Isusov polozaj na nebu

Dal je nakon odlaska na nebo Isus jednak Jehovi?

• Jednak je Jehovi

Votes: 8 57,1%
  • Naravno da nije jednak,on je poslusan Jehovi

Votes: 6 42,9%
  • nesmem da se izjasnim za odgovor 2 zbog troicara

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    14
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da li si igdje pročitala u tim stihovima - ISUS?
Ja ne!
Zašto?
Pa zato jer TO nije istina!
Kome više vjeruješ?
Ljudima - ILI - Božjoj riječi - Stihovima?
-----------------------------------------------

Izlazak 3,2Anđeo mu se Jahvin ukaže u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma. On se zagleda: grm sav u plamenu, a ipak ne izgara.
-------------------------------------------
TKO se ukazao?
ANĐEO!
Čiji? - OD Boga Oca Jahve.
Ima li Isusa? - NEMA!
------------------------------------------------

Hvala na objašnjenju , naravno da više vjerujem bibliji

A LAŽNE Hrišćanke baš su SAMARićanke (Đavo ih samari a pesnik šamari da ih glupost jaše, što odlično paše kada gole snaše pričaju o Bogu da posluže Rogu!

Ovako je Bože Kriste ovdje bijo sotonski plan, date nevolim nevolim barem jedan dan, ili, barem neko vrjeme kratko, ali tebe Isuse baš voljeti je slatko.
Čuvaj me moj Isuse tog sotonskog plana, a da tebe moj Isuse volim svakog svakog dana .
Tebe voleti ,slaviti, moj Isuse velka je čast, a tebe izgubiti je moja propast.

Jer pameti nema da je drži trema kad' onakvu salvu, kao ćeten alvu, pesnik joj izručio i strogo poručio: il' s' obuci, il' slede jauci!) jer im gluma je providna te morbidna jeste vera koja tera te pretera sve što kera Božja sprema poradi takvih ekstrema koji glume verne "odelom" neverne, neke devojčice, usput i bludnice, te providna laž,

Kad bi nebo bilo papir , a zvjezde pisati znale, moju ljubav prema tebi opisati nebi znale.
Ljubav su rjeke ,i mora ,ljubav su nebesa , ljubav je meni,a i tebi sve štonam treba. Ipak na koljenima klečim i Boga molim ,dase od tvoga otrova niko ne razboli.

može l' biti draž, sem da nem bude i Ekstrem, al' najveći, koji, ni ležeći, ne može "doseći" - ta ovu dužinu koja ovu Rimu šalje kao plimu mada je dugačak ta kao maslačak kada mu još mačak dopruži i rep pa ga zvizne crep da bude još duži dok se on produži tako što svu pamet unajmi za avet koja ga razvlači da ga namaslači dok mu se junači ovo pravo derle što poput kolgerle ne zna brojat perle...

Možda imaš djecu? Možda ćeš imati djecu, koja će biti kao ja.
Možda će imati smeđu kosu i crna oka dva , i neka te vole kao Krist i ja.
Ako ikada poželiš potražiti Krista , potraži ga u ljubavi i vrtlogu vjere, jer vjerojatno se nalazi tamo,tražeći tebe.

Pošto voliš sve u rimi onda , na koljena klekni i Krista primi.

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hvala ti na ovom biblijskom primeru.

Jedna od uloga koje Isus obavlja u planu spasenja je ZAVETNI ANDJEO.

Sledeci tekst upravo govori da je sam Bog Isus kao ZAVETNI ANDJEO bio UNUTAR kupine.

"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se ANDJEO GOSPODNJI U PLAMENU OGNJENOM IZ KUPINE. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
I Mojsije reče: Idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagoreva kupina.
A GOSPOD KAD GA VIDE gde ide da vidi, VIKNU GA BOG IZ KUPINE, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me.
A Bog reče: Ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveta zemlja.
Još reče: Ja sam Bog oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev. A MOJSIJE ZAKLONI LICE SVOJE JER GA STRAH BESE GLEDATI U BOGA.
I reče Gospod: Dobro videh nevolju naroda svog u Misiru, i čuh viku njegovu od zla koje mu čine nastojnici, jer poznah muku njegovu.
I SIDJOH DA GA IZBAVIM iz ruku misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gde mleko i med teče, na mesto gde su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji" ( 2 Mojsijeva 3. 1 - 8 )

Isus je nazvan ZAVETNI ANDJEO koga su Jevreji ocekivali i zeleli, kome ce Jovan krstitelj pripremiti put.

Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i ANDJEO ZAVETNI, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( Malahija 3. 1 - 3 )

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Jedna od uloga koje Isus obavlja u planu spasenja je ZAVETNI ANDJEO.

Molim te stih - Isus je Zavjetni Anđeo!
Gdje to piše?
----------------
Isus je TIJELO.
Anđeo je duhovno biće.
Objasni mi to!
NESPOJIVO!

Sledeci tekst upravo govori da je sam Bog Isus kao ZAVETNI ANDJEO bio UNUTAR kupine.

"A Mojsije pasaše stado Jotoru tastu svom, svešteniku madijanskom, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
I javi mu se ANDJEO GOSPODNJI U PLAMENU OGNJENOM IZ KUPINE. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
A GOSPOD KAD GA VIDE gde ide da vidi, VIKNU GA BOG IZ KUPINE, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: Evo me.
A Bog reče: Ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mesto gde stojiš sveta zemlja.
Još reče: Ja sam Bog oca tvog, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev. A MOJSIJE ZAKLONI LICE SVOJE JER GA STRAH BESE GLEDATI U BOGA.
I reče Gospod: Dobro videh nevolju naroda svog u Misiru, i čuh viku njegovu od zla koje mu čine nastojnici, jer poznah muku njegovu.
I SIDJOH DA GA IZBAVIM iz ruku misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gde mleko i med teče, na mesto gde su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji" ( 2 Mojsijeva 3. 1 - 8 )

Gdje to piše?
----------------
Isus je TIJELO.
Anđeo je duhovno biće.
Objasni mi to!
NESPOJIVO!
----------------------------------
Opet tvoj krivotvoreni prijevod Biblije!

Izlazak 3,2Anđeo mu se Jahvin ukaže u rasplamtjeloj vatri iz jednog grma. On se zagleda: grm sav u plamenu, a ipak ne izgara.

Izlazak 3,4Kad je Jahve vidio kako prilazi da razmotri, iz grma ga Bog zovne: "Mojsije! Mojsije!" "Evo me!" - javi se.

----------------------------------------------------
Jahve je Bog!
ČIJI je Anđeo?
ČIJE vlasništvo?
TKO je Stvoritelj anđela?

Ako je Isus = Anđeo - BOG Jahve je stvorio Isusa.
Jel tako?
----------------------------------------------------------
Na drugom mjestu tvrdiš da je Jahve = Isus!
Ovdje kažeš da je Isus = Anđeo.
Anđeo je stvorenje.
Jahve je Bog!

Jel ti uviđaš kakve NELOGIČNOSTI iznosiš?
Shvati više da tvoja TTT dogma - neBiblijska!

Isus je nazvan ZAVETNI ANDJEO koga su Jevreji ocekivali i zeleli, kome ce Jovan krstitelj pripremiti put.

Gdje to piše?
----------------
Isus je TIJELO.
Anđeo je duhovno biće.
Objasni mi to!
NESPOJIVO!

Evo, ja ću poslati anđela svog, koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i ANDJEO ZAVETNI, kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.
Ali ko će podneti dan dolaska Njegovog? I ko će se održati kad se pokaže? Jer je On kao oganj livčev i kao milo beljarsko.
I sešće kao Onaj koji lije i čisti srebro, očistiće sinove Levijeve, i pretopiće ih kao zlato i srebro, i oni će prinositi Gospodu prinose u pravdi" ( Malahija 3. 1 - 3 )

Aaaaaa - vidi vidi - TU je!
Jel piše - Isus?
NE!
Ali - pretpostavimo da je - ( i ja tako mislim).
-----------------------------------------------------

Jeruzalemska

Malahija 3,1
Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već - govori Jahve nad Vojskama.

-------------------------
TKO govori?
Bog Otac Jahve Jedini.
---------------------------

Koja je razlika između - Glasnik i Anđeo?
Jel znaš?
-----------

HOT

Mal 3:1

הנניH2005 שׁלחH7971 מלאכיH4397 ופנהH6437 דרךH1870 לפניH6440 ופתאםH6597 יבואH935 אלH413 היכלוH1964 האדוןH136 אשׁרH834 אתםH859 מבקשׁיםH1245 ומלאךH4397 הבריתH1285 אשׁרH834 אתםH859 חפציםH2655 הנהH2009 באH935 אמרH559 יהוהH3068 צבאות׃H6635

H4397מלאך mal'âk mal-awk'

Od neiskorištenog root smislu slati kao poslanika, glasnik, konkretnije od Boga, to jest, anđeo (također prorok, svećenik ili učitelj): - veleposlanik, anđeo, kralj, glasnik.

................
Znači - Imamo upotrijebljene 2 x iste riječi!
Anđeo može značiti sve gore podebljano!
NE mora biti BAŠ samo - ANĐEO - duhovno biće,
nego se upotrebljava i za ljude - Tjelesna bića.

ALI - Isus je TIJELO - a Tijelo nije Anđeo!
A ako je Isus = Anđeo - kako ti tvrdiš,
onda si u teškoj huli prema Isusu!?
Jel znaš zašto?
-----------------
A po tebi je Isus = Jahve,
pa ti je Hula još podebljana,
jer tvrdiš da je stvorenje - Anđeo - Isus
= Bog Stvoritelj.

TI od stvorenja radiš STVORITELJA!
Neoprostiva hula!
------------------------------------------
Da čujem sada tvoje viđenje svega?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus je bio taj koji je vodio Izrailj u starom zavetu, koji se javio Mojsiju u kupini koja gori i dao mu deset zapovesti na gori Sinaj.
On je nazvan Andjeo zavetni koji ce doci u svoj hram, a koga ce Jovan krstitelj najaviti.

""Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom, koji mu govori na gori Sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da"" ( dela 7. 38 )

Evo, ja ću poslati anđela svog ( JOVAN KRSTITELJ ), koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i ANDJEO ZAVETNI, ( GOSPOD ISUS ) kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Isus je bio taj koji je vodio Izrailj u starom zavetu, koji se javio Mojsiju u kupini koja gori i dao mu deset zapovesti na gori Sinaj.
On je nazvan Andjeo zavetni koji ce doci u svoj hram, a koga ce Jovan krstitelj najaviti.

""Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom, koji mu govori na gori Sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da"" ( dela 7. 38 )

Evo, ja ću poslati anđela svog ( JOVAN KRSTITELJ ), koji će pripraviti put preda mnom, i iznenada će doći u crkvu svoju Gospod, kog vi tražite, i ANDJEO ZAVETNI, ( GOSPOD ISUS ) kog vi želite, evo doći će, veli Gospod nad vojskama.

Pričaš neistinu.
Nemaš niti jedan jasni nedvosmisleni stih -
Isus je anđeo,
Isus je bio u Grmu,
Isus je Jahve!

U kontradikciji si sa Biblijom.

Psalam 110,1Psalam. Davidov. Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!
------------------------

Ako je Jahve = Isus,
kako može Jahve-Isus -
dati sam sebi
da sjedne sa desna strane
sam sebi?!?!?

Koja ti je to logika?
-----------------------
Čista dogmatična izmišljotina!
---------------------------------

A šta ti nije Isus = SD?
Zašto preferiraš Isusa,
kada je hula na Isusa oprostiva,
a hula na SD - nije oprostiva?!

TKO je na višoj poziciji?
Isus ili SD?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazi su ti prilozeni u dva poslednja komentara.

Andjeo znaci Vesnik.
Isus je bio andjeo zavetni - Bog koji je govorio Mojsiju iz kupine, dao mu deset zapovesti na gori Sinaj, i isao pred izrailjem u pustinji u stubu od oblaka i vatre.

