Isus krist nije uskrsnuo u nedjelju

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Da li je Hristos sedeo tri puna dana ili ne puna dana i ova rasprava o tome nebitna je.

Ono što je BITNO je to da nema nikoga ko SVEDOČI da je vaskrsnuo?!. Znači ni kinezi ni japanci ni indijanci ni abordžini ni bušmani ni NIKO. Nije bilo čuda ništa samo otvorena vrata grob prazan kada su one dve žene došle na njegov grob i ona dva prerušena anđela koji rekoše to što rekoše nebitno. Nema znakova da se desilo ČUDO.

Ako je vaskrsnuo i to bilo izuzetno delo za sve ljude kako to da svi ljudi na planeti nisu videli takav uzvišen čin već se tajio u """potaji mraku kao lopov iz busije""", kako veli narodna pjesma ili šta već??

E to je meni jadno i bjedno! E pazite sad. Kada BUDE dolazio sa sve anđelima EEE onda će ga VIDETI svi ljudi kao što vide munju gde seva od istoka do zapada (ili bijaše obrnuto kako je već Hrist rekao nebitno) i onda će mnogi reći gorama padnite na nas i sakrite nas od lica...... itd šta već tamo u Bibliji stoji također nebitno!!?

E to mene interesuje odgovor na to, ta pitanja?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega, pročitaj Bibliju
pa se uvjeri sam da ima više svjedoka koji su posvjedočili da je uskrsnuo,
Isus Krist isti onaj koji bijaše razapet i ukopan
izišao je iz groba koji je bio čuvan rimskim pečatom i stražom od 100 vojnika

nemoj pisati nešto dok prvo ne provjeriš u Bibliji

Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
78
kolega, pročitaj Bibliju
pa se uvjeri sam da ima više svjedoka koji su posvjedočili da je uskrsnuo,
Isus Krist isti onaj koji bijaše razapet i ukopan
izišao je iz groba koji je bio čuvan rimskim pečatom i stražom od 100 vojnika

nemoj pisati nešto dok prvo ne provjeriš u Bibliji
Spedy12, budi bar malo realan. Kako ti znas da je bilo svedoka, osim sto si procitao sa je Marko napisao jedno jevandjelje, i ostali tiri prepisalisu drugi apostoli. Cak i prepisi nisu jednoglasni vec u mnogim detaljima medjusobno se ne podudaraju. Marko, ako je on pisao jedno jevandjelje, nije bio prisutan raspecu, pokopu i vaskresenju da bi mogao da bude verodostojan. I nigde ne pise da je bilo pecata i jednog jedinog vojnika, a nekmoli sto. Ti po onoj narodnoj, sto je babi milo to joj se i snilo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@hogarius
jesi li i ti padobranac u religiji ovdje ili ??

čitaj Evanđelje Matej poglavlje 27-straže na grobu red 65
Eno vam straže-odgovori im Pilat-idite i čuvajte kako znate!
Oni odoše i osiguraše grob: zapečatiše kamen i postaviše stražu

ako smijem primjetiti, istina ti nije jača strana kolega

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Brzi
Kad se govori dvostruki Sabat u to vreme Radilo se o tome da kada se prvi dan jevrejskog praznika presnih hlebova (15 nisan),poklopi sa subotom da je to onda veliki dan ,odnosno Dupli Sabat.
Isus je izdahnuo 3 sata pre pocetka Duplog Sabata. (3 sata posle podne,tj 15:00 odgovara jevrejskom devetom sahatu prema Luki 23:44).
Dakle racunaj kolko je bio mrtav?
petak 3 sata
subota 24 sata
nedelja 24 sata
ponedeljak rano u zoru prvi dan u nedelji vaskrsnut.
Luka 24:1 Stvarnost
Prvoga dana u tjednu, veoma rano, dođoše one na grob s miomirisima što ih pripraviše. (Luk 24:1 CRO).
U suprotnom bi bio samo dva dana mrtav.....

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ima li smisla boriti se sa tobom da ti dokažem da nisi u pravu ?
nema, naravno
u Bibliji češ sine pronaći istinu, uvjeriti se sam
neka te Duh Sveti uvede u istinu, blagoslovljen budi

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Sinko sve ima smisla ako pokazes dokaze,cinjenice,argumente.
Kad bi mi pokazao cinjenice da nisam u pravu,ja bi rado prihvatio tvoj savet.
Poenta je da je Isus umro par sati pre pocetka Sabata,pa su zato i pozurili sa sahranom,jer se na sabat nista ne radi.
Poenta je da je tebalo necim proslaviti Dan Sunca tj SunDay-nedelja pa ,eto najbolje prilike za to.
Pa cak i da je uskrsnuo u nedelju nigde u Bibliji ne pise da treba slaviti taj dan,a kamoli farbati i razbijati jaja.
Da bi vam nedelja opstala kao dan Isusovog uskrsnuca,bilo bi potrebno da je Isus ubijen u cetvrtak oko 15 sati.
A kad je on ubijen?Sta kaze Biblija?
Ubijen je na samu Pashu 14 nisana.Trajala je od cetvrtka oko 18 sati do petka oko 18 sati.
Biblija takodje govori o tome.
Marko 15:42
I kad bi uveče (jer beše petak, to jest uoči subote),[SUP]43[/SUP] Dođe Josif iz Arimateje, pošten savetnik, koji i sam carstvo Božje čekaše, i usudi se te uđe k Pilatu i zaiska telo Isusovo.
Dakle ,kolko dana ima od petka uvece do nedelje u zoru? Ja vidim samo celu subotu kao jedan dan,gde su 3 dana???
Ako je nas prevodilac koristio rec "petak",zasto ne bi napisao i rec "nedelja"???naprimer marko 16:2 I vrlo rano u nedelju,dodjose na grob oko "suncanog rodjaja".
Nego sta je prevodilac napisao?
I vrlo rano u prvi dan nedelje dodjose na grob oko suncanog rodjaja.
Ali i pored svega ovoga dal je uskrsnuo u nedelju ili ponedeljak ,bitno je da je da ga je njegov i nas Jehova Bog Otac vaskrsnuo.
Mene zanima jos samo,kad ti mislis ,kojeg dana je isus ubijen,kolko mislis ,vremenski (dana) da je Isus bio mrtav,i kako to racunas?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
kolega
već sam ti dokazao da te istina uopće nejde
rekao si da nema nigdje dokaza da je Kristov grob zapečaćen i straža postavljena da ga čuva
evo sada ti opet i ovdje dokazujem da nije točno to što ti tvrdiš,
uvjeri se sam a uvjeriće se i mnogi drugi tko govori istinu
Biblija svjedoći

5ix7hd9iaipwm8fs4xr6.png

čitaj dalje Evanđelje, Matej, Marko, Luka, pa vidi uvjeri se,
da je Isus umro u petak u deveti sat nakon što je uzviknuo
prvo: Oće moj zašto si me napustio ?
to je uzviknuo jer Jehova nije mogao više gledati kako se Isus mući na križu a Spasitelj je to osjetio
zatim je pred samu smrt povikao: Oće u ruke tvoje predajem duh svoj!, zatim izdahnu

znaći nakon toga je skinut s križa i položen u grob
već je bilo vrijem priprave za subotu, koliko točno sati i minuta, to neznam ali subota je osvitala kada je položen u grob
znaći bio je u grobu u petak, to vrijeme prije šabata
cijeli šabat je počivao, svetkovao je subotu i u smrti
a u koliko sati točno je uskrsnuo u nedjelju također nemogu 100% tvrditi
izvještaji govore da je uskrsnuo vrlo rano

žene su došle vrlo rano na grob, još je bila tama, znači nije svanulo
Isusa nije više bilo u grobu

točno je da nije bio svih 72 sata, 3 puna dana od po 24 sata u grobu
ali u petak je položen u grob, u nedjelju je uskrsnuo

svako tko drugačije kaže- priča debelu neistinu

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj kolega
I ja se slazem sa tobom da je umro u petak u 9 sahata.
Ali znas li koliko je tih jevrejskih 9 sahata prevedeno na nas jezik?
Dal ti to mislis da je 9 sati izjutra po nasem?
Marko 15:42,43 lepo kaze
[SUP]42[/SUP] I kad bi uveče (jer beše petak, to jest uoči subote),[SUP]43[/SUP] Dođe Josif iz Arimateje, pošten savetnik, koji i sam carstvo Božje čekaše, i usudi se te uđe k Pilatu i zaiska telo Isusovo.
Dakle taj 9 sahat po jevrejskom je 15 casova po nasem,a po jevrejskom jos 3 sata do subote koja pocinje oko 18:00
Bio je to prolecni dan, mart mesec,a nikako ne maj kada je dan duzi.Dakle od petka imas samo 3 sata da racunas,jer nakon toga nastupa subota.
E sad ,spomenuo si i "pripremu"za Sabat.Ovde se radi o duplom sabatu,(a mozda i o troduplom,ali necu o tome).
Valjda ti je poznato da i kod nas ako je nedelja 1.januar ,daju nam neradni dan i ponedeljak koji je 2 januar.
Ako to razumes,onda ces lakse racunati i jevrejski praznik sabat koji se poklapa sa "praznikom prijesnih hlebova",15 nisanom,tako da se praznovalo najverovatnije 2 dana (subota i nedelja).U skladu sa tim su prevodioci i mogli da kazu da je Isus vaskrsnuo prvi dan posle sabatnog (duplog)praznika.Da je vaskrsnuo u nedelju,ne bi se femkali,vec bi jasno napisali da je vaskrsnuo u nedelju.

I jos jednom,sto se mene tice ,nemam nista protiv ni da je vaskrsnuo u nedelju,ali nigde ne pise u bibliji da taj dan treba proslavljati i to farbanjem i tucanjem jajima....Otkud to?,jel iz paganizma malog Konstantina i njegovog Boga sunca -Sun Day??? Pa morao je covek da uvede i neki dan da praznuje svog paganskog Boga.Ako je izbacio ime Jehova,ako je uveo trojstvo,Bozic,ikone itd,a sto ne bi pagani slavili i uskrs???paganski praznik boga sunca??? :)

I jos nesto.Po tvome ne samo da nije proslo 72 sata (3 dana),nego ni 48 sata nije proslo (3+24+8=35)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
šta pogani, idolopoklonici slave to je njihova stvar
sa kršćanstvom nemaju ama baš nikakve veze

koliko točno sati je bio u grobu Spasitelj, mene uopče ne muči
u petak je ukopan u nedelju je uskrsnuo
tri dana je bio u utrobi zemlje i tu nema nikakve ljudske ili ĐAVOLSKE filozofije da to obori

znaš i sam da židovi računaju dane od zalaska do zalaska
a ne kao RIMOkatolička crkva i svi koji ju slijede od ponoči do ponoči

dakle tvoje računanje vremena je UPITNO
kako si dobio 8h u nedelju kada NITKO NEZNA u koliko sati je uskrsnuo
po tvome tih 8 sati kada se doda na šabat koji završava oko 18h je 02h u nedelju ujutro

vidi, shvati sve da je Isus i 1h u petak bio u grobu
24h cijelu subotu,
i 1h u nedelju da je boravio u grobu, znači 26h, za mene je to dovoljno
opet je tri dana bio u utrobi zemlje
proročanstvo se ispunilo

Natrag