Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Neces dobiti moj odgovor. Jer ti ih ne zelis...
Nego zbog drugih na forumu pisem...
Prijatelju moj, nije njima dovoljan ni 1001. dokaz.
Oni ga ne zele..
Ja sam ovde dosao sa ciljem da nesto naucim. Dok oni...
Nekome sotona toliko zaslepi um da ne mogu da im se otvore oci, jedino da im se Bog licno javi. Jedino im Hristos moze pomoci...
Nego zbog drugih na forumu pisem...
Greska, Isus je Jhwh Bog zajedno sa Ocem, a u Bozanskoj ulozi nas spasitelj:
"Јер ово да се мисли међу вама што је и у Христу Исусу,
Који, ако је и био у обличју Божијему, није се отимао да се испореди с Богом;
Него је понизио сам себе узевши обличје слуге, поставши као и други људи и на очи нађе се као човјек.
Понизио сам себе поставши послушан до саме смрти, а смрти крстове" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )
Pitanje na koje mi niko nije dao odgovor.
U starom zavetu Bog koga nazivate Jhwh kaze za sebe:
"И у тај дан тражићу да истријебим све народе који дођу на Јерусалим;
И излићу на дом Давидов и на становнике Јерусалимске дух милости и молитава, и погледаће на мене којега прободоше; и плакаће за њим као за јединцем, и тужиће за њим као за првенцем" ( Zaharija 12. 9 - 10 )
Dakle, ovde Bog Jhwh kaze da ce ga pogledati oni koji su ga proboli i da ce zaplakati za njim.
Sada posteno razmislite i odgovorite, da li se iz prilozenog konteksta ne vidi jasno da je taj Bog Jhwh o kome govore gornji tekstovi ustvari Isus koga ce prilikom njegovog drugog dolaska ugledati oni koji su ga proboli na krstu, i da ce zaplakati za njim?
"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста" ( otkrivenje 1. 7 )
"И тада ће се показати знак сина човјечијега на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће сина човјечијега гдје иде на облацима небескима са силом и славом великом" ( Matej 24. 30 )
Prijatelju moj, nije njima dovoljan ni 1001. dokaz.
Oni ga ne zele..
Ja sam ovde dosao sa ciljem da nesto naucim. Dok oni...
Nekome sotona toliko zaslepi um da ne mogu da im se otvore oci, jedino da im se Bog licno javi. Jedino im Hristos moze pomoci...
Poslednja izmena: