Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno da bih i
Naravno da ces prijaviti, zato sto ne das da ti neko dirne ego! Mnogo si se uvredio, mnogo, jer te ovde ismejavamo teoloski! A sam si tome kriv jer ti druge ismejavas, i jos lazes sve sto kazes, nisi profesor, nisi obrazovan nisi crnogorac itd..

A tebe ne boli jer si ugasio savest.

Ni malo me ne dotice jer za svaku tvoju budalastinu imam objasnjenje iz biblije. A ti nemas, tebe u stvari savest boli!

A veruješ iz istog dekaloga ne ukradi, a za subotu ne veruješ.

Naravno ja ne cepkam bibliju kao vi! Vi ste izvukli dekalog iz SZ, a ostatak starog zaveta vam i ne treba! Vi cak stampate deset zapovesti i delite ljudima izdvojene, kao da se one mogu razumeti izdvojeno iz starog zaveta? Ne mogu, jevreji nisu vadili dekalog napolje iz biblije i delili ljudima, vec su tumacili celovito u skladu s kontekstom! Zato i zovu pet knjiga Mojsijevih - ZAKON a ne dekalog!

Izmislili ste podelu koja ne postoji, vi cepkate zakon i uzimate sto vam se svidja!

Pa jeste mrtvima, evo kojima.

KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)
Ovo je dolaz kako cepkas! Ja sam kontekstom knjige i poglavlja odakle je stih dokazao da se radi o doslovnim umrlima, a ti si skocio na drugi deo biblije da njime dokazujes kako se radi o duhovno mrtvima!

I sve tako cepkate i izvlacite izvrcuci kako vam se svidja!

Naravno da mi to ne pokrece savest kad si izvrnuo, i ti znas da si izvrnuo!

Haha. ne piše samo za grad nego i za slugu VJEČNOG pa valjda služi svog gazdu i nakon smrti.

Opet cepkanje! Ti drugim kontekstom i knjigom dokazujes a ja poglavljem i okolnim stihovima! Kada biblija pominje vecno to je zato sto je Bog vecan i za njega ne postoji protok vremena! Sluga vecni, zivot vecni, zakon o svestenstvu je vecan, jagnje zaklano od postanja sveta i sl.. To samo govori da vecno zaista znaci vecno za Boga! Ali za nas koji zivimo u ovom materijalnom svetu sa protokom vremena nije!

Kad bi ti bio u pravu, onda "vecni zivot" ne bi bio vecan ako "sluga nije vecan"! Sam sebe obaras, i izvodis teolosku gimnastiku skacuci s teksta na tekst pokusavajuci da dokazes nesto, bez ikakve medjusobne povezanosti!

Koliko je tvoja nauka besmislena svaki grad je imao hram da li paganski ili Božji. Tako da nema ateista. Uopšte ih nema.

Biblija kaze da ima ateista:

"Rece bezumnik u srcu svojem, nema Boga" - to je ateista!

Eto koliko nemaš pojma o istoriji.

Ti ces poreci i samu bibliju i pozivati se na istoriju kad ti biblija vise ne odgovara! Takav si ti! Time dokazujes da te biblija uopste ne interesuje! Ti si sam sebi bog, a optuzujes druge da sebe prave takvim..

Vi se sprdate sa Biblijom, a ja dajem vašu nauku na FB.

Zanimljivo je kako nas optuzujes da se sprdamo biblijom, a evo gore ti porices bibliju! Opet pokazujes da imas "projekciju"!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno da ces prijaviti, zato sto ne das da ti neko dirne ego!

Zato što ti vređaš.

Izmislili ste podelu koja ne postoji, vi cepkate zakon i uzimate sto vam se svidja!

Izmislio si ti podelu na 9 koje se drže i 1 koja se ne drži.

Opet cepkanje! Ti drugim kontekstom i knjigom dokazujes a ja poglavljem i okolnim stihovima!

Nije drugi nego je isti, po tvojoj nakaradnoj nauci ispada da je onaj sluga i nakon smrti, oni imaju gubu i kada su umrli.

Tvoj bog muči ljude 2000-3000 godina za grehe koje su činili 70-100 godina.

Dakle nema večnog mučenja osim kod tebe i tvoje crkve.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Ne. Isus je 9 zapovijedi iz Dekaloga afirmirao i još dodatno osnažio, a kad je bio napadnut zbog kršenja subote, od istih kakav si i ti, rekao je: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim."

A tko to vjeruje da Bog nekoga muči? A da su muke vječne, tako piše u Bibliji. Ako ti ne paše ono što u Bibliji piše, onda je odbaci, nemoj je pendrečiti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato što ti vređaš.
Ako tebe vredja biblijska definicija licemera i nazivi koji se na njih primenjuju, ja ti tu ne mogu nista!

Gde pise da se dekalog treba posmatrati izdvojeno iz biblije, navedi mi citat?

Znaci neki paganin uzme dekalog i cita - "seti se da si bio rob u zemlji egipatskoj..." i zastane u cudu, kad sam ja bio rob u egiptu?

