije video, niti može videti, kome čast i država večna. Amin.'' (1. tim 6:15-16).

Lepo se kaze da Isusa niko nije video(premda je hodao na zemlji u telu) , kao ni Boga sto nisu videli..
Ne govori li to jasnu cinjenicu da: Isus je Bog?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Bog ne umire!

Možda ispadam glupa,al nema veze, kako tumačiti sledeće stihove po Ivanu??
20.28 Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

20.29 Reče mu Isus: "Budući da si me vidio, povjerovao si. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju!"

20.30 Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi.

20.31 A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Znači ljepo piše ,da vjerujući imate život u imenu njegovu.

Dame opet ne proglase prostitutkom, nepiše u ime Jahvino

Bog

Natrag