54. Исус одговори: Ако се ја сам славим, слава је моја ништа: Отац је мој који ме слави,
за ког ви говорите да је ваш Бог.
Јован 16:14, Дела 3:13
55.
И не познајете Га, а ја Га знам; и ако кажем да Га не знам бићу лажа као ви. Него Га знам, и реч Његову држим.
Znas li kome ovo nas ucitelj Isus govori?
Jevrejima! Znas li da je njihov Bog Jehova?
Naravno da znas!
Cije Hrist kaze da reci drzi? Procitaj jos jednom ako ti nije jasno.
Sam nas ucitelj Isus Hrist ti jasno kaze da je Jehova njegov otac i da reci svoga oca Jehove drzi!
Nigde Hrist i nikad nije tvrdio da je on Jehova, vec UVEK i na svakom mestu da je Jehova njegov i nas Otac!!!
Sam si naveo mesto iz kog je vise nego jasno da su Apostoli nastavili da uce da je Jehova Hristov Otac, da je Jehova proslavio svoga sina, da je Jehova vaskrsao Hrista.
Dakle, nista slicno tvojoj nauci niti uci Hrist, niti uce Apostoli!!!
Citaj ispod da je Bog Avramov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca Apostolvih..... Jehova!
Jehova je Bog Apostolima i Bog Hristu!!!
Bog Avraamov i Isakov i Jakovljev, Bog otaca našijeh, proslavi sina svojega Isusa,
Зато и не разумеш иако ти се милион пута каже. Збуњен си, не схваташ како Бог говори самом Себи?
Kao sto si gore video Bog ne prica sam sa sobom, vec Hrist kaze Jevrejima da je njegov Otac Jehova! Apostoli su tako nauceni od Hrista i tako nama u Delima prenose isto... da je Jehova Hristov Otac!
Zato i nemoj ocekivati da te razumem, pa taman i da mi milion puta ponovis te tvoje nebuloze da Bog prica sam sa sobom, tako drugacije ucis od Hrista! Smelo nema sta!
Наравно. То ти може појаснити само Онај кога не признајеш и за кога говориш да је само сила.
Kada i gde sam rekao da je Bog samo sila???
Ja nisam rekao da je Svevisnji Bog Jehova, samo sila!
Vec tvrdim da ne mozes zivog Boga sa svom svojom silom staviti u telo smrtnog coveka! To sto vi tvrdite je van svake pameti. Hocete da Svevisnji Vecni Bog 'umre'!!! Pa makar da je to i jedan njegov i najmanji deo, ali on je Besmrtan. Bog koji svemu daje zivot ne moze nikada postati smrtan!!!! ON je Zivi Bog u svu vecnost u sve eone i nikada se nece promeniti! On je zivot a ne smrt!
Sta vi pravite od Boga pa to je smejurija! To je Bogohula neopisiva! U sta sve covek moze da poveruje, sakloni me Boze!
Ja Boga i te kako priznajem, bas onako kako me je nas ucitelj Isus Hrist ucio! A po tvojoj izmisljenoj dogmi, koja tvrdi da je jedna trecina Boga u jednom istoriskom trenutku bila mrtva se nikada necu i ne mogu sloziti. Cilj ti ja da se i ja slozim sa tobom, da je jedan deo Boga bio mrtav!
Nikad prijatelju, nikad ja to necu prihvatiti, to je sotonino delo!
Za mene je Bog Vecito ziv, Hrist me tako uci!!!
8. А Сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.
10. И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих: (Јеврејима 1)
Moze li Bog imati svog Boga?
Moze li Bog sam sebe pomazati?
Moze li Bog imati svoje drugove?
Celo te pismo uci da ne moze!
Zato je u potpunosti jasno da Pavle kada citira psalam kaze da je Jehova pomazao svoga sina Isusa Hrista, da Hrist ima svoje drugove! Samo se to tako moze razumeti a nikako da Bog ima svog Boga! Nelogicno je! I tebi je to sasvim jasno, znam ja!
