VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Ime Bozjeg sina glasi JEHOSUA ( Hebrejski ), i JESUA ( Grcki ), a znaci "JHWH ili JAHVE JE SPASITELJ"
Da vidimo u kontekstu biblije ko je taj Jahve spasitelj:
"nema Boga pravednog i Spasitelja drugog osim mene" ( Isaija 45. 21 )
Ovde vidimo da Bog kaze da je on spasitelj.
Da vidimo ko je taj Bog:
"Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg" ( Titu 3. 5 - 6 )
"A sad se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem" ( 2 Timotijeva 1. 10 )
"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista" ( Filibljanima 3. 20 )
Amin!
Da vidimo ko je taj Bog stvoritelj:
BOG OTAC SE OBRACA SINU
"A sinu: prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
I opet: ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su djela ruku tvojijeh:
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostarjeti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmijeniće se: a ti si onaj isti, i tvojijeh godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )
Da vidimo u kontekstu biblije ko je taj Jahve spasitelj:
"nema Boga pravednog i Spasitelja drugog osim mene" ( Isaija 45. 21 )
Ovde vidimo da Bog kaze da je on spasitelj.
Da vidimo ko je taj Bog:
"Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg" ( Titu 3. 5 - 6 )
"A sad se pokaza u dolasku Spasitelja našeg Isusa Hrista, koji raskopa smrt, i obasja život i neraspadljivost jevanđeljem" ( 2 Timotijeva 1. 10 )
"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista" ( Filibljanima 3. 20 )
Amin!
Da vidimo ko je taj Bog stvoritelj:
BOG OTAC SE OBRACA SINU
"A sinu: prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
I opet: ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su djela ruku tvojijeh:
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostarjeti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmijeniće se: a ti si onaj isti, i tvojijeh godina neće nestati" ( Jevrejima 1. 8 - 12 )