Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Idoli u Svetinji nad svetinjama, to je zaista idolopoklonstvo "na desetu". Dakle, i Bog je idolopoklonik, jedino JEHovisti i EGWisti nisu idolopoklonici.
Idol je ono sto se napravi da bi mu se kasnije ljudi klanjali i molili,a ne umetnicko delo.Da li ti vidis tu razliku.
5.Moj 4:
15 Zato čuvajte dobro duše svoje; jer ne videste nikakav lik u onaj dan kad vam govori Gospod na Horivu isred ognja,
16 Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kakvu god sliku od čoveka ili od žene,
17 Sliku od kakvog živinčeta koje je na zemlji, ili sliku od kakve ptice krilate koja leti ispod neba;
18 Sliku od čega što puže po zemlji, ili sliku od kakve ribe koja je u vodi pod zemljom;
19 I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i videvši sunce i mesec i zvezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svim narodima pod celim nebom;
Da li ti je sada jasno?
Tom zavetnom kovcegu se niko nije klanjao nit sluzio,ali vasim ikonama i kipovima jeste.Pogledaj samo po kucama kako ljudi ljube i klanjaju se ikonama i kipovima???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da želiš ne bi me vređao, zato su ti brisani komentari. Dakle opet govoriš neistine. Ajd formalno moraš reći ono što je ispravno.

A Milo će vam uzeti idole tako i treba.
Meni je od 20 izbrisanih do sada samo 3 bilo zbog vredjanja. Od tih 3 dva su izbrisana zbog navodjenja citata iz biblije. Nisam ja kriv sto tebe biblija vredja. Jeste vredja gresnike! Umisljas kao i obicno i pravis sebe zrtvom lazno!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Meni je od 20 izbrisanih do sada samo 3 bilo zbog vredjanja. Od tih 3 dva su izbrisana zbog navodjenja citata iz biblije. Nisam ja kriv sto tebe biblija vredja. Jeste vredja gresnike! Umisljas kao i obicno i pravis sebe zrtvom lazno!

Aha, tako znači, podlo prijavljuje postove... Da ne misli možda da smo time kažnjeni jer se ne klanjamo sektaškoj laži koju ovde nameće?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Aha, tako znači, podlo prijavljuje postove... Da ne misli možda da smo time kažnjeni jer se ne klanjamo sektaškoj laži koju ovde nameće?
Jeste, citirao sam bibliju kad gresnike naziva pogrdnim imenima, i primenio sam to na njega, i on me prijavio. Zato sam opet zadnji put namerno citirao kad biblija koristi izraz "kurva".. Nisam ja kriv, to su biblijski izrazi! A ako njega biblija vredja, njegov problem..

Krivi smo zato sto ne prihvatamo prorocicu! Ako prihvatas prorocicu i psujes kao on, onda nisi kriv, al si kriv kad citiras bibliju koja koristi ostrije izraze!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Krivi smo zato sto ne prihvatamo ptorocicu! Ako prihvatas prorocicu i psujes kao on, onda nisi kriv, al si kriv kad citiras bibliju koja koristi ostrije izraze!

Brate, radije neka nam i brišu postove nego da prihvatim smrtnu ženu udarenu u glavu kao "duha proroštva" i njene laži kao evanđelje. Ja sam se na krštenju sotone odrekao, svake godine obnavljam krsni zavet, i nemam nameru da to pogazim.

Ako ih citiranje Svetog Pisma vređa, to samo govori o tome za šta njima Sveto Pismo i služi, tačnije da oni tekstovima Pisama ne veruju, nego tumačenjima osnivača sekte.

A to ti je školski primer fundamentalizma i duhovnog poremećaja.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nisam ja kriv sto tebe biblija vredja.

Znači u Bibliji stoji da može da se jede svinjetina, ne drži subota itd. pa me vređa?

Jeste vredja gresnike!

Zato si se pobunio kada sam dao stih iz Biblije za Kinu. Kao i ono mrtvima da se propov. Jevanđelje.

Onda večni oganj koji se ugasio davno. Mrtvi ne znaju ništa. Tebe vređa zato ti se Solomon obraća ateistima kojih nema.

Pije antidepresive kojih nema. Nije imao pojma o vaskrenju jer je pisao nauku koja ti ne odg.

Zato ja dajem vaše izjave vs Biblija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znači u Bibliji stoji da može da se jede svinjetina, ne drži subota itd. pa me vređa?
Govorio sam o tekstovima kao sto su - "okreceni grobovi, porodi zmijini, sinovi djavolovi, budale, bezumnici" itd.. To sam navodio a ti me prijavio jer sam primenio na tebe..