Evo pogledaj dole kako to stoji u psalmu!
'Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva! Ti ljubiš pravednost, a mrziš bezakonje,
stoga Jahve, Bog tvoj, tebe pomaza uljem radosti kao nikog od tvojih drugova.'
Vidis kad se kao u orginalu cita gde stoji Bozije ime sve samo razjasni!
stoga Jahve, Bog tvoj, tebe pomaza.
Potpunu je jasno da je Hrist pomazanik! I da je Jehova Hristov Bog!
Lepo ti to David napisao!
E sad, sto ti neces da verujes, to je tvoj problem. Ja svim srcem verujem!
Hajde sad pogledaj tvoj komentar na ove jasne reci!
Отац је Бог Сину човечијем, а Отац Сину Божијем. Јер Господ је Богочовек. Наравно да ти није јасно, мада то не кажеш што ти стварно није јасно, већ што нас искушаваш.
I posle ovih reci hoces da mi bude jasno?!
Ja sam ubedjen da ti ni sam nemas pojma sta si napisao i sta si hteo da kazes.
Ma za tebe je i trecina Boga bila mrtva, jer su ti tako rekli!
31. Кад он изиђе, онда Исус рече: Сад се прослави Син човечији и Бог се прослави у Њему.
32. Ако се Бог прослави у Њему, и Бог ће Њега прославити у себи, и одмах ће Га прославити. (Јован 13)
Kako ti jasno Hrist kaze da on nije Bog, a ti to ne vidis!
Sam ti kaze da ce ga Bog proslaviti! Sta ima da ga slavi ako je on vec Bog! Moze li neko Svevisnjem Bogu dati slavu!?
Znam, buni te ovo sto si podvukao!
Uzmi Bibliju u ruke pa citaj otvorenog uma i srca, bez predubedjenja da Bog moze da umre, pa ce ti se razjasniti! Sta drugo da ti kazem.
Није да се ја поносим, већ ми је криво што због вашег противљења и непризнања не можете (није вам дато) да појмите. Тек ово:
5. И сад прослави Ти мене, Оче, у Тебе самог славом коју имадох у Тебе пре него свет постаде. (Јован 17)
Vidim ja da ti uzivas u Karadzicevom nejasnom prevodu, cim ti u potpunosti odgovara ovo 'u tebe'!
Na ovakvim nerazumnim mestima vi gradite i branite svoju dogmu! Sto je tekst zakukuljeniji, to vam vise daje prostora za filozofiranje. Ne volite vi jednostavne recenice i lako razumne jer vam ne odgovaraju nikako. Sto je zalosno!
Uzmi malo i neki drugi prevod pa sa njim uporedi ovo sto tvrdis, pa ces videti da veze sa vezom nema to sto mislis i pricas!
Carnic
'a sada, Oče, proslavi ti mene -
kod sebe - slavom koju sam imao
kod tebe pre no što je svet postao.'
Znaci Hrist je bio kod Boga a ne u Boga. A jos manje da je Hrist Bog!
Филибљанима, глава 2
6. Који, ако је и био у обличју Божијем,
7. Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човек.
8. Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове.
9. Зато и Бог Њега повиси, и дарова Му име које је веће од сваког имена.
10. Да се у име Исусово поклони свако колено оних који су на небу и на земљи и под земљом;
11. И сваки језик да призна да је Господ Исус Христос на славу Бога Оца.
Kaze se da je Hrist u oblicju Bozijem, a ne da je Hrist Bog!
Da je Hrist Bog, bi li imalo potrebe da se uporedjuje sa Bogom, kad je vec Bog!?
Zar bi bilo potrebe da to Pavle kaze?!
I andjeli su u oblicju Bozijem, svi su oni duhovna stvorenja. On je ponizio sebe uzevsi oblicje coveka, sto nikako ne znaci da je pre bio Bog, vec u oblicju Boga!
Po zavrsetku svog zadatka Hrist dobija ime koje je vece od svakog imena. Od koga je dobio ako je Hrist Bog?!
