harrybonnot
Član
Ja necu da ulazim u podrucja prenesnih znacenja i tumacenja.Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji."
Neki se ptartijarh usudio da dobri uvodjenje kipova i svetaca u crkve usporedjujuci to sa satorom sastanka koji je bio ukrasen kerubinima.
Pa je dodao: ako je sator mogao biti ukrasen kerubinima bolje da je ukrasen slikama(kipovima) "svetaca".
Tako se doslo do cudovisnog lika nekakve spodobe na raspelu, usporedjene sa zmijom u izraelskom taboru: kad moze lijeciti zmija od ujeda, moze i raspelo od razapinjanja (valjda?).
Ja isticem Kur'an kao nepobitnu Istinu!
Jer se Kur'an ne bavi mentalnim i duhovnim izletima, Kur'an jasno kaze: Gabriel joj je reako da ce roditi sina kome ce biti ime Isa (Isus) sin Merjemin (Marijin).
Kur'an stalno drzi taj odnos: Svi su ljudi Adamovi sinovi(kceri), samo je Isus Marijin sin.
Ne postoji ni jedan razuman covjek koji bi mogao osporiti. Zato je Kur'an Bozja Knjiga i Sveta Knjiga. Za razliku od drugih.
I, da pojasnim znacenje "Gospodar dva zapada i dva istoka".
nedavno am slusao predavanje najveceg svjetskog strucnjaka za mehaniku fluida i turbulencije.
Objasnio je dolazak vreena u kojem ce doci do promjene rotacije Zemlje.
Eksperiment (model Zemlje) je nacinjen na univerzitetu u Estoniji (ili Latviji, neka mi se oprosti nepreciznost mjesta, motzda ima na google o tom vise).
Vrijeme u kojem ce se to dogoditi nije moguce precizno proracnati, ali to vrijeme nije mnogo daleko.
Kur'an kaze: kada vidis da sunce izlazi sa zapada, znaj da je Dan sudnji blizu.
Gospodar dva istoka i dva zapada, Gospodar Zemlje i njene rotacije, Gospodar sudbine Zemlje i njenih stanovnika, Gospodar zivih i umrlih, Gospodar Vremena..... Allah Uzviseni.