Pises totalne budalastine i nebuloze!

Dok jevreji nazivaju Petkonjizje TOROM (ZAKONOM) vi zakon zovete dekalog! Veze nemate s biblijom, cepkate je kako vam se svidja!!!

Nije drugi nego je isti, po tvojoj nakaradnoj nauci ispada da je onaj sluga i nakon smrti, oni imaju gubu i kada su umrli.
Ispada po tebi da "vecan zivot" nije vecan jer ni "sluga nije vecni sluga"!? Nikako ne shvatas da je vecno u bibliji uvek vecno, ali se u nekim slucajevima pojam vecno posmatra sa Bozjeg stanovista ne-protoka vremena, pa se tako kaze da je "jagnje zaklano od postanja sveta" i da je "levitsko svestenstvo vecno". Pojma s pojmom, teologija ti je nula!

To je sa stanovista neprotoka vremena! Na onom svetu ne postoji materija, pa prema tome ni protok vremena! Vreme je vezano za fizicko kretanje materije..

U pakao ce jedino satanisti i njegove sluge. Obicni ljudi koji su slucajno nesto malo gresili u ovom zivotu nece tamo zavrsiti, niko od nasih milih i dragih nece tamo zavrsiti! Tamo odlaze samo "namerni gresnici" i Bozji protivnici! A oni to i zasluzuju!

Dakle, nemam ja sta da se brinem da li ce neko od mojih da se przi dok ja uzivam u raju, jer nece niko!

Ali se bojim da ces i ti tamo zavrsiti jer se namerno protivis Bogu!

Dakle nema večnog mučenja osim kod tebe i tvoje crkve

Naravno da ima u bibliji mucenja, evo kako ih Bog muci a i tebe ce jer si bezobrazan (malo ili zauvek ce da te muci, vec prema gresima):

I BICE MUCENI PRED ANDJELIMA SVETIM I PRED JAGNJETOM.. I NECE IMATI MIRA DAN I NOC.. I DIM MUCENJA NJIHOVA DIZACE SE VA VEK VEKA!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ako tebe vredja biblijska definicija licemera i nazivi koji se na njih primenjuju, ja ti tu ne mogu nista!

Ti i ne znaš šta je to.

Gde pise da se dekalog treba posmatrati izdvojeno iz biblije, navedi mi citat?

Ovo što si napisao nije odg. na moju primedbu.

Znaci neki paganin uzme dekalog i cita - "seti se da si bio rob u zemlji egipatskoj..." i zastane u cudu, kad sam ja bio rob u egiptu?

Vidi se da si formalista.

Dok jevreji nazivaju Petkonjizje TOROM (ZAKONOM) vi zakon zovete dekalog! Veze nemate s biblijom, cepkate je kako vam se svidja!!!

cepkaš ti 9--1.

Ispada po tebi da "vecan zivot" nije vecan

naravno da ćeš nečasno izvrnuti moje reči. Ovde smo govorili o zagorbnom životu, a ne večnom.

nije vecan jer ni "sluga nije vecni sluga"

a za muku onih u Sodomi je večan. Hahah

Nikako ne shvatas da je vecno u bibliji uvek vecno

znači ovaj i dalje služi, a oni imaju gubu.

pa se tako kaze da je "jagnje zaklano od postanja sveta"

to nema veze sa ovom temom.

To je sa stanovista neprotoka vremena!

to je sa stanovišta tvog i tvog boga. Dakle nepravednost.

Na onom svetu ne postoji materija,

zar ima onaj svet za umrle kao duhovi.

U pakao ce jedino satanisti i njegove sluge.

i vi koji lažnu nauku ovde iznosite. I svi nepokjani.

Obicni ljudi koji su slucajno nesto malo gresili u ovom zivotu nece tamo zavrsiti,

obavezno kopiram.

niko od nasih milih i dragih nece tamo zavrsiti!

ma da to će popovi da srede na liturgijama.

Tamo odlaze samo "namerni gresnici" i Bozji protivnici! A oni to i zasluzuju!

Znači ima druga šansa. iako stoji da dela svima idu za njima kada umru.

Naravno da ima u bibliji mucenja,
a jesam ja rekao da nema.

evo kako ih Bog muci a i tebe ce jer si bezobrazan (malo ili zauvek ce da te muci, vec prema gresima):

Zato se ti mučiš, vidiš da stalno vređaš, imaš duhovni nemir. Tačnije mučiš samog sebe.

BICE MUCENI PRED ANDJELIMA SVETIM I PRED JAGNJETOM.. I NECE IMATI MIRA DAN I NOC..

eno diže se dim iz Edoma, piše da se diže dan i noć non-stop.

I DIM MUCENJA NJIHOVA DIZACE SE VA VEK VEKA!

Kao i onaj što služi još uvek. Oni imaju gubu i nakon smrti. Vaša nauka je guba i biće iskorenjena sa vašim crkvama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti i ne znaš šta je to.

Pa mozda i ne znam potpuno, ja nisam licemer ko ti! Ti najbolje znas da opises licemera!

Ovo što si napisao nije odg. na moju primedbu.
Tebi nikakav odgovor i nije odgovor ako ti se ne slaze sa prorocicom!

Vidi se da si formalista.
A po tebi se ne vidi, ti vices da kinezi umiru jer ih bog kaznjava, a nista ne radis da ih spases i pomognes! Cist formalizam!

cepkaš ti 9--1.
Cepkas ti 99-1!

naravno da ćeš nečasno izvrnuti moje reči. Ovde smo govorili o zagorbnom životu, a ne večnom.
Tucem te tvojim oruzjem ti kazes da vecno nije vecno, pa onda ni vecni zivot nije u bibliji vecan!

a za muku onih u Sodomi je večan. Hahah

Naravno, sa Bozjeg stanovista to je vecno!

znači ovaj i dalje služi, a oni imaju gubu.
Tako je, kod Boga nema protoka vremena, njemu je i "jagnje zaklano pre postanja sveta"! Ne zivi Bog u vremenu, zato tako i pise!

to nema veze sa ovom temom.
Nema veze kad ti ne odgovara!

obavezno kopiram.
Bas me briga, meni ne smeta satansko ismejavanje!

ma da to će popovi da srede na liturgijama.
Stedice tebe Bog jer sluzis satani dragovoljno!

Znači ima druga šansa. iako stoji da dela svima idu za njima kada umru.
To je tvoja izmisljotina , vec sam dokazao da nije tako!

a jesam ja rekao da nema.
Tebe ce da muci jer mu se namerno suprotstavljas!

Zato se ti mučiš, vidiš da stalno vređaš, imaš duhovni nemir. Tačnije mučiš samog sebe.
Nemir ima onaj koji po ceo dan bombarduje i bori se "nadglasavanjem"! Ne mozes dopustiti da moj post stoji duze, jer otkriva tvoje manipulacije!

eno diže se dim iz Edoma, piše da se diže dan i noć non-stop.
Ne gori grad vec ljudi u njemu, kad kaze grad ne misli da gore cigle! Opet izvrtanje!

Vaša nauka je guba i biće iskorenjena sa vašim crkvama

To bi ti da iskorenis, a tebe ce iskoreniti Bog, takve kao ti ce da muci za sve lazi koje su iznosili namerno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne gori grad vec ljudi u njemu, kad kaze grad ne misli da gore cigle! Opet izvrtanje!

Znači onaj i dalje služi i oni imaju gubu nakon smrti.

Stedice tebe Bog jer sluzis satani dragovoljno!

Na vas već dovodi nevolji. A kako će vam Milo razbiti idole, e jedva čekam.

Tako je, kod Boga nema protoka vremena, njemu je i "jagnje zaklano pre postanja sveta"! Ne zivi Bog u vremenu, zato tako i pise!

To nema veze sa ovom temom. Znači onaj i dalje služi.

Goriće vama i grad i idoli i to sada da mi svi vidimo. Kao što vam gore gradovi gde međusobno ratujete.

To bi ti da iskorenis, a tebe ce iskoreniti Bog, takve kao ti ce da muci za sve lazi koje su iznosili namerno!

I vaše idole i vaše crkve će Bog da iskoreni, neće ostati ni grančica.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znači onaj i dalje služi i oni imaju gubu nakon smrti.
A vecni zivot nije vecan jer ni sluga ne sluzi vecno! Nazdravlje!

Na vas već dovodi nevolji. A kako će vam Milo razbiti idole, e jedva čekam.
Joj, pa znam ja da ti jedva cekas! Ti skrguces zubima na nas, bale ti cure a oci ti se iskolace cim vidis neku vest protiv nas! Uzivas u tome!

To nema veze sa ovom temom. Znači onaj i dalje služi.
Ima ima, po tvojoj nakaradnoj teologiji ni vecni zivot nije vecan, jer sluga u bibliji ne sluzi vecno!

Goriće vama i grad i idoli i to sada da mi svi vidimo. Kao što vam gore gradovi gde međusobno ratujete.
Gorices ti u paklu jer nama ovo zelis i tome se radujes, i huskas na nas! Mislim da si ti gotov da ti uopste nema spasa!

I vaše idole i vaše crkve će Bog da iskoreni, neće ostati ni grančica
To bi ti voleo! Dises mrznjom protiv crkve i ne samo protiv crkve vec i protiv ljudi u crkvi i njih mrzis! Zanimljivo je da ne dises mrznjom toliko na muslimane koji su mucili i ubijali Hriscane vekovima, njihove dzamije nece da spali! Borac si protiv Boga a ne protiv paganizma, pagani su na drugoj strani, budisti hindusi, muslimani, a njih volis, cak ste ih hvalili, vama je alah bog!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Borac si protiv Boga a ne protiv paganizma, pagani su na drugoj strani, budisti hindusi, muslimani, a njih volis, cak ste ih hvalili, vama je alah bog!

Oni su im braća po "prorocima", a njima alah i jeste bog.

Ps. alah nije niko drugi do pali seraf, sin pogibli, omiljeni lik njihove "proročice".

Natrag