Isus krist nije uskrsnuo u nedjelju

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
postovani kolega
i mene je bas briga da li je Isus vaskrsnut u nedelju ili u ponedeljak.
Najbitnije je da ga je Otac Bog vaskrsnuo,dan pre ili kasnije ne menja stvar.
Stvar je bitna samo za ovu temu i za sve one kojima je dan nedelja "svetinja"
Slazemo se u jednom da je umro u petak posle podne.to je dan 14 nisan.
Po prorocanstvu trebalo je da vaskrsne treceg dana,dakle 17 nisana.
Da li je to bitno da 17 nisan mora da bude "nedelja"???
Koji je to pametnjakovic naredio da se slavi nedelja? Zar taj 17 nisan ne moze da bude bilo koji drugi dan?Moralo je.Morali su paganci da ubace paganski dan medju hriscane kao i bezbroj drugog paganizma,imali su vlast i moc....Prva 4 veka nijedan hriscanin nije slavio ni nedelju ni uskrs,a kamoli farbao i tucao jaja...
Zasto bezati od mogucnosti da je Isus vaskrsnut u ponedeljak???
I zapamti da bi dan bio dan mora da ima 24 sata.
Pogledaj prorocanstva o vremenu kolko ce Isus biti u grobu
Jona 2:1
Ali Gospod zapovedi, te velika riba proguta Jonu; i Jona bi u trbuhu ribljem tri dana i tri noći.
Matej 12:39,40
A On odgovarajući reče im: Rod zli i preljubotvorni traži znak; i neće mu se dati znak osim znaka Jone proroka
Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.
E sad Isus,kao i ostali Jevreji meri dan kao 24 sata,a pola dana kao 12 sati,a ne meri dan kao 3 sata ili kao ti 1 sat i dovoljno je da bude jedan dan....Procitaj radi se o tri dana i tri noci,ne mora da bude tacno u sat,ali mora da budu 3 dana i 3 noci!!!
Po biblijskom racunanju 18:00-18:00 ispada sledece vreme kolko je Isus bio u grobu(mrtav),umro u petak u 9 sahata po jevrejskom je 15:00 po nasem dakle 18-15=3 sata za petak.Znaci:
petak 3 sata
subota 24 sata
nedelja 24 sata
ponedeljak 14 sata ....(6 sati od jevrejske nedelje do 8 sati ponedeljak).
ukupno 65 sati najvise sto moze jer je vaskrsnut rano ujutro posle sabatnih praznika.
Ne zaboravi da se radi o duplom Sabatu ,i to je sabatni praznik,kao kod nas novogodisnji........
Manite se nedelje i ne slavite je ,jer je to dan kao i svaki drugi.
Uskoro ce je se i sami popovi odreci,kao sto su neki vec priznali da cak ni 6januar nije dan rodjenja isusa Hrista itd...
Bezite iz paganizma glavom bez obizra.Blizi se kraj krivoj religiji-Vavilonu Velikom!

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Naravno da sam čitao a ti koji si čitao nisi naveo koji su ti svedoci i to više njih. Tih sto vojnika ne svedoče o vaskrsenju niti je Pilat doživeo prosvetljenje i postao Hristov učenik, možda su otišli na pivo i očigledno je da nisu postali hrišćani, a ja sam pitao zašto celi svet nije video ako je to bilo tako značajno delo za sve ljude ili samo šačicu jevreja? A to mi nisi odgovorio!!!!!!!!! A i sam Toma je rekao ne verujem dok tobože nije "video." Njegovo jevanđelje nije u Bibliji. Zašto?? Jer da su vojnici videli postali bi hrišćani. Očigledno je da Hristu nije mnogo stalo do njih prilikom "vaskrsa" već samo da vidi učenike što je još jedan dokaz u prilog mojoj tvrdnji da Hrista i nije bilo briga za svet već samo za svoje učenike zato i učenici pisaše.......

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Prva 4 veka nijedan hriscanin nije slavio ni nedelju ni uskrs,a kamoli farbao i tucao jaja...
Netačno! Za jaja ne znam, ali da su pojedine hrišćanske zajednice slavile nedelju kao dan Gospodnji još u prvom vijeku, nema nikakve sumnje. Postoje i pisani dokazi za to, a oni su navedeni na stranicama ovog PF.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo Jure
daj link za to sto kazes,i razmisli koje su to "neke hriscanske zajednice "u I veku?

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
ali da su pojedine hrišćanske zajednice slavile nedelju kao dan Gospodnji još u prvom vijeku, nema nikakve sumnje. Postoje i pisani dokazi za to, a oni su navedeni na stranicama ovog PF.

nemoguće g.uredniče
Apostol Ivan je živio do 120.g, po Kristu a to je već debelo drugo stoljeće
sve do pred kraj trećeg i početak četvrtog stoljeća subota se svetkovala

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Zdravo Jure
daj link za to sto kazes,i razmisli koje su to "neke hriscanske zajednice "u I veku?
Bolje da ti razmisliš, dragi RIS. Ako poznaješ istoriju hrišćanstva, znaš da hrišćanska crkva u prvom vijeku nije bila uopšte institucionalno organizovana, nego su postojale upravo hrišćanske zajednice, koje su jedva imale veze jedna sa drugom.
Evo ti link, pa pogledaj: http://serbianforum.org/religija/385689-da-li-slaviti-subotu-ili-nedelju.html

nemoguće g.uredniče
Apostol Ivan je živio do 120.g, po Kristu a to je već debelo drugo stoljeće
sve do pred kraj trećeg i početak četvrtog stoljeća subota se svetkovala
Moguće, moguće, spedy, pogledaj i ti link koji sam postavio.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahaha Jurice,
mani se corava posla i provaljenih fora i fazona.
Tih apokrifnih knjiga su se odricali i u vreme starog saveza,a nekmoli novog saveza.
Te apokrifne knjige sadrze poluistine i izmisljotine.
Seti se starozavetnih apokrifnih knjiga o Makabejcima 1,2,3
Istorija Izraela,pa su ipak zbog izmisljotina i poluistina izbacene kao apokrifne.
Sve novozavetne apokrifne knjige su iz II veka nase ere.
Da je neka slucajno bila istinita,o njoj bi pisao Jovan,poslednji Isusov apostol u knjigama objavljenim do kraja I veka nase ere (98g.n.e).
Sve knjige moraju biti u skladu,a ne kao ove koje govore o 8 danu,svetkovanju nedelje itd....
Procitaj Galatima 1:8
Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!

I da ne zaboravim Cilj ovih apokrifnih knjiga je da naprave zabunu i odbiju ljude od Isusa Hrista..
A sta reci za one koji uce da Isus nije ubijen,vec da je pobegao sa Marijom Magdalenom u Indiju gde je postao budista i imao mnogo dece sa Magdalenom....i td... Gadno! Bezi od takvih lazi i gluposti.

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
hahaha Jurice,
mani se corava posla i provaljenih fora i fazona.
Tih apokrifnih knjiga su se odricali i u vreme starog saveza,a nekmoli novog saveza.
Te apokrifne knjige sadrze poluistine i izmisljotine.
Seti se starozavetnih apokrifnih knjiga o Makabejcima 1,2,3
Istorija Izraela,pa su ipak zbog izmisljotina i poluistina izbacene kao apokrifne.
Sve novozavetne apokrifne knjige su iz II veka nase ere.
Da je neka slucajno bila istinita,o njoj bi pisao Jovan,poslednji Isusov apostol u knjigama objavljenim do kraja I veka nase ere (98g.n.e).
Sve knjige moraju biti u skladu,a ne kao ove koje govore o 8 danu,svetkovanju nedelje itd....
Procitaj Galatima 1:8
Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!

Zar nemaš bolji odgovor? Ovo je neozbiljno. To je pobijanje činjenica po svaku cijenu. To su fakta pa makar bila i apkrifna ili ne znam kakva. A nije nikakva tajna da su opredjeljenja o tome šta će ući u Novi zavjet, a šta neće, diktirale ondašnje društvene prilike i odnosi crkve i države.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Jurice moj
kako mozemo da pricamo o 8 danu u Bibliji po Varnavinom jevandjelju,kad svi dobro znamo da postoji samo 7 dana .
Znas li ko je ubacio pricu o slavljenju nedelje? Pa onaj ko je zeleo da se svetkuje Dan Sunca,jer nedelja je na engleskom SunDay.
Hocemo li da pricamo i o braku Isusa sa Marijom Magdalenom???,zar i to nije cinjenica iz neke x apokrifne knjige?
Ali mi ovde pricamo o tome da li je Isus uskrsnuo u nedelju ili u ponedeljak ili neki drugi dan.

Natrag