Tebe boli tvoj greh i smetaju ti biblijski tekstovi koji te osudjuju..

A to za svinju i subotu, ako ti mislis da me to boli grdno se varas, ja ne verujem ni u veganizam ni u subotu, to nije biblija! I kako onda moze da mi smeta?

Zato si se pobunio kada sam dao stih iz Biblije za Kinu.

Samo zato sto nepravedno osudjujes ljude koji nisu krivi! Ja imam osecaj za pravdu!

Kao i ono mrtvima da se propov. Jevanđelje.
To sam oborio i dokazao da se odnosi na doslovne umrle, kako da mi smeta?

Onda večni oganj koji se ugasio davno.
Stih govori o ljudima koji se muce u vecnom ognju a ne o gradu, ne gori grad vecno! Nicim nisi oborio, pa kako bi mi smetao stih?

Mrtvi ne znaju ništa. Tebe vređa zato ti se Solomon obraća ateistima kojih nema.
Naravno da ateista ima i uvek ih je bilo kaze biblija "rece bezumnik u srcu svojem nema Boga..", pa kako ti tvrdis da nema ateista u SZ? Teologija ti je nula!

Nema razloga da mi smeta taj stih objasnio sam ga..

Zato ja dajem vaše izjave vs Biblija

Zato sto se sprdamo s tobom i tvojom teologijom, pa moras da nam se svetis i pokusas da nas ismejes! Velik ti je ego! Seckas nase izjave, nikad nisi pokazao gde stavljas nase izjave, i ne smes! Sve sto radis je ogavno!

Neces nas nikad pobediti niti oterati, pomiri se s tim!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Govorio sam o tekstovima kao sto su - "okreceni grobovi, porodi zmijini, sinovi djavolovi, budale, bezumnici" itd.. To sam navodio a ti me prijavio jer sam primenio na tebe..

Naravno da bih i opet.

Tebe boli tvoj greh i smetaju ti biblijski tekstovi koji te osudjuju..

A tebe ne boli jer si ugasio savest.

A to za svinju i subotu, ako ti mislis da me to boli grdno se varas, ja ne verujem ni u veganizam ni u subotu, to nije biblija!

A veruješ iz istog dekaloga ne ukradi, a za subotu ne veruješ.

Samo zato sto nepravedno osudjujes ljude koji nisu krivi! Ja imam osecaj za pravdu!

Za druge da, a za sebe ne.

To sam oborio i dokazao da se odnosi na doslovne umrle, kako da mi smeta?

Evo da vidimo kako si oborio.

Pa jeste mrtvima, evo kojima.

KOJIM MRTVIMA JE ISUS PROPOVEDAO?

Duhovno mrtvima:

"A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace." (Matej 8,22)

"Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se." (Luka 15,32)

"I nas koji bejasmo mrtvi od grehova ožive s Hristom (blagodaću ste spaseni)." (Efescima 2,5)

Stih govori o ljudima koji se muce u vecnom ognju a ne o gradu, ne gori grad vecno! Nicim nisi oborio, pa kako bi mi smetao stih?

Haha. ne piše samo za grad nego i za slugu VJEČNOG pa valjda služi svog gazdu i nakon smrti.

Vječna guba pa imaju gubu i dok su umrli.

Naravno da ateista ima i uvek ih je bilo kaze biblija "rece bezumnik u srcu svojem nema Boga..",

nema pravog Boga koji bi ga osvjedočio da ono što radi je greh.

Koliko je tvoja nauka besmislena svaki grad je imao hram da li paganski ili Božji. Tako da nema ateista. Uopšte ih nema.

Dakle ljudi su ili pagani ili pravi vernici.

Ateizam u formi da osoba veruje da ne postoji Bog ili Božanstva duhovna bića počinju od revolucije u Francuskoj.

Eto koliko nemaš pojma o istoriji.

Nema razloga da mi smeta taj stih objasniosam ga..

Taj stih govori da osoba veruje da nema pravog Boga, a ne da nema nikavog boga. Najveći bezbožnici kao faraon, Saul itd. nisu bili ateisti.

Zato sto se sprdamo s tobom pa moras da nam se svetis i pokusas da nas ismejes! Velik ti je ego! Seckas nase izjave, nikad nisi pokazao gde stavljas nase izjave, i ne smes! Sve sto radis je ogavno!

Vi se sprdate sa Biblijom, a ja dajem vašu nauku na FB.

Natrag