Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
> Zahtjeva Mjsijeva Zakona za danas nema jer sve zapovjedi koje su ti potrebne imaš u Isusovu Novom Zakonu svih 10 i još i probubljenih kao npr u govoru o preljubu jer je Mojsijev rekao " neučini preljub " a susov odlazi dublje u nivo srca i motiva i kaže " ako u nutrini pogledaš s požudom..već si učinio preljub " a rješenje je u davanju nutrine Njemu kao Osobi i Duhu !
Da je Stari zavet jasno gledao na srce vidi se iz same Desete zapovesti koja počinje sa "Ne zaželi". Kako bi bez Svetoga Duha iko mogao da živi u skladu sa zakonom koji im je Bog dao?
Takodje da preljuba jeste stvar srca, jasno otkrivaju Mosjijeve reči:
"I da se ne zanosite za srcem svojim i za očima svojim, kojima činite preljubu, nego da pamtite i tvorite zapovesti moje, i budete sveti Bogu svojemu." (4.Mojsijeva 15,39-40)
Kada bi postojala razlika izmedju Božji moralnih zahteva danas i nekada, to bi značilo da je Bog sam sebi protivrečan. Greh je uvek bio greh a ljubav je uvek bila ljubav jer Bog ne menja svoj karakter.
Da je Stari zavet jasno gledao na srce vidi se iz same Desete zapovesti koja počinje sa "Ne zaželi". Kako bi bez Svetoga Duha iko mogao da živi u skladu sa zakonom koji im je Bog dao?
Takodje da preljuba jeste stvar srca, jasno otkrivaju Mosjijeve reči:
"I da se ne zanosite za srcem svojim i za očima svojim, kojima činite preljubu, nego da pamtite i tvorite zapovesti moje, i budete sveti Bogu svojemu." (4.Mojsijeva 15,39-40)
Kada bi postojala razlika izmedju Božji moralnih zahteva danas i nekada, to bi značilo da je Bog sam sebi protivrečan. Greh je uvek bio greh a ljubav je uvek bila ljubav jer Bog ne menja svoj karakter.