Ime Boga Biblijskoga

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Samo jedno pitanje.

Ako ce onaj ko izgovori Bozje ime biti spasen, to znaci da je samo ime spasonosno i nista vise.

Sta ce biti sa onima koji ne izgovaraju Bozje ime vec jednostavno BOZE, OCE, GOSPODE, SPASITELJU..i slicno, hoce li oni biti izgubljeni?

Unapred hvala na odgovoru.
Naravno da nije Bozije ime samo po sebi spasonosno! Niti je to carobna rec koju treba u dan suda izgovoriti i stvar resena! Ne mozes to tako gledati.
Ne mogu ja sada ako sam u potpunosti upoznao Boga, namerno krsiti njegov zakon i reci.... ma bas me briga kada dodje taj dan ja cu zazvati Jehovu i on ce me spasiti. Bog nikako nece sacuvati namerne gresnike! Ti kada znas prvu zapovest i kada celim srcem prhvatas Boga, ti ces prihvatiti i njegov zakon i on ce ti omiliti. Ako to iskreno radis ti ces odmah i bez oklevanja svoj zivot, svoje ponasanje, svoje razmisljanje dovoditi u potpuni sklad sa njegovim zakonom. Jednostavno, za tebe je Bog od tog trenutka na prvom mestu u zivotu!
Ja sam gore pokazao da je nas najveci ucitelj Isus rekao da prema prvoj zapovesti obozavanje moramo dati jedino i samo Jehovi. Cak sta vise, to je Jehovina zapovest data svom narodu Izrailju!

Ne mozes ga zazvati gospodom, spasiteljem....
Kako je Mojsije rekao faraonu? Nije rekao gospod trazi da pustis njegov narod! Vec jasno, Jehova to i to trazi, pa ti sad vidi sa kim imas posla, a ako ti nije jasno, posle ce biti.... al'ce ti biti kasno! Tako je Jehova sticao sebi slavu! I tako su svi okolni narodi drhtali pred kim? Pred 'gospdom'? NE! Pred Jehovom!!!

Tako da ovo ko god prizove ime bice spasen. Oznacava jednu trajnu radnju od momenta kada si upoznao jedinoga i zivoga Boga Jehovu. Od trenutka kada si ga upoznao pa u svu vecnost. U izvornim rukopisima je to tako, naglasak je na trajnoj radnji!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U novom zavetu je centar spasenja Isus.

"И даћу чудеса горе на небу и знаке доље на земљи: крв и огањ и пушење дима.
Сунце ће се претворити у таму и мјесец у крв прије него дође велики и славни дан Господњи.
И биће да ће се сваки спасти KOJI PRIZOVE IME GOSPODNJE" ( dela apostolska 2. 19 - 21 )

"Došavši k meni stade i reče mi: Savle brate! Progledaj. I ja u taj čas pogledah na nj.
A on mi reče: Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih:
Da Mu budeš svedok pred svim ljudima za ovo što si video i čuo.
I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, PRIZVAVSI IME GOSPODA ISUSA" ( dela apostolska 22. 13 - 16 )

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kolega Laodikeja, pojasni ti meni da li osim svemogućeš večnog Boga Sina imaš još neke Bogove? Jednostavno pitanje tako?
Još bolje, da ja to tebi pojednostavim pitanje: Da li osim Boga Isusa ti nemaš duge Bogove?

Nadam se da si sada sam shvatio konacno.
Nece biti spasen ni onaj ko priziva to odredjeno ime, niti onaj ko ga ne priziva, vec onaj ko izvrsava volju Bozju sprovodeci je u licni zivot, i predajuci sebe njemu da on svojim Svetim Duhom izvrsi unutrasnju promenu srca i misli.
"Не ће сваки који ми говори: Господе! Господе! ући у царство небеско; но који чини по вољи оца мојега који је на небесима" ( Matej 7. 21 )

Laodikeja sve dok tebi Biblija nije AUTORITET ti nećeš moći svatiti da ako nisi upoznao ISTINITOGA BOGA nemaš istinu a ako nemaš istinu nisi spasen. Jesam li ja tebi dao pasus gde piše šta je život večni? jesam..Hajd ponovi mi taj pasus da vidim da li obraćaš pažnju kada je u pitanju Biblija i njen AUTORITET.

