Naravno da nije Bozije ime samo po sebi spasonosno! Niti je to carobna rec koju treba u dan suda izgovoriti i stvar resena! Ne mozes to tako gledati.Samo jedno pitanje.
Ako ce onaj ko izgovori Bozje ime biti spasen, to znaci da je samo ime spasonosno i nista vise.
Sta ce biti sa onima koji ne izgovaraju Bozje ime vec jednostavno BOZE, OCE, GOSPODE, SPASITELJU..i slicno, hoce li oni biti izgubljeni?
Unapred hvala na odgovoru.
Ne mogu ja sada ako sam u potpunosti upoznao Boga, namerno krsiti njegov zakon i reci.... ma bas me briga kada dodje taj dan ja cu zazvati Jehovu i on ce me spasiti. Bog nikako nece sacuvati namerne gresnike! Ti kada znas prvu zapovest i kada celim srcem prhvatas Boga, ti ces prihvatiti i njegov zakon i on ce ti omiliti. Ako to iskreno radis ti ces odmah i bez oklevanja svoj zivot, svoje ponasanje, svoje razmisljanje dovoditi u potpuni sklad sa njegovim zakonom. Jednostavno, za tebe je Bog od tog trenutka na prvom mestu u zivotu!
Ja sam gore pokazao da je nas najveci ucitelj Isus rekao da prema prvoj zapovesti obozavanje moramo dati jedino i samo Jehovi. Cak sta vise, to je Jehovina zapovest data svom narodu Izrailju!
Ne mozes ga zazvati gospodom, spasiteljem....
Kako je Mojsije rekao faraonu? Nije rekao gospod trazi da pustis njegov narod! Vec jasno, Jehova to i to trazi, pa ti sad vidi sa kim imas posla, a ako ti nije jasno, posle ce biti.... al'ce ti biti kasno! Tako je Jehova sticao sebi slavu! I tako su svi okolni narodi drhtali pred kim? Pred 'gospdom'? NE! Pred Jehovom!!!
Tako da ovo ko god prizove ime bice spasen. Oznacava jednu trajnu radnju od momenta kada si upoznao jedinoga i zivoga Boga Jehovu. Od trenutka kada si ga upoznao pa u svu vecnost. U izvornim rukopisima je to tako, naglasak je na trajnoj radnji!
Poslednja izmena: