Pa citirao sam ti šta kaže Miloš Babić. Virus je očišćen od svih primesa...ti ne veruješ. Ali je čovek, molekularni biolog to lepo objasnio.
Nije ociscen, samo je izvucen zajedno sa tkivom i drugim primesama, stavljen na kulturu i uzgajan (to ti je isto kao da si uzeo bris iz nosa i umozavao ga, razlike nema nikakve). I pri tom ta kultura sigurno nije bila ljudska!
Na kulturi mozes dakle da umnozavas bilo koji RNK! A samo telo proizvodi mnostvo RNK! Zato ti ne znas da li je bas taj specificni RNK uzrok bolesti.
Dakle, oni nikog nisu zarazili time, nisu dokazali da je to sto su izdvojili patogen! Nisu procistili taj uzorak od tkiva i drugih primesa, pa samim tim ne postoji dokaz da se radi o virusu!
Taj RNK moze dakle biti ono sto telo proizvodi u tom momentu, da bi pruzilo instrukciju celiji kako da se brani. Ne mora biti strani spolja unesen patogen!
Cak i da jesu izolovali virus, ako nemas cist uzorak, preciscen (a nemas), ne mozes izvlaciti sekvencu! I oni sekvencu zato i nemaju, ona se bazira na pretpostavci!
Dokazi mi dakle da imas sekvencu? Kako ces ti da izvuces sekvencu kad nisi precistio uzorak, kad on sadrzi jos tkiva u sebi, koja sadrze i druge RNK molekule?
To sto ti navodis autoritete, nije dokaz da oni znaju o cemu pricaju, i moguce je i da namerno manipulisu!
Nema tu primese drugih virusa. Jasno je. Sve sam pisao to ali ti opet ponavljaš isto. Nekako imam utisak da što god da se postavi ti ćeš negirati i vraćati se starim tvrdnjama. Kako želiš.
Ne negiram ja nesto iz inata, vec zato sto znam o cemu pricam! A taj tvoj Babic nema pojma sta prica, ponavlja mantru isto kao i ti! Ili namerno laze!
Tvoj stav je da nikakvi dokazi nisu dovoljni. Ok, razumem. Pisaćemo kasnije.
Dokaz je samo onda kada izdvojis RNK, pa njime zarazis drugu osobu! Onda si dokazao da je taj specifican RNK uzrocnik bolesti!
Tako se dokazuje virus!
A to sto si ti nesto "uzgojio" na kulturi, nije dokaz, jer svaki RNK ce se umozavati i los i dobar! Telo naime samo proizvodi mnostvo RNK molekula! I to nije dokaz da imas RNK koji je usao u telo spolja!
Takodje, izolat je onda kada je virus posebno izdvojen, bez primesa, bez kulture, bez icega, i tek tada mozes izvlaciti sekvencu iz njega!
Cak i da su oni pravilno izolovali ovaj RNK virus (a nisu), to nije dokaz da je on uzrocnik bolesti, i samim tim praviti vakcinu baziranu na njemu je glupost nevidjena! Vidimo naime da vakcine i ne deluju i nisu efikasne, a nisu zato sto taj RNK i nije uzrok bolesti! On je posledica necega, ko zna cega! Zato imamo toliko pozitivnih, sto testiraju na RNK koji se vec nalazi u svima nama, odnosno stvara se pod odredjenim uslovima! Pa asiptomatski nosioci takodje imaju taj RNK ali ne oboljevaju!
Veoma prosto i jednostavno, samo sto tebe ro ne interesuje! Ti verujes sta ovi naklapaju jer su "autoriteti"!