Laodikeja kako možeš biti dobar prijatelj nekom osobom ako je ne poznaš? ne možeš tako, Kako možeš imati Božiji duh ako nisu upoznao Boga? Kada imaš neki dobar odnos sa bilo kojom osobom prvo mu zapamtiš ime pa onda sve ostalo, tako?
Kako si ti upoznao Boga kad ni ime mu ne znaš, šta više protiviš se i pres se čak i sa Bogom zbog njegovog imena.

Kolega ako Biblija kaže da će se spasiti svako onaj koji prizove ime JEHOVINO šta si ti da to osporavaš? koji si ti filozof da to radiš, nema nikakve logike.

A o Mateju 7,21 samo da ti skrenem pažnju da se tamo ne radi o KIRIOSU naprotiv, ne brkaj pojmove zbog Tertullianove filozofije i sam sebe da upropastiš.

7:21 Not every one that saith unto me, My Master*, My Master, shall enter into the kingdom of heaven; but he that doeth the will of my Father which is in heaven.
Vidiš Laodikeja da Gospod nije KIRIOS nego Master a što je ovde važno za pamtiti je to da samo "onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima" će ući u carstvo nebesko.

Sada jedno jednostavno pitanje za tebe:
Da li si ti upoznao Boga i Oca Gospoda našega Isusa Hristosa?

JAHVE, JAHVE je Bog moj.
Živ bio JEHOVA

A kako je ime tvom Bogu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti zadrzi ime, a ja cu ostati u zivoj zajednici sa njim, drzeci istinu koju sam primio od njega samog.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Biblija nešto drugo kaže ali očigledno tebi Biblija nije AUTORITET.

Ja još uvek čekam da mi dostaviš pasus na koji baziraš Tertullianovu filozofiju da je starozavetni Bog JHWH novozavetni Bog Sin Isus, ako si čovek dokazaćeš da ti vera bazirana na Bibliju ako ne odgovaraš pametnom je dosta.

JAHVE, JAHVE je Bog moj.
Živ bio JEHOVA

A kako je ime tvom Bogu?

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

"И даћу чудеса горе на небу и знаке доље на земљи: крв и огањ и пушење дима.
Сунце ће се претворити у таму и мјесец у крв прије него дође велики и славни дан Господњи.
И биће да ће се сваки спасти KOJI PRIZOVE IME GOSPODNJE" ( dela apostolska 2. 19 - 21 )

Pa procitaj ceo Pavlov izvestaj od 16 stiha. Pavle citira proroka Joila, ciji je on prorok bio? Jehovin naravno. I vise je nego jasno da se ove reci odnose na Jehovu!
Pogledaj 22 stih koji se nadovezuje na ove koje si ti citirao.

Ljudi Izrailjci! poslušajte riječi ove: Isusa Nazarećanina, čovjeka od Boga potvrđena među vama silama i čudesima i znacima koje učini Bog preko njega među vama, kao što i sami znate,

U potpunosti se sve uklapa, Jehova je taj Bog koji cini cuda preko svoga sina Isusa! Ako je tako a jeste, onda mi ne mozemo zazivati onoga preko koga su cuda ucinjena, vec onoga koji je cinio cuda, jer on je Bog, tako ti Pavle kaze!
Bog je onaj koji cini cuda, a ne onaj preko koga se cine cuda!!!
"Došavši k meni stade i reče mi: Savle brate! Progledaj. I ja u taj čas pogledah na nj.
A on mi reče: Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu, i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih:
Da Mu budeš svedok pred svim ljudima za ovo što si video i čuo.
I sad šta oklevaš? Ustani i krsti se, i operi se od greha svojih, PRIZVAVSI IME GOSPODA ISUSA" ( dela apostolska 22. 13 - 16 )
'Bog otaca naših izabra te da poznaš volju Njegovu i da vidiš pravednika, i da čuješ glas iz usta Njegovih:

E sad ti meni reci ko je Bog otaca njihovih, kako Ananija Pavlu kaze?
Naravno Jehova!

A ko je pravednik ciji ce glas Pavle cuti?
Sam ti Pavle kaze da je to Isus Hrist!

Dakle ponovo potpuno jasno, za Jehovu se kaze da je Bog za Hrista ne!

Sam si postavio i ovaj stih koji je i vise nego jasan!

"Не ће сваки који ми говори: Господе! Господе! ући у царство небеско; но који чини по вољи оца мојега који је на небесима" ( Matej 7. 21 )

Sam Hrist ti kaze po cijoj volji mi moramo da radimo!
Svaki komentar je suvisan!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ti zadrzi ime, a ja cu ostati u zivoj zajednici sa njim, drzeci istinu koju sam primio od njega samog.

Pozdrav!

Ja zadržim i ime JEDINOGA (jer nisu tri) Boga i Oca našega, zadržavam i jevanđelja Gospoda našega Isusa, HRISTOSA Božijega a i Bibliju kao celinu i AUTORITET.
A ti imaš pravo da biraš čega da se družiš, zalosno je to što težiš da sam sebe upropastiš Tertullianovim dezinformacijama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Greska, Isus je Jhwh Bog zajedno sa Ocem, a u Bozanskoj ulozi nas spasitelj:

"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове"
( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Pitanje na koje mi niko nije dao odgovor.

U starom zavetu Bog koga nazivate Jhwh kaze za sebe:

"И у тај дан тражићу да истријебим све народе који дођу на Јерусалим;
И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава,
и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 9 - 10 )

Dakle, ovde Bog Jhwh kaze da ce ga pogledati oni koji su ga proboli i da ce zaplakati za njim.

Sada posteno razmislite i odgovorite, da li se iz prilozenog konteksta ne vidi jasno da je taj Bog Jhwh o kome govore gornji tekstovi ustvari Isus koga ce prilikom njegovog drugog dolaska ugledati oni koji su ga proboli na krstu, i da ce zaplakati za njim?

"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста" ( otkrivenje 1. 7 )

"И тада ће се показати знак сина човјечијега на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће сина човјечијега гдје иде на облацима небескима са силом и славом великом" ( Matej 24. 30 )

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
mire000 koliko puta ja tebe treba da pitam šta tebi znači 3=1?. Da li to znači 3 kruške u jednu krušku ili možda 3 gliste jednako jednoj glisti? o čemu ti uopšte govoriš?
Jesam ti lepo objasnio.
Covek se sastoji od 1.000000 delova. Tih 1.000000 delova == 1 COVEK.
Sta se pravis tu?
Stalno jedna ista pitanja postavljas, nemas nikakvih argumenata, nista.
Dobro jel stvarno moguce da ne razumes???

Ko to kaže da Bog nema posebno ili personalno ime? ti! ili možda SPC, ko? eto jednostavno pitanje za tebe, da vidimo dal ti odgovaraš na jednostavna pitanja.

Dobro da li sam ja tebi dao biblijske citate, koji pokazuju da jevreji nisu znali za ''Bozje ime Jehova'' sve dok se nije pojavio Mojsiju na gori, i dok mu se nije otkrio kao ''JHWH''???
''I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog svemogući, a imenom svojim JEHOVA ne bih im poznat.''

To pokazuje da to ime nije bitno za spasenje, i da nije neophodno spominjati ga.
Jer ga ni oni sve do tog trenutka nisu znali!
To takodje pokazuje da Bog ima vise imena, a ne jedno jedinstveno.
Zapravo ime JHWH nije nikakvo ime , vec u stvari znaci ''Stvoritelj'' na hebrejskom!

mire000 a sad vidi kako piše u ostale Biblije:
Izlazak 6,3Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.

6:3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of El-Shaddai, but by my name YHWH was I not known to them?

6:3 Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj. Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.

