Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Aha čovek se sastoji od milion ćelija a Bog od TRI! tako mire000 i kako obijašjavaš si Tertullijanovu filozofiju da je čovek po obličju Božijemu stvoren?
Pito sam te šta 3=1 TRi u jednu krušku ili šta? jesam li ja tebe to pito, pa ti ni na elementarna pitanja nemaš odgovor.
Što da ti ja Bogove nazivam JAHVE! Šta ti ne znaš ni kako ti se Bog zove, nije li sramota da sebe nazivaš hrićaninom, mene bi bilo sramota da sam na tvom mestru. Jesam li ti ja napiso ovo:
JAHVE, JAHVE je Bog moj.
Živ bio JEHOVA.
Jesam li? i šta sam to ja tebe lepo pito da mi ti kažeš? jesam li te pito "kako ti se zove taj tvoj jedan Bog" tako.
Što se stidiš tvoje Presvete Trijade Bogaca, hajd slavi ih pa mi kaži kako ti se zove jedini Bog.
Ti si Hriscanin> A Bog ti je Jahve!
To govori o tvom nazivu Hriscanin!
Ti se tako onda ne mozes ni zvati, pre si judaista!
Pa ti ne znas ni sta pitas? Ali stvarno ti ne znas sta pricas. 3=1. Sta ti uopste pitas na jasan odgovor?
Bog nema neko posebno ime!
Bozje ime YHWH dolazi od glagola ''hava'' sto znaci: ''on prouzrokuje da postaje'' ili prevedeno na nas jezik: ''Stvoritelj''.
Sva imena u bibliji imaju svoje znacenje. Isto tako Avramovo ime znaci ''otac mnostva'', ''isav'' znaci rutav. Mojsee> i dan danas dolazi od reci ''sea'' na engleskom sto znaci ''more'' jer su ga izvadili iz vode, to znaci i na hebrejskom.
Kada su jevreji prevodili bibliju(septuagintu) na grcki Bozje ime YHWH su preveli sa ''Kirios'' koje ima isto znacenje.
Kada se neko preseli u drugu zemlju imena se prevode. Recimo ime: ''Nada'' kad se preselis u Ameriku bilo bi ''Hope''.
Moje ime ''Miroslav'' bilo bi ''Peace''.
Imena u bibliji oznacavaju karakter.
Tako je i sa Bozjim imenom.
Kada je Mojsije pitao Boga: ''A kada dodjem sinovima Izraelovim i pitaju me kako mu je ime, sta cu im odgovoriti?''.
Sta, zar oni nisu znali kako je ime njihovog Boga???
Kakvo glupo pitanje!
Ali oni stvarno nisu znali kako se on zove, do tada je Bog bio poznat kao: ''Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev''.
On sam kaze: ''I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemoguci, ali imenom svojim Jehova ne bih im poznat''. (2.Mo 6:3)
Citas li ti bibliju uopste???
Bog nema neko posebno ime, dao im je YHWH samo zato da bi ga razlikovali od svih drugih egipatskih Bogova!
Kada je Mojsije otisao faraonu i rekao mu: ''Jehova kaze..."
On mu je odgovorio: ''Ko je Jehova??'' ni sam faraon kod kojeg je taj narod ziveo nije znao kako je ime Bogu tog naroda!
Jel citas ti bibliju ili ne?
**Ja tebi odgovaram. Eto, sad odgovori ti meni:
Zasto biblija nije konzistentna od pocetka do kraja, da je Bozje ime 'Jehova'?
Zasto ni jedan od 5000 manuskripata Novog Zaveta ne sadrzi to ime!
Zasto biblija od pocetka do kraja ne tvrdi da je Bozje ime ''Jehova''?
Zasto ga u Novom Zavetu NEMA???
Poslednja izmena: