Nije Laodikeja, nego si ti slagao da katolici i pravoslavci abortiraju decu! To je tvoja laz, jer ni jedan katolik i pravoslavan ako je vernik ne abortira svoje dete! To moze ciniti samo "nazovi vernik", a ti si takve strpao u isti kos sa pravim vernicima!
Problem nije u tome da li je on lagao, nego u razlogu zašto je to rekao. Razlog je ključ. Naime, jedna je stvar ako je slagao jer je ubeđen da je to što je rekao "istina", a sasvim druga ako je ta laž, ta optužba proistekla iz njegove ličnosti.
Ne verujem, iako znam kakvi EGWisti mogu biti, da je ta laž, ta gnusna optužba i generalizacija, proistekla iz njegove ličnosti.
Dakle, ako isključimo tu mogućnost, preostaje samo jedno, a to je
da je kult kome je slobodnom voljom pripao, izvor te gnusobne laži i generalizacije.
Što uopšte nije za čudo, znajući načine delovanja sekti i kultova, posebno onih koji se bez ikakvog prava kite epitetom "hrišćanskih". Naime, ako možda nisi znao, "adventizam", tačnije EGWizam svoje "vernike" programira tako što ih s jedne strane ubeđuje u valjanost solpsticističkog pristupa veri, a sa druge strane ubeđuje ih da pripadanje tom kultu, kao navodno "istinitom" i "ispravnom" čini boljim od svih ostalih, i zbog toga predmetom "mržnje" tih ostalih, koji su svi od reda, iako se radi o pojedincima ( a Bog nas je kao pojedince i stvorio) zli, ubice, pagani, kurvini sinovi i kćeri, dakle vredni, ako ne prezira, onda žaljenja, i treba ih zarad poena na "istražnom postupku" na sve načine "evangelizirati" (naravno po ključu i tumačenju osnivača sekte.
A to i te kako uključuje i gnusne laži i generalizacije. Posebno ako se radi o sekti omiljenoj meti, samoj Crkvi.
OK, ja sam sumanuti i fanatični protivnik adventista i Jelene, a ti si "anđeo Gabrijel" koji druge ljude naziva životinjom.
Njima je svako ko ne prihvata laži Milera i Ellen Gould Harmon White "sumanut" i "fanatik", Jednostavno brane svoj kult projekcijom, isto onako kako su činili i na početku delovanja istog.
A sve to uključuje kako gnusne optužbe i generalizacije, tako i
laži i dehumanizaciju onih koji
ne prihvataju MIlerove i Ellenine laži kao "evanđelje"