Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ti si Adventista!
Ti se hvališ da poštuješ 10BZ.
Zašto ne poštuješ PRVU?
Izlazak 20,2" Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3Nemoj imati drugih bogova uz mene.
----------------------------------------
Zašto ti JAHVE nije Jedini Bog?
Zasto ti i AApocketz, Armagedon i ostali ne postujete takodje prvu zapovest, jer imate pored Jehove jos jednog malog ''boga'' Isusa.
Zapovest Bozja glasi:Nemoj imati drugih bogova uz mene.(Izlazak 20,3)
''NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA'', A VI IMATE DVA!
Mi nemamo dva,tri ili vise, NAMA JE JEDAN BOG! A VAMA SU DVA!
Pa koliko si puta sam nazvao boga Jehovom , zar sam nisi primetio da sam koristis taj termin, pa onda i sam postujes to ime
Naravno da koristim, nemam ja nista protiv upotrebe tog imena.
To je Bozje ime i niko to ne spori.
Ali njega nema u NZ, samo u Starom postoji.
Sto pokazuje da ga Bog nije smatrao vaznim da ga hriscani koriste.
Jer da jeste, ono bi bilo sadrzano u NZ.
Ali posto nije, a svi znamo da je Bog cuvao svoju rec od kvarenja i posto je sam Isus obecao da ce cuvati svoje izgovorene reci, ako je izgovarao ime ''Jehova'', onda je ono moralo biti sadrzano u NZ, bar u nekom manuskriptu negde, bilo gde..(ako je vasa teorija o falsifikovanju tacna, onda ispada da je Bog slagao kada je rekao da ce cuvati svoju rec!).
Od 5000 postojecih sve do najstarijih manuskripata ni jedan ne sadrzi Bozje ime.
To znaci, ili ga Isus nikada nije izgovarao, ili je slagao kada je rekao: ''Nebo i zemlja ce proci, ali moje reci nece proci!''.
On je obecao da ce cuvati svoje reci!
I mi vidimo da tamo NEMA BOZJEG IMENA!
Obecao je da ce cuvati svoje izgovorene reci!
Onda jel ga izgovarao ili nije???
Najstariji pronadjeni celokupni manuskript je oko 200 god n.e. , i tamo nema imena. A jos stariji je iz 80 god. n.e. dakle za zivota Apostola.
Zar vi mislite da su prepisivaci odmah nakon smrti Apostola mogli izibaciti iz svakog spisa koji su hriscani koristili, ime Jehova iz NZ?
Neki od tih manuskripata i prepisa su posedovali cak i kraljevi i ugledni ljudi, neki su preziveli i danas. Znaci ljudi su imali te spise i cuvali ih kao najvece blago. Neki tekst sa tim imenom bi preziveo do danas da je vasa teorija tacna.
Sta sad to znaci, spaljivali su ih na lomaci???
Ostalo bi bar nekog dokaza. Moralo bi ih biti.(ALI NEMA!)
Druga stvar, hriscanski crkveni Oci su ziveli nedugo nakon smrti apostola, njihove reci imamo zapisane, imas crkvene Oce iz 100g. n.e. , odmah nakon smrti Apostola Jovana i nijedan od njih u svojim govorima ne spominje ime ''Jehova''.
Ni jedan, jedini!
Zar je to moguce?
Vasa teorija se detaljnim istrazivanjem moze pokazati kao apsolutno netacna.
I ja sam dokazao biblijom, a obara vas i istorija.
Isus nikada nije izgovarao ime ''Jahve'' , sledio je tradiciju jevreja da ga izgovara ''Adonaj'' ili ''Pipi''- sto znaci ''Otac'' - odatle i potice molitva ''ocenas''.
Tamo nas on ne uci da govorimo: ''Jehova nas'' , nego ''Oce nas''.
Itd.. Da ne duzim..
Poslednja izmena: