Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Naravno da ces prijaviti, zato sto ne das da ti neko dirne ego! Mnogo si se uvredio, mnogo, jer te ovde ismejavamo teoloski! A sam si tome kriv jer ti druge ismejavas, i jos lazes sve sto kazes, nisi profesor, nisi obrazovan nisi crnogorac itd..Naravno da bih i
A tebe ne boli jer si ugasio savest.
Ni malo me ne dotice jer za svaku tvoju budalastinu imam objasnjenje iz biblije. A ti nemas, tebe u stvari savest boli!
A veruješ iz istog dekaloga ne ukradi, a za subotu ne veruješ.
Naravno ja ne cepkam bibliju kao vi! Vi ste izvukli dekalog iz SZ, a ostatak starog zaveta vam i ne treba! Vi cak stampate deset zapovesti i delite ljudima izdvojene, kao da se one mogu razumeti izdvojeno iz starog zaveta? Ne mogu, jevreji nisu vadili dekalog napolje iz biblije i delili ljudima, vec su tumacili celovito u skladu s kontekstom! Zato i zovu pet knjiga Mojsijevih - ZAKON a ne dekalog!
Izmislili ste podelu koja ne postoji, vi cepkate zakon i uzimate sto vam se svidja!
Ovo je dolaz kako cepkas! Ja sam kontekstom knjige i poglavlja odakle je stih dokazao da se radi o doslovnim umrlima, a ti si skocio na drugi deo biblije da njime dokazujes kako se radi o duhovno mrtvima!Pa jeste mrtvima, evo kojima.
KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?
Duhovno mrtvima:
"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)
"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)
"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)
I sve tako cepkate i izvlacite izvrcuci kako vam se svidja!
Naravno da mi to ne pokrece savest kad si izvrnuo, i ti znas da si izvrnuo!
Haha. ne piše samo za grad nego i za slugu VJEČNOG pa valjda služi svog gazdu i nakon smrti.
Opet cepkanje! Ti drugim kontekstom i knjigom dokazujes a ja poglavljem i okolnim stihovima! Kada biblija pominje vecno to je zato sto je Bog vecan i za njega ne postoji protok vremena! Sluga vecni, zivot vecni, zakon o svestenstvu je vecan, jagnje zaklano od postanja sveta i sl.. To samo govori da vecno zaista znaci vecno za Boga! Ali za nas koji zivimo u ovom materijalnom svetu sa protokom vremena nije!
Kad bi ti bio u pravu, onda "vecni zivot" ne bi bio vecan ako "sluga nije vecan"! Sam sebe obaras, i izvodis teolosku gimnastiku skacuci s teksta na tekst pokusavajuci da dokazes nesto, bez ikakve medjusobne povezanosti!
Koliko je tvoja nauka besmislena svaki grad je imao hram da li paganski ili Božji. Tako da nema ateista. Uopšte ih nema.
Biblija kaze da ima ateista:
"Rece bezumnik u srcu svojem, nema Boga" - to je ateista!
Eto koliko nemaš pojma o istoriji.
Ti ces poreci i samu bibliju i pozivati se na istoriju kad ti biblija vise ne odgovara! Takav si ti! Time dokazujes da te biblija uopste ne interesuje! Ti si sam sebi bog, a optuzujes druge da sebe prave takvim..
Vi se sprdate sa Biblijom, a ja dajem vašu nauku na FB.
Zanimljivo je kako nas optuzujes da se sprdamo biblijom, a evo gore ti porices bibliju! Opet pokazujes da imas "projekciju"!