Član
- Učlanjen(a)
- 03.10.2010
- Poruka
- 1.305
Niste odgovorili na pitanje.
Za Boga u starom zavetu umesto JHWH stoji Jevrejski izraz ADONAJ - Gospod.
U novom zavetu pandan ovog starozavetnog izraza ADONAJ je Grcki izraz KIRIOS - Gospod.
Moje pitanje glasi:
Zasto Jehowini svedoci Isusa umesto KIRIOS - Gospod ne nazivaju JEHOWA, jer KIRIOS - Gospod jeste pandan starozavetnom izrazu ADONAJ - Gospod, koji je zamena za JHWH.
Ja sam već nekoliko puta napisao ovo:
Jahve, Jahve je moj Bog! Živ bio JEHOVA. A onda sam tebe pito "A kako je IME tvome Bogu?" eto još uvek čekam da mi osporavaš ime mojega Boga, ujedno i da mi kažeš koje je ime tvojim ELOHIMIMA,
No ti si licemera i nećeš to uraditi.
Kažeš
Za Boga u starom zavetu umesto JHWH stoji Jevrejski izraz ADONAJ - Gospod.
U novom zavetu pandan ovog starozavetnog izraza ADONAJ je Grcki izraz KIRIOS - Gospod.
To je tako samo u tu tvoju bibliju! ti imaš i KIRIOSE a i ADONAJE(mnoštvo u jednini). Tebi samo odgovara kada je KONFUZIA .
Idemo dalje
Nisam razumeo šta tvrdiš! Zakukulio si jer tebi i nije do toga da si jasan da ti svi svate Teologiju, zato opet pitam jednostavna pitanja, a ti se izjasni.
Kaži mi, kad ti čitaš tu tvoju bibliju iz novog zaveta a tamo piše KIRIOS na koga se to odnosi?
Kaži mi, kad ti čitaš tu tvoju bibliju iz novog zaveta a tamo piše ADONAJ na koga se to odnosi?
Daj mi po jedan primer iz te tvoje biblije, izjasni si veru da te i mi ostali razumemo, da ne bude u ponedeljak KIRIOS a u utorak ADONAJ, razumeš?
Nego šta kažeš da je zamena za tog navodno trećeg svevišnjeg večnog Boga Svetog Duha? Njega nešto slabo pominješ kao da ti nije ni važan, možda zato što je treći po redu, ha?
Kako svi vidimo ti si taj koji na svaku temu pišeš o TROJEDNOM a ja samo dam komentar na tvoj post.