Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nije Slap ja sam Mire :)

Ali cu navesti Slapovo pitanje:

"Vi nećete iz sekte isključiti one koji odbacuju Trojstvo. Evo ti primjera tripe i kainosa. S druge strane, sigurno ćete izbaciti one koji bi deklarirali da odbacuju bogonadahnutost Ellen White i njenih spisa. Kome se onda vi klanjate????? Trojstvenom Bogu ili Ellen White?????"

Dakle zasto ne iskljucis Tripa iz crkve?

Ne ide to tako kod njih. Da je recimo rekao da su mu sumnivi spisi već pomenute, onda bi bio ostrakovan, Ne isključen, jer bi ga prvo mentalnom torturom pokušali da ga "spasu" od sotone koji mu je u srce i um uneo sumnju u "bogonadahnutost" lika i dela već pomenute. Nemoj misliti da nisu spremni na to, niti da nisu sposobni za to. Čovek je društveno biće i ako svi počnu da ga odbaciuju, izoluju, pred njim se otvaraju samo dva puta, da izdrđi torturu i ostane prio svome, kada ga zvanično isključuju, ili da pukne i poludi. Treći put, je onaj koji oni žele, a to je apsolutna poslušnost sekti.

Uz to mire, on tvrdi da je i dalje član (kao da se radi o partiji ili udruženju) pravoslavne Crkve.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne ide to tako kod njih. Da je recimo rekao da su mu sumnivi spisi već pomenute, onda bi bio ostrakovan, Ne isključen, jer bi ga prvo mentalnom torturom pokušali da ga "spasu" od sotone koji mu je u srce i um uneo sumnju u "bogonadahnutost" lika i dela već pomenute. Nemoj misliti da nisu spremni na to, niti da nisu sposobni za to. Čovek je društveno biće i ako svi počnu da ga odbaciuju, izoluju, pred njim se otvaraju samo dva puta, da izdrđi torturu i ostane prio svome, kada ga zvanično isključuju, ili da pukne i poludi. Treći put, je onaj koji oni žele, a to je apsolutna poslušnost sekti.

Uz to mire, on tvrdi da je i dalje član (kao da se radi o partiji ili udruženju) pravoslavne Crkve.

Znate li da vi sve što kažete protiv nas, to se odnosi na vas. Vi otkrivate da je to kod vas tako.

Pošto je kod vas idolopoklonstvo kipova, ikona, brojanica, vi morate nama da govorite za Bibliju, EGV.

Ali ne ide to tako, ima o tome u psihologiji, nismo isti da bi vi nama iste arg. davali.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Po besmislenim komentarima.

Opet neka tuča izbila među vjernicima u Rumuniji, ko će prije po blagoslov, znači i od toga ste napravili idolopoklonstvo.

Neka je izbila, njihov je greh to, Crkva nema ništa sa time. Svako će odgovarati za svoje. Uostalom, i da su se i pobili, bolje je to nego ovo:

I'll get you everything you wanted
I'll get you everything you need
Don't need to believe in hereafter
Just believe in me

Ovo je "evanđelje" koje se nudi po bible belt, SAD, ovo je "vera očišćena od "idolopoklonstva". Jer stihovi ove pesme mogu da se odnose na svakog bilo muškog, bilo ženskog osnivača zajednice koja pretenduje da se nazoive "Hrišćanskom"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To kod kod nas može biti grijeh vjernika jer se samo Jevanđ. propovijeda, e u tome se razlikujemo.

Ma jeste, nema veze sto ste po kvantitetu manja crkva. Pa normalno je da kod nas koji smo veca crkva ima vise gresnika a kod vas koji ste manja ima manje gresnika.

To tvoje ludiranje ne dokazuje nista i to znas pa moras da ponavljas, mislis da ces ponavljanjem nekog prevariti!

A sto se tice propovedanja evandjelja, u vasim crkvama po americi stoje americke zastave isto kao u nasim srpske. I drze se politicki govori kao sto ste onomad organizovali politicki govor vasem kandidatu za predsednika amerike i izdaju se knjige koje i pored evandjelja sadrze temu politike. Zato ti i jesi toliko politicki ostrascen.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ma jeste, nema veze sto ste po kvantitetu manja crkva. Pa normalno je da kod nas koji smo veca crkva ima vise gresnika a kod vas koji ste manja ima manje gresnika.

To tvoje ludiranje ne dokazuje nista i to znas pa moras da ponavljas, mislis da ces ponavljanjem nekog prevariti!

A sto se tice propovedanja evandjelja, u vasim crkvama po americi stoje americke zastave isto kao u nasim srpske. I drze se politicki govori kao sto ste onomad organizovali politicki govor vasem kandidatu za predsednika amerike i izdaju se knjige koje i pored evandjelja sadrze temu politike. Zato ti i jesi toliko politicki ostrascen.

Mire, Mire, svi ljudi su grešni. Greh jeste plaćen na Krstu, ali mi sami moramo da se popravimo. Kao i ona bludnica što joj je rekao: "Idi i ne greši više". Problem je što oni, umišljeni da su "remnant church", misle da se gresi brišu subotarenjem, veganstvom, i ostalim bulažnjenjima "proročice" i starešina. Ne znaju da greh ne ulazi na usta, ili ne slavljenjem šabata. Puna su im usta zakona, kao i Farizejima i Sadukejima, a ne vide šta je Bog rekao Asafu: "

Za bogoslužje »u duhu i istini«
Psalam.Asafov.
Bog nad bogovima, Jahve, govori i zove zemlju
od izlaza sunčeva do zalaza.
2Sa Siona predivnog Bog zablista:
3Bog naš dolazi i ne šuti.
Pred njim ide oganj što proždire,
oko njega silna bjesni oluja.
4On zove nebesa odozgo i zemlju
da sudi narodu svojemu:

5»Saberite mi sve pobožnike
koji žrtvom savez sa mnom sklopiše!«
6Nebesa objavljuju pravednost njegovu:
on je Bog sudac!

7»Slušaj, narode moj, ja ću govoriti,
o Izraele, svjedočit ću protiv tebe:
ja, Bog – Bog tvoj!

8Ne korim te zbog žrtava tvojih –
paljenice su tvoje svagda preda mnom.
9Neću od doma tvog uzet junca,
ni jaraca iz tvojih torova:

10ta moje su sve životinje šumske,
tisuće zvjeradi u gorama mojim.
11Znam sve ptice nebeske,
moje je sve što se miče u poljima.

12Kad bih ogladnio, ne bih ti rekao,
jer moja je zemlja i sve što je ispunja.
13Zar da ja jedem meso bikova
ili da pijem krv jaraca?

14Prinesi Bogu žrtvu zahvalnu,
ispuni Višnjemu zavjete svoje!
15I zazovi me u dan tjeskobe:
oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti.«

16A grešniku Bog progovara:
»Što tumačiš naredbe moje,
što mećeš u usta Savez moj?

17Ti, komu stega ne prija,

te riječi moje iza leđa bacaš?

18Kad tata vidiš, s njime se bratimiš
i družiš se s preljubnicima.
19Svoja si usta predao pakosti,
a jezik ti plete prijevare.

20U društvu na brata govoriš
i kaljaš sina matere svoje.
21Sve si to činio, a ja da šutim?
Zar misliš da sam ja tebi sličan?
Pokarat ću te i stavit ću ti sve to pred oči.

22Shvatite ovo svi vi koji Boga zaboraviste,
da vas ne pograbim i nitko vas spasiti neće.
23Pravo me štuje onaj koji prinosi žrtvu zahvalnu:
i onomu koji hodi stazama pravim –
njemu ću pokazati spasenje svoje.«

Natrag