Ko to moze Boga uzvisiti?!
Колошанима, глава 1
15. Који је обличје Бога што се не види, који је рођен пре сваке твари.
16. Јер кроз Њега би саздано све што је на небу и што је на земљи, што се види и што се не види, били престоли или господства или поглаварства, или власти: све се кроза Њ и за Њ сазда.
17. И Он је пре свега, и све је у Њему.
18. И Он је глава телу цркве, који је почетак и прворођени из мртвих, да буде Он у свему први;
19. Јер би воља Очева да се у Њ усели сва пунина,
Ponovo pise koji je oblicje Boga!
Da Pavle smatra Hrista Bogom on bi to ovde jasno rekao. Naprotiv, Pavle kaze nesto sasvim suprotno tvojoj nauci.
Hrist je rodjen pre svake tvari!!! Hrist ima svoj pocetak, sto Biblija govori na mnogo mesta!
Drugo,
ta punina koju Hrist 'dobija' voljom svoga Oca a ne svojom voljom, samo pokazuje da je Otac iznad Hrista i da Hrist nije ravan sa Ocem. Sto je ponovo u kontekstu sa celom Biblijom u kojoj sam Hrist na mnogo mesta govori i pokazuje da je Otac veci od njega, kako na zemlji tako i na nebu!
27. Све је мени предао Отац мој, и нико не зна Сина до Отац; нити Оца ко зна до Сии ако коме Син хоће казати.
Eto, lepo ti Hrist kaze da mu je Otac sve predao! Hrist to pre nije imao dok mu Otac nije dao!
Gore smo videli da je Hrist ucio da je Jehova njegov Otac. Znaci, Jehova sve predaje svome sinu! Hrist je Jehovin pomazanik, nareceni kralj i sudija, logicno je da sve dobije.
Ja Hristu kao i uvek sve verujem. Dok ti sada trazis razloge i govoris da je to Hrist rekao u svom zemaljskom oblicju. Sto nikakve veze nema! Hrist to govori i u nebeskom oblicju, na mnogo mesta. Ali sta vredi kada mu ti ne verujes. Milija ti je ljudska filozofija od Bozanske istine!
И ко Га познаде? Ви? На жалост не. Знате ли и видесте ли Оца, кога ви зовете Богом, а не знате Га? Вама узалуд стоје речи које рече Господ Филипу:
6. Исус му рече: Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме.
7. Кад бисте мене знали онда бисте знали и Оца мог; и одселе познајете Га, и видесте Га.
8. Рече Му Филип: Господе! Покажи нам Оца и биће нам доста.
9. Исус му рече: Толико сам време с вама и ниси ме познао, Филипе? Који виде мене, виде Оца; па како ти говориш: Покажи нам Оца?
10. Зар не верујеш да сам ја у Оцу и Отац у мени? Речи које вам ја говорим не говорим од себе; него Отац који стоји у мени Он твори дела.
Previse ste kontradiktorni, cas pricate jedno cas drugo. Sama tvoja dogma je kontradiktorna i sama sebe rusi. Po tvojoj dogmi je izricito receno i naglaseno da Otac nije Sin i Sin nije Otac, dok vi tvrdite drugacije. Na zemlju je dosao Sin a ne Otac, kroz sina ti upoznajes oca, to je sustina i poenta Hristovih reci, a nikako nije da je on Otac. To pre svega nije po tvojoj dogmi.
Ali nista mene vise ne cudi, kod vas moze sve da bude a i nemora, cas je ovako cas onako, sad nesto jeste a sutra nije. Zato svi vi koji branite tu dogmu pisete razlicito. Sto je samo dokaz da ni sami ne znate niti umete da objasnite to sto verujete. Tu vas ja u potpunosti razumem, jer hocete da dokazete nesto sto je nedokazivo.
Nemate vi ni malo lak zadatak, buduci da treba da objasnite da je jedna trecina Boga bila mrtva. Nek vam je Bog u pomoc!