6:3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of El-Shaddai, but by my name
HisName.gif
was I not known to them?
mire000 ovo je prevod JS! E a sad usporedi sa tvojom biblijom i odgovori mi kako je ime tvom jednom Bogu.
http://www.jw.org/sr-cyrl/публикације/свето-писмо/nwt/књиге/Излазак/6/
Ја сам се појавио Аврахаму,+ Исаку+ и Јакову+ као Бог Свемоћни,+ али својим именом Јехова+ нисам им се објавио.+

Aha, sta bi ti sad da kazes, da u mojoj Bibliji nema ''Jahve'' nego ''Gospod'' jel to? :)
Pa prijatelju, pre svega imam bibliju sa imenom Jahve kod kuce.
A i da nemam,to ime postoji u manuskriptima, to je najvaznije(to su spisi koje Bog cuva).
Ti nikako da pocnes da pravis razliku izmedju ''prevoda'' koje Bog ne cuva i ''originalnih izvornih manuskripata'' , koje Bog cuva i za koje je obecao: ''MOJE RECI NECE PROCI''.
DAKLE OBECAO JE DA CE IH CUVATI> AKO IH JE CUVAO ZASTO NEMAS IME JAHVE I U NOVOM ZAVETU!??

Ti u svoju bibliju mozes da ubacis, sta god hoces, eto kao sto i ti radis sa NZ, ubacujes ime JHWH, gde se tebi svidja.
Ali u manuskripte ne mozes!
Sad objasni mi jel tu tvoju bibliju kod kuce Bog cuva?
Hoce te spreciti da je izmenis?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Jesam ti lepo objasnio.
Covek se sastoji od 1.000000 delova. Tih 1.000000 delova == 1 COVEK.
Sta se pravis tu?
Stalno jedna ista pitanja postavljas, nemas nikakvih argumenata, nista.
Dobro jel stvarno moguce da ne razumes???

Od koliko kažeš da se sastoji čovek? A i gde to piše? tek da ne bude da se mi ovde lažemo ko u zabavištu, ha.
Kolega šta ti čitaš? Čitaš li ti i tu tvoju Bibliju bar po koji pasus možda?
Ako čitaš i ako si religiozan čovek onda daj nešto religiozno a i iz Biblije jer taj tvoj Politikin Zabavnik mene odavno ne zanima.

Dobro da li sam ja tebi dao biblijske citate, koji pokazuju da jevreji nisu znali za ''Bozje ime Jehova'' sve dok se nije pojavio Mojsiju na gori, i dok mu se nije otkrio kao ''JHWH''???
''I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog svemogući, a imenom svojim JEHOVA ne bih im poznat.''

To pokazuje da to ime nije bitno za spasenje, i da nije neophodno spominjati ga.
Jer ga ni oni sve do tog trenutka nisu znali!
To takodje pokazuje da Bog ima vise imena, a ne jedno jedinstveno.
Zapravo ime JHWH nije nikakvo ime , vec u stvari znaci ''Stvoritelj'' na hebrejskom!

Tebi i ostalim TRINITANCIMA sigurno da nije bitno da ima ime. Pa vi na tome i radite, odgovara vam da ga nikako nema zato u tu tvoju Bibliju umesto Božijeg imena stoji Gospod pa sve pod Gospod i eto ti dogme o TROJEDNOM sa Tri lica, tako mire000?

O Božijim imenima otvori novu temu i tamo radi na tome da Bogu ne treba ime već da je dosta to što je GOSPOD. Ali pošto je ova tema o Božijem imenu onda ja tebe pitam kako je ime tvojim ELOHIMIMA mnoštva?

Kažeš:

E vidiš kad je tako onda lepo ovde da mi dostaviš dodatne informacije sa svim dokaznim materijalom da YHWH nije i tvom Bogu ime ili da YHWH znači "Stvoritelj" a kad imaš vremena onda mi obijasni šta je Isus stvorio i kakav je Isus YHWH a i kakav je on Stvoritelj.

Da ti ja pokažem kako radi Sotonin klub za dezinformacije, ha? izvolte.

Natrag