Hristov Zakon ili Deset Zapovesti (Tora)? Subota VS Nedelja?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Njima je Kristova žrtva tek kapara, pravu žrtvu će po njima "judaistima" koji ni judaizma ne poznaju, tako ih je učila avatar "duha proroštva" žrtvu spasenja, prinoseći sam sebe na žrtvu prineti niko drugi do Satana.

Darth, dokle ces ti huliti na Boga i svoje lazi pripisivati drugima. Kako te nije sramorta da lupas gluposti kao da ti znas sta je za nas Hristova zrtva, a mi eto smo tako glupi da ne znamo. Sramota nad sramotama!

Ajde malo se prosveti:

Ovako Adventisti veruju u Hrista:

9. Hristov život, smrt i vaskrsenje
U Hristovom životu savršene poslušnosti Božijoj volji, u Njegovoj patnji, smrti i vaskrsenju, Bog je dao jedino sredstvo pomirenja za ljudski greh, tako da oni koji verom prihvate ovo pomirenje mogu imati vecni život, a celokupno stvaranje može bolje razumeti Tvorcevu bezgranicnu i svetu ljubav. Ovo savršeno pomirenje opravdava pravednost Božjeg zakona i milostivost Njegovog karaktera; jer ovo dvoje osuduju naš greh i daju nam oproštenje. Hristova smrt je zamena i otkupljenje koje vrši pomirenje i preobražaj. Hristovo vaskrsenje objavljuje Božiju pobedu nad silama zla, a onima koji prihvataju pomirenje, daje cvrsto obecanje o konacnoj pobedi nad grehom i smrcu. Ono objavljuje dostojanstvo Gospoda Isusa Hrista pred kojim ce se saviti svako koleno na Nebu i na Zemlji.
(Jovan 3,16; Isaija 53; 1. Petrova 2,21.22; 1. Korincanima 15,3.4.20-22; 2. Korincanima 5,

10. Iskustvo spasenja

U beskrajnoj ljubavi i milosti Bog je ucinio Hrista, koji nije znao za greh, grehom za nas, tako da u Njemu možemo biti ucinjeni Božijom pravdom. Vodeni Svetim Duhom mi osecamo svoju potrebu, priznajemo svoju grešnost, kajemo se zbog svojih prestupa, i upražnjavamo veru u Isusa kao Gospoda i Hrista, kao Zamene i Primera. Ova vera koja prima spasenje dolazi preko božanske sile Reci i dar je Božije blagodati. Kroz Hrista mi smo opravdani, usvojeni kao Božiji sinovi i kceri i oslobodeni od vlasti greha. Nanovo smo rodeni i posveceni Duhom; Duh obnavlja naše umove, upisuje Božiji zakon ljubavi u naša srca i mi dobijamo silu da živimo svetim životom. Time što ostajemo u Njemu, postajemo sudionici u božanskoj prirodi i imamo jemstvo spasenja sada i na sudu.
(2. Korincanima 5,17-21; Jovan 3,16; Galatima 1,4; 4,4-7: Titu 3,3-7; Jovan 16,8; Galatima 3,13.14; 1. Petrova 2,21.22; Kološanima 1,13.14; Rimljanima 8,14-17; Galatima 3,26; Jovan 3,3-8; 1. Petrova 1,23; Rimljanima 12,2; Jevrejima 8,7-12; Jezekilj 36,25-27; 2. Petrova 1,3.4; Rimljanima 8,1-4; 5,6-10; Rimljanima 10,17; Luka 17,5; Marko 9,23.24; Efescima 2,5-10; Rimljanima 3,21-26)

On je sve nas blokirao, džabe mu daješ i da vidi ne neće prihvatiti Bibliju.

Tripo, ako nas je blokirao da ne moze citati nase komentare, to uopste i nije vazno, mi iznosimo istinu pa neka cita ko hoce.
Ako i mi njega blokiramo, onda ce svoko citati svoje, i nece biti prtoblemsa, ha ha ha.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako kaže sveti Pavao - Kad se mijenja svećeništvo, nužno se mijenja i Zakon.

I ne samo to. Hronologija je u pitanju.

Naime, sve što je Bog rekao kroz usta Sv. Apostola Pavla, tačnije pojasnio, je da nad onima koji slede Njega, Sina, um i Reč Očevu, slede samog Boga, zakon stariji od Dekaloga, stariji od Tore. Onaj zakon kome je sveštenik, i to veliki sveštenik Melkizedek (Mlk h sdk) čija je služba, čast, slava nedostižna Levitima isto kao što je i žrtva koju sveštenik tog reda prinosi daleko iznad one koju prinose Leviti, Sveta žrtva - čisti prinos.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je. Iznosite ti i tripo da je Trojstvo Omega otpad, pa neka čita tko hoće.

Hmm, da je samo to. Onaj trol još bulazni da mi navodno nikada "nećemo prihvatiti Bibliju". Pa Crkva kojoj pripadamo ju je i proglasila SVETIM PISMOM, kako onda da je ne prihvatamo?

Ono što ne prihvatamo su budalaštine, blasfemije, apostaze koje naučavaju klanjaoci kulta avatara "duha proroštva", jer to niti je Biblija, niti je po Bogu,


Još jednom, za njih i sve koji se iz sotoninih Sola izrodiše:

"Čudim se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, 7koje uostalom i ne postoji. Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo.8Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! 9Što smo već rekli, to sad i ponavljam: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je proklet. 10Doista, nastojim li ovo pridobiti ljude ili Boga? Ili idem li za tim da ljudima ugodim? Kad bih sveudilj nastojao ljudima ugađati, ne bih bio Kristov sluga. " Gal 1-6,10

Shodno gore napisanom svako "evanđelje" naučavano mimo onoga koje Crkva Božija naučava, sve "nauke" i zaumne doktrine sve što ovi akoliti sotoninih sola naučavaju su anathema.




 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, "subotarenjem" (ljenčarenjem) se spašava, a ne Kristovom žrtvom.

Spasavamo se Hristovom zrtvom koju je prineo za nase grehe.

Umro je za GREHE, a ne da nam da slobodu da i dalje gresimo krseci zapovesti.

Dakle, Hristos je umro, preuzeo nase grehe na sebe, i putem nase vere u njega i prihvatanjem njegove zrtve, on nam daje silu da vise ne gresimo krsenjem zapovesti, vec da kroz svakotrenutacno predanje zivimo u skladu sa svakom zapovescu dekaloga.

Hristova zrtva nas spasava, a poslusnoscu on nas Duhom Svetim izgradjuje karakterno za carstvo nebesko u kome nema greha.

Verovati u Hrista i reci "HRISTOS ME JE OSLOBODIO POSLUSNOSTI I JA SAD MOGU DA ZIVIM KAKO HOCU" nije vera vec nevera.

To je otvoreno bezbostvo i protivljenje Bozjoj volji.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
> Isusov Novozavjetni Zakon Slobode omogućuje savršeno življenje pravednog zahtjeva Mojsijeva Zakona a taj zahtjev je Ljubav prema Bogu i LJudima



Zahtev za ljubav prema Bogu i bližnjima i sve ostalo što je Isus propovedao, to je ponavljanje učenja Starog zaveta.



Kako bi i jedna razumna osoba mogla poverovati da bi Bog od ljudi ikada tražio da drže neki drugi zakon nego zakon ljubavi?!
 
Natrag
Top