Idolopoklonstvo - što je i primjeri

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Eto ima neki od vas koji zele da odbrane idolopoklonstvo recima kako to Bog odobrava,kako je Bog rekao da se naprave heruvimi na zavetnom kovcegu itd...
Ti heruvimi su sluzili kao simbol i nalazili su se u svetinji nad svetinjama koja je zavesom bila odvojena od svetinje.

Idoli u Svetinji nad svetinjama, to je zaista idolopoklonstvo "na desetu". Dakle, i Bog je idolopoklonik, jedino JEHovisti i EGWisti nisu idolopoklonici.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Idoli u Svetinji nad svetinjama, to je zaista idolopoklonstvo "na desetu". Dakle, i Bog je idolopoklonik, jedino JEHovisti i EGWisti nisu idolopoklonici.

U jednom od ranijih postova, Mire je lepo napisao, a i ja se u potpunosti slažem sa njegovim rečima, da bi samo kada bi mogli, ovi Mileriti na komade rastrgli i šator od sastanka, i hram.

Naime, u svome Mileritsko protestatnskom zelotizmu (Kalvinizmu) ovi zaključavaoci Boga u ljudskom rukom i ljudskim umom (njihovim) tumačenom Svetom Pismu, svugde i na svakom mestu vide idolopoklonstvo (samo ga ne vide kod sebe, i to ono najgore idolopoklonstvo) ujedno zaboravljajući (namerno) i činjenicu da je sam Hram bio urešen slikama, da je Kovčeg Zaveta bio urešen skulpturama, a da su se (o gle čuda) ispred originalnog hrama (dakle ne onog Herodovog) nalazile skulpture dva teleta. O kađenju pred Kovčegom Zaveta tom praslikom one* na čiji se pomen kod ovih Milerita pojavljuju napadi besa i pljuvačine, da i ne govorim.

No postavlja se pitanje šta činiti sa njima i njihovim Kalvinističko Mileritstkim zelotskim nasrtajima? Ništa sem sipanja Istine u lice, jer ignorisanje njihove sinkretističke (islamsko kalvinistička) blasfemije može biti pogubno. (Ne za nas, nego za one koji su ili lenji da saznaju, ili im ovi (Mileriti) deluju autoritativno zbog mlataranja Svetim Pismom) .

*Radi se o Blaženoj Djevici Mariji, Bogorodici

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Štosi sovim htijo reć ? Daje uz Božji Jahvin Blagoslov dozvoljeno činit zločin

TO na slici je životni fakat ISKRIVLJENOG Kršćanstva koje TO čini na svakom koraku

Bog Jedini Otac JHVH je jasno u 6.BZ naredio - NE UBIJ - NIKOGA

odakle ti onda to da je dozvoljeno ubijati?

, jadan i bjedan je taj tvoj Jahv.

a TO što huliš na moga Boga - sudit će ti ON sam

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A gdje si ovo pročitao? Misliš na ove retke iz Biblije? Mt 10,14: Gdje vas ne prime i ne poslušaju riječi vaših, životinjama ih nazovite i iziđite iz kuće ili grada toga.

Ti nista ne razumes.

Ne treba koristiti nikakve izraze, ali biblija kaze da su Isus i apostoli koristili te izraze prema bezboznicima.
Ako je tako onda su oni validno biblijsko sredstvo ukora.

Nisam siguran da sam nekoga nazvao zivotinjom, ali ako neko cini otvoreno bezakonje, njemu se moze reci da je zivotinja bez razuma, kao sto je i Hristos govorio bezboznicima da su deca zmijina, i uporedjivao ih sa svinjama i psima.

Ja nikada ne koristim bilo kakve izraze kada ljudi odbijaju istinu, ali postoje trenutci kada se i moze neko nazvati nekim izrazom ako cini otvoren greh, psujuci Boga, ucestvujuci u tuci ili bahatom maltretiranju drugih ljudi, napadima na crkvu ili pojednce u njoj.. itd..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Sudija ,i sudiće samo Isus , zato pazi kati dođe moj Bog sudac , a ti samo nastavi daga nazivaš stvorenjem čeka te kazna

Svi oni će se iznenaditi. Merom kojom mere biće mereni.

Ps. Znaju svi oni to znaju, zato i utehu traže kod "proroka" koji pakao negiraju. (Ne podzemlje, nego upravo gehenu. Sebe zavaravaju. No dobro, po izboru njihovom neka im bude.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Svi oni će se iznenaditi. Merom kojom mere biće mereni

Pravo farisejstvo, hvala ti Bože što nisam kao ovaj carinik, kao bludnice itd. samo farisej nije otišao opravdan.

Ps. Znaju svi oni to znaju, zato i utehu traže kod "proroka" koji pakao negiraju. (Ne podzemlje, nego upravo gehenu. Sebe zavaravaju. No dobro, po izboru njihovom neka im bude.

Ne negiramo vi imate pakao u državama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uzalud mu pojašnjavaš. Nikada oni koji su slobodnom voljom prihvatili da ih Mileritske laži zavedu neće shvatiti da niko ko iznosi istinu o njihovom kultu nema ništa protiv njih lično, niti im lično želi ikakvo zlo.
Moram da naglasim to, da ne bude posle zabune. Svima dobro zelim i Tripu isto, i nemam protiv njih nista licno.. Radi se o teologiji..

Natrag