Idolopoklonstvo - što je i primjeri

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mt 5,11-12: "Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!":)

Ovim recima si sam sebe osudio, jer ako pogledamo tvoje sumanuto, fanaticno pisanje protiv Adventista i Ellen White, onda se one odnose na tebe i tebi sklicnima koji progonite i lazete protiv drugih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovim recima si sam sebe osudio, jer ako pogledamo tvoje sumanuto, fanaticno pisanje protiv Adventista i Ellen White, onda se one odnose na tebe i tebi sklicnima koji progonite i lazete protiv drugih.
Nije Laodikeja, nego si ti slagao da katolici i pravoslavci abortiraju decu! To je tvoja laz, jer ni jedan katolik i pravoslavan ako je vernik ne abortira svoje dete! To moze ciniti samo "nazovi vernik", a ti si takve strpao u isti kos sa pravim vernicima!

To nije posteno i to je laganje!
Zato ti je stavio te reci..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Laodikeja, nego si ti slagao da katolici i pravoslavci abortiraju decu! To je tvoja laz, jer ni jedan katolik i pravoslavan ako je vernik ne abortira svoje dete! To moze ciniti samo "nazovi vernik", a ti si takve strpao u isti kos sa pravim vernicima!

To nije posteno i to je laganje!
Zato ti je stavio te reci..

Vec sam dao odgovor:

Uglavnom se SVI samo nazivaju Katolicima i Pravoslavcima.
Gotovo da nema onih koji ZIVE jevandjelje.

Ako ih i ima, njih je vrlo malo, i uglavnom su to starije osobe koje imaju konzervativniji stav, i dobro porodicno vaspitanje.

Modernizam je uglavnom svuda prisutan.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Problem nije u tome da li je on lagao, nego u razlogu zašto je to rekao. Razlog je ključ. Naime, jedna je stvar ako je slagao jer je ubeđen da je to što je rekao "istina", a sasvim druga ako je ta laž, ta optužba proistekla iz njegove ličnosti.

Ne verujem, iako znam kakvi EGWisti mogu biti, da je ta laž, ta gnusna optužba i generalizacija, proistekla iz njegove ličnosti.

Dakle, ako isključimo tu mogućnost, preostaje samo jedno, a to je da je kult kome je slobodnom voljom pripao, izvor te gnusobne laži i generalizacije.

Što uopšte nije za čudo, znajući načine delovanja sekti i kultova, posebno onih koji se bez ikakvog prava kite epitetom "hrišćanskih". Naime, ako možda nisi znao, "adventizam", tačnije EGWizam svoje "vernike" programira tako što ih s jedne strane ubeđuje u valjanost solpsticističkog pristupa veri, a sa druge strane ubeđuje ih da pripadanje tom kultu, kao navodno "istinitom" i "ispravnom" čini boljim od svih ostalih, i zbog toga predmetom "mržnje" tih ostalih, koji su svi od reda, iako se radi o pojedincima ( a Bog nas je kao pojedince i stvorio) zli, ubice, pagani, kurvini sinovi i kćeri, dakle vredni, ako ne prezira, onda žaljenja, i treba ih zarad poena na "istražnom postupku" na sve načine "evangelizirati" (naravno po ključu i tumačenju osnivača sekte.

A to i te kako uključuje i gnusne laži i generalizacije. Posebno ako se radi o sekti omiljenoj meti, samoj Crkvi.

OK, ja sam sumanuti i fanatični protivnik adventista i Jelene, a ti si "anđeo Gabrijel" koji druge ljude naziva životinjom.

Njima je svako ko ne prihvata laži Milera i Ellen Gould Harmon White "sumanut" i "fanatik", Jednostavno brane svoj kult projekcijom, isto onako kako su činili i na početku delovanja istog.

A sve to uključuje kako gnusne optužbe i generalizacije, tako i laži i dehumanizaciju onih koji ne prihvataju MIlerove i Ellenine laži kao "evanđelje"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vec sam dao odgovor:

Uglavnom se SVI samo nazivaju Katolicima i Pravoslavcima.
Gotovo da nema onih koji ZIVE jevandjelje.

Ako ih i ima, njih je vrlo malo, i uglavnom su to starije osobe koje imaju konzervativniji stav, i dobro porodicno vaspitanje.

Modernizam je uglavnom svuda prisutan.
Nazovi ih kako god hoces, nazovi ih i "zaostalim". Pravi vernici ne vrse abortuse! Znaci ono sto si ti prezentovao o pravoslavcima i katolicima je lazno!

Ne verujem, iako znam kakvi EGWisti mogu biti, da je ta laž, ta gnusna optužba i generalizacija, proistekla iz njegove ličnosti.
Nije u pitanju licnost, nego upravo generalizacija, kojom su ga zadojili, u pitanju su predrasude..Sve u vezi nas oni generalizuju, a ne primenjuju taj isti princip na sebe, oni su dobri ma sta cinili.. Zato i pisu ovako, svi osim Tripa, on namerno izaziva..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nazovi ih kako god hoces, nazovi ih i "zaostalim". Pravi vernici ne vrse abortuse! Znaci ono sto si ti prezentovao o pravoslavcima i katolicima je lazno! I ti to znas!

Pitanje je da li zna. Jer ako zna, onda se postavlja pitanje zašto tu činjenicu negira i u odbranu kulta iznosi teške optužbe i laži.

A odgovor na to ćeš naći upravo u činjenici da nema propovedi, nema "bogoslužja" u kome "pastori" adventizma ne pljuju po Crkvi (Zapadnoj i Istočnoj) Njihova literatura je prepuna najdovratnijih horora koji se pripisuju katolicima i pravoslavcima, ali i ostalim "protestantima", koje od nas razdvaja samo to što se "klanjaju" "Bibliji", ali su i dalje "otpadnici" jer ne slede smrtnu ženu udarenu u glavu i njene umotvorine.

Dakle, dok se sa naših amvona-ambona čuje Reč Božija (a na nama koji je slušamo je da je prihvatimo i živimo po njoj), i nikome na pamet ne pada da pominje druge kao primer "otpada", dotle se advenitističke "propovedaonice" (više liče na govornice korporativnih upravnih odbora) koriste da se mi, Hrišćani, koristimo kao primer svih zala.

Upravo u tome ti je i odgovor zašto on i ne samo on takve stvari piše, i to ne samo ovde, nego i na drugim mestima.

Ps. Kada su ih braća im po skriptulatorstvu, odgovrajući na optužbe koje su adventisti kao i svi plodovi Mileritizma iznosili protiv njih, upozoravali na pojedine prakse i ponašanja (prorokovanje, tačnije gatanje po ovome i onome, padanje u trans i ostalo) odgovarali su da oni navodno imaju "dar" duha. (misleći pri tome da se radi o Svetom Duhu), na šta su ih ovi (protestanti) pravilno upozorili da satana ne samo da glumi anđele, nego se često predsatavlja i kao Bog sam (glumi sva tri ipostasa), te stoga manifestacije "delovanja duha" koje adventisti kao i svi plodovi "revivala" često imaju i te kako mogu dolaziti od satane.

Ujedno, nikada ne smemo zaboraviti značenje imena palog serafa. Satan na hebrejskom znači optužitelj, ogovarač, opajdara. A adventisti su čitavu "soterologiju" i "teologiju" zasnovali na čemu?

Na optuživanju, ogovaranju.

Shodno tome, zaključimo sami kome se oni "bogu" klanjaju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Upravo u tome ti je i odgovor zašto on i ne samo on takve stvari piše, i to ne samo ovde, nego i na drugim mestima.
Nazalost, tako su ga naucili i stvorili u njemu predrasude, a on misli da je sve to tako. Zato on drugacije ne moze ni da pise. Ne krivim ga licno, jer on nije svestan u kakvoj je zabludi. Laodikeja nije los covek, on je dobar, samo sto je obmanut.. A sto se tice jednog ovde, koji nije dostojan da ga imenujem, on za razliku od ostalih i jeste licno personifikacija "opajdare"!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ujedno, nikada ne smemo zaboraviti značenje imena palog serafa. Satan na hebrejskom znači optužitelj, ogovarač, opajdara. A adventisti su čitavu "soterologiju" i "teologiju" zasnovali na čemu?
Ispada onda na opajdari

Nazalost, tako su ga naucili i stvorili u njemu predrasude, a on misli da je sve to tako. Zato on drugacije ne moze ni da pise. Ne krivim ga licno, jer on nije svestan u kakvoj je zabludi. Laodikeja nije los covek, on je dobar, samo sto je obmanut.. A sto se tice jednog ovde, koji nije dostojan da ga imenujem, on za razliku od ostalih i jeste licno personifikacija "opajdare"!
Niko netvrdi daje Laki loš , a daje obmanut tosi u pravu . Zar tise ne čini , ili se to čini samo meni , da su adventisti u svojoj propagandi prema Pravoslavcima vrlo nasrtljivi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Jesmo li mi ikoga lično krivili za bilo šta?

Ne. Ja celo vreme pišem šta je uzrok, koren takvog ponašanja.

Koren je u kultu, samoj sekti. I tu ne sme biti nikakvog premišljanja.

Što se tiče trola, nije on personifikacija "opajdare", on je samo jedan umišljeni trol kome je kult isprao mozak hraneći mu ego, jer da je zaista personifikacija "opajdare" bio bi vrstan teolog, a ne kontradiktorni provokator. Ne zaboravi da je "opajdari" omiljena poštapalica "a što ne bi moglo", i da isti zavodi pojedinačno tako što govori ono što žrtva želi da čuje.

Dakle da je ovaj zaista perosnifikacija "opajdare", ne bi se tako nasrtljivo koprcao i zapomagao, nego bi jednima govorio jedno, drugima drugo, trećima treće i tako dalje, a sve bi bila laž.

Ispada onda na opajdari

Nego kako, pa zar isti nije omiljeni lik Ellenin? Čak ga je i Isusovim bratom zvala...

Niko netvrdi daje Laki loš , a daje obmanut tosi u pravu . Zar tise ne čini , ili se to čini samo meni , da su adventisti u svojoj propagandi prema Pravoslavcima vrlo nasrtljivi.

Razlog nasrtljivosti EGWista prema Pravoslavcima je upravo isti onaj razlog zašto pljuju po Katolicima. Cilj je posejati razdor, delovati na ljude, posejati svoj otrov i sakupiti nove žrtve. Ujedno, naivno računaju na "nepoverenje" i antikatolički sentiment kod pojedinih pravoslavaca, i misle da bi na taj način mogli da ulove duše.

Nažalost, delimično su uspešni u tome, jer veliki broj pravoslavnih ne poznaje dovoljno svoju veru, istoriju, i veoma ih je lako zavesti antikatoličkim baljezgarijama sektaša.

Natrag