Zdravo Hari
Hajde da vidimo ukratko rodoslovlje Isusa
Matej 1:16
[SUP]16[/SUP] A Jakov rodi Josifa, muža Marije, koja rodi Isusa prozvanog Hrista (ovo je rodoslovlje po Isusovom ocuhu)
Luka 3:23
[SUP]23[/SUP] I taj Isus imaše oko trideset godina kad poče; i beše, kao što se mišljaše, sin Josifa sina Ilijinog,
Govori se o jednom Josifu ocuhu Isusa Hrista.
U prvoj liniji po Mateju se kaze za Josifa da je Jakovljev sin po krvi,a u Lukinom jevandjelju da je Ilijin sin(Marijin otac,odnosno tast).
U Izraelu su zetovi priznati kao sinovi i zenska imena se ne unose u rodoslov.
Dalim poredjenjem rodoslovlja se vidi,da su to loze od dva Davidova sina,i to prva loza po Mateju ide od Solomona,a druga po Luki od drugog Davidovog sina Natana....14 generacija ili kolena.
Ovo zaista nema ni zrno istine da se odnosi na Muhameda,kao Ismailovog potomka.
Bog nikada nije obecao Ismailu vladalacku palicu,niti nekom njegovom potomku.
Bog je to rekao da ce Hrist doci iz loze Isaka-Jakova-Jude-Davida.
citirao sam stihove prorocanstva.
1.Mojsijeva 21:12,13
[SUP]12[/SUP] Ali Bog reče Avramu: Nemoj da ti je krivo radi deteta i radi robinje tvoje. Šta ti je god kazala Sara, poslušaj; jer će ti se u Isaku seme prozvati.
[SUP]13[/SUP] Ali ću i od sina robinjinog učiniti narod, jer je tvoje seme.
Svevidi Bog Jehova nije zaboravio ni Hagari ni Ismaila,izbavio ih je u pustinji.
1.Moj21:19,20
[SUP]19[/SUP] I Bog joj otvori oči, te ugleda studenac; i otišavši napuni mešinu vode, i napoji dete.[SUP]20[/SUP] I Bog beše s detetom, te odraste, i živeše u pustinji i posta strelac
Bog je ucvrstio svoje obecanje dato Avrahamu nakon prinosenja Isaka (sina sa Sarom)na zrtvu.
1.Moj 22:16-18
[SUP]16[/SUP] I reče: Sobom se zakleh, veli Gospod: kad si tako učinio, i nisi požalio sina svog, jedinca svog,
[SUP]17[/SUP] Zaista ću te blagosloviti i seme tvoje veoma umnožiti, da ga bude kao zvezda na nebu i kao peska na bregu morskom; i naslediće seme tvoje vrata neprijatelja svojih;
[SUP]18[/SUP] I blagosloviće se u semenu tvom svi narodi na zemlji, kad si poslušao glas moj.
Avraham je imao Isaka jedinca sa Sarom,nakon sto je otpustio robinju Hagaru sa sinom Ismailom.
Prineo je Isaka na zrtvu,a ne Ismaila.
Zasto je oterao Hagaru sa Ismailom?
1.Moj 21:8,9
[SUP]8[/SUP] A kad dete doraste da se odbije od sise, učini Avram veliku gozbu onaj dan kad odbiše Isaka od sise.
[SUP]9[/SUP] I Sara vide sina Agare Misirke, koja ga rodi Avramu, gde se podsmeva;
Zbog nevaspitanja,podsmevanja svom bratu Isaku na svecanoj gozbi zarad Isaka,
Odbacen je jer je hteo nesto,sto mu ne pripada.vlast.
Nadalje kad se govori o Davidu ne misli se na semena nego SEME,a to je Hrist Isus.
Isusu nisu potrebni telesni potomci.,cak sta vise receno je da nece imati potomstva,da ce biti rodjen u Vitlajemu ,Davidovom gradu,da ce biti ubijen zbog 30 srebrenika......itd....
Sto se tice Marijinog zaceca(sto ti napisa "prostituisanja"),seti se kako su stvoreni Adam i Eva.Zar mislis da Bog nije sposoban da napravi cudo i da prenese Isusov zivot sa neba u telo bebe u Marijinu utrobu?
I naravno nigde nije obecano seme ,ili "HRIST"iz loze Esava ili Keturinih sinova....
Kad se govori o semenu,postoji obecano seme ili Hrist,i bukvalno seme od pojedinaca i naroda.
U Bibliji se stavlja akcenat na obecano seme ili Hrista.
2 istoka i 2 zapada,a jedna Severnjaca.....
Nadalje Bog je obecao da se zemlja nece pomeriti u veke vekova (promeniti rotaciju...)
Ono za pero ...,mislim da pise negde bas na ovoj temi,jedan vernik,musliman je zastupao glediste da je Alah po Kuranu,prvo stvorio PERO,pa knjigu i zapisao sudbinu itd....
U svakom slucaju drago mi je da pisemo kulturnim recima i argumentima iz Biblije i Kurana.
Svako dobro.