Sto se tice teksta iz psalma 110,1 koji kaze: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

Ovde Bog govori Isusu nakon njegovog vaznesenja i odlaska na nebo, kada je Isus ponovo zauzeo polozaj na nebu koji mu i pripada.

On ce nakon ovog perioda na nebu - na kraju istorije ponovo doci, kada ce svi neprijatelji biti ponizeni pod njegove noge.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Dokazi su ti prilozeni u dva poslednja komentara.

Nisi ti ništa sem dogme svoje C dao.
-----------------------------------------

Ako je Jahve = Isus,
kako može Jahve-Isus -
dati sam sebi
da sjedne sa desna strane
sam sebi?!?!?

------------------------------------------

Andjeo znaci Vesnik.

Već sam ti više puta dao - što znači anđeo:

ANĐEO - H4397
מלאך mal'âk mal-awk'
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Od neiskorištene korijena značenja slati kao zamjenik;
glasnika;
posebno od Boga,
koji je, anđeo
(također prorok,
svećenik
ili
učitelj): -
veleposlanik,
anđeo,
kralj,
glasnik
.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isus je bio andjeo zavetni

Daj mi taj stih! - Ali - ako nama takova stiha - ne govoriš istinu!

Isus je bio andjeo zavetni- Bog

Opet ne govoriš istinu!
Gdje piše da je Anđeo = Bog?
KOJI STIH?
-------------

Jel tebi jasno što TIME tvrdiš?

Tvrdiš da je stvorenje = Stvoritelj.
Bog Jahve stvorio anđele - a ti - Jahve je Anđeo!?!?
------------------------------------------------------------

Prvo - To je Neoprostiva HULA!
Drugo - TO je Kontradikcija u Bibliji.
Treće - TO nigdje ne piše u Bibliji.

[/quote]koji je govorio Mojsiju iz kupine, dao mu deset zapovesti na gori Sinaj, i isao pred izrailjem u pustinji u stubu od oblaka i vatre.[/quote]

Daj mi stih - Isus je govorio iz Gorućeg Grma!
ALI - ako nema takova stiha - ti ne govoriš istinu.

Sto se tice teksta iz psalma 110,1 koji kaze: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!
Ovde Bog govori Isusu

Bog govori Isusu?!
TKO je Bog?
A Tko je Isus?
TKO Kome Govori?

nakon njegovog vaznesenja i odlaska na nebo, kada je Isus ponovo zauzeo polozaj na nebu koji mu i pripada.

Znači - Isusu pripada da sjedi Vječno ZDESNA Božjeg Jahvina prijestolja!
TO ti gore kažeš!

A malo prije si reko da je Jahve = Isus?!?!?

Kontradikcija!

Tko Kome Sjedi Vječno Zdesna?
Jahve sam sebi?!
Isus sam sebi?!

Jel tebi jasno kako ti je nauk nakaradan?

On ce nakon ovog perioda na nebu - na kraju istorije ponovo doci, kada ce svi neprijatelji biti ponizeni pod njegove noge.

Ajde napokon malo istine iz tvojih usta!
Fala Ti Bože Jahvo na tome!
--------------------------------

Isusu će Bog Jahve podložiti sve Isusove neprijatelje,
Isusu pod noge.
Istina!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Vidiš naš mali ljudski mozak , još nemože razumjeti ono štosmo mi stvorili , recimo kopujutor .
Kako ćemo razumjet ,Ako je Jahve = Isus,

Bog Otac Jahve je dao ZAPISANU svoju Riječ u BIBLIJI!
Čitaj ONO što piše!
TO što piše - samo TO naučavaj!

ONO što ljudi moraju znati - TO piše u Bibliji.
Piše jasno i glasno -
Gospodin Isus sjedi Vječno Zdesna Božjeg Jahvina prijestolja.
Hijerarhija.
A na Božjem prijestolju sjedi Bog Otac Jahve.
TO je TO.

Natrag